Olympiakos – Juventus 0:2 (kon.) | Barcelona – Lisabon 2:0 (kon.) | AS Rím – Karabach 1:0 (kon.)
Chelsea – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Celtic – Anderlecht 0:1 (kon.) | Bayern – Paríž 3:1 (kon.)
Manchester United – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Benfica – Bazilej 0:2 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
0:1 (0:0)
R.S.C. Anderlecht
Utorok 05.12.2017, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Anderlecht toto stretnutie síce vyhral 1:0, keď jediný gól stretnutia do vlastnej siete strelil Šimunovič, ale do Európskej ligy ide zásluhou lepšieho skóre vo vzájomných zápasoch Celtic. Pre belgický tím sa cesta Európou v tomto ročníku končí. (22:36:29)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Anderlechtu prílišné chcenie a taká nervozita zväzuje nohy, tento zápas už do lepšieho výsledku nedokope.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Dennis Appiah, prichádza Massimo Bruno.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Olivier Ntcham (Celtic FC).
     
    88
    Hostia po nepresnej prihrávke stratili loptu pred šestnástkou súpera, dopredu ide Celtic. Anderlecht ako keby začínal byť nervózny a tým aj kopí chyby.
     
    86
    Potvrdila to aj táto situácia, pri ktorej strieľal po zemi Ntcham. Boeckx sa musel natiahnuť, aký bol dlhý, aby mohol zasiahnuť.
     
    85
    Už len päť minút riadnej hracej doby. V posledných desiatkach sekúnd sa však Anderlecht viac bráni, ako útočí.
     
    84
    Zaujímavé, že tím, ktorý prehráva, sa s rohom vôbec neponáhľal. Ntcham samozrejme vie, že Celtic za takéhoto stavu postupuje do EL, takže si dal na čas.
     
    83
    Veľmi dobrá práca od striedajúceho Edouarda, ktorý potiahol loptu k šestnástke súpera, kde počkal a až vracajúci sa hráč mu ju odkopol na roh.
     
    82
    Celtic znova napáda rozohrávku Anderlechtu a znepríjemňuje mu jeho prechod dopredu. Dosť si zahral aj brankár Boeckx.
     
    81
    Craig Gordon bez vážnejších problémov zbiera center z pravej strany a loptu v pokoji rozohráva na svojich ofenzívnejších spoluhráčov.
     
    80
    Desať minút do konca riadnej hracej doby. Podarí sa Anderlechtu docieliť vytúžené, alebo sa Celtic ubráni?
     
    79
    Ako sa blíži záver, tak Anderlecht sa pokúša čoraz viac zvyšovať svoju aktivitu. Jeho hráči stále veria, že dva góly by sa im ešte podariť dať mohlo a zároveň neinkasovať.
     
    78
    Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Pieter Gerkens, prichádza Łukasz Teodorczyk.
    77. Sofiane Hanni (AND)
     
    77
    Poriadne jedovatú ranu vyslal spred pokutového územia Celticu kapitán hostí Sofiane Hanni, Gordon ju s vypätím všetkých síl vyrazil do bezpečia.
     
    76
    Center francúzskeho záložníka bol zakončený hlavou Šimunoviča, ten poslal loptu iba do miest, kde Boeckx dočiahol.
     
    75
    Ntcham padá niekoľko metrov pred pokutovým územím Anderlechtu, sám bude aj centrovať do šestnástky belgického gólmana Boeckxa.
     
    74
    Striedanie v tíme R.S.C. Anderlecht: z ihriska odchádza Kara Mbodji, prichádza Josué Sá.
     
    73
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Moussa Dembele, prichádza Odsonne Edouard.
     
    72
    Tierney dobehol loptu vedľa pokutového územia súpera, prihral do veľkého vápna, tam sa však Dembelé nepresadil až k zakončeniu.
     
    71
    Zahral si aj Craig Gordon, ale musel si dať pozor, pretože malá domov sa stala takmer obeťou hráčov Anderlechtu.
     
    70
    Dvadsať minút má Anderlecht na to, aby jeho hráči dokázali s týmto zápasom ešte niečo urobiť, konkrétne streliť aspoň dva góly.
     
    69
    Tentokrát to hostia skúšali po pravej strane, tam prišiel dobrý blok a centrovaná lopta pred Boeckxa nakoniec neprišla.
     
    68
    Anderlecht sa snaží odpovedať, uvidíme čo hráči belgického tímu vymyslia na útočnej polovici.
     
    67
    Šimunovič sa dostal k strele, pretože centrovaná lopta padla vo veľkom vápne. Svojim pokusom však nepochodil, vystrelil dosť vysoko nad.
     
    66
    Celtic získal priamy kop na útočnej polovici, k lopte sa totiž dostal Forrest a jeho rýchlosť hostia zastavili iba faulom.
     
    64
    "Katolíci" sa dostal pred šestnástku, kde loptu takmer spracoval Rogič. Keby mu to vyšlo, mohol by ísť sám na gólmana Boeckxa.
     
    63
    Uvidíme, či tento zápas ešte prinesie drámu, pretože Anderlecht musí vyhrať aspoň 3:0, aby postupoval z tretieho miesta do Európskej ligy. Takto ide ďalej stále Celtic.
    62. Jozo Šimunović (AND) - 0:1
     
    62
    Anderlecht dal gól!
    Center z pravej strany síce hlavou Trebel minul, ale hneď za ním stojaci JOZO ŠIMUNOVIĆ si loptu nešťastne zrazil od žrde do vlastnej brány.
     
    61
    Kombinácia Anderlechtu v strede poľa zatiaľ čo ničoho nevedie, hostia sa ale približujú k bráne Gordona.
     
    60
    Hodina hry za nami, na gól sa stále čaká. Oba tímy si dávajú veľký pozor na obranu a to aj napriek tomu, že akcií je na jednej aj druhej strane dosť.
     
    59
    Appiah zastavil akciu Forresta čistým sklzom, po ktorom išla lopta na rohový kop. Ten hlavou síce zakončený bol, ale Boeckx s tým problém nemal.
     
    58
    Appiah síce našiel nohu Hanniho pred šestnástkou, ten ale ťažkú prihrávku nedokázal spracovať a dopredu sa preto vydali hráči Celticu.
     
    57
    Obradovič sa dostal na súperovu polovicu, na krídle mu ale loptu hráči súpera odkopli za autovú čiaru. Bruselčania pokračujú v kombinácii.
     
    56
    Ntcham si zobral na starosť rozohrávku. Boyata loptu minul, Šimunović ostal prekvapený a nedal svojmu pokusu razanciu.
    55. James Forrest (CEL)
     
    55
    James Forrest sa nádherne dostal z vlastnej polovice až pred šestnástku súpera, kde si narazil s Tierneym a technicky vystrelil na vzdialenejšiu tyč. Boeckx vyrazil na roh.
     
    53
    Celtic Glasgow je rozhodne o niečo aktívnejším tímom druhého polčasu a v porovnaní s jeho výkonom v úvodnom dejstve sa to dá konštatovať taktiež.
     
    52
    Znova však domáci. Z ľavej strany to skúša Dembelé, ktorý si hodil loptu do pokutového územia, mal to dokonca na strelu, ale Boeckxa nepreveril poriadne.
     
    51
    Akcia Celticu sa neskončila úspešne, loptu pred vlastnou šestnástkou vybojovali futbalisti Anderlechtu a vyrážajú dopredu.
     
    50
    Pekne to vymyslel Trebel, keď z prvej prihrával do krídla na rozbehnutého Appiaha. Ghanského obrancu sa mu však presne nájsť nepodarilo.
     
    49
    Dlhý center od Obradoviča bol navyše aj vysoký, čiže hráčov Anderlechtu v pokutovom území Craiga Gordona nemal nádej nájsť.
     
    48
    Celtic sa snažil niečo vymyslieť v ofenzíve, pas na Dembelého nedokázal francúzsky útočník skrotiť a vzápätí fauloval Mbodjiho.
     
    47
    Dobrý center sprava od Trebela priletel na hranicu malého vápna, kde sa snažil zakončovať Hanni, no nedal loptu priamy smer, a tak ju zachytil Gordon.
     
    46
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Stuart Armstrong, prichádza Olivier Ntcham.
    Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Scott Sinclair, prichádza Thomas Rogic.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    43
    Strela z diaľky až na bránu domáceho brankára neprešla, dobre postavený obranca Celticu ju dokázal zablokovať.
     
    42
    Z rohového kopu sa hráčom Anderlechtu nedokázalo podariť nič, Celtic loptu odkopol do bezpečia.
     
    41
    Teraz ich ale zastavil ofsajd. Každopádne, po zisku lopty sa zas rútili na bránu Gordona. Zrazená strela sa odráža na rohový kop.
     
    40
    Päť minút pred koncom prvého polčasu stále pokračuje snaha Anderlechtu prekonať Gordona. Hostia sú zatiaľ aktívnejším mužstvom.
     
    38
    Anderlecht sa snaží dostať loptu z vlastnej časti ihriska, to sa mu darí len s určitými problémami, pretože Celtic dobre presinguje.
     
    37
    Nepresnosť na kopačkách Anderlechtu dáva loptu späť domácim. Tierney, Armostrong a Sinclair ale na krídle nevymysleli dokopy nič.
     
    35
    Mbodji síce cez seba nepustil Stuarta Armstronga, ale bolo to za cenu faulu. Celtic rýchlo rozohral, pas Sinclaira z krídla presný nie je.
     
    34
    James Forrest si to cez Obradoviča namieril priamo do veľkého vápna. Tam mu srbský stopér telom vystavil stopku, nebude to ani rohový kop.
     
    33
    Stuart Armstrong dokázal v strede ihriska zastaviť prenikajúceho Hanniho. Alžírsky kapitán hostí si na seba zobral veľké sústo, ale chvíľu mu táto akcia vychádzala.
     
    32
    Forrest sa snažil vyviesť loptu zo svojej polovice popri postrannej čiare, avšak tá mu ušla a zásluhou autu sa k nej dostal Anderlecht.
     
    31
    Obradovič dostal loptu do pokutového územia Celticu, kde chcel niečo vymyslieť Hanni, ale nič mu nevyšlo. Po následnom centri sprava od Mbodjiho Anderlecht o loptu prišiel.
     
    30
    Polhodina hry za nami, ani jeden z tímov sa ešte nedokázal strelecky presadiť. Najväčšiu šancu mali hneď v úvode hostia.
     
    28
    Dendocker hľadal dlhým pasom do šestnástky Celticu spoluhráčov, dobre zapracovali domáci hráči. Tí nakoniec zle rozohrali, takže proti prudkému pokusu Kumsa musel zasiahnuť Gordon.
     
    27
    Po krídle to asi v tejto chvíli nepôjde, presvedčili sa hosťujúci hráči. Prihrávku do týchto miest dokázal ako prvý uchmatnúť kapitán Brown.
     
    26
    Anderlecht sa usadil na svojej polovici a kombinuje krátkymi prihrávkami veľmi ďaleko od brány Craiga Gordona.
     
    25
    Sofiane Hanni spred šestnástky krásnou kolmicou na malé vápno hľadal Trebela, ten jeho úmysel pochopil veľmi neskoro a nedostal sa k strele.
     
    24
    Dennis Appiah síce stihol dlhý pas na krídlo na hracej ploche, no loptu iba zastavil rovnako pred Boyatom. Belgický zadák ju bez problémov poslal preč.
     
    23
    Dembelé sa proti presile hráčov súpera ďaleko nedostal, jeho rýchly kľučka sa neskončila pre Celtic pozitívnym vyústením.
     
    22
    Hanni potiahol loptu na ľavé krídlo, kde sa pokúsil zakombinovať s krajným obrancom Obradovičom, avšak center srbského zadáka nebol vôbec presný.
     
    21
    Moussa Dembelé sa v strede poľa pretláčal s jedným z hráčom bruselského tímu. Vyzeralo to na vyrovnaný súboj, píska sa proti domácej bráne.
     
    20
    Dennis Appiah poslal sprava zaujímavý pas niekde na hranicu bieleho bodu, pred hráčmi Anderlechtu odkopol do bezpečia stopér Boyata.
     
    19
    Hanni nepochodil s oblúčikom pred Gordona, zahroziť ale hostia budú môcť z ďalšej akcie, ktorú roztáčajú.
     
    18
    Domáci fanúšikovia sa dožadovali ruky v šestnástke Anderlechtu, pretože tam lopta jedného z obrancov hostí niekde do tých miest tela aj trafila. Nepíska sa.
     
    17
    Nádherné akrobatické zakončenie predviedol vo vnútri pokutového územia Celticu Gerkens, ktorého si našla odrazená lopta. Trafil však len miesto, kde bol Gordon.
     
    16
    Onyekuru nezachytil dlhú prihrávku v šestnástke Celticu, s loptou sa dostal von, ale po ďalšom pase musel na hranici svojho pokutového územia odkopávať do bezpečia Gordon.
     
    15
    V úvodných minútach sa zdalo, že to bude Anderlecht, pod koho taktovkou sa bude hrať, lenže Celtic v posledných desiatkach sekúnd hru minimálne vyrovnal.
     
    14
    Hráči Celticu sa snažia kombinovať pred pokutovým územím Anderlechtu, ten ich pokusy o prieniky dnu zatiaľ veľmi dobre zastavuje.
     
    12
    Dlhý pas našiel voľného Sinclaira, ten ale svojimi kľučkami nevymyslel nič a následná strela Browna našla hráčov v bordovom pred ním.
     
    11
    Ďalšia štandardka pre domáci tím, tentoraz bude rozohrávať centrom do pokutového územia Armstrong.
     
    10
    Celtic sa dostal k výhode priameho kopu na útočnej polovici, nedokázal z neho ale vyťažiť vôbec nič.
     
    8
    Hráči Celticu síce loptu v strede poľa získali späť do svojej moci, avšak v súboji kapitán Scott Brown fauloval Sofianea Hanniho.
     
    7
    Tierney chcel vyviesť loptu po ľavom krídle, svoj postup si však rozmyslel a radšej zakombinoval so spoluhráčmi v strede poľa.
     
    6
    Onyekuru sa krásne preštrikoval z krídla vedľa šestnástky Celticu, kde prenechal loptu spoluhráčovi a nabehol si do streleckej pozície. Strela sa hosťom nakoniec nepodarilo.
     
    5
    Zaujímavý začiatok zápasu nám prináša tento ostrovno-belgický zápas medzi dvomi top klubmi svojich súťaží. Od úvodu sa ide naplno.
     
    4
    Tierney bol na krídle zastavený a dožadoval sa faulu, ktorý neprišiel. Akcia Celticu ale pokračovala. Sinclair bol v tom, že vybojoval roh, ani teraz sa nepíska v prospech škótskeho mužstva.
     
    3
    Africký útočník Onyekuru sa tlačil do svojho prvého zakončenia v tomto zápase. To aj prišlo, avšak hlavička hráča Anderlechtu skončila nad priestorom brány.
    2. Sven Kums (AND)
     
    2
    Hanni prestrčil loptu do šestnástky, kde ju našiel Onyekuru, ktorý prihral pod seba. Na hranici bieleho bod bol voľný Kums, v obrovskej možnosti ho na čiare vychytal Gordon.
     
    1
    Hráči hosťujúceho tímu sa snažia od začiatku zápasu útočiť. Držia sa teda na súperovej polovici, ale zatiaľ je to ďaleko od brány gólmana Gordona.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Celtic FC: C. Gordon – Lustig, Boyata, Šimunović, Tierney – S. Brown (C), Armstrong – Forrest, C. McGregor, Sinclair – M. Dembele.
    Náhradníci: de Vries – N. Bitton, Griffiths, Rogic, Ntcham, Edouard, Ajer.

    R.S.C. Anderlecht: Boeckx – D. Appiah, Mbodji, Spajić, Obradović – Dendoncker, Kums – Gerkens, Hanni (C), Trebel – Onyekuru.
    Náhradníci: Sels – Josué Sá, Deschacht, Bruno, Berić, Teodorczyk, Harbaoui..
     
    V skupine B je v podstate o všetkom rozhodnuté. Ďalej idú PSG a Bayen, do Európskej ligy zamieri Celtic a pre Anderlecht sezóna v európskych pohároch skončí. Jedine, že by v tomto zápase vyhral aspoň o štyri góly. V tomto prípade by išiel do EL belgický klub.

    V prvom vzájomnom zápase totiž vyhral Celtic 3:0. O jeho góly sa postarali Griffiths, Sinclair a Mbodji si dal vlastný.

    Celtic FC

    Škótsky majster ešte ani v novej ligovej sezóne neprehral. Aktuálne je preto prvý so ziskom 37 bodov za jedenásť výhier a štyri remízy. Naposledy doma porazil Motherwell 5:1, ale zranil sa mu anglický krídelník Patrick Roberts.

    Celtic navyše počas tohto ročníka už získal jednu trofej a síce Škótsky ligový pohár, keď vo finále porazil Motherwell FC.

    R.S.C. Anderlecht

    Tento belgický tím sa zatiaľ nedostal na úroveň svojho dnešného súpera, aspoň čo sa týka postavenia v tabuľke. Anderlecht je aktuálne tretí so ziskom 34 bodov, na prvý Club Bruggy ich stráca šesť.

    Posledných šesť ligových stretnutí však môže v tíme panovať spokojnosť, pretože RSC ich až päť vyhral a jeden remizoval. Gólov tím ťahá Henry Onyekuru, strelil ich osem.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Matej Kubove

    Góly: 62. Šimunović (vla.)

    Karty:   89. Ntcham (CEL)


    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, Boyata, Šimunović, Tierney – S. Brown (C), Armstrong (46. Ntcham) – Forrest, C. McGregor, Sinclair (46. Rogic) – M. Dembele (73. Edouard).
    Náhradníci: de Vries – N. Bitton, Griffiths, Rogic, Ntcham, Edouard, Ajer.

    R.S.C. Anderlecht: Boeckx – D. Appiah (90. Bruno), Mbodji (74. Josué Sá), Spajić, Obradović – Dendoncker, Kums – Gerkens (78. Teodorczyk), Hanni (C), Trebel – Onyekuru.
    Náhradníci: Sels – Josué Sá, Deschacht, Bruno, Berić, Teodorczyk, Harbaoui.

    Rozhodca: Jug – Žunič, Vidali (všetci SVN)