USA – Fínsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Dánsko sk 5:1 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:4 (1:2 po s.n.)
koniec
Slovensko
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Dánsko
Pondelok 01.01.2018, 00:00 • Harborcenter, Buffalo • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovensko sa raduje z víťazstva a z postupu. V tretej tretine Slováci pridali do siete súpera ešte dva kúsky a Dáni sa zmohli v závere zápasu akurát na tvrdú a neférovú hru. Najlepším hráčom v tíme domácich vyhlásený Miloš Roman, v tíme hostí Joachim Blichfeld. Dánsko ide do baráže a Slováci si musia na súpera počkať, vzíde z trojice Švédsko, Rusko alebo Česko. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 14:13, celkom 40:31, dobrú a víťaznú novoročnú noc všetkým fans športu želá Vladimír Korduliak. (02:39:00)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Čacho vystrelil zápästím z pravého kruhu, Krog puk v pokľaku poľahky kryje vo svojom náručí.
     
    59:01
    Slovensko chybovalo na modrej ofsajdom, nevadí, blíži sa záver dnešného duelu.
     
    58:22
    Hráme štyria proti štyrom, Kundrik a Andersen po dve minúty za hrubosť.
     
    58:22
    Oddychový čas domácich, tréner Bokroš dáva pokyny svojim zverencom, netreba sa nechať vyprovokovať frustrujúcim súperom.
     
    58:22
    Otrasený Smolka odchádza za asistencie spoluhráčov do šatne a dnes už dohral.
     
    58:22
    Tvrdá hrá Dánov likviduje hráčov Slovenska a teraz sme videli hneď dva tvrdé súboje na Korenčíka a Smolku, Mathiasen-Wejse sa nervovo zrútil.
     
    57:58
    Dáni puk oblúčikom poslali von z pásma len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    56:45
    Grundtvig vystrelil švihom z medzikružia, Durný puk poslal vpravo od seba a defenzíva domácich puk dostala do stredného pásma.
     
    55:25
    Schmidt-Svejstrup dostal spoza bránkovej čiary puk pred bránkovisko a pohotovo zakončil, Durný ho vychytal a puk poslal späť za bránkovú čiaru domácich.
     
    55:10
    Puk pod kontrolou Durného, Slovensko kráča do play-off zo štvrtého postupového skupinového miesta.
     
    54:59
    Hostia v plnom počte, Slovensko svoju presilovku na navýšenie dnešného účtu nevyužilo.
     
    54:38
    Dáni robia starosti našej defenzíve a nič nenasvedčuje tomu, že by Slovensko hralo presilovku. Dánsko už začalo hrať vabank.
     
    53:34
    Solenský z vrcholu pravého kruhu z vnútornej strany príklepom prestrelil bránku Kroga, Slováci však majú puk v pásme Dánska na svojich hokejkách.
     
    52:59
    Andersen skončil na trestnej za poriadnu sekerku, presilovka pre Slovensko.
     
    52:39
    Ivan vystrelil po ľade od modrej z ľavej strany, Studenič ten puk pred bránkoviskom ešte zasiahol a ten skončil v náručí kľačiaceho Kroga.
     
    52:23
    Grundtvig vystrelil z pravého kruhu švihom, zrejme jeden z brániacich hráčov v modrom drese puk usmernil na ochrannú sieť, vhadzovať budeme pred Durným po reklamnej prestávke.
     
    51:26
    Larsenovi na modrej puk preskočil hokejku a Dáni sa tak sami pripravili o útočné pásmo.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 12. Miloš Roman (Tamáši), 30. Fehérváry (Buček, Ružička), 35. Miloš Roman, 45. Buček (Fehérváry), 46. Liška (Kundrik, Solenský) – 5. Blichfeld (Krag Christensen, Röndbjerg)


    Slovensko: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák (C), Ivan, Fehérváry (A), Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Studenič, Tamáši, Miloš Roman – Buček, Krivošík, Ružička – Čacho (A), Liška, Solenský.
    Dánsko: Krog (Gransöe) – Setkov, Jessen, Mogensen, Heine, O. Larsen, Ch. Larsen, Mortensen – Röndbjerg, Krag Christensen (A), Blichfeld – Mathiasen-Wejse (C), Andersen, Nielsen (A) – Ahlberg, Grundtvig, Madsen – Molge, Schultz, Gath – Schmidt-Svejstrup.

    Rozhodca: Ansons (LOT), Tufts (USA) – Castelli (SUI), Sysujev (RUS)

    Diváci: 1.419