Liége – Gent 0:0 (kon.) | Kortrijk – Mechelen 2:0 (kon.) | Eupen – Sint-Truiden 0:0 (kon.)
Lokeren – Waasland-Beveren 1:1 (kon.)
koniec
Sporting Lokeren
1:1 (0:0)
Waasland-Beveren
cz Sobota 16.12.2017, 20:30 • Daknamstadion, Lokeren • Belgická Jupiler Pro League • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sporting Lokeren a Waasland-Beveren.
     
    Sporting Lokeren

    Fotbalisté Lokerenu se v letošní sezóně nacházejí ve velmi špatné formě, která je sesadila až na předposlední pozici. Poslední vítězství Sportingu se datuje až do měsíce října, kdy tento celek překvapivě zvítězil na půdě Mechelenu. Domácí tým dnešního utkání zlobí především produktivita útočné vazby. Ta zatím nasázela pouze devatenáct branek, což je společně se Standardem Lutych nejhorší počínání v celé soutěži.
     
    Waasland-Beveren

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Waasland-Beveren, který v letošním ročníku předvádí velmi hezký fotbal. Tento celek se po loňském nezdaru konečně nachází v horní polovině tabulky, konkrétněji na sedmém místě. Waasland-Beveren se v posledním období neopírá zrovna o ideální formu, neboť z posledních čtyřech ligových utkání zvítězil pouze v jediném. Tento tým se ale opírá o velmi efektivní střelbu, která je druhá nejlepší v celé soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lokeren: Verhulst – Filipović, Mpati Bibuangu, Rassoul, Michel – Benchaib, Marzo, Terki, Overmeire – Söder, Hupperts.
    Náhradníci: De Wolf – De Sutter, Straetman, Kehli, Tičinović, Monsecour, Juan Torres, Triest.

    Waasland-Beveren: Roef – Demir, Seck, Angban, Jans – Opoku Ampomah, Caufriez, Myny, Morioka, Camacho – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Buatu Mananga, Boljević, Mmaee, Schryvers, J. Cools, Dierckx..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé písk do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Také hostující hráči se poprvé seznámil s kulatým nesmyslem, konkrétněji to byla kompletní obranná linie. Tentokráte bude Demir vhazovat.
     
    4
    Akce ještě pokračovala a Ampomah to zkoušel zřejmě stříleným centrem. Jeho pokus se mu ale vůbec nezdařil a skončil za brankovou čárou.
     
    5
    Angban to zkusil dalekonosmým pasem na Morioku, před kterým včas zasáhl Benchaib. Waasland-Beveren bude ještě vhazovat.
     
    6
    Jans sice ještě zastihl míč ve vymezeném prostoru, zbrklý odkop z vlastní poloviny směřoval pouze ven ze hřiště.
     
    7
    Thelin si dokázal narazit s Caufriezem a poté roztáhl hru na leovu stranu. Tam odcentroval Camacho, který ale nenašel prostor jeho kolegů.
     
    8
    Filipovičovi se nepodařilo odkopnout balón na druhou stranu a míče se tak zmocnili hráči soupeře. Následně Thelin vybojoval úvodní rohový kop.
     
    9
    Hostující Myny zřejmě zahrál rukou, což uviděl hlavní sudí, který odpískal nedovolené hraní. Domácí budou pokračovat ve své aktivitě.
     
    10
    K rozehrávce volného kopu se postavil středopolař Michel, jehož nadýchaný centr sice našel Filipoviče, tomu ale balón uskočil daleko od nohy.
     
    11
    Sporting se tak chopil ještě rohového kopu, po kterém se na hranici šestnáctky uvořil menší zmatek. Nakonec Mpati pálil pouze do protihráče.
     
    12
    Terki se dokázal velmi dravým způsobem vysmeknout dvojici protihráčů, nicméně ten třetí už byl proti. S míčem si také zahrál brankář Roef.
     
    13
    Ampomah ještě zkoušel zastihnotu balón na hrací ploše, to se mu ale nepodařilo. Domácí celek se tak ujme autového vhazování.
     
    14
    A to nakonec vedlo k nedovolenému zákroku těsně před vápnem. Po faulu na Benchaiba bude Lokeren zahrávat přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    15
    K balónu se postavila dvojice hráčů, své štěstí nakonec zkusil Michel, jenž technickým pokusem napálil pouze zeď. Od ní se míč odrazil do autu.
     
    16
    Roefovi se odkop od branky zrovna dvakrát nepovedl, i přesto balón nasměroval na volného Angbana. Velké štěstí pro hosty.
     
    17
    Také domácí brankář Verhulst se snad poprvé dostal k míči, neboť se k němu odrazil od nohy Mynyho. Následovat bude vyhození do strany.
     
    18
    Standardka také pro Waasland-Beveren. Jans se dokázal prodrat kolem protihráče, který mu v cestě nechal dolní končetinu.
     
    19
    Exekuci si vzal na starost technicky velmi dobře vybavený Morioka, který to zkoušel k zadní tyči. Tam byl nejvýše ve vzduchu Filipovič.
     
    24
    Hosté si vytvořili další rohový kop, který opět rozehrál Morioka. Šikovný záložník mířil přímo do prostoru, kde se pohyboval Verhulst.
     
    25
    Akce ještě byla dohrána v podání Angbana, jenž hodně těsně dotíral na Michela. Faul z toho nakonec nebyl, i tak alespoň aut pro Sporting.
     
    26
    Morioka dokázal velmi přesnou kolmicí oslovit na pravé straně naběhnuvšíhno Janse, kterého ale velmi dobře zakřižoval vracející se Mpati.
     
    27
    Kouskování hry pokračuje. Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval hostující Angban, který ještě debatuje o předchozím faulu.
     
    28
    Akce domácího celku skončila tak rychle, jak vlastně začala. Švédský útočník Söder se totiž nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    29
    Hře zatím chybí logičtější myšlenka a možná právě i proto jsme neviděli žádnou velkou šanci. To jasně dokumentoval Demirův nepřesný centr.
     
    30
    V souboji dvou dvojek si ta hostující obhodila Marza, který sáhl k taktickému faulu. Další přerušení hry, následovat bude standardní situace.
     
    31
    Máme za sebou úvodní třicetiminutovku, přičemž stále platí, že jsme neviděli žádnou přesnou trefu. Nicméně více ze hry má Waasland-Beveren.
     
    32
    Těžiště hry se sice dostává ze jedné poloviny na tu druhou, nicméně po zisku míče okamžitě následuje ztráta. Tentokráte to zkouší domácí.
     
    33
    Mpati nepustil za svá záda padající bochánek, na který už, už číhal Myny. Následně to zkoušel ještě Morioka, jehož centr našel Thelina. K němu na poslední chvíli s kluzem přispěchal Rassoul.
    33. Domácí Rassoul vytasit důležitý zákrok.
     
    34
    Následný rohový kop z kopačky japonského špílmachra se stáčel směrem k brance, načež do míče udeřil Camacho. Hlavička v záklonu směrovala vysoko nad.
     
    35
    Tak tohle už byla šance na vedoucí branku. Terki si zcela osamocený naskočil na velmi přesný centr, po kterém hlavičkoval pouze do rukavic Roefa.
     
    36
    Camacho vyvezl kulatý nesmysl daleko za polovinu hřiště, tam si ale svůj úprk rozmyslel a raději vrátil míč zpět na vlastní půlku hrací plochy.
     
    37
    Rassoul šel do souboje s Thelinem hodně odvážně, neboť hostující forvard použil vysokou nohu. Nakonec se vše obešelo bez vážnějšího zásahu do hlavy.
     
    38
    Mpati se s trochou štěstí prohnal kolem Janse, který tento souboj hodně podcenil. Následné pokračování akce ale rychle skončilo.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    40
    Hodně citlivé oko pomezního. Ten totiž vyhodnotil Söderovo naběhnutí za obranu jako ofsajdové, nicméně opakovaný záběr tuto skutečnost nepotvrdil.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Olivier Myny (Waasland-Beveren).
     
    41
    Marzo nastartoval své rychlé nohy, které nakonec znamenaly zisk rohového kopu. Včas totiž do tohoto souboje přispěchal Camacho.
     
    42
    Pro centrovaný balón si ale seběhl pozorný Roef, který znemožnil zakončení hráčům soupeře. Hra se tak dostala na druhou stranu.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a my jsme neviděli žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme ale velice vyrovnané úvodní dějství, které nabídlo pouze jednu velkou šanci. O tu se postaral domácí Terki, jehož zakončení hlavou směřovalo do rukavic Roefa. Druhý poločas začne přibližně ve 21:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Olivier Myny, přichází Tuur Dierckx.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Rassoul doslova ukradl balón Verhlustovi, který se ho již pokoušel sebrat do své náruče. Posléze byl na útočné polovině faulován Filipovič.
     
    49
    Úvodní minuty patří domácím hráčům, kteří ale nadále kombinují na vlastní polovině. Soupeř velmi dobře vyplňuje mezery na hřišti.
     
    50
    Thelinovi se sice podařilo nasadit jesličky Mpatimu, následné pokračování akce bylo rychle u konce. Odražený balón totiž sebral Filipovič.
     
    51
    Brankář Verhulst nyní spolupracoval s Marzem, který mu hned dvakrát vrátil míč. Domácí strážce tyčí i přesto pouze rozehrál po zemi.
     
    52
    Domácí Hupperst byl těsně za polovinou zatahán za dres, čehož si všiml také sudí. Jasný faul a následovat bude standardka pro Sporting.
     
    53
    Mpati poslal z levé strany velmi nebezpečný centr, který před Söderem uklidil za postranní čáru Camacho. Michel se ujme rohového kopu.
     
    54
    Nezáviděníhodná situace. Praporek je totiž umístěn přímo u kotle Waaslandu-Beveren, načež fanoušci tohoto klubu zasypali Michela odpadky.
     
    55
    Situaci se ještě rozhodl řešit hostující trenér, který musel uklidňovat fanoušky. Situace je ještě vážnější, neboť sudí svolal hráče do útrob stadionu.
     
    Stále se nehraje, pořadatelé ještě uklízejí prostor před sektorem hostujícího celku. Dnešní utkání se jistě protáhne o několik minutek.
     
    56
    Tak už. Situace se konečně uklidnila a už se znovu může pokračovat ve hře. Michel se tak ujme avizovaného rohového kopu.
     
    57
    Byl to právě Michel, kdo se ocitl ve velké šanci. Domácí hráč si seběhl k šestnáctce, odkud mířil vysoko nad branku. Roef nemusel zasahovat.
     
    58
    Sympatická navštívenka na opačné straně. Ampomah si navedl míč na levou nohu a poté vypálil kousek vedle tyče.
    58. Ampomah mířil hezky, ale vedle.
     
    59
    Hostující Demir nedokázal zpacifikovat těžkou přihrávku, která se od jeho hrudi odrazila za postranní čáru. Sporting pokračuje v držení balónu.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Stefano Marzo (Sporting Lokeren).
     
    60
    Waasland-Beveren si po faulu na Agbana přichystal volný kop. Camachova rozehrávka našla hlavu Rassoula, posléze se k míči dostal brankář Roef.
     
    61
    Po delší době se nám připomněl Morioka, který byl při driblinku s balónem lehce zatažen za dres. I přesto hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    61
    Waasland právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté jdou totiž do vedení! OPOKU AMPOMAH napřáhl z velké dálky a do jeho dělovky ještě strčil část těla jeden z protihráčů. Míč s velkým štěstím zapadl až za Roefa.
    61. Nana Opoku Ampomah - 0:1
     
    62
    Na první branku dnenšího střetnutí jsme museli čekat něco málo přes půl hodinu. Do vedení jde zřejmě trochu překvapivě hostující celek.
     
    63
    Morioka si počkal na náběh Dierckxe, který odcentroval na malé vápno. Tam si na centr seběhl kapitán Seck, jehož hlavička neměla šanci na úspěch.
     
    64
    Lokeren právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, máme opět vyrovnáno! Švédský útočník ROBIN SÖDER si seběhl na přihrávku do vápna, po které zakončil přesně k tyči.
    64. Robin SÖDER - 1:1
     
    65
    To jsou věci! Hosté zahrávali volný kop, po kterém rovnou dvakrát rozezvučeli břevno! Zejména dorážka byla stoprocentní šancí.
     
    66
    Akce ještě pokračovala a hlavní sudí odpískal útočný faul, což se pochopitelně nelíbílo hráčům Waaslandu-Beveren.
     
    70
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky. Stále platí, že sledujeme velmi zajímavé utkání, které nabízí velmi vyrovnaný fotbal.
     
    71
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Isaac Kiese Thelin, přichází Ryan Mmaee.
     
    72
    Moriokova myšlenka namířit balón na volného Ampomaha sice byla dobrá, nicméně provedení už o něco pokulhávalo.
     
    73
    Do pokutového území Sportingu připlachtil další nebezpečný centr, který se stal kořístí Filipoviče. Hosté začínají svírat svého soupeře.
     
    74
    Střídající Mmaee se dokázal prodrat kolem brankové čáry až poblíž brankáři, nicméně jeho zpětná přihrávka nenalezla Secka.
     
    75
    Střelec vyrovnávací trefy momentálně hrudí zpracoval skákající přihrávku a následně roztáhl hru na pravou stranu na Marza.
     
    76
    Další velmi podezřelý moment. Diercks se uvolnil kolem Apatiho, který uvnitř šestnáctky zřejmě zaškobrtl o jeho nohu. Penalta se ale opět nepíská.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Amine Benchaib (Sporting Lokeren).
     
    77
    Filipovič se musel rychle vrátit do obranné řády, neboť s dalším útočným manévrem přispěchal Dierckx. Domácí zadák raději odkopl míč do zámezí.
     
    78
    Urostlý Seck si dělal na hranici malého vápna prostor, na centrovaný balón z kopačky Morioky ale nedoskočil. Sporting se nemůže osvobodit.
     
    79
    Další velká šance! Své štěstí z dálky zkusil Morioka, který napálil pouze bližší tyč. V krátkém časovém sledu již třetí branková konstrukce.
    79. Morioka napálil tyč.
     
    80
    Domácí Benchaib trochu nešťastně upadl na hrací plochu a po krátkém polehévání na zeleném pažitu odešel společně s lékaři za postranní čáru.
     
    81
    Do hry se v tuto chvíli vměstnalo také spousta nepřesností, což se divákům vůbec nelíbí. Ani jedno z mužstev není schopno podržet déle balón.
     
    82
    Máme tu další přerušení. Tentokráte Michel přišlápl nohu Jansovi, který tento střet nese hodně těžce. Uvidíme, jestli se bude střídat.
     
    83
    Hostující zadák taktéž odešel pomocí lékařského personálu za postranní čáru a až nadcházející minuty ukáží, jak vážné toto zranění skutečně je.
     
    83
    Střídání v týmu Waasland-Beveren: ze hřiště odchází Laurent Jans, přichází Jur Schryvers.
     
    84
    Střídající Schryvers se okamžitě ujal autového vhazování, kterým ale našel pouze prostor obklopený řadou hráčů v opačných dresech.
     
    85
    Verhulstovo dlouhé vykopnutí balónu našlo na pravé straně Michela, který byl zcela jasně přehlavičkován Demirem.
     
    87
    Střídání v týmu Sporting Lokeren: ze hřiště odchází Guus Hupperts, přichází Tom De Sutter.
     
    88
    Morioka si počínal v osobním souboji hodně ledabyle, načež se útočným faulem provinil střídající de Sutter.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Ani jeden z celků se už nikam moc nežene a spíše to vypadá, že žádnou další branku už neuvidíme...
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec! Dnešní utkání nakonec končí remízou 1-1 a oba celky si tak připisují po bodu. Nutno dodat, že o něco více ze hry měl Waasland-Beveren, který hned třikrát nastřelil brankovou konstrukci. Naopak domácí celek toho moc nepředvedl, i přesto dokázal vybojovat alespoň bod.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6. (22:34:12)

    David Suchý

    Góly: 64. Söder – 61. Opoku Ampomah

    Karty:   59. Marzo (LOK), 76. Benchaib (LOK) – 40. Myny (WAS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:6.
    Sporting Lokeren: Verhulst – Marzo, Rassoul, Filipović, Mpati Bibuangu – Hupperts (87. De Sutter), Terki – Michel, Overmeire, Benchaib – Söder.
    Náhradníci: De Wolf – De Sutter, Straetman, Kehli, Tičinović, Monsecour, Juan Torres, Triest.

    Waasland-Beveren: Roef – Demir, Seck, Angban, Jans (83. Schryvers) – Opoku Ampomah, Caufriez, Myny (46. Dierckx), Morioka, Camacho – Kiese Thelin (71. Mmaee).
    Náhradníci: Goblet – De Schutter, Buatu Mananga, Boljević, Mmaee, Schryvers, J. Cools, Dierckx.