Olympiakos – Juventus 0:2 (kon.) | Barcelona – Lisabon 2:0 (kon.) | AS Rím – Karabach 1:0 (kon.)
Chelsea – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Celtic – Anderlecht 0:1 (kon.) | Bayern – Paríž 3:1 (kon.)
Manchester United – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Benfica – Bazilej 0:2 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (0:1)
CSKA Moskva
Utorok 05.12.2017, 20:45 • Old Trafford, Manchester • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Kirill Nababkin, prichádza Chetag Muratovič Chosonov.
     
    84
    Sergio Romero si pripisuje azda zákrok duelu, keď po kombinácii z ľavej strany nohou vyráža strelu Dzagojeva.
     
    82
    Unaveného Vitinha strieda mladý Timur Žamaletdinov.
    74. Niekoľko sekúnd trvalo objatie Lukakua a Mourinha. Belgický útočník má za sebou ťažké obdobie.
     
    74
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Anthony Martial.
     
    73
    Scott McTominay sa na ihrisku dlho neohrial a hneď vidí žltú kartu z vrecka talianskeho rozhodcu. Faul mladíka na Golovina neostal bez povšimnutia.
     
    72
    Očividné šetrenie síl pred Manchester Derby. Z ihriska odchádza Antonio Valencia, nahradil ho mladý Axel Tuanzebe. Kapitánsku pásku by mal prevziať Chris Smalling.
     
    67
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Fjodor Čalov, prichádza Astemir Gorďušenko.
     
    67
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Ander Herrera, prichádza Scott McTominay.
    66. Marcus Rashford (MAN) - 2:1
     
    66
    Manchester United dal gól!
    Spomínaný obrat sa stáva skutočnosťou v rozpätí približne 70 sekúnd. Hostia zaútočili, prepadli však v obrane. To využila dvojica hráčov v červenom. Juan Mata šiel na bránu Akinfejeva v tandeme s Rashfordom. Mata preloboval dvojicu obrancov, MARCUS RASHFORD sa ocitol pri lopte. Half-volej ľavačkou po zemi, Akinfejev nemal nárok.
    64. Romelu Lukaku (MAN) - 1:1
     
    64
    Manchester United dal gól!
    ROMELU LUKAKU ukončuje strelecké suchoty. Pogba už s tradične dokonalým pasom, Viktor Vasin si pomáhal rukami, no ani to nestačilo na to, aby ubránil silného Lukakua.
     
    57
    Vasilij Berezuckij zachránil svoj tím od priameho nájazdu Pogbu na bránu! Skvelá vízia Pogbu, ktorý si narazil loptu s Lukakuom. Ten mu ju okamžite vrátil, no kvôli obrancovi Moskvy sa k nej už nedostal. Priamy kop z približne dvadsiatich metrov.
     
    55
    Chris Smalling zahadzuje obrovskú príležitosť na vyrovnanie! Odvrátený nákop Blinda, potom však prišiel jeden presný pas na Matu, po ktorom nasledoval vysoký center na zadnú tyč. Smalling bol v ideálnej pozícii na gólovú hlavičku, tá sa mu ale vôbec nepodarila.
     
    48
    Rashford vyčaroval z ničoho nič veľkú streleckú príležitosť. Odpútanie od strážcu a strela z mierneho uhla, Igor Akinfejev vyrazil loptu pred šestnástku.
    45. Alan Dzagojev (CSK) - 0:1
     
    45
    CSKA Moskva dala gól! Obrana United nezastihla nábeh Mária Fernandesa, obranca poskytol prízemný center do druhej vlny. Fjodor Čalov ho síce nezasiahol, učinil tak ale Vitinho. Ten loptu netrafil ideálne, napriek tomu gól padol. V dráhe strely stál ALAN DZAGOJEV, Rusa trafila lopta do chrbta, odkiaľ sa pobrala priamo do brány! Hráči Manchestru avizovali ofsajd. Ten sa pískať nemohol, za bránkovou čiarou bol totiž na zemi Daley Blind.
     
    37
    Obrovská hrúbka Manchestru. Bol to Mata, ktorý si neporozumel so Shawom. Španiel chcel prihrať svojmu spoluhráčovi, ten ho nepochopil. S loptou sa v šestnástke obtočil Alexandr Golovin, k strele sa nedostal. Alan Dzagojev bol zozadu poslaný na zem, rozhodca ponechal výhodu. Tá sa ukončila nepresnou ranou Vitinha.
    22. Marcus Rashford (MAN)
     
    22
    Shaw je hádam aj aktuálnym mužom duelu. Neskutočný šprint za obranu, prihrávka na Rashforda, no bolo to asi o meter dlhšie, ako bolo potrebné.
     
    20
    Pozrime sa na to, spolupráca dvoch wingbackov. Luke Shaw pri chuti, keď z voleja pálil na bránu! Igor Akinfejev zachránil svoj tím od inkasovaného gólu. Ruská ikona sa stihla včas premiestniť, aby zlikvidovala aj pohotový pokus Lukakua.
    15. Igor Akinfejev (CSK)
     
    15
    Pokračujeme v hre, Rashford mohol razom streliť gól. Výborné spracovanie od Matu, pas do šestnástky a prízemná strela už niekoľkokrát spomínaného krídelníka. Igor Akinfejev s ďalším zákrokom, Lukaku čakal na prípadnú dorážku zbytočne.
     
    6
    Lukaku s ďalším skvelým pasom. Prízemný center prešiel cez celú šírku pokutového územia, minul dvoch borcov v červenom, aby nakoniec skončil pri Shawovi. Ľavý obranca si dal loptu na silnejšiu nohu, avšak trafil iba pred sebou stojaceho hráča.
    4. Marcus Rashford (MAN)
     
    4
    Priamočiara akcia Red Devils, na ktorej konci sa ozvala ľavá žrď Akinfejevovej brány. Spracovanie Lukakua, nečakaná kolmica na Rashforda a zakončenie domáceho mladíka. Rashford si počkal na pohyb gólmana CSKA, napriek tomu nešťastne triafa konštrukciu brány.

    Viktor Kalinács

    Góly: 64. R. Lukaku, 66. Rashford – 45. Dzagojev

    Karty:   73. McTominay (MAN) – 57. V. Berezuckij (CSK)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:11.
    Manchester United: Romero – Lindelöf, Smalling, Blind – A. Valencia (C) (72. Tuanzebe), P. Pogba, A. Herrera (67. McTominay), Shaw – Mata, R. Lukaku (74. Martial), Rashford.
    Náhradníci: Pereira – Darmian, Lingard, Martial, McTominay, Young, Tuanzebe.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – V. Berezuckij, Vasin, Ignaševič – Mário Fernandes, Golovin, Kučajev, Nababkin (90+1. Chosonov) – Vitinho (82. Žamaletdinov), Čalov (67. Gorďušenko), Dzagojev.
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Chosonov, Makarov, Olanare, Žamaletdinov.

    Rozhodca: Rocchi – Di Lebaratore, Tonolini (všetci Taliansko)