Slalom žien, 1. kolo, Záhreb sk Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA) (kon.) | Slalom žien, 2. kolo, Záhreb sk Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA) (kon.)
koniec udalosti
SP - slalom žien, 2. kolo, Záhreb

Víťazka: Mikaela Shiffrinová (USA)

Streda 03.01.2018, 16:30 • Záhreb (Chorvatsko) • Zjazdové lyžovanie
     
    Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová vyhráva v priebehu troch dní druhé slalomové preteky. Po triumfe v paralelnom slalome vyhráva aj na Medveďom vŕšku v chorvátskom Záhrebe. S odstupom 1,59 sekundy končí za ňou Wendy Holdenerová a tretie miesto si napokon vybojovala Frida Hansdotterová. Bohužiaľ, na Petru Vlhovú sa lepí smola. Od jubilejného desiateho pódia vo Svetovom pohári ju delilo 13 stotín sekundy. Nebola však zdravotne fit, a tak pred jej výkonom musíme dať opäť klobúk dole. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (17:32:56)
    Víťazná jazda nezastaviteľnej Mikaely Shiffrinovej.

     
    1
    Víťazstvo číslo 38 je doma! Mikaela Shiffrinová si kontrolovala svoju pozíciu a víťazí s obrovským odstupom 1,59 sekundy. Čo viac dodať? Američanka vyhráva ďalšie preteky a stáva sa novou slalomovou kráľovnou na Medveďom vŕšku v chorvátskom Záhrebe.
     
    2
    Wendy Holdenerová predviedla vynikajúcu jazdu a ide do čela priebežného poradia o 52 stotín sekundy. Dnes tak môže byť najhoršia druhá, pretože na štarte je už len americká superhviezda Mikaela Shiffrinová.
     
    3
    Škoda! Petra Vlhová stratila v cieli na vedúcu Fridu Hansdotterovú trinásť stotín sekundy, a tak sa zaraďuje na priebežnú druhú pozíciu. No, uvidíme, či pre rodáčku z Liptovského Mikuláša zostane miesto na stupňoch pre víťazky.
     
    4
    Bernadette Schildová zrejme nebude na stupňoch víťaziek. Momentálne je na druhom mieste so stratou 0,27 sekundy. Ľutovať môže nevydarenú hornú časť trate, kde spravila viacero chýb. Teraz ale držme palce, na trati je Petra Vlhová.
     
    5
    Frida Hansdotterová podľa očakávaní ide do priebežného vedenia. Víťazka slalomovej disciplíny zo sezóny 2015/2016 predviedla výborné druhé kolo a Katharinu Gallhuberovú pokorila o osem desatín. Švédka by teoreticky mohla atakovať stupne víťaziek.
     
    6
    Prekvapenie z rakúskeho Lienzu Estelle Alphandová mala dnešné preteky vynikajúco rozbehnuté, ale napokon je prvou lyžiarkou, ktorá nedokončuje jazdu druhého kola. Dnes tak Švédka bodovať nebude.
     
    7
    Mélanie Meillardová rozbehla svoju jazdu veľmi zle, keď bola možno až príliš namotivovaná. Úvodné zaváhanie ju rozhodilo, následne robila zbytočné chyby a patrí jej štvrté miesto s odstupom viac než štyroch desatín.
     
    8
    Po reklamnej prestávke sa dolu svahom pustila Katharina Liensbergerová. V strednej časti zaváhala, čím prišla o svoj náskok. Jej jazda nevyzerala na pohľad práve najlepšie, bolo tam veľa chýb, ale fantasticky to zvládla a je tretia.
     
    9
    Katharina Gallhuberová zachraňuje česť rakúskemu alpskému lyžovaniu. O päť stotín sekundy sa dostáva na prvú priečku pred Erin Mielzynskú. V spodnej časti síce stratila štyri desatiny, ale napokon jej to stačilo.
     
    10
    Michelle Gisinová mala na štarte celkom slušný náskok, ale nedokázala ho zužitkovať. Švajčiarke patrí priebežná piata priečka a určite bude držať palce aj svojim krajankám. Ich jazdy nás ešte len čakajú.
     
    11
    Ana Buciková rozhodne nebude spokojná so svojou jazdou druhého kola. Mohla útočiť na najlepšiu desiatku, ale po zbabranej jazde sa už teraz Slovinka zaradila na 15. miesto s mankom 1,87 sekundy.
     
    12
    Erin Mielzynská predviedla svoj najlepší výkon v tejto sezóne. Kanadská pretekárka bola v spodnej časti trate najrýchlejšia a sympaticky jej tlieska aj Anna Swenn-Larssonová. Mielzynská ide do čela o 38 stotín sekundy.
     
    13
    Rovnaký čas ako predošlá talianska pretekárka mala po prvom kole aj Denise Feierabendová. Švajčiarka v tomto internom súboji síce uspela, ale so stratou 0,61 sekundy jej patrí až priebežná šiesta pozícia.
     
    13
    Talianska pretekárka Chiara Costazzová výrazne chybovala tesne po druhom medzičase. Takmer nedokončila svoju jazdu... Napokon sa vošla do všetkých bránok a zaraďuje sa na predposlednú priečku. Zdolala iba Lenu Dürrovú.
     
    15
    Najlepšiu pätnástku prvého kola otvorila Julia Grünwaldová. Rakúšanka ale nezajazdila vôbec dobre. Predviedla jednu z najhorších druhých jázd a s odstupom viac než dvoch sekúnd sa zaraďuje až za Martinu Dubovskú.
     
    16
    Teraz sme videli pekný švédsko-americký súboj. Resi Stieglerová príkladne bojovala do posledných metrov, ale napokon sa zaraďuje na štvrtú priečku s mankom 35 stotín. V Záhrebe nasleduje reklamná prestávka.
     
    17
    Poslednou nemeckou pretekárkou bola Christina Geigerová. Veľmi dobré štartové číslo 9 dnes vôbec nevyužila a momentálne sa zaraďuje až na siedme miesto s mankom celej jednej sekundy.

    Miroslav Kováčik

    Výsledky prvého kola:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 52,99
    2. Wendy Holdenerová (SUI) +1,41
    3. Petra Vlhová (SVK) +1,61
    4. Bernadette Schildová (AUT) +1,97
    5. Frida Hansdotterová (SWE) +2,04
    6. Estelle Alphandová (SWE) +2,23
    7. Mélanie Meillardová (SUI) +2,43
    8. Katharina Liensbergerová (AUT) +2,54
    9. Katharina Gallhuberová (AUT) +2,73
    10. Michelle Gisinová (SUI) +2,97
    11. Ana Buciková (SLO) +3,16
    12. Erin Mielzynská (CAN) +3,31
    13. Denise Feierabendová (SUI) +3,36
    13. Chiara Costazzová (ITA) +3,36
    15. Julia Grünwaldová (AUT) +3,43
    16. Resi Stieglerová (USA) +3,46
    17. Christina Geigerová (GER) +3,47
    18. Roni Remmeová (CAN) +3,48
    19. Irene Curtoniová (ITA) +3,49
    20. Marina Wallnerová (GER) +3,51
    21. Anna Swenn-Larssonová (SWE) +3,59
    22. Lena Dürrová (GER) +3,85
    23. Ylva Staalnackeová (SWE) +3,93
    24. Maren Skjøldová (NOR) +3,95
    25. Carmen Thalmannová (AUT) +4,00
    26. Maruša Ferková (SLO) +4,26
    27. Martina Dubovská (CZE) +4,49
    28. Katharina Huberová (AUT) +4,59
    29. Manuela Mölggová (ITA) +4,61
    29. Katharina Truppeová (AUT) +4,61.