Chabarovsk – Jugra Chanty-Mansijsk 1:2 (kon.) | Vladivostok – Omsk 5:4 (kon.) | Red Star Kunlun – Novosibirsk 7:4 (kon.)
Čeljabinsk – Jekaterinburg 5:2 (kon.) | Togliatti – Petrohrad 0:5 (kon.) | Jaroslavľ – D. Moskva 2:1 (po pr.)
Helsinki – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (po pr.) | HC Slovan – CSKA Moskva sk 0:3 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
CSKA Moskva
Nedeľa 07.01.2018, 17:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Hokejisti HC Slovan odohrajú v aktuálnej sezóne na domácom ľade už len štyri zápasy, v tom prvom z nich privítajú v nedeľu podvečer vojakov z Moskvy. Vypredaná Aréna Ondreja Nepelu sa rozhodne má na čo tešiť.

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13. , 19. a 16. miesto. V piatej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom sériou 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto. V šiestej sezóne nastúpil CSKA v úvode play-off proti SKA Petrohrad, a keďže nevyhral ani jeden zápas, séria skončila 0:4 čo znamenalo v záverečnom účtovaní celkové 14. miesto. V siedmej sezóne CSKA zostal tesne pred bránami finále, v prvom kole play-off vyradil hravo HK Soči po sérii 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho čakal súper z iného súdka, Jokerit Helsinki musel zložiť poklonu, CSKA postúpil ďalej po sérii 4:1 na zápasy. Na rad prišlo finále Západnej konferencie, v ktorom CSKA podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, SKA Petrohrad postupoval do finále po dramatickej sérii 4:3 na zápasy a CSKA v konečnom účtovaní obsadil krásne 3. miesto. V ôsmej sezóne to už bolo finále play-off. CSKA na ceste do finále zdolal bratislavský Slovan a séria skončila 4:0 na zápasy. Na rad prišlo Torpedo Nižnij Novgorod a CSKA ťahal za kratší koniec len v jednom zápaserezultát? 4:1 na zápasy a postup do konferenčného finále. Kto čakal drámu s chlapcami z Petrohradu, hlboko sa mýlil. CSKA urobil s vojakmi zo severu krátky proces a do finále KHL postúpil jednoznačne po sérii 4:0 na zápasy. No a vo finále Alexander Radulov a spol. museli zložiť poklonu družine okolo Sergeja Moziakina, Magnitogorsk zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár po sérii 4:3 na zápasy. V tej uplynulej CSKA vyhral základnú časť a do play-off postupoval z prvého miesta. V prvom kole si do odniesol Jokerit, ktorý nezvíťazil ani v jednom meraní síl. Nasledovalo konferenčné semifinále a vojaci v ňom podľahli hráčom Lokomotivu Jaroslavľ v sérii 2:4 na zápasy a obsadili tak konečné pekné 5. miesto.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú traja hráči z Kanady, v jednom hráčovi má zastúpenie Švédsko. CSKA hráva svoje domáce zápasy v aréne s názvom Ľadový palác športu CSKA, menom Vsevoloda Bobrova, ktorý pojme 5.600 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Igor Valerievič Nikitin.

    V aktuálnej tabuľke Východnej konferencie má CSKA zo 47 odohraných zápasov 109 bodov, belasí majú na konte o jeden zápas menej a na účte zatiaľ 47 bodov. V aktuálnej sezóne sa súperi stretli v Moskve v septembri a belasí podľahli favoritovi duelu tesne po výsledku 3:2, keď o víťazstve domácich rozhodol 12 sekúnd pred koncom tretej tretiny Telegin. O dva góly belasých sa v dueli postarali Hrnka a Després.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich 26 bodový Colby Genoway (7+19), na druhej pozícii 21 bodový Lukáš Kašpar (4+17). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 36 bodový Kirill Kaprizov (15+21), na druhej priečke 34 bodový Sergej Šumakov (15+19). Gólman domácich Jakub Štepánek s 91,2% úspešnosť zásahov s priemerom 2,90 gólov na zápas. Na druhej strane Lars Johansson s 94,2% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,26 gólov na zápas, Iľja Sorokin93,4% úspešnosť zásahov s priemerom 1,43 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub CSKA Moskva a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Štepánek (Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Ebert, Després, Voráček, Švarný, Bačík – Řepík, Boychuk, Kašpar (A) – Mikúš, Genoway, Buchtele – Lamper, Šťastný, Garbutt – Skalický, Sádecký, Šerbatov

    CSKA Moskva:

    Sorokin (Johansson) – Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nesterov, Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij – Ničuškin, Grigorenko, Telegin – Kaprizov, Šalunov, Šumakov – Ľubimov, Andronov (C), Žarkov – Okulov, Scott (A), Kuzmenko – Platt

    Rozhodca:

    Hofman, Kislov – Šalagin, Šišlo.
     
    Príjemný podvečer z Bratislavy vám želám z Arény Ondreja Nepelu, kde práve skončilo rozkorčuľovanie oboch tímov. Vojaci z Moskvy nastúpia na zápas v bielo-červených farbách, domáci Slovan v modrých dresoch. V bránke hostí Iľja Sorokin s 93,4% úspešnosťou zásahov s priemerom 1,43 gólov na zápas bude zrejme najväčšou prekážkou belasej armády.
     
    Centrálny Športový Klub Armády už máme na ľadovej ploche, počkáme si na „žoldnierov“ v modrých dresoch, vypočujeme si hymny oboch krajín, najskôr hymnu Ruskej federácie a po nej hymnu Slovenskej republiky. Po hymnách bude nasledovať gratulácia k 80. narodeninám Jozefa Golonku a po ceremónii už bude všetko prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:39
    Šesť hráčov v modrých dresoch na ľadovej ploche a hneď v úvode presilovka pre vojakov celkom zadarmo.
     
    00:52
    Slovan poslal puk von z pásma a spoza bránky Sorokina začína akcia hostí.
     
    01:36
    Ďalší puk poslali belasí von cez všetky čiary a v pokoji môžu prestriedať.
     
    01:56
    Kiselevič vystrelil z ľavej strany od modrej, puk však skončil na ochrannej sieti, arbitri nariadili vhadzovanie v strednom pásme.
     
    02:29
    Scott vystrelil z vrcholu pravého kruhu, Štepánek dobre čítal hru a puk poslal späť do hry.
     
    02:39
    Domáci v plnom počte, vojaci svoju presilovku v úvodný gól zápasu nepremenili.
     
    04:20
    CSKA Moska dala gól!
    Sorokin rozohral akciu vojakov, Okulov potiahol puk do pásma, posunul ho vpravo na hokejku IGORA OŽIGANOVA, ktorý švihom z pravého kruhu poslal puk pod brvno domácej bránky. Asistencie: Konstantin Okulov a Iľja Sorokin.
    04:20 Igor Ožiganov - 0:1
     
    06:18
    Sorokin rozohrával ďalší puk spoza svojej bránky, poslal ho však na sieť a tak budeme po reklamnej prestávke vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    06:44
    Bačík od modrej z ľavej strany len nahodil puk na bránku hostí, Sorokin v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
     
    07:16
    Kašpar v strednom pásme podal puk vľavo na hokejku Sersena, Michal ho potiahol do pásma a vystrelil od ľavého kruhu, puk letiaci tesne nad ľadom Sorokin pohodlne schoval vo svojej lapačke.
     
    08:39
    Mikúš roztlieskal arénu, keď puk potiahol po ľavej strne až k bránkovisku a vystrelil z ostrého uhla, Sorokin si s pukom poradil a skrumáž pred bránkou hostí sa nekonala, vojaci napokon puk dostali pod svoju kontrolu.
     
    10:05
    Řepík a jeho zakončenie švihom z pravého kruhu k úspechu neviedli, no diváci aj túto akciu belasých odmenili búrlivým potleskom.
     
    11:29
    Za držanie inkasuje dvojku Genoway a opäť uvidíme presilovku chlapcov z Moskvy.
     
    11:55
    Slovan trikrát poslal puk von z pásma, no len do strednej zóny, vojaci sa snažia dostať do pásma belasých, zatiaľ bez úspechu.
     
    13:05
    Nesterov od modrej nahodil puk smerom na bránku belasých, Kaprizov však puk do siete Štepánka usmerniť nedokázal.
     
    13:29
    Domáci v plnom počte, Slovan aj druhé svoje dnešné oslabenie dokázal ubrániť a zmenu skóre nepripustil.
     
    13:33
    Štepánek likviduje puk z hokejok hostí z pravej strany, Jakub aj teraz podržal tím od Dunaja.
     
    14:00
    CSKA Moska dala gól!
    Hostia vyrobili brejkovú akciu, z pravej strany puk od kruhu na druhú stranu posielal Ničuškin a GEOFF PLATT puk poslal do bránky domácich. Asistencia: Valerij Ničuškin.
    14:00 Geoff Platt - 0:2
     
    14:04
    Hostia vyhrali buly a s pukom na hokejke na pravú stranu k bránkovisku nakorčuľoval Okulov, vystrelil a minul bránku domácich, to by už bolo hrozivé z pohľadu domáceho klubu.
     
    14:58
    Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Štepánka, vhadzujeme po pravej ruke domáceho brankára.
     
    15:15
    Aj vojaci sa previnili proti pravidlám zakázaným uvoľnením, arbitri hru vrátili pred Sorokina.
     
    15:55
    Šumakov vozil puk na hokejke, keď predtým netrafil bránku domácich, Garbutt ho medzi kruhmi od puku odzbrojil a Slovan v obrannom pásme bojuje o puk.
     
    16:48
    Telegin sa prezentoval strelou z vrcholu pravého kruhu, Štepánek puk vyrazil k mantinelu a vojaci koncertujú na ľadovej ploche.
     
    17:05
    Ďalší puk vonku z pásma belasých a len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    17:07
    Ihneď z buly smeroval po ľade puk na bránku Štepánka, Jakub ho pohotovo schoval pod svoje rukavice.
     
    17:23
    Boychuk dostal dve minúty za nedovolené bránenie a tretia presilovka hostí v prvej tretine je na svete.
     
    18:29
    Slovan poslal puk von z pásma a získava tak cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    18:52
    Garbutt z pravej strany nabil pred bránkovisko na hokejku Genowaya, ktorý bol tiesnený a prestrelil bránku CSKA.
    19:23 Colby Genoway sa do listiny strelcov nezapíše, hokejka Okulova bola proti
     
    19:23
    Domáci v plnom počte, CSKA ani túto svoju presilovku využiť nedokázal.
     
    19:52
    Puk v moci Štepánka, publikum vyjadrilo piskotom nesúhlas s verdiktom arbitrov dožadujúc sa vylúčenia hráča hostí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan v úvode prvej tretiny nestačil na rozbehnutých vojakov a inkasoval hneď dvakrát, no dokázal ubrániť tri svoje oslabenia. Vojaci sú silní na puku, korčuliarsky rýchlejší a zaslúžene vyhrávajú po prvej časti hry. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine 6:11.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:29.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    22:00
    Dve minúty opatrnosti za nami, puk teraz v bránkovisku schoval pod svoje rukavice gólman belasých Štepánek.
     
    22:57
    Belasí len nahodili puk do pásma vojakov a odišli striedať.
     
    24:01
    Puk skončil na striedačke domácich a v druhej tretine sa na ľadovej ploche nič mimoriadne zatiaľ neudialo.
     
    24:13
    Kašpar sedí na trestnej za hákovanie, aj keď pôvodne tam rozhodca posielal Boychuka, nuž neviem.
     
    25:16
    Slovan poslal puk aspoň do stredného pásma, vojaci síce majú tlak, no belasí im palebný priestor neposkytli.
     
    25:52
    Blažijevskij vypálil príklepom z ľavého kruhu, Štepánek puk poslal na druhú stranu klziska a belasí následne von z pásma.
     
    26:13
    Domáci v plnom počte, ani v tejto presilovke vojaci skórovať nedokázali.
     
    27:05
    CSKA prechod do útočného pásma pokazil a po zakázanom uvoľnení vhadzujeme po ľavej ruke Sorokina.
     
    27:46
    Švarný vystrelil švihom z ľavej strany od kruhu, diváci sa chceli radovať, puk však skončil len na bočnej sieti bránky CSKA.
     
    28:18
    Malá skrumáž pred bránkou hostí, Buchtele sa k puku nedostal a tak sa ani teraz radovať vypredaná bratislavská aréna nemôže.
     
    28:46
    Blažijevskij poslal od modrej štipľavý puk na Štepánka, Jakub puk vyrazil pred seba a vzápätí zlikvidoval aj dorážku hostí.
     
    29:20
    Řepík dostal puk do voľného priestoru a nakorčuľoval s ním na pravý kruh, vystrelil príklepom po ľade, puk preletel popred bránku do rohu klziska.
     
    30:00
    Slovan vyrobil ďalšie zakázané uvoľnenie a striedať nemôže, sťahujeme sa pred Štepánka.
     
    30:55
    Nesterov sa prezentoval príklepom zo stredného pásma, Štepánek cez betóny poslal puk späť do hry a žiadne prekvapenie nepripustil.
     
    31:43
    Šerbatov ušiel defenzíve hostí, zoči-voči Sorokinovi neuspel, potiahol si Iľju vpravo a chcel zakončiť po ľade do protipohybu, Iľja roztiahol nohy a pravým betónom puk poslal späť do hry.
     
    32:39
    Za podrazenie putuje na trestnú Šalunov a Slovan dostal prvýkrát v zápase možnosť zahrať si v početnej výhode.
     
    33:24
    Meszároš vystrelil príklepom od modrej z ľavej strany, Sorokin puk poslal späť do hry, predtým akciu Slovan k streleckému zakončeniu nedotiahol a sám sa pripravil chybnou prihrávkou spoza bránky o pásmo.
     
    34:27
    Després poslal ťažký puk na ľavý kruh Buchtelemu, ten ho stratil a vojaci puk poslali von z pásma.
     
    34:39
    Hostia v plnom počte, ani Slovan presilovku v kontaktný gól pretaviť nedokázal.
     
    36:58
    Vojaci nie a nie požičať puk belasým a Slovan len naháňa duchov na ľadovej ploche.
     
    38:59
    Trochu nepresností v tejto fáze hry a vojakov to mrzieť nebude, zakázané uvoľnenie hostí, vhadzujeme po ľavej ruke Sorokina.
     
    38:59
    Garbutt inkasuje desať minút osobný trest za nešportové správanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme gól nevideli a vojaci hrajúc na pol plynu svoj dvoj gólový náskok pohodlne udržali a domácich hráčov držali na dištanc od svojej bránky. Slovan hodnú chvíľku ani nehral s pukom a tak pravé hokejové predstavenie stráca na svoje kvalite. Belasí, akonáhle sa dostanú k puku, snažia sa ho okamžite zbaviť a sami tak odovzdávajú dirigentskú taktovku do rúk súpera. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 3:11.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:15.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:32
    Skalický hľadal pukom spoza bránky pred bránkoviskom Lampera, ktorý minul a puk poslal na zadný mantinel za bránkou vojakov.
     
    42:27
    Šťastný z pravej strany nabil na ľavú k bránkovisku Lamperovi, ktorý vystrelil bez prípravy, Sorokin puk v pokľaku usmernil za voju bránku.
     
    43:18
    Scott a jeho strela z pravej strany od kruhu zrazená na ochrannú sieť, vhadzujeme po ľavej ruke Štepánka.
     
    44:47
    Švarný vystrelil od modrej a puk bol tečovaný do priestoru bránky hostí, Sorokin ľavým betónom puk poslal do rohu klziska a naďalej drží sebe čisté konto.
     
    45:20
    Kaprizov s pukom na hokejke ako víchor privial sa k bránkovisku na ľavej strane a vystrelil, Štepánek puk efektne schoval vo svojej lapačke.
     
    46:49
    Strelecká nemohúcnosť na domácich paliciach a tak Sorokin v klietke hostí teraz prácu nemal, CSKA poslal puk von z pásma.
     
    47:38
    Vojaci teraz poslali puk von z pásma a čiarový im píska zakázané uvoľnenie, sťahujeme sa pred Sorokina.
     
    48:37
    Blažijevskij nahadzoval puk od modrej na bránku domácich, Štepánek puk zrazil dole na ľad a následne schoval pod svoje rukavice.
     
    48:58
    Za seknutie dostal trest päť minút + do konca zápasu Voráček, bude veselo pred Štepánkom.
     
    49:03
    Slovan poslal puk von z pásma cez všetky čiary a sekundy z oslabenia na konte belasých.
     
    49:34
    Blažijevskij príklepom z vrcholu ľavého kruhu minul domácu bránku a puk opustil okolo mantinelu obrannú zónu Slovana.
     
    50:48
    Robinson a jeho strela po ľade z ľavej strany od kruhu, Štepánek hokejkou puk poslal na druhú stranu do rohu klziska.
     
    51:58
    Lamper vybojoval v obrannom pásme puk a okamžite ho poslal von z pásma, Slovan sa na chvíľu vymanil spod tlaku vojakov.
     
    52:27
    Ebertov projektil končí za bránkou Sorokina a CSKA stráca ďalšie sekundy zo svojej dlhej presilovky.
     
    52:55
    Marčenko vystrelil tvrdo z pravého kruhu, Štepánek puk poslal späť do hry a podržal tím belasých.
     
    53:40
    CSKA Moska dala gól!
    Nevinná strela z vrcholu ľavého kruhu v podaní Marčenka a puk sa zatrepotal v sieti domácich, keď Štepánkovi pred bránkou puk za chrbát dostal GEOFF PLATT. Asistencie: Alexej Marčenko a Arťom Blažijevskij.
    53:40 Geoff Platt - 0:3
     
    53:58
    Domáci v plnom počte, päť minútový trest Voráčka uplynul, hostia ho potrestali jedným gólom.
     
    56:22
    Zakázané uvoľnenie hostí a hra sa v závere tretej tretiny presunie pred Sorokina.
     
    56:53
    Řepík dostal puk na modrú a korčuľoval sám na Sorokina, vystrelil ešte z vrcholu medzikružia, Sorokin puk poslal cez vyrážačku za svoju bránku.
     
    57:37
    Telegin v ideálnej palebnej pozícii na ľavej strane pri bránkovisku prestrelil domácu bránku a puk poslal len na ochranné sklo.
     
    59:00
    Šesť korčuliarov na ľade v tábore hostí a Slovan dostal možnosť pokaziť Sorokinovi čisté konto.
     
    59:25
    Sersen pálil od modrej, Boychuk na ľavej strane pri bránkovisku puk do priestoru bránky hostí usmerniť nedokázal.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, vojaci si tromi gólmi zapíšu do tabuľky tri body a dnes si mohli dovoliť hrať na pol plynu. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Geoff Platt, v tíme domácich Zach Boychuk. Iľja Sorokin si na konto pripíše ďalší shut-out, patrí mu právom gratulácia. Slovan čaká v utorok večer Metallurg Magnitogorsk, pomer striel medzi žrde v tretej tretine 6:12, celkom 15:34, dobrú noc z Bratislavy fans športu želá Vladimír Korduliak. (19:48:32)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 5. Ožiganov (Okulov, Sorokin), 14. Platt (Ničuškin), 54. Platt (Marčenko, Blažijevskij)


    HC Slovan Bratislava: Štepánek (Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Ebert, Després, Voráček, Švarný, Bačík – Řepík, Boychuk, Kašpar (A) – Mikúš, Genoway, Buchtele – Lamper, Šťastný, Garbutt – Skalický, Sádecký, Šerbatov
    CSKA Moskva: Sorokin (Johansson) – Robinson, Kiselevič (A), Marčenko, Nesterov, Ožiganov, Naumenkov, Blažijevskij – Ničuškin, Grigorenko, Telegin – Kaprizov, Šalunov, Šumakov – Ľubimov, Andronov (C), Žarkov – Okulov, Scott (A), Kuzmenko – Platt

    Rozhodca: Hofman, Kislov – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 10.055