Brugge – Mouscron 4:2 (kon.) | Eupen – Waasland-Beveren 1:0 (kon.) | Lokeren – Mechelen 2:0 (kon.)
Waregem – Charleroi 0:4 (kon.) | Anderlecht – Gent 1:0 (kon.)
koniec
SV Zulte Waregem
0:4 (0:2)
Sporting Charleroi
cz Utorok 26.12.2017, 18:00 • Regenboogstadion, Waregem • Belgická Jupiler Pro League • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SV Zulte-Waregem a Sporting Charleroi.
     
    SV Zulte-Waregem

    Fotbalisté Waregemu se po solidním startu nacházejí ve velmi špatné formě, která zapříčinila pád až na čtrnácté místo. Domácí celek dnešního utkání z posledních dvanácti ligových utkání zvítězil pouze jedinkrát, naposledy tomu bylo koncem měsíce října. Od té doby následuje sedm po sobě jdoucích utkání, ve kterých Waregem nasbíral pouhý jeden bod. Právě tento pád v tabulce ja zapříčeněný velmi špatně hrající obrannou vazbou. Ta je totiž s šestatřiceti obdrženýma brankama druhá nejhorší v celé lize.
     
    Sporting Charleroi

    Na opačné straně stojí Charleroi, které si v letošní sezóně počíná nadmíru dobře. Sporting totiž okupuje k překvapením všech druhé místo, nicméně na vedoucí Bruggy činí ztráta jedenácti bodů. Právě v minulém zápase byla ukončena sedmizápasová ligová šňůra bez porážky, proti totiž byl Gent, jenž si s tímto protivníkem poradil těsně 1:0. Charleroi se opírá o fungující obranu, jenž je s dvaceti obdrženýma branka třetí nejlepší v soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Zulte-Waregem: Bossut – Walsh, de Fauw, Baudry – Cordaro, De Sart, De Mets, Hamalainen – I. Doumbia, Olayinka – Leya Iseka.
    Náhradníci: Bostyn – Heylen, De Pauw, Madu, Reichert, Bala, Šaponjić.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga – Hendrickx, Fall – Ilaimaharitra, Benavente, Tainmont – Rezaei.
    Náhradníci: P. Mandanda – Zajkov, Diandy, J. Celestine, Saglik, Lukebakio, Bedia..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k balónu dostalo také Charleroi, nicméně jen na krátký časový úsek. Nicméně Martos špatně přihrával na svého útočného kolegu.
     
    4
    Tady to zavánělo gólem! N´Ganga posílal přízemní přihrávku ke vzdálenější tyči, kde ale Ilaimaharitra nedokázal zasunout balón do sítě.
    4. Hosté byli blízko.
     
    5
    K odkopu od své svatyně se dostal Bossut, jenž na druhé straně naleztl Leyu. Ten si hrudí stopil těžkou přihrávku a posléze roztáhl hru.
     
    6
    Do pokutového území hostů připlachtil vzdušný centr, po kterém se srazil Olayinka s brankářem Penneteauem. Ten bude nakonec muset být ošetřen.
     
    7
    Nedovoleného zákroku se dopustili také hosté, konkrétněji to byl Benavente. Hra se hodně rychle přesunula na druhou stranu.
     
    8
    Od pravé postranní čáry vhazoval N´Ganga, který spolupracoval se svým obranným kolegou Dessoleilem. Ten nakonec odvrátil míč za půlící čáru.
     
    9
    Kouskování hry pokračuje. Ve vzdušném prostoru si De Mets počínal nedovoleně. Hosté tak budou zahrávat standardní situaci.
     
    10
    Z ní nakonec nevzniklo žádné nebezpečí, naopak si domácí hráči s touto exekucí snadno poradili. Hrací předmět je v tuto chvíli v moci Penneteaua.
     
    11
    Před Olayinkou dokázal odvárti balón Hendrickx, domácí se tak ujmou autového vhazování. Bude to kousek za polovinou hřiště.
     
    12
    Bossut našel svým výkopem pouze hlavu Tainmonta, který ale hlavičkoval za sebe. Posléze De Metsovi nevyšel pokus o otření míče o nohu soupeře.
     
    13
    Z levé strany posílal do šestnáctky ostrý centr N´Ganga, i tentokráte si domácí poradili. Naopak sami budou vhazovat v blízkosti vápna.
     
    14
    Zatím sledujeme hodně vyrovnané utkání, přičemž se hra přelévá z jedné strany na druhou. Do hry se ale vměstnává spousta nepřesných přihrávek.
     
    15
    Z první zkoušel najít své útoční kolegy Dessoleil, jeho skákající nabídka ale doputovala pouze do prostoru, kde se zrovna nacházel Bossut.
     
    15
    Tak pozor! Domácí Walsh fauloval v pokutovém území a nejen, že se bude kopat pokutový kop, navíc domácí zadák obdržel červenou kartu.
    15. Červená karta
     
    16
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    A hosté se navíc dostávají do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil KAVEH REZAEI, který si vybral opačný kout branky.
    16. Kaveh REZAEI - 0:1
     
    17
    Rázem to s domácím celkem vypadá opravdu hodně bledě. Nejen, že prohrává o jednu branku, navíc bude muset dohrát zápas v početní nevýhodě.
     
    18
    I po vstřelené brance mají více ze hry hráči Sportingu, kteří už opět operují v blízkosti středového kruhu. Domácí obrana musí být v permanenci.
     
    19
    Zničehonic se na útočný výlet vydal Cordardo, jenomže domácí křidelník to neudělal dvakrát nejlépe. Přihrávka mířila na Leyu, který ale fauloval.
     
    20
    Jeden z hostujících hráčů ještě utrpěl menší poranění na dolní čelisti a okamžitě na hrací plochu přiběhl lékařský tým. Nyní se tedy nehraje.
     
    21
    Tak konečně to vypadá, že se bude pokračovat ve hře. Charleroi to znovu zkouší od vlastního brankáře, přičemž je Hendrickx již připraven.
     
    22
    De Sart si pomohl lehkým přistčením, což odhalil také hlavní sudí. Jednoznačný faul, po kterém hosté okamžitě rozehráli standardku.
     
    23
    Hrací předmět se dostal až před Bossuta, který musel zvolit rychlý odkop. Leya se posléze neprobil kolem Marinose, aut pro domácí mužstvo.
     
    24
    Baudry zbytečně uspěchal přihrávku na Doumbiu, nicméně i hosté se dopustili rychlé ztráty. Hra je momentálně plná nepřesností.
     
    25
    Sporting se dral do šestnáctky, kde na poslední chvíli zasáhl tuším, že De Fauw. V opačném případě by měl Bossut velké starosti.
     
    26
    Před rychlonohým Olayinkou včas zasáhl Dessoleil, který zahrál za cenu autového vhazování. O několik vteřinek později pálil De Mets vysoko nad.
     
    27
    Tak to je neuvěřitelné, Olayinka fauloval jednoho z protihráčů a taktéž vidí kartu červené barvy. Domácí budou zápas dohrávat v devíti lidech!
    27. Červená karta
     
    28
    Tak v tuto chvíli se před hráči Waregemu naskýtá obrovsky složitý úkol. Domácí totiž prohrávají a navíc budou dohrávat pouze v devíti lidech.
     
    29
    Hodně těžce se z trávniku zvedal Ilaimaharitra, který předchozí zákrok nese hodně špatně. Hostující hráč nakonec odkulhal za postranní čáru.
     
    31
    Málem to bylo o dvě branky! Rezaei se z úhlu řítil na brankáře, načež zakončil k bližší tyči. Jeho pokus ale branku minul jen o vlásek.
     
    32
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Marco Ilaimaharitra, přichází Christophe Diandy.
     
    33
    Těsně před pokutovým územím povalil Leyu k zemi Tainmont. Pro Waregem se tak naskýtá slušná palebná pozice z přímého kopu.
     
    34
    Odpovědnost na sebe vzal Hamalainen, jehož rána narazila pouze do dobře postavené zdi. Následný další pokus mířil vysoko nad břevno.
     
    35
    Na opačné straně byl povalen na zelený pažit Hendrickx, v tomto případě se ale nepíská. Naopak si domácí vybojovali autové vhazování.
     
    36
    N´Ganga měl na levém křídle spousta času na kloudnou přihrávku. Nakonec si ale nechtěl přidělávat zbytečné starostí a pouze nahrál za sebe.
     
    37
    De Fauw byl okamžitě po zisku hracího předmět napadán dvojicí protihráčů a východiskem se nakonec stal odkop do bezpečné zóny.
     
    38
    Stále se hraje výhradně na polovině domácích, což se ale k okolnostem dalo očekávat. Uvidíme, jestli Waregem ještě zavelí k výraznějšímu útočného počínání.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také něco nastavovat.
     
    40
    Po delší době se Bossut dostal k výkopu od branky. Ten sice poslal na své útočné kolegy, ani jeden z nich se ale k míči nedokázal propracovat.
     
    41
    Leya se dokázal na levé straně uvolnit k centru, který ale poslal přímo na hlavu Taimonta. Posléze ještě vysoko nad brankuv vypálil Cordaro.
     
    42
    Je ale patrné, že domácí se svého soupeře nezalekli. I přes početní nevýhodu se pokoušejí o rychlé kontry, které by s trochou štěstí mohly vést ke kýžené brance.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Hosté to do přestávky ještě zvládli a v tuto chvíli vedou o dvě branky! K odraženému míči se dostal GAETAN HENDRICKX, který perfektním volejem zamířil přesně k tyči.
    45+1. Gaëtan HENDRICKX - 0:2
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl opravdu zajímavé momenty. Nejprve se po patnácti minutách hry nechal vyloučit domácí Walsh a navíc hostující Rezaei proměnil nabídnutý pokutový kop. O další čtvrthodinu později to bylo s Waregemem ještě horší, neboť Olayinka zajel ostrým způsobem do protihráče a taktéž vyfasoval červenou. V nastaveném čase ještě hosté jednou zahrozili, Hendrickxova rána skončila přesne u tyče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Do pokutového území Waregemu přiletělo hned několik nebezpečných centrů, ani jeden z nich ale nenalezl toho správného adresáta.
     
    49
    Z vlastní poloviny to dalekonosným nákopem zkoušel Hamailainen, číhající Doumbia se ale hnul opačným směrem. Sporting se tak vrací k míči.
     
    50
    Marions vyslal ze své nohy hodně nebezpečný centr, který na poslední chvíli dokázal zasáhnout Baudry. V opačném případě mohlo být zle.
     
    51
    Mohlo být sníženo! Leya si našel centr na malém vápně, po kterém zakončil pouze do břevna. Penneteau se po míči jen ohlédl.
    51. Domácí orazíkovali břevno.
     
    52
    Už opět sledujeme tradiční obrázek hry. Sporting kombinuje na útočné polovině, přičemž nikam nespěchá. Dvoubrankové vedení se zdá být dostačující.
     
    53
    Domácí obrana úplně zapomněla na Beneventa, jehor slabý pokus skončil pouze v náruči brankáře. Hosté i nadále operují na útočné polovině.
     
    54
    Mrštný Tainmont se zkoušel probít až před brankáře, jeho úmysl ale přečetl Hamalainen. Následovat bude rohový kop.
     
    55
    Na ten si naskakoval vytáhlý zadák Marinos, který se ale k hlavičce vůbec nedostal. Místo toho bude Zulte-Waregem vhazovat.
     
    56
    Hamalainen nenašel cestičku k vápnu soupeře a místo toho zvolil zpětnou přihrávku až na Bossuta. Ten svůj odkop poslal pouze za postranní čáru.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Gertjan De Mets (SV Zulte-Waregem).
     
    58
    Benavente roztáhl hru na levou stranu na N´Gangu, jehož cente byl nakonec hodně nebezpečný. Bossut měl co dělat, aby ho alespoň vyrazil.
     
    59
    Logicky tak následoval rohový kop, který ale nenabídl nic nebezpečného. Naopak jsme byli svědky slabého zakončení a Bossut bude rozehrávat.
     
    60
    K odraženému míči se dostal Doumbia, který pelášil napříč obraně. Nakonec si ale svůj úprk vpřed rozmyslel a přihrál pouze zpět na obrannou polovinu.
     
    61
    Spousta místa měl na zakončení Diandy, jehož pumelenice doputovala pouze doprostřed. Bossut byl včas na svém místě a tento pokus kryje.
     
    62
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Mamadou Fall, přichází Chris Bedia.
     
    63
    Hamalainen odvrátil nebezpečný centr pouze k naběhnuvšímu Diandymu, kterému se střela příliš nepovedla. Míč doskákal hodně vedle tyče.
     
    64
    Na zadní tyči se k hlavičce probojoval vytáhlý zadák Marinos, jehož hlavička nebyla sklopena k zemi. I proto nemusel Bossut vůbec zasahovat.
     
    65
    Velmi důležitý obranný zákrok vytasil pravý bek De Fauw, jenž za svá záda nepustil Rezaie. Sporting bude alespoň vhazovat.
     
    66
    Leya se zcela po právu zlobil na své spoluhráče, kteří mu poslali nabídku ven ze hřiště. S tímto nemohl domácí forvard vůbec nic dělat.
     
    67
    K dalšímu zakončení se prodral hostující Benavente. Jeho zakončení zpoza šestnáctky mířilo po zemi opět doprostřed, Bossut znovu připraven.
     
    68
    Následnou kombinací se hostující hráči vystavili do ofsajdu. Naopak Waregem si bude moci oddechnout a naopak může pomyslet na útočnou akci.
     
    68
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Máme tu třetí branku v domácí síti! CLEMENT TAINMONT pláchl po levé straně a jeho zakončení pod horní tyč slavilo úspěch. Bossut byl tentokráte zcela bez šance.
    68. Clément TAINMONT - 0:3
     
    69
    S domácím celkem to v tuto chvíli vypadá opravdu hodně bledě. Waregem už prohrává o tři branky a navíc bude ještě dvacet minut hrát v početní nevýhodě.
     
    71
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    A rázem je to o čtyři branky! Na malém vápně se nejlépe zorientoval DORIAN DESSOLEIL, který to měl snadné. Tváří v tvář Bossutovi zakončil podél brankáře.
    71. Dorian DESSOLEIL - 0:4
     
    73
    Ojedinělý střelecký pokus na opačné straně. De Metsova nepříliš prudká rána navíc směřovala doprostřed, kde byl Penneteau včas na zemi.
     
    74
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Gaëtan Hendrickx, přichází Enes Saglik.
     
    75
    Baudry se dostal do složité situace u vlastní šestnáctky, nakonec zvolil odkop do autu. Hosté se tak opět natlačí před brankáře Bossuta.
     
    76
    I po čtvrté brance sledujeme tentýž obrázek hry. Na hřišti i nadále úřaduje pouze jeden celek, přičemž se Waregem k míči vůbec nedostává.
     
    77
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Alessandro Cordaro, přichází Nill De Pauw.
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Aaron Leya Iseka, přichází Ivan Šaponjić.
    Střídání v týmu SV Zulte-Waregem: ze hřiště odchází Marvin Baudry, přichází Michaël Heylen.
     
    78
    Tak uvidíme, jestli příchod tří nových tváří bude mít nějaký vliv na nadcházející průběh utkání. Zatím to na korekci skóre v žádném případě nevypadá.
     
    79
    Střídající Bedia si naskakoval na vzdušný centr, jenomže ten netrefil ideálně. Výsledkem tak je slaboučký pokus.
     
    80
    Posléze musel svojí připravenost prokázat Hamalainen, jenž odvrátil číhající nebezpečí. Domácí se ale nemohou dostat k míči.
     
    81
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Stále platí, že hosté předvádějí výrazněj aktivnější fotbal, domácí se k balónu moc nedostávají.
     
    82
    Málem jsem to zakřikl. Do šestnáctky se totiž vehnal De Pauw, který na nic nečekal a vypálil. Lehká teč pomohla střele, nicméně Penneteau byl u tyče včas.
     
    83
    Nejdříve jeden z hostujcích hráčů vykopl balón z brankové čáry, na druhé straně se v rychlostním souboji nedokázal prosadit Bedia.
     
    84
    Hlavní sudí nyní musel přerušit hru, neboť se na polovině hřiště srazili dva hráči. Na scénu jsou povolány také lékařské personály.
     
    85
    Mezitím můžeme shrnout atmosféru na stadionu. Domácí příznivci po celé utkání hlasitě podporují své miláčky, což je vzhledem k nepříznivému stavu ojedinělý jev.
     
    86
    Oba hráči jsou zpět na hrací poše a hosté sportovně odevzdali balón svému soupeři. Bossut signalizuje, že provede dalekonosný výkop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivou výhrou Charleroi, které zvítězilo pohodlně 4:0. Vše ale bylo zapříčeněno dvěma červenýma kartam, jenž si domácí celek nechal dát. Následně totiž hosté převzali iniciativu utkání, což se poté projevilo i na konečném výsledku.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:5. (19:49:53)

    David Suchý

    Góly: 16. Rezaei (pen.), 45+1. Hendrickx, 68. Tainmont, 71. Dessoleil

    Karty:   57. De Mets (WAR)   15. Walsh (WAR), 27. Olayinka (WAR)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:5.
    SV Zulte Waregem: Bossut – Walsh, de Fauw, Baudry (77. Heylen) – Cordaro (77. De Pauw), De Sart, De Mets, Hamalainen – I. Doumbia, Olayinka – Leya Iseka (77. Šaponjić).
    Náhradníci: Bostyn – Heylen, De Pauw, Madu, Reichert, Bala, Šaponjić.

    Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Martos, Dessoleil, N'Ganga – Hendrickx (74. Saglik), Fall (62. Bedia) – Ilaimaharitra (32. Diandy), Benavente, Tainmont – Rezaei.
    Náhradníci: P. Mandanda – Zajkov, Diandy, J. Celestine, Saglik, Lukebakio, Bedia.