Angers – Lorient 0:2 (kon.) | Granvillaise – Bordeaux 2:1 (po pr.) | Marseille – Valenciennes 1:0 (po pr.)
Saint-Étienne – Nîmes 2:0 (kon.) | Štrasburg – Dijon 3:2 (po pr.) | Senlis – Nantes 0:4 (kon.)
Sochaux – Amiens 6:0 (kon.) | Dunkerque – Metz 2:4 (kon.) | Rennes – Paríž 1:6 (kon.)
koniec po predl.
Olympique Marseille
1:0 (0:0)
Valenciennes FC
cz Nedeľa 07.01.2018, 14:15 • Stade Vélodrome, Marseille • Francúzsky pohár • 1/32 finále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:17. (16:44:37)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí těsným vítězstvím Marseille, která na postup čekala až do prodloužení. Tam kýženou branku vstřelil Amavi, jenž tak rozhodl o tomto zápase. Hosté ale předváděli hodně sympatickou podívanou, s trochou štěstí mohli pomýšlet také na postup.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120
    Druhé prodloužení bude nastaveno o jednu minutu.
     
    118
    Až nyní se druholigový celek dostal k delší práci s balónem, ovšem přenesení hry v podání Thiaga směřovalo ven ze hřiště.
     
    116
    Na hostujících hráčích je patrné, že jim předešlých devadesát minut vzaklo téměř všechny síly. O aktivitu se totiž starají výhraně hráči Marseille.
     
    114
    Zničehonic se k zakončení zhruba z dvaceti metrů dostal Thiago, který ale pálil pouze slabě do prostoru, kde se nacházel Mandanda.
     
    113
    To mohla být paráda! Payet se vrhl po míči nůžkami a jeho pokus skončil nad brankou. Domácí jsou na koni, naopak hosté na ručník.
     
    112
    Nejdříve měl druhou branku na hlavě Payet, jeho zakončení opět putovalo doprostřed. Posléze ve vyložené šanci úplně minul bránu N´Jie.
     
    110
    Doslova zakončení z amerického fotbalu si přichystal Bedimo, jehož střela z hranice vápna mířila snad do dvacáté řady.
     
    108
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Germain, přichází Ocampos.
     
    108
    Mohlo být rozhodnuto! Hosté zapomněli na zadní vrátka, kam se vehnal Payet. Technik domácího celku pálil pouze do nohou brankáře.
     
    107
    Rozběhlo se nám druhé prodloužení, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Tak přeci jenom jsme se dočkali první branky, kterou vstřelil domácí Amavi. Valenciennes to bude mít v tuto chvíli hodně složité, bude totiž muset taktéž skórovat.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
    103. AMAVI - 1:0
     
    103
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí to dokázali a zaslouženě se ujímají vedení! Do pokutového území si seběhl N´Jie, který zpětnou přihrávkou našel JORDANA AMAVIHO. Na jeho přízemní zakončení byl Perquis krátký.
     
    102
    Za míčem se opět šplhal Thauvin, který se k hlavičce ale neprotlačil. V opačném případě by ale Perquis reagoval horko těžko.
     
    101
    I nadále sledujeme pouze jednu polovinu hřiště a Valenciennes se zatáhlo do úporné defenzívy. Hosté se nikam moc neženou, penalty by byly osvobozením.
    99. Thauvinovi nesedla střela.
     
    99
    Konečně se domácím podařilo dostat se k vápnu, odkud připlachtil centr přesně na kopačku Thauvina. Tomu rána ale nesedla a skončila vedle tyče.
     
    98
    K odkopu od své svatyně se dostal Mandanda, jenž balón ale poslal úplně mimo hřiště. Hosté tak budou vhazovat kousek za půlkou hřiště.
     
    96
    Ciss dokázal u levé postranní čáry vybojovat autové vhazování, to si bere na starost jeho kolega v obraně Jean-Tahrat.
     
    94
    V úvodních minutách sledujeme poklidnou rozehrávku Olympique kousek před půlící čárou. Je patrné, že domácí nechtějí udělat žádnou chybu.
     
    92
    Začalo nám avizované prodloužení, přičemž si rozehrávku vzali na starost hosté. Ti budou pro tentokráte hrát zprava doleva.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Ani druhý poločas nám nepřichystal žádnou trefu a o postupujícím rozhodně tak následné prodloužení. Bude se hrát klasických 2x15 minut.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    90+2
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Už v nastaveném čase se do ideální pozice dostal Germain, který ale pouze napálil brankáře. Jednoznačně jedna z největších šancí zápasu.
     
    90
    Do velké šance se hnal Thauvin, který byl ale lehce okopáván. Hlavní sudí ale pustil hru a ta se tak dostala až ke středovému kruhu.
     
    88
    Na hrací ploše to v tuto chvíli vypadá, že Valenciennes je spokojenou s remízou a už se pomalu začíná připravovat na případné prodloužení.
     
    87
    Amavi vyslal do malého vápna načechraný centr, který zřejmě překvapil i zakončujícího Payeta. Ten svojí hlavičku tak poslal hodně vedle.
     
    86
    Dos Santos zkoušel zahrát na rohový kop, hlavní sudí ale ukázal, že balón šel jako poslední od hostujícího bránce. Bude se tedy vykopávat od branky.
     
    85
    Mauricio měl velké problémy, nakonec ale skákající centr zachytil na vymezeném prostoru. To bylo ale směrem dopředu naprosto vše.
     
    83
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Masson, přichází Guezoui.
     
    81
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Karaboue, přichází Ramaré.
     
    80
    Další velmi dobrý zákrok vytasil Mandanda, který neměl problém s dělovkou z levé strany. Mezitím se nám časomíra dostala do poslední desetiminutovky.
     
    79
    Utkání se nám neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude už jen něco málo přes deset minut. Podaří se přeci jenom domácím vstřelit kýženou branku?
     
    78
    Na hrací plochu tak přiběhl lékařský personál, který zkoušel dát Karaboueho dokupy. Nakonec se přeci jenom možná bude střídat.
     
    77
    Zkušeným způsobem to udělal Amavi, jenž v těžké pozici vybojoval útočný faul. Hostující útočník má po pádu na zem ještě nějaké problémy s ramenem.
     
    76
    Práve poslední dvacetiminutovka konečně nabízí ofenzivní podívanou, přičemž si velkou šanci přichystaly oba celky. Nicméně stav je stále nerozhodný.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Karaboue (Valenciennes FC).
    75. Mothiba selhal v šanci.
     
    75
    Fantastický Mandanda! Hostující Mothiba se totiž řítil z pravé strany sám na brankáře, svoje zakončení ale poslal pouze do hrudi zkušeného strážce tyčí.
     
    74
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky a pakliže budeme i nadále sledovat podobný obrázek hry, tak se zápas dostane do prodloužení.
     
    73
    Střídání v týmu Valenciennes FC: ze hřiště odchází Nangis, přichází Diarra.
     
    72
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází López, přichází Bedimo.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Rolando (Olympique Marseille).
     
    71
    N´Jie si navedl míč směrem doprava, načež tvrdě vypálil na Perquise. Ten měl velké štěstí, že rána směřovala doprostřed a dokázal jí tak vyrazit.
     
    70
    Mladičký López před pár vteřinami hodně zariskoval, neboť hodně surově zajel do jednoho z protihráčů. Hlavní sudí ale druhou žlutou kartu nevytáhl.
     
    69
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo, neboť se žádný z hráčů v bílém kompletu neprotlačil k hlavičce. Následně N´Jie vyhrál hlavičkový souboj na polovině hřiště.
     
    68
    Zničehonic se do zajímavé šance dral zcela nenápadný Germain, který v těžké pozici jen slabě zakončil. Zakončení bylo ale ještě lehce tečováno.
     
    67
    Po více než minutovém ošetřování se znovu pokračuje ve hře. Sledujeme tentýž obrázek hry, ve kterém domácí okupují útočnou zónu hrací plochy.
     
    66
    Tak nakonec to nevypadá na nic vážného a zkušený středopolař by měl pokračovat ve hře. Za postranní čárou se ale už rozvičuje případný náhradník.
     
    65
    Na hrací ploše zůstal po jednom z předchozích zákroků ležet domácí Gustavo. Jeho spoluhráči raději přerušili hru a následovat bude ošetření.
     
    64
    Je až neuvěřitelné, jaké problémy má špičkový celek francouzské nejvyšší soutěže. Přitom hosté okupují spodní polovinu druhé ligy, i tak je ale stav stále nerozhodný.
     
    63
    Ani N´Jieho rychlé dolní končetiny nezastihly balón na hrací ploše a mladičký křidelník tak pouze poděkoval svému kolegovi.
     
    62
    Už poněkolikáté byl Mandanda po odehrání míče nešetrně přišlápnut, i tentokráte se to ale obejde bez žlutého kartónku. Hosté si tak nevytvořili vůbec nic.
     
    61
    Na hranici pokutového území nabil N´Jie do střelecké pozice Germainovi, který ihned pálil z první. Míč se mu ale svezl na vnější nárt a rána skončila hodně vedle.
     
    60
    S trochou štěstí se Sakaj dostal k prudkému míči na pravé straně, zpětnou přihrávku ale přečetl Nestor. Marseille začíná vydatně svírat svého protivníka.
     
    59
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Thauvin.
     
    58
    V tuto chvíli je k vidění nezáživná pasáž, jenž nenabízí nic moc převratného. U míče jsou i nadále domácí, kteří si s obranou soupeře stále neví rady.
     
    57
    Kdepak, vzdušný prostor dnes bezpečně střeží hosté. Z pravé strany totiž opět připlachtil bochánek, který se stal snadnou kořistí brankáře Perquise.
     
    56
    Sakaj stačil Mauriciovi ukopnout balón od jeho kopačky a Valenciennes se dostalo k autovému vhazování. To k ničemu nevedlo a stejnou možnost mají také domácí.
     
    55
    Žlutou kartu dostává López (Olympique Marseille).
     
    54
    Odpovědnost na sebe pochopitelně vzal technicky velmi dobře vybavený Payet, jehož střílená nabídka kupodivu nadělala Perquisovi potíže.
     
    53
    Nestor si u brankové čáry počínal zkušeně a Germaina vůbec nepustil k míči. Druhý jmenovaný byl následně před šestnáctkou povalen na zelený pažit.
     
    52
    Hostům se zatím kombinace příliš nedaří a momentálně sledujeme pouze jednu polovinu hrací plochy. Olympique stále marně hledá cestičku k Perquisovi.
     
    51
    N´Jie pelášil po levém křídle, načež zkoušel propasírovat hrací předmět na Germaina. Úmysl to byl sice dobrý, přihrávka se opět nedostala na místo určení.
     
    50
    Rolando se dostal do těžké situace, ze které nakonec vybruslil nejlépe, jak jen mohl. Napadající Karaboue se k míči vůbec nedostal.
     
    49
    Nepřesnost Valenciennes věnovala rohový kop soupeři. Rychlá rozehrávka signálem opět nepřinesla kýženou branku, nýbrž poklidné odvrácení.
     
    48
    Sakaj byl rychle dostoupen Nangisem a místo individuálního úprku vpřed pouze slabě přihrál zpět za půlící čáru. Marseille okamžitě udává tempo zápasu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku měli na starosti tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který celkem překvapivě skončil bezbrankovou remízou. Oba celky si ale přichystaly několik velkých šancí, nicméně ani jedna nebyla využita. Druhý poločas tak začne přibližně v 15:17.
    První poločas skončil bez branek.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Standardní situace z hlouby pole nakonec doplachtila přímo do náruče Perquise. První poločas se blíží ke zdárnému konci, branku nejspíše neuvidíme.
     
    43
    Sakaj měl u pravé postranní čáry překvapivě spousta prostoru a ihned ještě přeposlal míč na Mitrogloua. Řecký sniper ale centroval pouze do nohy soupeře.
     
    38
    První poločas se nám neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    37
    Solidní kontr zkoušel sklepávat N´Jie na svého útočného parťáka Mitrogloua. K míči se ale nakonec dostal Gustavo, jehož dělovka prosvištěla hodně vedle tyče.
     
    36
    Nangis nastartoval své rychlé nohy, jenomže spolupráce s Mothibu se nakonec projevila jako špatná volba. Místo toho to zkouší domácí.
     
    35
    N´Jie přeposlal míč na Gustava, který málem doběhl až k malému vápnu. Na poslední chvíli ale brazilský záložník nechal za sebou kulatý nesmysl.
     
    34
    Domácí borci to povětšinu času zkouší po křídelních prostorech. Také často sledujeme centrované balóny, které zatím v poklidu odvrací obrana soupeře.
     
    33
    Payet si počkal na náběh Germaina, který se ocitl v tandemu s Mitroglouem tváří v tvář Perquisovi. Nahrávka prvního jmenovaného ale směřovala do ofsajdu.
     
    32
    Opět lehkovážný útočný manévr Olympique skončil pouze před šestnáctkou a o něco lepší útok předvedli hosté. Ti alespoň vybojovali autové vhazování.
     
    31
    Do nadějné pozice se dostával na malém vápně Mauricio, který ale zpětnou přihrávku nedokázal propasírovat kolem Ramiho. Za ním totiž číhala hned dvojice v červených dresech.
     
    30
    Payetova přihrávka k hranici šestnáctky na Gustava byla přečtena hostujícím hráčem, v tuto chvíli to hosté zkouší z rychlého protiútoku.
     
    29
    Hned dvakrát se pomazlil s míčem brankář Perquis, načež jeho druhý odkop od branky nedokázal zkrotit Masson. Posléze ale skvěle vyvezl balón Cisse, jehož nabídku na Mothibu stačil srazit Rolando.
     
    28
    N´Jieho úprk vpřed nakonec znamenal zisk rohového kopu, o který se postaral Payet. Jeho rozehrávka ale byla v poklidu odvrácena k půlící čáře.
     
    27
    Hra je v tuto chvíli plná nepřesností a ani jeden z celků se nemůže prokousat blíže k šestnáctce. V tuto chvíli to zkouší domácí favorit zápasu.
     
    26
    Přílišnou agresivitou se prezentoval jeden z domácích stoperů, který hodně ostře dojel Mauricia. Zřejmě se už ale pískal předchozí zákrok na Cisse.
     
    25
    Valenciennes si přichystalo rohový kop, ze kterého nepraměnilo žádné nebezpečí. Posléze ještě zkusil své štěstí Jean-Tahrat, nicméně hodně nepovedeně.
     
    24
    Na opačném pólu postupoval směrem k malému vápnu Nangis, jenž následně také prověřil Mandandu. Francouzský brankář jeho střelu vykopl za brankovou čáru.
     
    23
    N´Jie velmi hezky patičkou přiťukl do běhu Lópezovi, který se prohnal až do pokutového území. Tam po krátkém driblinku upadl na zem, penalta se ale pískat nebude.
     
    22
    Hostující brankář musel znovu rychle z branky a skákající míč raději odvrátl ven ze hřiště. Za postranní čárou už je připravený Sakaj se svým autovým vhazováním.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto klání a na úvodní branku tohoto klání tak stále čekáme. Před malým momentem Germainovi moc nescházelo.
     
    20
    I nadále platí, že více ze hry má prvoligový celek. Nicméně Valenciennes se svého protivníka nezaleklo a čas od času zahrozí z ojedinělých protiútoků.
     
    19
    A ten nebyl vůbec špatný, nakonec si další zákrok připsal Perquis. Se zakončením v podání N´Jieho si ale poradil na jedničku a míč nepustil ze své moci.
     
    18
    Hodně důležitý skluz vytasil Thiago, který zablokoval Lópezovu nabídku na osamoceného Germaina. I tak bude Marseille alespoň zahrávat rohový kop.
     
    17
    Na opačné straně musel svojí připravenost opět prokázat Mandanda, neboť do jeho prostoru mířila přízemní rána. Nangis ale zamířil pouze doprostřed.
     
    16
    Další kolmice z kopačky Ramiho směřovala na naběhnuvšího Germaina, který ale neměl nárok na zastižení neposedného míče, další výkop od hostující svatyně.
     
    15
    Momentálně se nám hra trochu uklidnila a obě mužstva se soustředí na organizovanou obranu. Obě pokutová území jsou tak pokrytá.
     
    14
    Obě mužstva tak za sebou mají úvodní šance, nicméně tu větší mají na starosti hráči druholigového celku. Stav ale zůstává i nadále bezbrankový.
     
    13
    Druholigový celek se ale postaral o vyloženou šanci! Nikým neatakován totiž naskakoval na centr Mothiba, jenž z ideální pozice ale trestuhodně minul.
     
    12
    Nedovolených zákroků začíná přibývat. Hráči Valenciennes zcela očividně nestíhají a velkou část hry přerušují za cenu faulu.
    11. Perquis se musel činit.
     
    11
    U míče se sešla dvojice Gustavo – Payet, přičemž své štěstí zkusil druhý jmenovaný. Perquis se proti jeho ráně skvěle vytáhl, následně zlikvidoval také dorážku.
     
    10
    Marseille začíná počádně svírat svého soupeře a výsledkem byl další nedovolený zákrok, tentokráte na Ramiho. Následovat bude přímý kop ze slušné pozice.
     
    9
    Právě Payet se postavil k rozehrávce standardní situace zhrube ze čtyřiceti metrů. Po několika odrazech se hosté přeci jenom osvobodili.
     
    8
    Payet nahrál na levou stranu na Amaviho, kterému se ale centr vůbec nezdařil. Ten tak pouze proletěl pokutovým územím bez jediné teče.
     
    7
    Zničehonic se za míčem hnal Mitroglou, který ale neodhadl náběh za obranu a byl zachycen v ofsajdové pasti. Perquis bude rozehrávat.
     
    6
    Domácí se rozhodli uklidnit hru a momentálně sledujeme kombinaci u středového kruhu. Soupeř velmi dobře napadá rozehrávku.
     
    5
    Marseille to taktéž zkusila dalekonosným pasem, nicméně Germain se s míčem daleko nedostal. Hrát tak bude hostující brankář Perquis.
     
    4
    Prudká přihrávka mířila na levou stranu na Nangise, který se přeci jenom dostal k míči. Jeho následná nabídka ale mířila pouze k protihráči.
     
    3
    První útočnou akci mají na svědomí hosté, přičemž Mandanda musel rychle vyběhnout z branky. Po jeho odkopu do zámezí bude Dos Santos vhazovat.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Rami, Rolando, Amavi – N´Jie López, Gustavo, Payet – Mitroglou, Germain
    Náhradníci: Pele – Abdennour, Bedimo, Ocampos, Sarr, Thauvin, Zambo

    Valenciennes FC: Perquis – Dos Santos, Nestor (C), Tahrat, Ciss – Thiago, Masson – Nangis, Mauricio, Karaboué – Mothiba.
    Náhradníci: Merville, Nery, Dabo, Ramaré, Diarra, Ndao, Guezoui.
     
    Valenciennes FC

    Valenciennes se už poměrně dlouhou dobu ohřívá ve druhé nejvyšší soutěži a na posun do první ligy to zatím nevypadá. Hostující celek dnešního utkání zatím okupuje až dvanáctou příčku a na vedou Reims ztrácí už propastných devatenáct bodů. Valenciennes se nenechází zrovna v ideální formě, neboť z posledních tří ligových utkání získalo pouze bod. Poslední výhra pak je stará něco málo přes měsíc, naposledy si toto mužstvo poradilo s Lorientem.
     
    Olympique Marseille

    Marseille marně vzpomíná na léta, kdy atakovala první příčku své domácí soutěže. Poslední sezóny nedopadají zrovna dle představ, nicméně loňský ročník měl za výsledkem alespoň pátou pozici. Marseille se tak musela spokojit alespoň s Evropskou ligou, což je pro tento ambiciózní celek určitě málo. Marseille se v letošním ročníku zatím nachází na čtvrté pozici, neboť na záda číha Lyonu, Monaku a PSG. Hostující tým dnešního utkání se ale opírá o velmi solidní formu, nicméně v lize mu zatím patří "až" čtvrtá pozice.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Marseille a Valenciennes FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.

    David Suchý

    Góly: 103. Amavi

    Karty:   55. López (OMA), 72. Rolando (OMA) – 75. Karaboue (VLN)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 15:17.
    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Rami, Rolando, Amavi – N´Jie, López, Gustavo, Payet – Mitroglou, Germain
    Náhradníci: Pele – Abdennour, Bedimo, Ocampos, Sarr, Thauvin, Zambo

    Valenciennes FC: Perquis – Dos Santos, Nestor (C), Tahrat, Ciss – Thiago, Masson – Nangis, Mauricio, Karaboué – Mothiba.
    Náhradníci: Merville, Nery, Dabo, Ramaré, Diarra, Ndao, Guezoui