Chelsea – Bournemouth 0:3 (kon.) | Everton – Leicester 2:1 (kon.) | Newcastle – Burnley 1:1 (kon.)
Southampton – Brighton 1:1 (kon.) | Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Stoke City – Watford 0:0 (kon.)
Tottenham – Manchester United 2:0 (kon.)
koniec
Everton FC
2:1 (2:0)
Leicester City
Streda 31.01.2018, 20:45 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Everton FC

    Modrý tím z Liverpoolu mal minulý víkend voľno, nakoľko z FA Cupu vypadol ešte začiatkom januára s rivalom "The Reds". Naposledy sa tak predstavil v zatiaľ poslednom ligovom kole, v ktorom získal bod na domácej pôde proti WBA. Everton sa ale nachádza vo veľmi zlom období, nakoľko tri zápasy predtým prehral (Bournemouth, Manchester United, Tottenham) a ďalšie dva remizoval (Chelsea, WBA). Posledné víťazstvo tak prišlo ešte 18.12. proti Swansea City. Aj preto sú "Toffies" na deviatom mieste so ziskom 28 bodov. Najlepším strelcom tímu v lige je Wayne Rooney, dal desať gólov.

    Leicester City

    "Líšky" v januári odohrali až tri zápasy FA Cupu, pretože najskôr remizovali na pôde Fleetwood Town, ktorý v odvete doma zdolali 2:0, aby cez víkend vyradili aj Peterborouguh, a tak prenikli do ďalšieho kola. V lige navyše Leicester neprehral už tri zápasy za sebou. Doma porazil Huddersfield Town aj Watford a na pôde Chelsea remizoval 0:0. Craig Shakespeare tak svoj tím drží na siedmom mieste tabuľky so ziskom 34 bodov. Rovnaký počet má aj ôsme Burnley, šiesty Arsenal ich má 42. Najlepším strelcom tímu v lige je Jamie Vardy, ktorý dal desať gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Cuco Martina, Jagielka (C), M. Keane, Coleman – Davies, Gueye – G. Sigurdsson, Rooney, Walcott – Niasse.
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Kenny, Schneiderlin, Bolasie, Tosun, Calvert-Lewin.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, Dragović, Maguire, Chilwell – Ndidi, James – Gray, Okazaki, Albrighton – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Benalouane, Adrien Silva, Iborra, Iheanacho, Diabaté..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hráči Evertonu obstarali výkop stretnutia, prvá akcia zápasu ale patrí hráčov Leicesteru. Po nepresnom centri si na loptu siahol brankár Pickford.
     
    2
    Leicester získal rohový kop, po ktorom dosť dobre hlavičkoval Harry Maguire, jeho pokus sa len tesne nezmestil medzi tri žrde.
     
    3
    Hostia sú naďalej nasťahovaní na útočnej polovici, kde sa snažia kombinovať. Úvod zápasu patrí jednoznačne im.
     
    4
    Nákop Maguireho na útočnú polovicu priniesol center Albrightona z krídla, lopta skončila v rukaviciach brankára Pickforda.
     
    5
    Nepresný pas smerom na Daviesa, ktorý sa dostal na chvíľu do pozície útočníka, skontroloval Maguire a lopta prešla k Schmeichelovi.
     
    6
    Hostia mali problémy v rozohrávke, čo na prudkú strelu z diaľky využil Theo Walcott, Kasper Schmiechel tento pokus vyrazil na rohový kop.
     
    7
    Hostia sa centru Sigurdssona do malého vápna ubránili a začínajú ďalšiu akciu kombináciou spred vlastného pokutového územia.
     
    8
    Everton je dobre sformovaný na vlastnej polovici, Leicester sa momentálne nevie dostať z tej vlastnej do nejakej zaujímavej situácie.
     
    9
    Kombinácia hostí pred šestnástkou súpera uviazla, k lopte sa dostal Martina, avšak dosť zbytočne ju iba odkopol na útočnú polovicu.
     
    10
    Veľké šťastie stálo na strane Evertonu, nakoľko Ndidi po centri zľava hlavičkou z blízkosti brány za prekonaným Pickfordom rozozvučal brvno.
    10. Onyinye Wilfred Ndidi (LEC)
     
    11
    Niassé sa vybral napádať rozohrávku súpera, loptu však pred ním včas odkopol dánsky brankár Kasper Schmeichel.
     
    13
    Okazaki poslal veľmi peknú prihrávku za obranu súpera na Vardyho, no pri lopte bol prvý Pickford, ktorý vybehol na hranicu svojho pokutového územia.
     
    14
    Hostia sa držia na ľavom krídle vedľa šestnástky súpera, kde sa snažia kombinovať, no to im zatiaľ nejde podľa predstáv, pretože získavajú iba auty.
     
    15
    Albrighton poslal zaujímavý center do malého vápna, Okazaki aj Vardy loptu v dobrej pozícii minuli.
     
    16
    Amartey poslal loptu vedľa rohovej zástavky, kam si nabehol Vardy. Anglický útočník získal len aut, po ktorom sa Everton odkopom ubránil.
     
    17
    Hostia zastavili rodiacu sa akciu súpera už v strede poľa, odkopnutá lopta doputovala k brankárovi Pickfordovi.
     
    18
    Chilwell zastavil pas na krídlo od Jagielku, Walcott sa k lopte najskôr nedostal, ale vzápätí ju poslal na Colemana, ktorý centrom získal roh.
     
    19
    Okazaki odkopom dostal loptu preč z vlastnej šestnástky, po následnom pase od Colemana guľatý nezmysel spadol do náruče Schmeichela.
     
    20
    Seamus Coleman sa na krídle aj so šťastím dostal cez Chilwella, ale po príchode do šestnástky bol zdvojený. Bude z toho iba roh.
     
    21
    Sigurdsson neposlal dobrý center, pretože lopta sa dostala veľmi rýchlo preč zo šestnástky Leicesteru, ktorému nevyšla kontra.
     
    22
    Wayne Rooney poslal dobrý pas za obranu na Niassého, ten si do šance nabiehal v postavení mimo hry.
     
    23
    Coleman vyzval na spoluprácu pri postrannej čiare Niassého, ktorý narazil do Chilwell. Faul na domáceho útočníka sa nepískal.
     
    24
    Theo Walcott chcel pomôcť svojím obrancom, loptu zrazil iba na rohový kop, po ktorom však žiadne zakončenie na bránu Pickforda neprišlo.
     
    25
    Everton FC dal gól!
    Sigurdsson na seba naviazal niekoľko hráčov, prihral pred malé vápno, kde bol úplne voľný THEO WALCOTT a ten presnou strelou k žrdi strieľa svoj prvý gól za Everton.
    25. Theo Walcott (EVE) - 1:0
     
    26
    Fanúšikovia domáceho celku razom ožili. Everton rýchlo získal loptu a snaží sa ju držať na svojich kopačkách.
     
    27
    Wayne Rooney poslal krásny pas po zemi do šestnástky, pred Walcottom loptu v poslednej chvíli zastavil stopér Maguire.
     
    28
    Leicester získal loptu do svojej moci a prechádza s ňou pred šestnástku súpera.
     
    29
    Ndidi bol možno tesne pred veľkým vápnom potiahnutý za dres, lenže faul sa nepískal, a preto mohol Everton prejsť do kontry. Tá sa neujala.
     
    30
    Maguire vyriešil situáciu pri centru do jeho šestnástky, v hlavičkovom súboji od neho Niassé odletel, no všetko bolo v rámci pravidiel.
     
    32
    Theo Walcott potrebuje ošetrenie, pretože si privodil nejaké menšie zranenie. Faul sa nepískal, Everton loptu športovo vrátil.
     
    33
    Leicester kombinoval na vlastnej polovici, až sa Albrighton pokúsil nakopnúť loptu za obranu, na Okazakiho to bolo pridlhé.
     
    34
    Ndidi na zemi, ale nebol tam žiadny faul. Na poslednú chvíľu musel hasiť rodiaci sa požiar, čo zvládol dosť dobre.
     
    35
    Desať minút pred koncom prvého polčasu sa hra prelieva z jednej strany na druhú, nejaké šance však nie sú k videniu.
     
    37
    Už to mohlo byť 2:0 pre domáci Everton, ale to by Niassé nemohol zahodiť 110-percentnú šancu, pretože sa k nemu odrazila lopta pred malým vápnom, kde bol úplne voľný, lenže minul bránu.
    37. Baye Oumar Niasse (EVE)
     
    38
    Rooney získal loptu v strede poľa, okamžite ju adresoval za mierne rozhodenú obranu súpera, avšak Maguire všetko prečítal.
     
    39
    Everton FC dal gól!
    THEO WALCOTT strieľa svoj druhý gól v stretnutí a domácich tak zahodená obrovská šanca Niassého mrzieť nemusí. Po centri do šestnástky Keane nezakončil, avšak našiel voľného spoluhráča a ten zblízka prudkou strelou prestrelil Schmeichela.
    39. Theo Walcott (EVE) - 2:0
     
    40
    Okamžite po rozohrávke získal loptu Niassé a rútil sa sám na brankára Schmeichela, ktorý mu spadol pod nohy, loptu zobral a Afričan navyše fauloval.
     
    42
    Tom Davies hľadal pasom za obranu Niassého, dnes viditeľný ale nespoľahlivý útočník loptu na hracej ploche neudržal.
     
    43
    Everton má momentálne jasnú dominanciu v zápase, čo by prípadne rád premenil v tretí gól za chrbtom Kaspera Schmeichela.
     
    44
    Michael Keane poslal dlhý nákop za obranu zo stredu poľa, svojou loptou objavil iba brankára súpera Schmeichela.
     
    45
    Albrighton strieľal z miesta vedľa malého vápna súpera, jeho pokus z prvej zastavili pozorní obrancovia Evertonu. Na útočnej polovici bol faulovaný Sigurdsson.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    Center Sigurdssona Schmeichel podcenil, pomohli mu spoluhráči. Vzápätí sa lopta znova dostala medzi obranu a dánskeho brankára, Rooney zakončil vedľa vo veľmi ťažkej akrobatickej situácii, lenže Schmeichel teraz nebol vôbec istý.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Theo Walcott si prvým gólom otvoril strelecký účet v novom drese, tým druhým ho navýšil a keďže je strelcom iba on, tak Everton po polčase vedie nad Leicesterom 2:0. Druhé dejstvo sa začne približne o 21:46.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Jamie Vardy síce stihol aut na jeho osobu na hracej ploche v šestnástke súpera, avšak prihrávku pod seba nasmeroval iba k brankárovi Pickfordovi.
     
    48
    Druhý polčas sa rozbieha dosť pomaly, oba tímy však dávajú jasný dôraz na defenzívu a nikam sa neženú.
     
    49
    Leicester získal priamy kop na polovici súpera, Albrighton však centrovanú loptu poslal priamo do miest, kde bol osamotený Pickford.
     
    50
    Tom Davies sklepol center pred šestnástku pre Niassého, ten sa však s loptou dostal k autovej čiare a tam mu ju odkopol Amartey.
     
    51
    Okazaki sa pokúsil vyviesť loptu a zároveň si ju pokryť telom pred Martinom. Japonský útočník si vypýtal faul.
     
    52
    Gylfi Sigurdsson sa dostával do obrovskej šanci, avšak zoči-voči Schmeichelovi uspel dánsky brankár. Niassé následne už po odpískaní faulu zakončoval nad.
     
    53
    Dragovič poslal od polovice ihriska prudkú malú domov na svojho brankára, Schmeichel loptu spracovať zvládol.
     
    54
    Everton dlho kombinoval na pravej strane, až Davies poslal prenádherný pas zo stoja do šestnástky medzi dvoch hráčov, Theo Walcott sa ale ocitol v ofsajde.
     
    55
    Theo Walcott tentoraz nabiehal na pas zľava, taktiež za obranu. Znova by bol v ofsajde, ale ten sa nepískal, keďže lopta išla na Schmeichela.
     
    56
    Kasper Schmeichel pod tlakom Thea Walcotta poslal loptu len za postrannú čiaru, čo domáci fanúšikovia ocenili potleskom.
     
    57
    Amartey sa pokúsil zrýchliť akciu tým, že loptu od polovice nakopne ďaleko dopredu, týmto pokusom objavil iba brankára súpera. Niečo podobné sa "podarilo" aj Daviesovi.
     
    58
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Šindži Okazaki, prichádza Fousseni Diabaté, ktorý zažije svoj debut v Premier League.
     
    59
    Theo Walcott sa na krídle síce cez Matta Jamesa nedostal, pretože ten pred neho postavil svoje robustné telo, ale zároveň domáceho hráča udrel rukou a preto sa píska priamy kop.
     
    60
    Sigurdsson poslal dobrý center na hranicu malého vápna, lenže Schmeichel vyboxoval a Walcott zabránil protiútoku.
     
    61
    Jamie Vardy sa nedostal k dlhému nákopu do šestnástky súpera, loptu nechali obrancovia súpera prejsť za bránkovú čiaru.
     
    62
    Coleman sa krásne prehnal po pravej strane, objavil vedľa šestnástky Niassého, ale toho zastavil sklzom na loptu Dragovič.
     
    63
    Sigurdsson centrom z rohu našiel Rooneyho, jeho volej z hranicemaléh vápna nevyšiel a Niassé vzápätí loptu od seba odrazom nasmeroval vedľa.
     
    64
    Theo Walcott bol blízko hattricku, avšak to by po dobrom centri lopta na jeho osobu musela prejsť cez pozorných obrancov Leicesteru.
     
    65
    Ndidi po zisku lopty guľatý nezmysel poslal iba k hráčom súpera, neujal sa ani ďalší pas, ktorý skončil u Pickforda.
     
    66
    V Liverpoole husto prší, čo síce nejako extra nevidieť na hre, no každopádne ide o poriadne bojovný zápas.
     
    67
    Niassé mohol postupovať do zaujímavej možnosti, pretože dostal dobrý pas za obranu, ocitol sa ale v postavení mimo hru.
     
    70
    Michael Keane poslal loptu na rohový kop, zatiaľ čo na lavičke Evertonu sa chystá nejaké striedanie.
    70. Onyinye Wilfred Ndidi (LEC)
     
    70
    Po nepresnom pase nasledovala kontra domáceho tímu, center od Colemana spoluhráčov v šestnástke súpera nenašiel.
     
    71
    Leicester City bude kopať penaltu, ktorú po dlhom aute Amarteyho do veľkého vápna "zariadil" Wayne Rooney. Ten mimo loptu fauloval Ndidiho.
     
    71
    Leicester City dáva gól!
    JAMIE VARDY pokutový kop bez problémov premieňa, pretože loptu kopol po svojej ľavej ruke, zatiaľ čo brankár Pickford spadol na opačnú stranu.
    71. Jamie Vardy (LEC) - 2:1
     
    72
    Razom tu máme drámu a to hostia v podstate ani nemuseli urobiť nič, nakoľko zákrok Rooneyho proti Ndidimu sa ani podľa anglických pískať nemal.
     
    73
    Diabaté si nabehol na prihrávku od Ndidiho za obranu, pred malijsko-francúzskym záložníkom loptu dostal do bezpečia Keane.
     
    74
    Na opačnej strane sa snažil niečo vymyslieť Tom Davies, o loptu prišiel, no ani kontra hostí nedopadla podľa predstáv.
     
    75
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Daniel Amartey, prichádza Christian Fuchs.
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Demarai Gray, prichádza Kelechi Iheanacho.
     
    76
    Hostia sa pred šestnástkou súpera dlho nezdržali, ale po chybe v rozohrávke Evertonu získavajú aspoň rohový kop.
     
    77
    Spočiatku nenápadný center bol niektorým z veľkej skupiny hráčov nasmerovaný na bránu, čo Pickford nečakal a loptu len-len, že dostal aspoň na brvno, od ktorého sa odrazila pre Iheanacho, ten tiež opečiatkoval hornú konštrukciu brány.
    77. Kelechi Iheanacho (LEC)
     
    78
    Leicester cíti svoju šancu na vyrovnanie a do hry Evertonu sa čím ďalej, tým viac začínajú dostávať nepresnosti a nervozita.
     
    79
    Matt James si našiel center pred malým vápnom, úplne voľný v páde nasmeroval loptu za Pickforda, ale za ním ju odkopol pripravený Martina.
     
    80
    Albrighton poslal sprava dobrý pas, na ktorý Pickford nezareagoval práve najlepšie. Loptu dostal na Vardyho, jeho následný center pred bránu na Iheanacha presný nebol.
     
    81
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Wayne Rooney, prichádza Morgan Schneiderlin.
     
    82
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Dominic Calvert-Lewin.
     
    83
    Everton získal priamy kop v strede poľa, po odchode Sigurdssona bude centrovať mladý Davies.
     
    84
    Dlhý center Toma Davies zaletel do šestnástky, odtiaľ ale loptu hosťujúci futbalisti okamžite odpratali.
     
    84
    Theo Walcott mal ideálnu šancu na hattrick, pretože využil faktu, že Schmeichel bol vysoko z brány, avšak dánskemu brankárovi pomohli obrancovia.
     
    85
    Everton mal rohový kop, ktorý sa úspechom neskončil. Nízky center sa nepodarilo zakončiť.
     
    86
    Everton po dlhšom čase kontroluje hru. Navyše, do hry onedlho príde posila do defenzívy, Ashley Williams.
     
    87
    Coleman doviezol loptu z krídla do dobrej streleckej pozície, ale iba vtedy, ak by bol ľavák... Skúsil to teda vonkajškom, opačný falš však lopte nedal.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Baye Oumar Niasse, prichádza Ashley Williams.
     
    89
    Po dlhšom čase je na súperovej polovici Leicester, ktorý sa snaží kombinovať a vymyslieť niečo, čo by mohlo priniesť druhý gól. Vardyho strela však bola nepresná.
     
    90
    Everton získal aut na útočnej polovici a to mu stačí. Cuco Martina si navyše dáva s rozohrávkou na čas.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Marc Albrighton (Leicester City).
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Onyinye Wilfred Ndidi (Leicester City).
     
    90+3
    Everton sa snažil držať loptu vedľa šestnástky súpera, to sa ale domácim nedalo dlho, a tak ju môže dopredu nakopnúť Albrighton.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Everton si síce skomplikoval cestu, keď po faule Rooneyho na Ndidiho daroval súperovi pokutový kop, ktorý premenil Jamie Vardy, ale záver duelu si postrážil, a tak po dvoch góloch Thea Walcotta oslavuje tri body. Ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:40:18)

    Matej Kubove

    Góly: 25. Walcott, 39. Walcott – 71. Vardy (pen.)

    Karty:   90. Albrighton (LEC), 90+2. Ndidi (LEC)


    Everton FC: Pickford – Cuco Martina, Jagielka (C), M. Keane, Coleman – Davies, Gueye – G. Sigurdsson (82. Calvert-Lewin), Rooney (81. Schneiderlin), Walcott – Niasse (88. A. Williams).
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Kenny, Schneiderlin, Bolasie, Tosun, Calvert-Lewin.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey (75. Fuchs), Dragović, Maguire, Chilwell – Ndidi, James – Gray (75. Iheanacho), Okazaki (58. Diabaté), Albrighton – Vardy.
    Náhradníci: Hamer – Fuchs, Benalouane, Adrien Silva, Iborra, Iheanacho, Diabaté.