Olympiakos – Juventus 0:2 (kon.) | Barcelona – Lisabon 2:0 (kon.) | AS Rím – Karabach 1:0 (kon.)
Chelsea – Atlético Madrid 1:1 (kon.) | Celtic – Anderlecht 0:1 (kon.) | Bayern – Paríž 3:1 (kon.)
Manchester United – CSKA Moskva 2:1 (kon.) | Benfica – Bazilej 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
1:1 (0:0)
Atlético Madrid
Utorok 05.12.2017, 20:45 • Stamford Bridge, London • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Tento zápas musel nezaujatého diváka jednoznačne baviť, nakoľko sme videli aktivitu oboch celkov. Nebezpečnejšia bola Chelsea, ktorá ale nedokázala premeniť svoje šance. Zachránil ju vlastný gól stopéra hostí. Atlético Madrid vypadáva z Ligy majstrov. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Dovidenia. (22:40:58)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Eden Hazard teraz zastavil akciu svojho celku, ktorá bola veľmi dobrá, nakoľko domáci išli do prečíslenia, ale zastavil ich ofsajd.
     
    90+2
    Michy Batshuayi sa dokázal individuálne presadiť a takmer rozhodol zápas strelou z vnútra šestnástky. Jeho zakončenie preletelo len tesne vedľa tyče. Jan Oblak loptu tlačil von pohľadom.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte 4 minúty.
     
    90
    Pedro stál na hrote útoku úplne sám, ale nemal dostatočnú rýchlosť. Obrancovia Atlética ho pri návrate dokázali odstaviť od lopty.
     
    89
    Tréner Atlética teraz poriadne vybuchol, keďže jeden z jeho hráčov spadol v šestnástke, ale žiaden hvizd nezaznel. Ruky rozhodcov smerujú len k rohovej zástavke.
     
    88
    Victor Moses je na pravom kraji veľmi aktívny. Počas celého súboja podporuje svojich spoluhráčov častými výletmi na útočnú polovicu.
     
    86
    Hráči Chelsea zbytočne prekombinovali akciu, po ktorej mohol zakončovať Willian, avšak ten sa ešte snažil vysunúť Batshuayiho. Hrotový hráč Chelsea už v prehustenom priestore nevymyslel nič.
     
    85
    Atlético sa ešte snaží, ale v závere by mu zrejme nepomohol ani prípadný druhý gól, keďže výsledok v Ríme mu moc do karát nehrá.
     
    84
    Antoine Griezmann mohol strhnúť vedenie na stranu hostí, keby pochopil myšlienky svojho spoluhráča. Ten smeroval prihrávku priamo pred prázdnu bránu, čo nepochopil nikto z prítomných v šestnástke.
    83. Willian (CHE)
     
    83
    Willian asi zostal sám prekvapený, že sa k nemu dostala lopta cez hráčov Atlética. Eden Hazard ho parádne našiel, avšak Brazílčan z dobrej parkety strestuhodne prestrelil bránu.
     
    82
    Chelsea chcela rozbehnúť rýchly útok stredom ihriska, avšak prišla nepresná prihrávka, ktorá to celé zabrzdila.
     
    81
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Michy Batshuayi.
     
    80
    Eden Hazard spadol pri rohovej zástavke súpera, avšak neišlo o nedovolený zákrok, teda aspoň tak to posúdil hlavný arbiter.
     
    79
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza José Giménez, prichádza Luciano Vietto.
     
    78
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Ángel Correa.
     
    77
    Hostia sa prakticky od strelenia prvého gólu nedostali do hry. Nič iné, ako vyrovnávajúci gól, si ani nezaslúžili.
    76. Álvaro Morata (CHE)
     
    76
    Álvaro Morata mohol okamžite streliť aj druhý gól svojho tímu. Dostal parádnu prihrávku, po ktorej sa ocitol sám pred brankárom Atlética. Španiel zakončil do nôh vybiehajúceho brankára.
    75. Stefan Savić (CHE) - 1:1
     
    75
    Chelsea dala gól!
    Eden Hazard poslal prudkú loptu do malého vápna a prakticky spravil gól, keďže si STEFAN SAVIĆ zrazil loptu do vlastnej siete. Jan Oblak nestihol reagovať.
     
    74
    Álvaro Morata stál medzi hráčmi súpera a do hlavičkového zakončenia sa nedostal. Vybojoval aspoň roh.
     
    73
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Davide Zappacosta, prichádza Willian.
     
    72
    Atlético poľavilo na aktivite. Koleduje si o vyrovnávajúci gól, ktorý doslova visí na vlásku. Neraz už mali hostia namále.
     
    71
    Pedro prenikal v šestnástke Atlética, avšak trochu naivne sa porúčal k zemi. Hlavný arbiter bol blízko a nevšimol si žiaden kontakt.
     
    70
    Hra sa po dlhšej prestávke znovu rozbehla. Loptu majú v moci hráči Chelsea.
     
    69
    Jan Oblak zostáva otrasený na hracej ploche. Zrazil sa so svojim spoluhráčom a nasledovať bude ošetrenie.
    68. Pedro (CHE)
     
    68
    Victor Moses pekne prešiel do šestnástky, kde parádne našiel Pedra, ktorý pätou zakončoval, avšak loptu ešte dokázal tečovať Morata, ale len do padajúceho brankára.
     
    67
    Pedro ukázal svoju rýchlosť, ktorou oklamal súpera a vybojoval roh. Ten následne priniesol obrovskú šancu, keď Andreas Christensen zakončoval do prázdnej brány. Lopta sa mu zviezla po hlave mimo.
     
    66
    Eden Hazard si pekne vymenil loptu v šestnástke Atlética, avšak v prehustenom priestore nemala akcia dlhého trvania.
     
    65
    Antoine Griezmann sa síce v šestnástke súpera dostal do streleckej pozície, avšak v páde nedokázal kvalitnejšie zakončiť.
     
    64
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Tiemoué Bakayoko, prichádza Pedro.
     
    62
    Hra sa po prvom góle upokojila. Domáci síce v live tabuľke klesli na druhé miesto, ktoré je však stále postupové.
     
    61
    Eden Hazard sa trochu nezmyselne pustil do hradby tiel hostí a skúsil si aspoň vypýtať faul, ale ani v tejto činnosti neuspel.
     
    60
    Eden Hazard opäť končí na trávnik, ale nie vlastnou vinou. Píska sa faul pri stredovej čiare. Chelsea zostane na útočnej polovici.
     
    59
    Atlético zahrávalo ďalší rohový kop, avšak tentokrát nedopadol ako ten v prvom prípade. Loptu majú domáci futbalisti.
     
    58
    Keďže Rím vyhráva, tak hostia stále nie sú na postupovej priečke. Musia veriť v zázrak vo večnom meste.
     
    57
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Fernando Torres, prichádza Yannick Ferreira-Carrasco.
    56. Saúl Ñíguez (ATM) - 0:1
     
    56
    Atlético dalo gól! Fernando Torres spravil výbornú robotu na prednej tyči, keď na seba naviazal veľa hráčov v modrom a hlavou posunul loptu na zadnú tyč, kde stál voľný SAÚL ÑÍGUEZ, ktorý nemal veľa práce s tým upratať loptu hlavou do prázdnej brány.
     
    55
    Thomas Partey sa presadil pred bránou súpera a dokázal aj zakončiť, ale len do brániaceho hráča. Nasleduje rohový kop pre hostí.
     
    54
    Álvaro Morata si dal pozor na svoje postavenie v šestnástke, ale k centru sa už nedostal. Loptu mu odpálila obrana hostí.
    53. Filipe Luís (ATM)
     
    53
    Atlético Madrid mohlo rázom vyhrávať. Filipe Luís si pripravil loptu na strelu z 20 metrov a opečiatkoval pravú tyč. Koke následne mieril do prázdnej brány, ale tam sa Thibaut Courtois stihol presunúť.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Davide Zappacosta (Chelsea FC).
     
    51
    Cesc Fàbregas sa dostal s loptou až do pokutového územia, kde prenikal popri bránkovej čiare, avšak Španiel neustál chlapský súboj.
     
    50
    Álvaro Morata zakončoval z vnútra pokutového územia, avšak strela nenarobila brankárovi Atlética žiadne starosti.
     
    49
    Andreas Christensen sa ocitol až v šestnástke súper, kde v malom vápne dostal parádny center, ktorý sa pokúšal hlavou usmerniť do siete. Jan Oblak si pripisuje ďalší výborný zákrok.
     
    48
    Antoine Griezmann si zobral na starosť priamy kop z dobrej parkety, ale lopta, ktorá letela ponad múr, bola veľmi slabá.
     
    47
    Druhý polčas začíname bez zmien v zostavách. Pri lopte je Atlético Madrid.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nebol nudný, ale ani nás ničím extra nenadchol. Tímy si striedali dobré časti hry. Raz bol jeden tím pod loptou, následne druhý. Hrať však musia najmä hostia, ktorí musia vyhrať, ak chcú postúpiť ďalej. Druhý polčas určite prinesie veľké emócie.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Antoine Griezmann končí na trávniku po tvrdšom strete s obrancom Chelsea a píska sa faul. Hostia si pýtajú kartu, avšak vypočutí nie sú.
     
    44
    Kanté parádne obišiel v strede poľa dvoch hráčov súpera, a tí ho dokázali zastaviť jedine faulom. Pokojne sme mohli vidieť ďalšiu kartu.
     
    43
    Center hráčov hostí síce smeroval do malého vápna, tam však nebol nikto v pruhovanom drese. Loptu jednoducho odpratal Andreas Christensen.
     
    42
    Chelsea jednoducho vykrýva priestory na prihrávky súpera. Na vlastnej polovici hrajú domáci dnes výborne.
     
    41
    Atlético si doposiaľ nedokázalo vypracovať žiadnu príležitosť. Svedčí to aj o forme tohto celku z Madridu, ktorá je remízová.
     
    40
    Bývalý hráč Leicesteru zrejme započul moju kritiku na jeho adresu a okamžite dokázal včasným zákrokom odstaviť súpera od lopty hneď v zárodku celej akcie.
     
    39
    Kanté je v dnešnom zápase nevýrazný. Jeho úlohy sú síce defenzívnejšie, ale určite by mal byť výraznejší.
     
    38
    Tiemoué Bakayoko si zbehol do malého vápna, tam bol dobre tiesnený a nebolo mu dovolené pokojne zakončiť. Lopta poslal mimo brány.
    37. Davide Zappacosta (CHE)
     
    37
    Davide Zappacosta vytiahol strelu spoza tiel z hranice šestnástky a Jan Oblak musel reflexívne zakročiť, keďže loptu do posledného momentu nevidel.
     
    35
    Fernando Torres nie je síce schopný momentálne pokračovať v hre, avšak onedlho všetko vyrieši. Španielsky kanoniér má problémy s kopačkou.
     
    34
    Jan Oblak si pripísal veľmi dôležitý zákrok, keď zachytil center z pravej strany, ktorý išiel cez jeho malé vápno. Ak by loptu nechytil, tak by ju na zadnej tyči doklepával do prázdnej brány Davide Zappacosta.
     
    33
    Lucas Hernández sa zrejme pomodlil ku všetkým bohom, pretože už mohol byť pod sprchami. Našťastie si vyslúžil len rázny dohovor od hlavného arbitra, ktorý ho pri ďalšom podobnom strete pošle dole.
     
    32
    Atlético má síce väčšie % na lopte, ale nič mu to nie je platné, keď si nevie vypracovať streleckú pozíciu.
     
    31
    Eden Hazard mal na nohe čistý gól, teda nemal, keďže nedokázal trafiť loptu. Ak by tak dokázal učiniť, pri jeho kvalitách by lopta musela zapadnúť do siete, nakoľko bol v blízkosti bieleho bodu.
     
    30
    Chelsea sa prikláňa k častým faulom v strede poľa, ktorými necháva súpera pri lopte a zároveň aj seba v tlaku.
     
    29
    Chelsea sa po nakopnutej lopte nevie dostať do hry. Stredový hráči zatiaľ vo vzduchu príliš neoslňujú.
     
    28
    Sledujeme vysoko taktickú hru. Na trávniku sú dve výborné defenzívy. Rozhodnúť môže jediný gól. Na oboch stranách sú kvalitní individuálni futbalisti.
     
    26
    Tiemoué Bakayoko sa trochu oprel do súpera a pripísal si taktický zákrok v strede poľa. Zastavil tak akciu hostí.
     
    25
    Antoine Griezmann sa snažil predviesť niečo individuálne, ale lopta mu v poslednom momente utiekla na kopačky súpera.
     
    24
    Jan Oblak si pripísal ďalší zákrok, keď ho opäť preveril útočník Chelsea, avšak tentokrát bol z veľkého uhlu. Loptu vyrazil mimo šestnástku.
    23. Álvaro Morata (CHE)
     
    23
    Álvaro Morata si vie nájsť svoje miesto v šestnástke, čo nám opäť do bodky predviedol. Victor Moses skvele prenikol do šestnástky a ľahkou prihrávkou do malého vápna dostal svojho spoluhráča do šance. Španiel zakončoval výborne, ale Oblaka neprekonal.
     
    22
    Tak tímy si striedajú aktívne úseky. Teraz ho majú opäť hostia. Uvidíme, či im to vydrží na dlhšiu dobu.
     
    21
    Thibaut Courtois sa po dlhej dobe dostal k lopte a opäť len nohou, keď mu spoluhráči prihrali na odkop. Atlético získalo loptu späť a znovu môže útočiť.
     
    20
    Hostia držia loptu na útočnej polovici a jednoducho si ju prihrávajú po obvode ihriska. Hra má zatiaľ pokojné tempo.
     
    19
    AS Rím stále remizuje s Karabachom, čo nehrá do karát hráčom z Madridu. Tí taktiež musia pridať, keď chcú postúpiť.
     
    18
    Chelsea naštartovala motory a spravila dobre, keďže tlak hostí sa začínal nepríjemne stupňovať.
    17. Álvaro Morata (CHE)
     
    17
    Álvaro Morata je nesmierne šikovný chrbtom k bráne. Opäť sa v prehustenom priestore dostal k lopte a na hranici šestnástky z otočky vypálil nepríjemný projektil, ktorý skončil tesne vedľa tyče.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Lucas Hernández (Atlético Madrid).
     
    15
    Center z priameho kopu nenašiel nikoho v modrom drese. Loptu spoľahlivo zachytil brankár Atlética Madrid.
     
    14
    Álvaro Morata sa konečne dostal do hry. Loptu si pekne prikryl telom a nechal sa faulovať. Jan Oblak bude čeliť nebezpečnej štandardke.
     
    12
    Domáci celok je veľmi pasívny, mohlo by sa mu to vypomstiť. Hostia síce musia hrať, ale zároveň nesmú zabudnúť na zadné vrátka.
     
    11
    Álvaro Morata je prakticky od začiatku zápasu bez lopty. Chelsea postavila pred bránu autobus a len odkopáva lopty. Hrotový hráč sa navyše dopustil faulu.
     
    10
    Thibaut Courtois zatiaľ preverený nebol. Hostia ho rozchytávajú jednoduchými nákopmi do malého vápna.
     
    9
    Gary Cahill musel zakročiť pri postrannej čiare. Hráča síce nepustil, ale loptu pre svoj celok nezískal.
     
    8
    Chelsea sa dostala so všetkými hráčmi pod loptu a pozorne bráni okolie šestnástky. Atléticu to robí veľký problém, a tak len kombinuje po obvode ihriska.
     
    7
    Hostia získali loptu v strede poľa, ale smerom vpred nemali komu. Hra teda putovala na polovicu Atlética Madrid.
     
    6
    Po rohovom kope už nebezpečenstvo nehrozilo. Thibaut Courtois jednoducho zachytil centrovanú loptu do svojho náručia.
     
    5
    Fernando Torres sa so šťastím dostal k lopte vo vnútri pokutového územia a okamžite vypálil na bránu. Lopta bola tečovaná a skončila nad bránou.
     
    4
    Atlético jednoducho stratilo loptu na útočnej polovici. Narážačka našla len hráča v modrom drese.
     
    3
    Tiemoué Bakayoko padá v stredovom kruhu a píska sa drobný faul. Hostia stoja pozorne pred svojou bránou a čakajú na modrú vlnu.
     
    2
    Chelsea sa okamžite zmocnila lopty a kombinuje na vlastnej polovici zásluhou krátkych prihrávok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta, Fàbregas, Kanté, Bakayoko, Moses – E. Hazard – Morata.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Alonso, Drinkwater, Willian, Batshuayi, Pedro.

    Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez, Savić, Hernández, Luís – Koke, Partey, Gabi (C), Saúl Ñíguez – F. Torres, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Godín, Vrsaljko, Á. Correa, Ferreira-Carrasco, Gameiro, Vietto..
     
    Vitajte pri sledovaní veľmi zaujímavého zápasu Ligy majstrov. Chelsea sa pokúsi si obhájiť prvú priečku, naopak Atlético musí vyhrať a veriť v zázrak v Ríme.

    V prvom vzájomnom zápase dokázala vyhrať Chelsea v Madride 2:1, keď londýnsky celok otáčal výsledok v druhom polčase. Víťazstvo na stranu hostí strhol v 93. minúte Batshuayi.

    Chelsea má istý postup do ďalších bojov Ligy majstrov. Určite by sa jej však spávalo lepšie s pocitom, že dostane slabších súperov, i keď na tejto úrovni by sme slabý celok hľadali ťažko. The Blues naposledy prehrali pred mesiacom v Ríme. Od tej doby prišlo 5 víťazstiev a len jedna remíza. Vo forme je aj Morata, ktorý strieľa góly ako na bežiacom páse. Dnes je domáci celok jemným favoritom.

    Atlético Madrid je vo veľmi zlej pozícií. Dnes musí bodovať za 3 body a musí sa modliť, aby Rím doma šokujúco prehral proti beznádejne poslednému Karabachu. Práve proti tomuto celku tím z Madridu stratil 4 bod, čo sa absolútne nečakalo. Tieto body dnes veľmi chýbajú. Atlético neprehralo od 27.9., kedy prehralo práve proti svojmu dnešnému súperovi. Dnes bude čo oplácať.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Patrik Žažo

    Góly: 75. Savić (vla.) – 56. Saúl Ñíguez

    Karty:   52. Zappacosta (CHE) – 16. Hernández (ATM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:12.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta (73. Willian), Fàbregas, Kanté, Bakayoko (64. Pedro), Moses – E. Hazard – Morata (81. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Alonso, Drinkwater, Willian, Batshuayi, Pedro.

    Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez (79. Vietto), Savić, Hernández, Luís – Koke, Partey, Gabi (C) (78. Á. Correa), Saúl Ñíguez – F. Torres (57. Ferreira-Carrasco), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Godín, Vrsaljko, Á. Correa, Ferreira-Carrasco, Gameiro, Vietto.

    Rozhodca: Makkelie D. (Ned)