Praia – Aves 3:2 (kon.) | Braga – Belenenses 4:0 (kon.)
koniec
GD Estoril Praia
3:2 (1:1)
CD Aves
cz Sobota 16.12.2017, 19:15 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Primeira Liga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Někdy příště u dalších online přenosů na počtenou! (21:13:11)
     
    Domácí tým zcela zaslouženě po delší době zvítězil, navíc na domácím stadionu. Dvěma góly si pojistil celkem jasnou převahu, kterou ani nezmírnil poslední gól Avesu. Estoril tedy získává velmi cenné tři body v boji o záchranu v nejvyšší portugalské soutěži.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Mama BALDÉ - 3:2
     
    90+3
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Hostům se přecijen povedlo zmírnit stav. Špatně vyražený míč od Moreiry převzal MAMA BALDE, který ho pouze dohlavičkoval do sítě.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavil čtyři minuty!
     
    90
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Victor Andrade, přichází Abner Felipe Souza de Almeida.
     
    89
    Další útok Avesu vykrystalizoval v odkop od branky v podání Moreiry. Zrovna tak rychlý návrat míče zpět se snažil zprvu vystihnout doběhem k míči Mama Baldé. Ten však již přeletěl hraniční čáru, tudíž si jej k dalšímu odkopu přivlastnil Jose Moreira.
     
    87
    Domácím se daří eliminovat závěrečné napadání hostujícího celku směrem k brance Moreiry. Navíc se sérií dlouhých nákopů a autových vhazování snaží o přemístění těžiště hry daleko od vlastní branky.
     
    86
    Estoril zprvu kombinoval nedaleko velkého vápna, načež byl vytlačen blíže ke středové čáře. Na malý moment se pokusil o návrat zpět, ovšem hosté si ukořistili míč pro sebe a vydali se na druhou stranu v naději na úpravu průběžného stavu.
     
    83
    Estoril se dostal do fáze již druhého rohového kopu v řadě. Ten první zleva se nevyvedl, druhý, letící zprava, zachytil do svých rukou Quim, který po chvilce váhání odkopl míč ke středovému kruhu.
     
    82
    Amilton byl zastaven nedovoleně, když se s míčem na kopačkách blížil ke středu hrací plochy a ještě dál. Následný volný kop však byl spíše výhodou pro domácí fotbalisty, neboť ti se dokázali přesunout do útoku.
     
    81
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Nélson Lenho, přichází Derley.
     
    80
    Kléber si vyskočil na hlavičku při centru z levé strany. Zachycení míče však bylo nad jeho fyzické možnosti, chybělo nějakých 30 centimetrů.
     
    79
    Oběma týmům jsou již jisté jejich pozice. Proto se hraje již spíše udržovací hra kolem středu hřiště s občasnými výpady na obě strany.
     
    77
    Vyložená šance stála před Lucasem Evangelistou! Z malého vápna vyslal střelu směrem k břevnu. Tu však nedokázal zamířit zcela dle svých očekávání, míč poté proletěl těsně nad brankou.
     
    75
    Estorilu se podařilo zabránit hostům v ohrožování vlastní branky, naopak sami se vydali do útoku. Stejnou rychlostí byli ale vráceni zpět. Navíc celý zpětný přesun odnesl nepříjemným střetem Allano Lima.
     
    73
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Cristián Arango, přichází Mama Baldé.
     
    72
    Po vzájemné srážce s Monteirem si vysloužil Cristian Arango žlutou kartu, přestože byl ze hřiště odnesen na nosítkách.
     
    69
    I přes dvoubrankovou ztrátu se hosté stále tlačí k útočným příležitostem. Jejich poslední šanci však Moreira vychytal a z následného odkopu nasměroval své spoluhráče za půlku, kde opětovně bojovali o míč.
    67. KLÉBER - 3:1
     
    67
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Domácí tým navyšuje své vedení! Kombinací ve vápně se dostal míč až ke KLÉBEROVI, před kterým stál pouze volný prostor branky. Brazilský útočník poté míč pouze uklidil do sítě.
     
    65
    Jose Moreira rozehrál míč od vlastní branky. Přechod domácích přes středovou čáru neměl dlouhého trvání. Přesto si vymohli výhodu standardní situace, kterou z prostoru těsně za středovou čárou rozehrál Gauld.
     
    63
    Několik střel za sebou zblokovala obrana domácího celku. Tou první se snažil Quima prověřit Diego Gallo, následnou dorážku nasměroval na branku Machado. Oba pokusy skončily na kopačkách obránců Estorilu.
     
    61
    Quim vystihl docela přesně střelu od domácího celku. Vyhozením míče našel přesně své spoluhráče, kterým se vyvedl průnik na opačnou stranu.
     
    60
    Střídání v týmu CD Aves: ze hřiště odchází Braga, přichází Ryan Gauld.
     
    59
    Přízemní centr po Limově průniku našel pouze obránce hostujícího celku. Ovšem Aves se neodhodlal k útoku a o kotouč velmi rychle přišel.
     
    57
    Po srážce s Hallichem se sesunul k zemi Cristian Arrango jinak stojící v ideálním postavení pro střelu. Ztráty míče hned využil Estoril k rychlému výběhu na opačný konec hrací plochy.
     
    56
    Autové vhazování nedaleko branky Joseho Moreiry si vzal do svých rukou Vitor Gomes. Hodil jej však přímo do hloučku hráčů obou týmů.
     
    53
    Z vnitřního vápna se pokusil o prověření Quima Kléber. Jeho střela však prolétla pouze těsně vedle pravé tyče branky hostujícího týmu.
     
    53
    K rohovému kopu Avesu se postavil Amilton. Centr však zachytili domácí fotbalisté, kteří se rychle přesunuli na opačný konec hrací plochy.
     
    51
    Při oslavě svého gólu si však Lima sundal dres, za což si vysloužil od rozhodčího žlutou kartu.
    51. Allano LIMA - 2:1
     
    51
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Poněkud překvapivá střela nového muže na hřišti. ALLANO LIMA napřáhl na levé straně velkého vápna a prudce překonal gólmana hostí.
     
    49
    Od rohového praporku bude Estoril rozehrávat další standardku. Nedovoleným zákrokem proti Andrademu se v této oblasti provinil Ponck. Avesu se ale podařilo míč vyhlavičkovat mimo ohrožení vlastní branky.
     
    47
    Estoril se snažil velmi drze projít do vápna. Průnik Allana Limy však zastavil vypíchnutím míče Ponck. Estoril se však velmi brzy vrátil zpět k útočné situaci.
     
    46
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Aylton Boa Morte, přichází Allano Lima.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Trochu překvapivý průběžný stav. Domácí tým měl daleko více ze hry, dostával se do většího množství střeleckých příležitostí. Málokterou z nich však dokázal dovést k přímé střele na branku. Pár šancí si vybojovali i hosté. Oběma týmům se podařilo jedenkrát překonat soupeřova gólmana, čímž odcházejí do kabin po první půli za nerozhodného stavu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
    45. Paulo MACHADO - 1:1
     
    45
    CD Aves právě vstřelilo branku!
    Hostům se povedlo zdramatizovat závěr. PAULO MACHADO převzal u hranice pro pokutový kop špatně rozehraný míč od domácích a z první jej poslal za záda Moreiry.
     
    43
    Vstřelený gól domácí ještě více nabudil. Aves musí velmi důrazně bránit. Paulo Machado doslova prchal s míčem na kopačkách přes vápno blíže ke středu hracího pole, když měl za svými zády Klébera.
    41. Lucas EVANGELISTA - 1:0
     
    41
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Doslova na zlatém podnose dostal LUCAS EVANGELISTA míč na hranici velkého vápna. Odsud nekompromisně prostřelil gólmana hostí a svůj tým poslal před koncem první půle zaslouženě do vedení.
     
    40
    Tu nedokázali využít, obrana Avesu vyhlavičkovala míč mimo nebezpečí. Hosté poté nějaký moment drželi míč, ten si však domácí vybojovali zpět a zahájili další útok.
     
    37
    Estoril má před sebou příležitost z velmi výhodné pozice! Po skluzu Machada na Eduarda mají domácí výhodu přímého kopu z těsné hranice velkého vápna.
     
    37
    Rafik Halliche přepadl na autové čáře přes záda Bruna Bragy. Navíc Aves uhájil míč a kombinuje na vlastní polovině.
     
    35
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází André Claro, přichází Eduardo.
     
    33
    Fernando Fonseca celkem lacině odevzdal míč soupeři. Nabídnutou příležitost však Aves nedokázal využít a zrovna tak rychle o míč přišel.
     
    32
    Slibné zakončení se otevřelo před Cristianem Arangem. V jeho režii však dopadlo poněkud smolně, neboť míč orazítkoval pouze budovu, která se tyčila nad brankou Joseho Moreiry.
     
    30
    Po nedovoleném zblokování Salvadora Agry si vysloužil Rafik Halliche žluté napomenutí od sudího Ferreiry.
     
    29
    Kombinace Estorilu po autovém vhazování byla velmi brzy narušena. Žlutomodří byli následně vytlačeni na svou polovinu. Přesto udrželi míč, což vedlo k dalšímu protiútoku.
     
    27
    Míč, který se prolétl vzduchem a měl najít patrně Victora Andradeho, nasměroval Halliche velmi důrazně. Útočníka Estorilu míč pouze přeletěl. K zemi si jej stáhl až Rodrigo.
     
    25
    Estorilu se podařilo narušit souhru svého soupeře. Naopak se sami dostali k míči, čehož se snažili na své polovině využít k přechodu dále. Na půlku Avesu se sice dostali, ovšem bez výraznějšího vzruchu. O míč velmi rychle přišli.
     
    22
    Aves se dostal ke kombinaci na vlastní polovině. Tu se snažil narušit svým dorážením k hráčům soupeře Kléber. Diego Galo však poslal malou domů. Míč k útočné situaci hostí poté nasměroval Quim.
     
    20
    Ayrton Boa Morte protestuje proti posouzení rozhodčích, kteří přisudili autové vhazování soupeři. Tomu předcházel střet Boy Morteho s Paulem Machadem podél autové čáry.
     
    18
    Lucas Evangelista vyslal míč ze střední vzdálenosti na Quima. Jeho střela mířila do vyšší části brankové konstrukce, což gólman Avesu díky její nerychlosti zpozoroval a celkem bez obtíží chytil.
     
    17
    V tuto chvíli je hra spíše v režii domácího celku, který se drží převážně na polovině soupeře. Pokud je na malou chvilku vytlačen, tak ale neztrácí míč z kopaček.
     
    15
    Velká Andradeova příležitost! Prosmýkl se kolem trojice hráčů Avesu. Před vystřelením jej však Ponck lehce přistrčil a Victor Andrade padl těsně před velkým vápnem k zemi. Navíc přišel o míč.
     
    14
    Ten ale obrana Avesu odvrátila a míč se tak dostal až k Moreirovi. Od něj se dlouhým nákopem vrátil zpátky za půlku.
     
    12
    Druhý zákrok na svou osobu využil Amilton k dalšímu přímému kopu. Ten však zachytili hráči Estorilu. Byť se míč dostal na malý okamžik k Vitoru Gomesovi, útočnou příležitost využili spíš domácí, kteří kopají další rohový kop.
     
    11
    Joel nedovoleně zastavil Amiltona u postranní čáry, čímž pro tento okamžik ukončil útočné snažení svého celku. Díky volnému kopu se navíc blíže k brance dostal Aves.
    9.
     
    9
    Obrovskému střeleckému pokusu musel Quim čelit! Victor Andrade si narazil na hranici velkého vápna s Kléberem, načež prudce vypálil proti gólmanovi Avesu. Ten se po střele těžce natahoval, nakonec ji vyrazil na roh.
     
    6
    Estorilu se ale povedlo vymanit se! Načež se Evangelista a Boa Morte vydali proti bráně Quima. Evangelistova střela pak prolétla podél pravé tyče. Následným výkopem pak našel gólman Avesu pouze hráče Estorilu, přičemž další šanci zakončil střelou těsně nad břevno Kléber.
     
    5
    Vitor Gomes rozehrál u středového kruhu míč po faulu na svou osobu. Aves se poté dostal na soupeřovu polovinu, kde zatím kombinuje.
     
    4
    První výraznější útok domácích fotbalistů. Ovšem Kléberův průnik vystihla domácí obrana, která se postavila do dráhy míče a narazila jej ke Quimovi.
     
    2
    Filipe Boa Morte zachránil míč na hrací ploše před dotírajícím protihráčem, i za cenu jeho odkopu ke svému brankáři.
     
    1
    S první příležitostí se ihned po výkopu dostali fotbalisté Avesu. Jejich nepříliš vyvedenou šanci však gólman Moreira hned vyrazil. Následně zahájil Estoril rozehrávku ve vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    GD Estoril Praia: J. Moreira – P. Monteiro, Joel, Halliche, V. Andrade – F. Fonseca, Evangelista, Ch. Kyriakou – Kléber, Claro, Boa Morte.
    Náhradníci: Ribeiro – de Oliveira Conceição, Eduardo, A. Lima, Wesley, Aguilar, de Almeida.

    CD Aves: Quim – Rodrigo, Lenho, Ponck, Galo – Machado, Braga, V. Gomes – Agra, Arango, Amilton.
    Náhradníci: Ma. Pinto – Rodrigo Defendi, Petrolina, Gauld, Falcao, Derley, M. Baldé.

    Rozhodčí: Ferreira – Maia, Fernandes.
     
    Desportivo Aves
    (14 záp., 3-4-7, 13 b., 13. místo)

    Tým z vnitrozemského severu Portugalska je na tom v současnosti o něco lépe. Nováček nejvyšší portugalské soutěže chytil v posledních utkáních docela formu, což ho vyneslo na třinácté místo. Na svého soupeře má tedy náskok pěti bodů a pěti pozic v tabulce.

    V posledních pěti utkáních Aves hned třikrát bodoval naplno, jednou zakončil s remízou a jednou soupeři podlehl. Všechny z těchto výher zaznamenal Aves na hřištích soupeřů. Nejdříve vyplenil stadion Leiriy 3:0, následně Feirense 1:0 a nejvyšším rozdílem v pohárovém utkání druholigovou Madeiru, 5:1. Domácí prostředí už však pro hráče Avesu není tak příznivé. Zajistil si zde sice remízu proti lídrovi tabulky z nedalekého Porta, následně však podlehl jednomu z největších konkurentů, co se tabulkového postavení týče, Tondele. Nejlepším střelcem Avesu je se třemi trefami Salvador Agra. Branku převážně hájí 42 letý veterán Quim.
     
    GD Estoril Praia
    (14 záp., 2-2-10, 8 b., 18. místo)

    Celek ze střední části Portugalska nezažívá zrovna šťastné období. Někdejší účastník Evropské ligy ze sezón 2013/14 a 2014/15, jistě si na něj vzpomenou fanoušci Liberce, se s pouhými osmi body krčí na posledním místě. Ovšem stejně bodů má i nováček z Moreirense, který má ale lepší skóre. Oba týmy pak ztrácí na první nesestupové místo pouhé dva body.

    Estoril není v tuto chvíli zrovna ve formě. Z posledních pěti utkání získal pouhé dva body, a to po remízách s Portimonense a Marítimem. Zbylé zápasy z této pětice odehrál proti Paços de Ferreira, jemuž podlehl 0:1, Rio Ave – 0:2 a Benfice – 1:3. Tým střelecky táhne Brazilec Kléber, který hraje v Estorilu druhou sezónu, přišel sem z Pekingu. Na svém kontě má z dvanácti zápasů čtyři gólové trefy.
     
    Zdravím Vás u 15. kola portugalské Primeira Liga. Proti sobě nastoupí týmy spíše z chvostu tabulky, přičemž domácí GD Estoril Praia je na místě úplně posledním. O něco lépe je postaven CD Aves, jemuž náleží místo třinácté. Přeji příjemné fotbalové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Vít Trubička

    Góly: 41. Evangelista, 51. A. Lima, 67. Kléber – 45. Machado, 90+3. M. Baldé

    Karty:   30. Halliche (ETR), 51. A. Lima (ETR) – 72. Arango (CDA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:12. Fauly: 17:14.
    GD Estoril Praia: J. Moreira – P. Monteiro, Joel, Halliche, V. Andrade (90. de Almeida) – F. Fonseca, Evangelista, Ch. Kyriakou – Kléber, Claro (35. Eduardo), Boa Morte (46. A. Lima).
    Náhradníci: Ribeiro – de Oliveira Conceição, Eduardo, A. Lima, Wesley, Aguilar, de Almeida.

    CD Aves: Quim – Rodrigo, Lenho (81. Derley), Ponck, Galo – Machado, Braga (60. Gauld), V. Gomes – Agra, Arango (73. M. Baldé), Amilton.
    Náhradníci: Ma. Pinto – Rodrigo Defendi, Petrolina, Gauld, Falcao, Derley, M. Baldé.

    Rozhodca: Ferreira – Maia, Fernandes