Švédsko – USA 4:2 (kon.) | Kanada – Česko 7:2 (kon.) | Česko – USA 3:9 (kon.)
koniec
Česko
3:9 (0:1, 0:6, 3:2)
USA
Piatok 05.01.2018, 22:00 • Key Bank Center, Buffalo • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Bronzové medaile na juniorskom šampionáte v Buffale už poznajú svojho majiteľa. Získavajú ich domáci reprezentanti USA, ktorí v malom finále deklasovali Čechov 9:3. Základ víťazstva položili v druhej časti, ktorú zverenci Boba Motzka vyhrali šesťgólovým rozdielom. Najlepším hráčom zápasu z českej strany bol vyhlásený Libor Hájek. Z amerického tímu si toto ocenenie nemohol prevziať nikto iný ako Trent Frederic, ktorý sa dnes zaskvel štyrmi gólmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a zároveň vás pozývam na sledovanie finálového zápasu medzi Švédskom a Kanadou. Tesne po 2:00 nášho času sa vám prihlási Dominika Haršáni Handzušová. Ja vám prajem ešte peknú hokejovú noc. (00:39:31)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:17
    V poslednej minúte zápasu o bronzové medaily mohol ešte kozmeticky upraviť skóre Ostap Safin. Ten zostal pred bránou úplne sám, ale jeho strela končí len na chráničoch Jeremyho Swaymana.
     
    58:38
    Riley Tufte zostal na chvíľu nestrážený v priestore medzi kruhmi. V páde ešte dokázal zakončiť, ale mieril len do pripraveného Josefa Kořenářa.
     
    57:56
    Jeremy Swayman drží puk vo svojej moci. Na ľade bol opäť Daniel Kurovský, ktorý v závere duelu dostáva veľa priestoru. Tentokrát ale zakončiť nedokázal a vybojoval len útočné pásmo.
    57:10 Patrick Harper (USA) - 3:9
     
    57:10
    USA dalo gól!
    Americkí hokejisti pridávajú ďalší gól. Od modrej čiary strieľal Dylan Samberg, puk sa všelijako poodrážal a napokon ho podľa oficiálneho zápisu usmernil do brány PATRICK HARPER. Asistencia: Dylan Samberg.
     
    56:43
    Na druhej strane sa individuálne dokázal presadiť Daniel Kurovský, ale mieril len do Jaka Oettingera. Ten po úspešnom zákroku opúšťa ľadovú plochu a na záverečné minúty púšťa do brány Jeremyho Swaymana.
     
    56:03
    Česi chybovali pri striedaní, a tak postupoval sám na bránu Trent Frederic. Piaty gól v dnešnom zápase nepridal, pretože výborný zákrok pravým betónom predviedol Josef Kořenář.
     
    55:32
    Radim Šalda opäť podporil českých útočníkov. Spätnou prihrávkou hľadal Filipa Zadinu, ale ten sa do zakončenia nedostal.
     
    54:12
    Američania teraz dlhší čas držali puk v obrannom pásme. Vďaka svojmu vyčkávaniu mohli poslať na ľad čerstvé sily a už pomaly čakajú na záverečnú sirénu.
     
    53:25
    Američania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Patrick Harper si to už chystal na strelu, ale v rozhodujúcom momente ho odstavil od puku vracajúci sa český hokejista.
    52:38 Marek Zachar (CZE)
     
    52:38
    Český tím mohol pridať ďalší gól. Obranca prvej formácie Vojtěch Budík predviedol peknú individuálnu akciu, následne posunul puk na Mareka Zachara, no ten tiesnený americkým obrancom neprekonal Jaka Oettingera.
     
    51:17
    Strela Filipa Zadinu bola zblokovaná. Následne sa pred bránu súpera natlačil aj Libor Hájek, no jeho strela v sieti neskončila. Každopádne, Česi využívajú americké poľavenie.
     
    50:50
    Na odrazený puk od zadného mantinelu si šikovne počkal Filip Chytil. Následne si puk stiahol pred bránu, ale z tesnej blízkosti namieril len do amerického brankára.
     
    50:27
    Pekná akcia českého tímu. Filip Chytil zaviedol po ľavej strane puk do útočného pásma, pred bránou hľadal Daniela Kurovského, ale jeho zakončenie kryje brankár Jake Oettinger.
     
    49:38
    Podporiť ofenzívu českého tímu sa snažil aj obranca Radim Šalda. Vyzeralo to tak, že jeho americký súper zahákoval, ale hlavní rozhodcovia svoju pravicu nezdvihli.
     
    48:13
    Českí hokejisti sú v tretej tretine pri streleckej chuti. Spoza obrancu vystrelil švihom Martin Nečas, ale brankár Jake Oettinger predviedol pohotový zákrok ľavým betónom.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 41. M. Kaut (Hájek, Nečas), 43. R. Pavlík (Kodýtek, Vála), 48. Kurovský (Kodýtek, R. Pavlík) – 20. Frederic, 21. Poehling (J. Anderson, Perunovich), 25. J. Anderson (B. Tkachuk, Mittelstadt), 26. Frederic (Hughes, Tufte), 28. Bellows (t.s.), 33. Frederic, 40. Bellows (Norris), 46. Frederic (Bellows, Harper), 58. Harper (Samberg)


    Česko: Kořenář (25. Škarek) – Hájek, Budík, Vála (A), J. Galvas, Šalda, Hrdinka, F. Král – M. Zachar (C), M. Kaut, K. Reichel (A) – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, R. Pavlík – Hrabík, Lauko, Kodýtek – Safin.
    USA: Oettinger (57. Swayman) – Fox, Samberg, R. Lindgren (A), Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows (A) – B. Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson (C) – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic.

    Rozhodca: Gordon Schukies (GER), Mikael Sjoqvist (SWE) – Jon Kilian (NOR), Dustin McCrank (CAN)