Eibar – Sevilla 5:1 (kon.) | Real Betis – Villarreal 2:1 (kon.) | Alavés – Vigo 2:1 (kon.)
Levante – Real Madrid 2:2 (kon.)
koniec
Levante UD
2:2 (1:1)
Real Madrid
Sobota 03.02.2018, 20:45Španielska LaLiga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Levante UD

    Valencijský klub nevyhral už posledných deväť ligových zápasov. Naposledy sa tešil ešte 19.11.2017 na ihrisku Las Palmas. Odvety získal štyri body za remízy s Málagou, Leganés, Sevillou a naposledy La Coruňou, päťkrát prehral (Atlético Madrid, Bilbao, FC Barcelona, Celta Vigo, Villarreal). Aj preto je Levante až šestnástom mieste tabuľky so ziskom 19 bodov, čo je len o dva viac, než má momentálne prvý zostupujúci tím Deportivo La Coruña. Nováčik strelil v aktuálnom ročníku 18 gólov a to je štvrtý najnižší počet v celej súťaži. Inkasoval v tridsiatich prípadoch. Horšiu defenzívu má sedem mužstiev. Počas januárového prestupového obdobia do tímu pribudlo päť hráčov – Coke, Ivan Villar, Armando Sadiku, Giampaulo Pazzini a Rubén Rochina. Hosťovať odišiel Samuel a natrvalo brankár Mitchell Langerak.

    Real Madrid CF

    Zdá sa, že "Biely balet" sa pomaly budí z hernej aj výsledkovej krízy a to aj napriek tomu, že v Copa del Rey nedávno vypadol na úkor mestského konkurenta Leganés. V La Lige však má z posledných dvoch stretnutí impozantné skóre 13:2, keď 7:1 rozbil La Coruňu a v dôležitom stretnutí zdolal 4:1 Valenciu. Real je ale naďalej až štvrtý so ziskom 38 bodov, no má o zápase menej. Aktuálne stráca dva na tretiu Valenciu a má náskok jedného pred piatym Villarrealom. Najlepším ligovým strelcom je Cristiano Ronaldo, ktorý sa postaral o osem gólov, Gareth Bale ich dal šesť. Real Madrid počas januára nenakupoval, z tímu ani nik neodišiel.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Olazábal – Coke, Postigo, Suárez Pier, Luna – Lukić, Lerma, Doukouré – Morales, E. Boateng, López.
    Náhradníci: Koke – E. Bardi, Martí, Pazzini, Cabaco, Pedro López, Jason.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Isco, Kovačić..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Boateng obstaral výkop tohto zápasu, do ktorého Real Madrid vstupuje ako favorit, ale na ihrisku Levante to bude mať ťažké.
     
    2
    Zápas začína opatrne z oboch strán. Pri lopte sa snažia držať hráči Realu Madrid, no domáci vstúpili do stretnutia nabudene.
     
    3
    Cokeho aut vedľa šestnástky hostí prezvali hráči Realu Madrid a vyrážajú dopredu po pravej strane. Karim Benzema sa proti dvom súperom vo veľkom vápne nepresadil.
     
    4
    Levante po zisku lopty prešlo iba do stredu poľa, vzápätí ale guľatý nezmysel na chvíľu znova získal Morales, cez Marcela sa nedostal.
     
    5
    Kombinácia hráčov v tmavých pruhovaných dresoch na ľavom krídle nepriniesla center, iba stratu lopty.
     
    6
    Morales síce prešiel cez Marcela, kapitán Levante následne dostal stopku od ďalších obrancov hostí a dopredu mohol pokračovať Real Madrid.
     
    7
    Real Madrid sa usadil v strede poľa, avšak ďalej mu to ide veľmi ťažko, nakoľko Levante dobre bráni svoju polovicu.
     
    8
    Sergio Ramos ako strom vyrástol pred Moralesom, ktorý sa v súboji kapitánov okolo stopéra Realu nedostal, píska sa mu faul.
     
    9
    V strede poľa si oba tímy niekoľkokrát vymenili loptu, neviedlo to ale k akcii ani na jednej strane.
     
    10
    Lerma strieľal z hranice veľkého vápna súpera iba do dobre postaveného Sergia Ramos, následná snaha Moralesa prišla až po odpískaní ofsajdu.
     
    11
    Carvajal odcentroval cez Iviho síce nepresne, no po skvelej kombinácii Marcela s Benzemom pálil spred malého vápna brazílsky obranca, zrazený pokus skončil rohovým kopom.
     
    11
    Real Madrid dal gól!
    SERGIO RAMOS si najlepšie vyskočil na rohový kop. Nepredviedol síce svoju typickú razantnú hlavičku, ale lopta sa od zeme odrazila tak zmätočne, že Oier Olazábal dostáva lacný gól.
    11. Sergio Ramos (REA) - 0:1
     
    12
    Real Madrid ide do skorého vedenia, čo mu určite pomôže na ceste za povinnými tromi bodmi. V tejto chvíli nezáleží, akým spôsobom bol gól dosiahnutý.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Cheick Doukouré (Levante UD).
     
    14
    Karim Benzema dostal krásnu kolmicu za obranu Levante a mohol sa rútiť do samostatného nájazdu. Zastavil ho však ofsajd.
     
    15
    Po prihrávke Benzemu zľava hlavičkoval Cristiano Ronaldo. Portugalčan ale loptu poslal mimo priestor troch žrdí.
     
    16
    Levante malo k dispozícii rohový kop, no nízky center nebol pre defenzívu Realu Madrid ničím náročným.
     
    17
    Nákop zľava na hrot ofenzívy nenašiel Boatenga, lopta doputovala až k brankárovi Keylorovi Navasovi.
     
    18
    Gareth Bale prudkým nákopom z krídla našiel na hranici šestnástky Ronalda, ktorý si loptu prihral do malého vápna, odtiaľ v ťažkej pozícií vystrelil nad.
     
    19
    Pokus Modriča o kolmicu za obranu na Benzemu nevyšiel, stopérska dvojica Levante si svoje povinnosti splnila veľmi dobre.
     
    20
    Gareth Bale sa na krídle snažil obehnúť Lunu, no lopta sa po ľahkom biliarde odráža za bránkovú čiaru od waleského útočníka.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
     
    22
    Po faule Sergia Ramosa takmer v strede poľa prišiel zrazený center Cokeho, pokus o kontru zastavil Morales, ktorý cez seba nepustil Kroosa.
     
    23
    Cristiano Ronaldo síce prebral loptu v šestnástke súpera, no okamžite bol zdvojený, a tak nemohol nič zaujímavé vymyslieť.
     
    24
    Marcelo poslal dobrý pas na hranicu malého vápna, no Postigo vyhral hlavičkový súboj pred Benzemom a Ronaldom.
     
    25
    Cristiano Ronaldo sa postavil k rozohrávke priameho kopu, jeho prudká strela skončila na dobrej stojacom múre.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Iván López (Levante UD).
     
    27
    Luka Modrič vo svojej šestnástke možno zahral rukou, ale lopta sa o Chorváta iba tak obtrela. Hlavný rozhodca preto nepískal.
     
    28
    Marcelo centroval z ľavého krídla, jeho pokus neobjavil spoluhráčom, len gólmana Oiera Olazabála.
     
    29
    Benzema sa dostal do malého vápna, kde bol z uhlu a navyše proti nemu vyštartoval Olazábal, takže Francúz trafil len tohto gólmana.
     
    30
    Oier Olazábal svojím výkopom našiel len Casemira, ktorý skúsil okamžite strelu z diaľky, no tá mu nesadla, a tak namieril mimo priestoru brány.
     
    31
    Morales sa po zisku lopty ďaleko nedostal, Marcelo s Kroosom ho pri postrannej čiare zastavili prakticky okamžite.
     
    32
    Toni Kroos vystrelil spoza veľkého vápna do miest, kde bol Oier, lenže ten loptu vyrazil pred seba. Ronaldo vo veľkej šanci trafil gólmana a od Portugalčana následne išla lopta vedľa brány.
     
    33
    Emmanuel Boateng sa snažil dostať k lopte v šestnástke Realu Madrid, pričom si pomohol faulom na úkor Casemira.
     
    34
    Hostia to tentoraz skúsili po pravom krídle, Bale sa k centru nedostal. Vzápätí síce objavil pred veľkým vápnom Ronalda, ktorý napriek pádu faulovaný nebol.
     
    35
    Desať minút do konca prvého polčasu Real Madrid kontroluje hru kombináciou pred šestnástkou Levante. Do nej sa momentálne nedostáva.
     
    36
    Naďalej "Biely balet" predvádzané presné prihrávkové predstavenie, po centri od Casemira do veľkého vápna loptu odvrátil Postigo.
     
    37
    Jefferson Lerma získal loptu na svojej polovici, smerom dopredu ju nemal komu rozohrať, preto si vypomohol stopérmi.
     
    38
    Cristiano Ronaldo strieľal z dobrej pozície iba do Oiera, prípadný gól by pre ofsajd aj tak neplatil.
     
    39
    Ivi López si vytvoril streleckú pozíciu nejakých 25 metrov od brány súpera a prudko vystrelil. Španielov pokus letel nad priestor troch žrdí.
     
    40
    Lerma v strede poľa poslal na zem Kroosa, ktorý sa dvíhal dosť ťažko, no bude v poriadku. Kolumbijčan ho trafil rukou.
     
    41
    Cristiano Ronaldo v hlavičkovom súboji po pase z krídla nezakončil. Navyše, fauloval stopéra Postiga, ktorý hrá dnes dosť dobre.
     
    42
    Gareth Bale si splnil defenzívne povinnosti, keď zablokoval center zľava od Lunu a dokonca aj presne rozohral na Marcela s Kroosom.
     
    42
    Levante dalo gól!
    Po prihrávke za obranu Realu Madrid sa do samostatného nájazdu rútil Morales. Jeho strelu Keylor Navas vyrazil pred seba, lenže EMMANUEL BOATENG loptu poslal po zemi k žrdi a domáci vyrovnávajú.
    42. Emmanuel Boateng (LVN) - 1:1
     
    44
    Coke sa síce na krídle pred vlastnou šestnástkou pošmykol, čo takmer využil na zisk lopty Ronaldo. Skúsený obranca aj ležiac guľatý nezmysel odkopol.
     
    45
    Morales získal rohový kop pre svoj tím, ten úspechom neskočil, no neujala sa ani rýchla kontra Realu Madrid ťahaná Marcelom.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid od jedenástej minúty začal potvrdzovať pozíciu favorita, keď sa trafil hlavou Sergio Ramos, ale ďalší gól hostia aj napriek šanciam nedali, a tak v závere pykali, nakoľko sa v závere presadil Boateng. Druhý polčas začne za stavu 1:1 približne o 21:45.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Real Madrid začal druhý polčas aktívne, ale loptu dlho držal len pred šestnástkou súpera. Po pase do nej to defenzíva Levante zvládla.
     
    48
    Doukouré strieľal z hranice veľkého vápna Realu Madrid, jeho pokus našiel dobre postavených hráčov hostí.
     
    49
    Nákop na krídlo v podaní domácich hráčov sa neujal, loptu môže autovým vhadzovaním vrátiť späť do hry Carvajal.
     
    50
    Gareth Bale videl na hranici šestnástky voľného Modriča, ktorý pätičkou prihrával Walesanovi do šance, no včas loptu odkopol Postigo.
     
    51
    Dvaja hráči Realu vo vzduchu loptu minuli, Marcelo vzápätí strieľal iba do prvého brániaceho hráča.
     
    52
    Cristiano Ronaldo rozohrával priamy kop z dobrej streleckej pozície, múr jeho pokus zrazil na rohový kop. Po rozohrávke na krátko center neprišiel, no po faule na Modriča nasleduje ďalší priamy kop vhodný na priamu strelu.
     
    53
    Znova si to na starosť zobral Cristiano Ronaldo, ten všetkých prekvapil centrom za obranu. Jeho pas nezakončil nik, navyše tri biele dresy boli v ofsajde.
     
    54
    Dlhý center do šestnástky Realu Madrid vrátil síce pod seba jeden z hráčov Levante, ale Navas zasiahol.
     
    56
    Po rýchlej kontre Realu Madrid prišiel zrazený center a strela Cristiana Ronalda z veľmi dobrej pozície, loptu nasmeroval nad bránu.
     
    57
    Protiútok prišiel aj na strane Levante. Lerma sa ocitol zoči-voči Navasovi, loptu prudko nakopol iba do Kostaričana, ktorý zabránil najhoršiemu.
     
    58
    Keylor Navas musel byť oštetrovaný, pretože dostal loptou z metra do hlavy. Po následnom rohovom kope sa domáci nedokázali presadiť k zakončeniu.
     
    59
    Gareth Bale potiahol krídelnú akciu, jeho zrazený center skončil v moci brankára Oiera Olazábala.
     
    60
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Emmanuel Boateng, prichádza Jason.
     
    61
    Defenzíva Levante odvrátila pas do vlastnej šestnástky a dokonca ide do kontry, no Morales nemal podporu, takže jeho prihrávka pred bránu išla do územia nikoho.
     
    62
    Cristiano Ronaldo sa znova ocitol na zemi, pred veľkým vápnom, nakoľko pred ním ruku mávol Coke. Bol by to ale prísny faul domáceho zadáka.
     
    63
    Ronaldo sa z krídla nedostal cez Cokeho, následne trojica hráčov Levante pekne vykombinovala troch hráčov súpera. Je z toho iba aut pre domáci celok.
     
    64
    Modrič našiel medzi niekoľkými obrancami Cristiana Ronalda. Ten si pred šestnástkou pripravil streleckú pozíciu veľmi rýchlo, pokus po zemi Oier chytil.
     
    65
    Gareth Bale prestrčil loptu do šestnástky na Carvajala, toho okamžite dostúpil Ivi López a loptu mu zobral.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Isco.
     
    67
    Kontra štyroch hráčov Realu Madrid nedopadla vôbec dobre, pretože pas Benzemu vzduchom na Ronalda s Iscom odvrátil stopér Postigo.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 23 542 divákov.
     
    69
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jefferson Lerma, prichádza Roger Martí.
     
    70
    Kolmica od Isca vyvolala v obrane Levante prvý stupeň pohotovosti, na ktorý najlepšie zareagoval Postigo, pretože loptu odkopol do bezpečia.
     
    71
    Po centri sprava nastal pred bránou domáceho celku menší závar, ale ani jeden z trojice hráčov Realu Madrid nedokázal loptu zakončiť.
     
    73
    Isco si vytvoril streleckú pozíciu pred malým vápnom súpera, prudká strela išla presne na pripraveného Oiera Olazábala.
     
    74
    Karim Benzema v šanci, jeho zrazený pokus z veľmi dobrej pozícii mieri na rohový kop.
     
    75
    Po centri z rohu zakončoval Sergio Ramos, ktorý mohol byť už dvojgólový, ale tentoraz sa kapitán Realu Madrid do siete netrafil napriek tomu, že mal obrovskú šancu.
     
    76
    Aj Dani Carvajal si chcel vystreliť, a tak to cez dvoch súperov aj skúsil, ale aj on objavil len Oiera.
     
    77
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Iván López, prichádza Giampaolo Pazzini.
     
    78
    Cristiano Ronaldo nedokázal spracovať prudkú prihrávku v náročnej pozícií, Coke tak mohol vyviesť loptu smerom dopredu.
     
    79
    Cristiano Ronaldo na zemi, niekoľko metrov od vápna domácich ho tam poslal Roger Martí. Z priameho kopu bude centrovať Kroos.
     
    80
    Nemecký záložník poslal nízky pas. Ten Levante odvrátilo a prešlo do brejku. V obrovskej šanci sa takmer ocitol Luna, prvý bol pri lopte Navas.
     
    81
    Real Madrid dal gól!
    Zidane mal pri striedaní šťastnú ruku, nakoľko po prihrávke od Benzemu sa na malom priestore dostal k strele, ktorá spred malého vápna skončila v sieti aj za pomoci teču Cokeho, ISCO.
    81. Isco (REA) - 1:2
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Marco Asensio.
     
    83
    Marco Asensio na hranici veľkého vápna nedokázal posunúť loptu na voľného spoluhráča Isca, vzápätí však zrazeným centrom získal roh Modrič.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Marco Asensio (Real Madrid CF).
     
    85
    Už len päť minút ostáva do konca riadneho hracieho času. Real Madrid vedie o jeden gól, čo je síce preňho dobré, ale zároveň sa nachádza v zradnej situácii.
     
    86
    Morales získal rohový kop a sám ho aj zahral. Prvý center sa nepodaril, ten ďalší našiel na zadnej tyči úplne voľného Rogera Martího, ktorý zahodil nemožné! Hlavou dokonca minul bránu.
    86. Roger Martí (LVN)
     
    87
    Pazzini centroval do malého vápna súpera, defenzíva Realu loptu odvrátila, ale Levante v závere pridáva plyn.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Coke (Levante UD).
     
    89
    Levante dalo gól!
    Neuveriteľné emócie opanovali štadión vo Valencii, pretože domáci aj po druhýkrát vyrovnali. Po pase medzi obrancov Realu sa presadil prudkou strelou GIAMPAOLO PAZZINI. Keylor Navas si síce na loptu siahol, ale tá aj tak prešla za čiaru.
    89. Giampaolo Pazzini (LVN) - 2:2
     
    90
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Lucas Vázquez.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+1
    Luka Modrič pálil spoza hranice veľkého vápna z prvej po zemi k žrdi, Oier Olazábal dokázal zasiahnuť bez väčších problémov.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Raphaël Varane (Real Madrid CF).
     
    90+2
    Levante získalo priamy kop. Do šestnástky hostí prišiel dobrý pas, hostia sa ubránili odkopom. Po ďalšom pase Moralesa zakročil Navas.
     
    90+3
    Toni Kroos aj Cristiano Ronaldo z lavičky nechápavo pozerajú na ihrisko. Ako keby nemohli uveriť, že Real Madrid je blízko k ďalšej "senzácii".
     
    90+4
    Lucas Vazquéz poslal pekný center na prvú žrď, kde si nabehol Luka Modrič, avšak Chorvát z hranice malého vápna hlavičkoval vedľa.
     
    90+5
    Carvajal neposlal najlepší center, k lopte sa dostalo Levante a naťahuje čas, čo to len ide.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid síce dvakrát vyhrával, ale ani to nestačilo na tri body, nakoľko domáci hráči vždy vyrovnali v záveroch oboch polčasov, a tak je na strane Levante veľká radosť, zatiaľ čo favorit ostal znova sklamaný. Z tohto zápasu je to všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:37:20)

    Matej Kubove

    Góly: 42. E. Boateng, 89. Pazzini – 11. Ramos, 81. Isco

    Karty:   13. Doukouré (LVN), 26. López (LVN), 88. Coke (LVN) – 21. Ramos (REA), 84. Asensio (REA), 90+1. Varane (REA)


    Levante UD: Olazábal – Coke, Postigo, Suárez Pier, Luna – Lukić, Lerma (69. Martí), Doukouré – Morales, E. Boateng (60. Jason), López (77. Pazzini).
    Náhradníci: Koke – E. Bardi, Martí, Pazzini, Cabaco, Pedro López, Jason.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos (90. L. Vázquez) – Bale (66. Isco), Benzema, Ronaldo (82. Asensio).
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Hernández, L. Vázquez, Asensio, Isco, Kovačić.

    Diváci: 23 542