Mestské preteky, Oslo sk Víťazi: Mikaela Shiffrinová (USA) a André Myhrer (SWE) (kon.)
koniec udalosti
SP - mestské preteky, Oslo

Víťazi: Mikaela Shiffrinová (USA) a André Myhrer (SWE)

Pondelok 01.01.2018, 16:05Zjazdové lyžovanie
     
    Paralelný slalom v nórskom Holmenkollene ponúkol opäť parádne športové divadlo. Medzi ženami potvrdila pozíciu favoritky Mikaela Shiffrinová a svojim 37. víťazstvom vo Svetovom pohári sa dotiahla v historických tabuľkách na Marlies Schildovú. Na stupňoch víťaziek ju dopĺňajú švajčiarske reprezentantky – Wendy Holdenerová a Mélanie Meillardová. Naša Petra Vlhová skončila piata, pričom ju od semifinálovej miestenky delila jedna stotinka. V mužských pretekov vyhral Švéd André Myhrer pred Michaelom Mattom a Linusom Strasserom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok prvého dňa roka 2018. Týmto prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (18:05:23)
     
    Dnešný paralelný slalom v nórskom Osle sa skončil.
     
    Finále
    Je rozhodnuté! Mužské finále vyhráva švédsky pretekár André Myhrer. Jeho súper Michael Matt musel riskovať, ale doplatil na to chybou a následným pádom na zem. Každopádne, s druhým miestom určite bude spokojný.
     
    Bronz
    Linus Strasser síce neobhájil svoje prvenstvo z paralelného slalomu zo Štokholmu, no aj dnes skončí na bedni. Britský pretekár Dave Ryding v druhej jazde zabral, takmer skresal svoje manko, ale v cieli má napokon o desatinu horší čas.
     
    Finále
    Neuveriteľná dominancia pokračuje ďalej. Rád by som vedel, ako dokáže Mikaela Shiffrinová tak skvele zrýchliť v spodnej časti trate. Wendy Holdenerová s ňou možno 120 metrov držala krok, ale napokon prehráva o 17 stotín sekundy.
     
    Bronz
    Tretie miesto v ženských pretekoch získava Mélanie Meillardová. Mladá Švajčiarka neodštartovala úplne ideálne, ale napokon zdolala skúsenú Fridu Hansdotterovú o jednu desatinku. Na stupňoch víťaziek tak uvidíme dve zástupkyne krajiny helvétskeho kríža.
     
    Ideme do finále! Pred nami sú posledné štyri jazdy, pričom najmä tá druhá sľubuje obrovskú drámu o celkové víťazstvo.
     
    Finále
    Prvá finálová jazda mužov bola od začiatku vyrovnaná, ale napokon v nej uspel André Myhrer. Švéd získal najmä v strednej časti trate a Michael Matt zaostal o 26 stotín sekundy. Rodák z Bergsjö je tak blízko k celkovému prvenstvu.
     
    Bronz
    Mužský súboj o tretie miesto sa možno rozhodol už na štarte. Dave Ryding totálne zaspal a Linus Strasser si okamžite vytvoril drobný náskok. Napokon je v cieli rýchlejší o 0,28 sekundy, čo je pomerne dosť.
     
    Finále
    Ďalší super výkon Wendy Holdenerovej. Švajčiarka mala horší štart, ale následne bola favoritke číslo jeden vyrovnanou súperkou. Mikaela Shiffrinová napokon prvú jazdu vyhrala, no jej náskok činí jedna stotinku.
     
    Bronz
    Lepšiu pozíciu si v malom finále vypracovala Mélanie Meillardová. Tretie miesto ale ešte zďaleka nemá isté, pretože Švédka Frida Hansdotterová zaostala len o tri stotiny. Všetko je ešte otvorené.
     
    Semifinálové jazdy máme úspešne za sebou a môžeme sa tešiť na záverečné vyvrcholenie paralelného slalomu v nórskom Holmenkollene. Takisto sa pozrieme aj na oba súboje malého finále.
     
    2
    Pekná druhá jazda v podaní Andrého Myhrera. Ten si v pohode udržal náskok z prvej jazdy a momentálne je najväčším favoritom na víťazstvo. Linus Strasser tak zabojuje len o bronzovú medailu.
     
    1
    Dave Ryding môže ľutovať pokazenú prvú jazdu. V tej druhej jasne zdolal Michaela Matta, ale v celkovom súčte postupuje do finále Rakúšan s náskokom 15 stotín sekundy. Moje slová o čiernom koni sa tak potvrdili.
     
    2
    Super výkony Wendy Holdenerovej pokračujú ďalej. Švajčiarka zdolala krajanku Mélanie Meillardovú o viac než pol sekundu, a tak sa môžeme tešiť na parádne ženské finále. Mikaela Shiffrinová to nebude mať ľahké.
     
    1
    Prvou finalistkou dnešného paralelného slalomu v nórskom Holmenkollene sa podľa očakávaní stáva Mikaela Shiffrinová. Američanka mala výrazný náskok a keďže sa vyvarovala nejakej chyby víťazí o priepastných 0,51 sekundy.
     
    2
    V druhej semifinálovej jazde uspel André Myhrer. Švédsky pretekár nadelil Linusovi Strasserovi 27 stotín sekundy, čo sa už v takejto konkurencii javí ako jasná záležitosť.
     
    1
    Michael Matt je blízko k účasti vo finálovom súboji. Dave Ryding spadol na zem a jeho pád nevyzeral práve najbezpečnejšie. Do druhej jazdy, ak vôbec, odštartuje s mankom 0,5 sekundy.
     
    2
    Premožiteľka našej pretekárky Mélanie Meillardová sa zrejme do finále nedostane. Suverénna Wendy Holdenerová si totiž vo švajčiarskom súboji vypracovala komfortný náskok troch desatín sekundy.

    Miroslav Kováčik

    Semifinálové dvojice:
    Ženy:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) - Frida Hansdotterová (SWE)
    2. Mélanie Meillardová (SUI) - Wendy Holdenerová (SUI)

    Muži
    1. Dave Ryding (GBR) - Michael Matt (AUT)
    2. André Myhrer (SWE) - Linus Strasser (GER)
    Osemfinálové dvojice:
    Muži
    1. Marcel Hirscher (AUT) - Kjetil Jansrud (NOR)
    2. Aleksandr Chorošilov (RUS) - Dave Ryding (GBR)
    3. Stefano Gross (ITA) - Luca Aerni (SUI)
    4. Michael Matt (AUT) - Alexis Pinturault (FRA)
    5. Manfred Mölgg (ITA) - Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    6. André Myhrer (SWE) - Mattias Hargin (SWE)
    7. Fritz Dopfer (GER) - Daniel Yule (SUI)
    8. Henrik Kristoffersen (NOR) - Linus Strasser (GER)

    Ženy
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) - Anna Swenn-Larssonová (SWE)
    2. Lena Dürrová (GER) - Denise Feierabendová (SUI)
    3. Bernadette Schildová (AUT) - Chiara Costazzová (ITA)
    4. Frida Hansdotterová (SWE) - Irene Curtoniová (ITA)
    5. Wendy Holdenerová (SUI) - Katharina Truppeová (AUT)
    6. Nina Haver-Løsethová (NOR) - Maren Skjøldová (NOR)
    7. Mélanie Meillardová (SUI) - Ana Buciková (SLO)
    8. Petra Vlhová (SVK) - Marina Wallnerová (GER)