Swansea – Arsenal 3:1 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Huddersfield Town – Liverpool 0:3 (kon.)
koniec
West Ham United
1:1 (1:1)
Crystal Palace FC
Utorok 30.01.2018, 20:45 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    West Ham United

    Londýnsky celok počas minulého víkendu zakopol v FA Cupe, kde sa jeho cesta skončila na pôde Wiganu Athletic, ale v lige sa bude chcieť vrátiť na vlnu zápasov, v ktorých sa mu darí bodovať. West Ham v posledných piatich stretnutiach získal deväť bodov za dve výhry a tri remízy. Keďže táto bilancia ide pekne "na preskačku", tak v utorkovom stretnutí sa očakáva trojbodový zápis. "Hammers" majú na jedenástom mieste 26 bodov, no to nič neznamená, pretože napríklad sedemnáste Stoke ich má 23 a osemnásty, teda vypadávajúci tím, Southampton FC 22, čiže tabuľky je poriadne vyrovnaná. Marko Arnautović a Javier Hernández sú najlepšími strelcami tímu v lige, obaja dali po päť gólov.

    Crystal Palace FC

    Ďalším tím z hlavného mesta mal minulý víkend voľno, nakoľko z FA Cupu vypadol už na začiatku mesiaca s Brightonom, a tak sa mohol pripravovať na náročný derby zápas, aký zažil aj v poslednom kole proti Arsenalu. Tam prehral 1:4, v 22. minúte to už bolo 0:3. Predtým ale Crystal Palace doma zvíťazil 1:0 nad Burnley a 2:1 na pôde Southamptonu. Londýnčania sa nachádzajú na trinástom mieste tabuľky so ziskom 25 bodov. Najlepším strelcom v Premier League je Luka Milivojević, dal päť gólov. V rámci všetkých súťaží to ale najlepšie sype Bakarymu Sakovi, ten sa presadil šesťkrát. Do tímu v januári pribudol poľský stopér Jarosław Jach a švédsky záložník Erdal Rakip.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell, Rice – Byram, Noble (C), Kouyaté, Mário – J. Hernández.
    Náhradníci: Hart – Fonte, Hakšabanović, Cullen, Quina, Toni Martínez.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Zaha, McArthur, Milivojević (C), Townsend – Ch. Benteke, Sako.
    Náhradníci: Speroni – J. Ward, M. Sakho, Souaré, Riedewald, Cabaye, Čung-Jong..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Hostia sa od začiatku zápasu snažili byť aktívni a kombinovať na polovici súpera, čo vystihol Joao Mário a dokonca si na svoju osobu vypýtal faul.
     
    3
    Zaha už síce bol vo vnútri šestnástky, ale taktiež sa ocitol medzi dvomi hráčmi súpera, ktorí ho o loptu obrali. Po rýchlom pase dopredu strieľal z hranice vápna voľný Joao Mário, lopta mu vôbec nesadla.
     
    4
    Žltú kartu dostáva Luka Milivojević (Crystal Palace FC).
     
    5
    Začiatok zápasu je dosť bojovný hlavne zo strany hostí, ktorí do každého súboja idú na hranici rizika faulu.
     
    6
    Kapitán West Hamu Noble získal po zisku lopty priamy kop na polovici súpera, brankár hostí Hennessey tak bude musieť byť so spoluhráčmi v strehu.
     
    7
    Prišiel však veľmi nepresný center, ktorý sa do šestnástky nezmestil a navyše sa útočným faulom proti Milivojevičovi previnil Kouyaté.
     
    8
    Crystal Palace sa chcel dostať niekoľkokrát dlhými nákopmi dostať na súperovu polovicu, hráči West Hamu loptu vždy okamžite vrátili späť.
     
    9
    Kouyaté sa ocitol na krídle v súboji proti Tomkinsovi, ale lopta išla za bránkovú čiaru práve od reprezentanta Senegalu.
     
    10
    Center do veľkého vápna hostí sa odrazil pred bránu, kde išiel za loptou úplne voľný Javier Hernández. Mexičan mohol byť v obrovskej šanci, avšak čistý sklzom cez loptu na poslednú chvíľu predviedol Tomkins.
     
    11
    Joao Mário rozohral nariadený rohový kop, nízky center hráči Crystal Palace odkopli už na prednej tyči.
     
    12
    Wilfried Zaha prehral hlavičkový súboj v strede poľa, k lopte sa preto dostali hráči West Hamu, ktorí postupnou kombináciou vyrážajú vpred.
     
    14
    Collins zastavil snahu o prechod Zahu po krídle, loptu dostal iba na aut, takže kombinácia Crystal Palace môže pokračovať.
     
    15
    Fosu-Mensah si na krídle hodil loptu cez súpera a dostal sa do šestnástky súpera, center pred bránu už ale prišiel spoza bránkovej čiary.
     
    16
    Kouyaté po jednom z hlavičkových súbojov ostáva ležať na trávniku a potrebuje ošetrenie od lekárov, pretože dostal úder do tváre. Zrazil sa s Milivojevičom, no Srb je v úplnom poriadku.
     
    17
    Stále sa nehrá, pretože tam vidieť krv a Kouyaté musí byť poriadne obviazaný. Rozhodca však situáciu ešte nevykázal za čiaru.
     
    18
    Vyzerá to tak, že Afričan bude musieť zápas dohrať s poriadnou dávkou obväzu na svojej hlave, ale bude v poriadku a schopný pokračovať, čo je najdôležitejšie.
     
    19
    Pablo Zabaleta krátko po rozohrávke faulovaný na vlastnej polovici, West Ham preto ostáva pri lopte a ide dopredu po ľavom krídle.
     
    20
    Po neúspešnej akcii domácich sú na ťahu futbalisti Crystal Palace, ale ani ich kombinácia pred šestnástkou súpera nevyzerá, že by dopadla dobre.
     
    21
    Byram spravil chybu pri spracovaní vedľa svojho vápna, lopta mu ušla a preto musel faulovať šikovného Zahu.
     
    22
    McArthur poslal prudký center smerom do brány na jej zadnú tyč, pred Bentekem vo vzduchu zasiahol brankár Adrián.
     
    23
    Sam Byram krásne zamotal van Aanholta a poslal loptu dopredu smerom na Kouyatého, no ten sa pošmykol a nedokázal ju spracovať.
     
    24
    Crystal Palace dal gól!
    Perfektnú prácu odviedol Andros Townsend, ktorý dostal loptu v stredovom kruhu, potiahol ju do veľkého vápna, kde centrom na hranicu malého našiel CHRISTIANA BENTEKE. Ten si spravil vo vzduchu priestor a otvára skóre.
    24. Christian Benteke (CRP) - 0:1
     
    25
    Kouyaté chcel odpovedať, na pravom krídle si však pomohol faulom, takže jeho akcia k ničomu neviedla.
     
    26
    Chicharito sa s loptou nedostal za poliacu čiaru, získal aspoň aut, a tak pri nej domáci ostanú.
     
    27
    Kouyaté krásnym centrom pred rohom malého vápna našiel úplne voľného Creswella, ktorý v obrovskej šanci z voleja nasmeroval loptu do Mensaha. Po rohu hlavičkoval Ogbonna iba tesne nad.
     
    28
    Priamy kop pre hostí, center Milivojeviča sa však nedostal do nebezpečných pozícií, pretože pred Kellym loptu odvrátila defenzíva West Hamu.
     
    29
    Zaha pristrčil loptu na Townsenda, ktorý sa uvoľnil v šestnástke a prudko strieľal, jeho pokus bol tečovaný na rohový kop Collinsom.
     
    30
    Polhodina za nami a my v malom londýnskom derby sledujeme futbal plný hlavne pozorných obrán, ale tie už chyby spravili, najväčšiu domáca pri góle Bentekeho.
     
    32
    Oba tímy si loptu striedajú a akcie plynú z jednej strany na druhú, no nie je to nejaké extra super rýchla hra.
     
    35
    Dlhý aut do šestnástky Crystal Palace sa hosťom podarilo odpratať zo svojho vápna, lopta sa po odkope ocitla takmer až pri rohovej zástavke na druhej polovici poľa.
     
    36
    West Ham síce dostal loptu na útočnú polovicu, tam ju McArthur zobral Máriovi, a tak znova môžu ísť dopredu hráči hostí.
     
    37
    Zabaleta si v súboji so Sakom asi počínal nedovolene, pretože išiel do tvrdého sklzu, avšak faul sa nepískal. Ofenzívny hráč Palace potrebuje každopádne ošetrenie.
     
    38
    Stále sa nehrá, Bakary Sako išiel veľmi ťažko späť na nohy. Zdá sa ale, že by to mohol rozchodiť, ale taktiež je v hre striedanie.
     
    39
    Milivojevič si počas prerušenej hry prišiel po rady k svojej lavičke, dal mu ich hlavný tréner Roy Hodgson, ktorý bude musieť striedať.
     
    40
    Bakary Sako sa asi na päť sekúnd vrátil späť do hry, že to ešte skúsi, ale prešiel len zhruba tri metre od postrannej čiary a znova si sadol, čo štadión ocenil veľkým bučaním.
     
    41
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Bakary Sako, prichádza Yohan Cabaye.
     
    42
    Joao Mário sa síce cez dvoch hráčov súpera nedostal k strele vo veľkom vápne, ale ešte ju prestrčil na Javiera Hernándeza, ktorého sklzom poslal na zem Tomkins. Nasleduje jasná penalta!
    42. Javier Hernández (WHU)
     
    43
    West Ham United dal gól!

    MARK NOBLE poslal loptu po zemi po svojej ľavej ruke, zatiaľ čo Hennessey spadol na druhú stranu, takže domáci tesne pred polčasom vyrovnávajú.
    43. Mark Noble (WHU) - 1:1
     
    44
    Krátko pred prestávkou sa nám teda duel ako keby začínal odznova, ale psychická výhoda je jednoznačne na domácej strane.
     
    45
    Center sprava do veľkého vápna síce našiel hlavu Creswella, ale ten hlavičkoval do rukavíc brankára súpera a dopredu chcel prejsť Zaha. Bol zastavený.
     
    45+1
    Nadstavuje sa až šesť minút, pretože sme sledovali dve dlhé ošetrovania. Najskôr Kouyatého a neskôr aj Saka, ktorý musel striedať.
     
    45+2
    Kouyaté potiahol loptu od svojej šestnástky a prihral ju na Joaa Mária, ktorý bol faulovaný, takže s Javierom Hernándezom do situácie dvoch proti dvom neprešli.
     
    45+3
    Milivojevič a Townsend svojou kombináciou ďaleko nezašli, pri postrannej čiare loptu stihol zastaviť Creswell.
     
    45+4
    Zaha si priestor na strelu pred šestnástkou neurobil, a tak loptu posunul na Townsenda, ktorého dobrú strelu musel Adrián vyrážať, proti hlavičke od McArthura tesne vedľa zasahovať nemusel.
     
    45+5
    Žltú kartu dostáva James Tomkins (Crystal Palace FC).
     
    45+6
    Hostia ešte potiahli rýchlu kontru, prihrávku Zahu do druhej vlny na Bentekeho nepustil Ogbonna, následná prudká rana spoza veľkého vápna od Milivojeviča išla len tesne nad bránu.
    45+6. Luka Milivojević (CRP)
     
    45+6
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Do vedenia išli hostia vďaka presnej hlavičke Bentekho, ale Mark Noble v závere z penalty vyrovnal na polčasových 1:1, takže pred druhým polčasom, ktorý sa začne približne o 21:51, je všetko otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Kombinácia hostí priniesla peknú prihrávku na krídlo a po nej center van Aanholta, lenže lopta bola zrazená na rohový kop.
     
    47
    Cabaye svoj center poslal smerom na Tomkinsa, ktorý bol dobre bránený a k zakončeniu sa nedostal.
     
    48
    Kouyaté fauloval tesne pred vlastnou šestnástkou, takže hostia získali priamy kop. Van Aanholt poslal strelu ľavačkou ponad múr len do rukavíc brankár Adriána.
     
    49
    Andros Townsend sa po krídle ďaleko nedostal, bol poľahky zastavený. Crystal Palace napriek tomu ostáva na lopte.
     
    50
    Hennessey poslal dlhý výkop až ďaleko na súperovu polovicu, avšak tam sa k lopte dostali domáci hráči a postupujú dopredu.
     
    51
    Javier Hernández si našiel veľmi pekný center pred malým vápnom, cez súpera sa dostal k hlavičke, ktorú Hennessey v ťažkej pozícii reflexívne zlikvidoval.
     
    52
    Ogbonna si musel pred Bentekem spracovať skákajúcu loptu a až tak ju poslať dopredu, ale podarilo sa mu to na jednotku.
     
    54
    Faul domácich na vlastnej polovici ihriska, Crystal Palace tak získava k dispozícii rohový kop.
     
    55
    Tomkins sa dostal do vzduchu po centri z priameho kopu, ale z hranice malého vápna cez niekoľkých súperov hlavičkoval dosť nepresne.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Sam Byram (West Ham United).
     
    57
    West Ham predvádza vysoký presing na rozohrávajúcich hráčov súpera, no nedarí sa mu získať loptu do svojej moci.
     
    58
    Wilfried Zaha sa síce na krídle vymotal cez hráčov súpera a mohol centrovať, avšak objavil iba dobre postaveného stopéra Ogbonnu.
     
    59
    Joao Mário získal loptu v strede poľa, poslal ju na pravú stranu, kde bol Javier Hernández, no jeho pas do veľkého vápna našiel iba Hennesseyho.
     
    60
    Hodina hry je za nami, skóre sa v druhom dejstve ešte nepohlo, a tak je stále nerozhodné 1:1. Viac z hry má opticky Crystal Palace.
     
    62
    Creswell sa dostal k lopte vedľa svojej šestnástky a získal autové vhadzovanie, po ktorom sa práve tento Angličan snaží dostať loptu na súperovu polovicu.
     
    63
    Hennessey pomohol svojím spoluhráčom v rozohrávke, po jeho výkope sa však Benteke v hlavičkovom súboji previnil faulom.
     
    64
    Mladý obranca Declan Rice vyskúšal vystreliť spoza veľkého vápna, nakoľko mal dostatok priestoru, lenže loptu nasmeroval vysoko nad bránu.
     
    65
    Hra plynie hlavne v strede poľa, druhý polčas neprináša veľa zaujímavého pred jednou, či druhou bránou. Výnimkou bola asi len šanca Hernándeza.
     
    66
    Townsend si síce hodil loptu od nohy na krídle, avšak cez Collinsa sa sám neprešiel a guľatý nezmysel zatiaľ ušiel za čiaru.
     
    67
    Aaron Creswell poslal dobrý pas zľava na hranicu malého vápna, tam sa k hlavičke nedostal Hernández a ani Joao Mário.
     
    68
    Po faule od McArthura na Marka Noblea práve kapitán West Hamu centroval do veľkého vápna Crystal Palace, jeho pas si našiel len rukavice Hennesseyho.
     
    69
    Milivojevič nepresne preniesol hru doľava, van Aanholt napriek tomu loptu stihol udržať na hracej ploche. Po páde Townsenda sa nepíska, faul na Hernándeza už ale áno.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Andros Townsend (Crystal Palace FC).
     
    71
    Creswell svojím centrom nedostal loptu do šestnástky, získal aspoň roh, no ani z toho sa nič nebezpečné nezrodilo.
     
    72
    Fosu-Mensah fauloval na krídle vedľa šestnástky Crystal Palace kapitána súpera Noblea, domáci tak majú k dispozícii priamy kop.
     
    73
    Joao Mário poslal veľmi dobrý center smerom do brány, ktorý stačili len jemne tečovať. To Collins takmer spravil, zľuftoval iba veľmi tesne.
     
    74
    Kouyaté sa aj napriek veľkej snahe nedostal od postrannej čiary vedľa šestnástky súpera. Dopredu tak prešiel Zaha, medzi trojicou súperov si vypýtal faul.
     
    75
    Milivojevič sa dlho točil s loptou na polke protivníka, až poslal pas do veľkého vápna, ktorý pred van Aanholtom chytil brankár Adrián.
     
    76
    Mark Noble síce našiel v šestnástke súpera Javiera Hernándeza, ale tomu lopta ušla a následný center od Creswella nebol vôbec presný.
     
    77
    Sam Byram dostal krásny oblúčik na krídlo od Collinsa, a tak mohol centrovať, no Creswell v snahe zakončiť hlavou fauloval.
     
    79
    Oba tímy držia loptu v strede poľa, kde si ju striedajú. Nik však nechce urobiť chybu, pretože sa blížime do úplného záveru zápasu.
     
    80
    Kouyaté musí byť znova ošetrovaný, pretože dostal úder v hlavičkovom súboji do časti hlavy, ktorú má obviazanú.
     
    81
    Nejaký čas sa teda nehrá, Kouyaté bude možno musieť opustiť ihriska a byť vymenený.
     
    82
    Sam Byram bol na krídle aktívny a je za to odmenený, pretože získal rohový kop pre svoje mužstvo.
     
    83
    Roh zakončený nebol, hráči West Hamu sa tak musia rýchlo vrátiť dozadu, aby nepripustili protiútok.
     
    85
    Crystal Palace získal rohový kop, ešte pred centrom však prišiel faul, takže Benteke zakončovať nemohol.
     
    86
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Cheikhou Kouyaté, prichádza Reece Oxford.
     
    87
    Hennessey dlhým výkopom našiel iba Collinsa, ktorý založil protiútok, ale ten Milivojevič zastavil faulom. Po pase na krídlo Creswell loptu spracoval v ofsajde.
     
    88
    Neujala sa ani akcia Crystal Palace, pretože aj v nej prišiel center, tentoraz lopta našla Adriána.
     
    89
    Joao Mário bol pri postupe dopredu zastavený na krídle, West Ham napriek tomu po autovom vhadzovaní ostáva na lopte.
     
    90
    Dlhý aut Sama Byrama do šestnástky súpera ešte ani nestihol doletieť a už sa pískalo. Faulom sa previnil Oxford.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Všetko nasvedčuje tomu, že dnes sa v tomto zápase body budú deliť, pretože ani jeden tím už prehnane neútočí, ale dáva si pozor na defenzívu.
     
    90+3
    Andros Townsend po jednom zo súbojov ostal ležať na zemi a ešte pred koncom tu teda máme zbytočné zdravotné problémy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zaslúžená remíza. Tak by sa dal stručne zhrnúť tento duel, ktorý priniesol dva góly. Tie padli ešte v prvom dejstve. Na hlavičku Bentekeho reagoval z penalty Noble. Odo mňa je to všetko, prajem dobrú noc. (22:43:00)

    Matej Kubove

    Góly: 43. Noble (pen.) – 24. Ch. Benteke

    Karty:   56. Byram (WHU) – 4. Milivojević (CRP), 45+5. Tomkins (CRP), 70. Townsend (CRP)


    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Collins, Ogbonna, Cresswell, Rice – Byram, Noble (C), Kouyaté (86. Oxford), Mário – J. Hernández.
    Náhradníci: Hart – Fonte, Oxford, Hakšabanović, Cullen, Quina, Toni Martínez.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, van Aanholt – Zaha, McArthur, Milivojević (C), Townsend – Ch. Benteke, Sako (41. Cabaye).
    Náhradníci: Speroni – J. Ward, M. Sakho, Souaré, Riedewald, Cabaye, Čung-Jong.