Tisková konference Českého Florbalu (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference Českého Florbalu před MS žen v Bratislavě

cz Streda 29.11.2017, 10:30 • Braunův dům, Karlovo nám. 24, Praha 1 • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference právě skončila. (11:06:11)
     
    Šuman na závěr ke kongresu. "Je vždy hezké vidět, jak se florbalová rodina rozšiřuje. Očekávám, že na Slovensko dorazí více jak 40 zemí. Tentokrát se bude řešit o další možné evoluci mistrovství světa, tedy zvětšení akce, rozšíření počtu týmů a možná i k přesunu termínu, protože MS ve fotbale v roce 2022 se bude konat v prosinci a my mu nechceme konkurovat, takže o tomto diskutovat.
     
    Šuman: "Celý svět bere Švédky jako neuvěřitelné favoritky. Ženy by se mohly rovnat kterémukoliv jinému reprezentačnímu týmu ve Švédsku. I ony ale můžou zaváhat a utkání by bylo najednou vyrovnané. Jsme sám zvědav, jak MS ve finále bude vypadat."
     
    Janovský ohledně zisku medaile. "Abychom potvrdili kurz 1:3 k zisku medaile značí, že jsme odvedli velký kus práce."
     
    Hráčky ohledně možného souboje se Slovenkami

    Christianová: "Máme na mysli, že by k vzájemnému souboji by mohlo dojít. NA druhou stranu musíme ale porazit Finsko, což nám trošku kříží plány. Pokud by tomu ale nastalo, tak by se jednalo o velmi zajímavý zápas.

    Krupnová: "Souhlasím s Janou. Jednalo by se o zajímavý zápas. Slovenky by byly hodně namotivované."
     
    Janovský ohledně slovenského pořádání: "Na Slovensku jsme prošly kvalifikací před třemi lety. Slovensko nabízí vždy bezprostřední kontakt s fanoušky. Budeme připraveni uspět lépe, než na juniorském MS.
     
    Billá může vyrovnat a možná překonat rekord v počtu startů na MS. Nyní jich má 37 a pokud přidá dalších 6, dostane se na první místo.
     
    Janovský: "Nepředpokládali jsme, že se po minulém MS objeví tolik nováčků. Hráčky, které jsme ale do týmu zařadily, přináší velkou kvalitu, dravost a energii.
     
    Janovský: "Ideální dvacítku jsme měli naplánovanou tři měsíce před MS: Bohužel se nám nevyhnuly zranění z prvních dvou řad. Vždy to bylo vážné zranění kolene. Situaci jsme řešily s fyzioterapeuty a lékaři. Kamila Paloncyová je už po pondělní operaci kolene. Hana Koníčková vypadá, že by mohla startovat. Nicméně jsme povolaly Adélu Bočanovou a Veroniku Zittovou. Dále také Vendula Beránková, která je sice juniorského věku, ale my jsme ji dlouho sledovali.
     
    Janovský: "Ohledně Finska jsou karty rozdány jasně. Vítěz vzájemného zápasu bude mít pravděpodobně větší šanci, že se v semifinále vyhne obávanému Švédsku.
     
    Janovský: "Skupinu bych rozdělil na dvě menší skupiny. V té první budou Norsko a Lotyšsko, kteří určitě nebudou lehči soupeři a ne vždy jsme s nimi dominovali, ale věřím, že ukážeme naší kvalitu a vyhrajeme."
     
    Zlatník: "S vrcholem šampionátu očekáváme návštěvu z Česka větší, ale i o ten první víkend čekáme, že fanoušci z Moravy se přijedou podívat."
     
    Zlatník: "Jsem rád, že náš východní soused má starosti organizaci. Že to pořádají ve velké hokejové aréně, bude svátkem florbalu. I naše hráčky si již okusily, jak se hraje ve velkých arénách. Neočekávám, že by si připouštěly nějaký tlak, ale že bude zmocněn jejich zážitek."
     
    Nyní přichází ke slovu Zlatník.
     
    Šuman: "Samozřejmě budu držet národnímu týmu palce a budu sledovat, co dokáže."
     
    Šuman: "Pro Slovensko to bude první velký test s mezinárodní scénou. Stává se osmou zemí, která bude šampionát pořádat. Slováci mají velké ambice a já jim fandím. Pokud se jim podaří, tak můžou v zemi nastartovat takový boom, který nastal v Česku po roce 2008.
     
    Šuman: Teď v následujících dnech půjde o náš národní tým. Jsme rádi, že ho všichni budou moci sledovat prostřednictvím médií. Česká televize ho vzala jako domácí a na obrazovkách bude vysílat 15 přímých přenosů. Z toho mám obrovskou radost. Projevuje se to i na ostatních zemích. Poprvé v kvalifikaci se objevila Čína. Na šampionát se chystají i asijská média.
     
    Šuman: Světový šampionát je vždy přelomový pro jakýkoliv sport, kam se posune dál, kam se posune samotné mistrovství. Kam se posunula švédská reprezentace je neskutečné a je to oslavou florbalu. Doufám, že se jednou takhle posune i česká reprezentace.
     
    Šuman: "Těším se strašně moc. Pro mě osobně je mistrovství světa nejhezčí část sezóny. Jsou rozběhnuté soutěže, ale všichni se upínají k tomu vrcholu. kterým MS je.

    Ondřej Jícha