Malaga – Numancia 1:1 (kon.) | Leganés – Valladolid 1:0 (kon.) | Vigo – Eibar 1:0 (kon.)
Levante – Girona 1:1 (kon.) | Real Madrid – Fuenlabrada 2:2 (kon.)
koniec
Malaga CF
1:1 (1:0)
CD Numancia de Soria
cz Utorok 28.11.2017, 19:30 • La Rosaleda, Málaga • Španielsky pohár • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Málaga CF

    Klub z jihošpanělské Andalusie je v novém miléniu již tradičním účastníkem LaLigy, ve které od podzimu 1999 chyběl jen ve dvou ročnících. V minulé sezóně Málaga skončila uprostřed tabulky na jedenáctém místě, ve stávajícím ročníku se jí však tolik nedaří a po třinácti odehraných kolech sídlí až na sestupové osmnácté pozici. V národním poháru se Málaga ještě nikdy nepodívala ani do finále, mezi nejlepší čtyřkou se jedinkrát a naposledy objevila v sezóně 1972/73. V předchozích dvou letech pak vždy vypadla již před branami osmifinále.
     
    CD Numancia de Soria

    Hostující celek ze čtyřicetitisícového města Soria ve své sedmdesátileté historii odehrál čtyři sezóny mezi španělskou elitou. Naposledy se v LaLize mihl v ročníku 2008/09, ovšem po konečném devatenáctém místě ihned sestoupil do druhé ligy a v té působí již devátý rok v řadě. Letos na jaře se o druholigovou příslušnost Numancia ale strachovala, když skončila pouhé dva body nad sestupovými příčkami. V Copa del Rey tento tým nejvíce prorazil v sezóně 1995/96, kdy došel až do osmifinále. V předchozích dvou letech ale neprošel přes druhé kolo.
     
    1. zápas

    Úvodní duel se odehrál před fanoušky Sorie. Favorizovaná Málaga se díky Reciovi ujala ve 21. minutě vedení a to si hlídala až do nastaveného času, kdy domácí senzačně dvakrát udeřili a otočili zápas na 2:1. Účastník nejvyšší soutěži tak dnes musí dotahovat a to slibuje velmi zajímavou odvetu, jež rozhodne o postupujícím do osmifinále!
     
    Úvodní sestavy:

    Málaga CF: Prieto – Pino, Garcia, Hernández, Angel – González A., Rolón – Jony, Aňor (C), Ontiveros – Bastón.
    Náhradníci: Gonen, González D., Rosales, Cechini, Rolán, En-Nesyri.

    CD Numancia de Soria: Munir – Valarce (C), Gutierrez, Elguezabal, Etxeberria – Sierra, Larrea – Valcarce, Nieto, Nacho – Guillermo.
    Náhradníci: Bahillo, Ripa, Escassi, Del Moral, Pérez, Mateu, Higinio.

    Rozhodčí: Martínez – Rodríguez, García.
     
    Domácí Málaga má klasické modré dresy, jeho soupeř zvolil červenou variantu. Utkání každou chvíli začně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Tak tohle bylo první vážné ohrožení branky, překvapivě od hostujícího celku. Rychlé nohy prokázal Valcarce a snažil se míč procpat do malého vápna, jeho pokus byl následně zblokovaný.
     
    3
    Na zemi se po ostrém souboji objevil jeden z domácích záložníku a Larrea může být rád, že ho hlavní rozhodčí neodměnil žlutým napomenutím.
     
    4
    Pablo Vidal Valcarce je v úvodu dnešního utkání velice aktivní a dostal se do dalšího zakončení. Nejprve vystihl rozehrávku domácích obránců, poté zpoza vápna vyprodukoval střelu, kterou musel domácí Prieto likvidovat pěkným zákrokem.
    4.
     
    5
    Munír prokázal skvělý přehled o hře a předpoveděl, že míč bude letět do jeho pokutového území a mičudu si schoval do své lapačky.
     
    6
    Další nebezpečný průnik hostujícího celku. Obránci Málagy zatím moc nestíhají a po zakroku brankáře budou mít hosté výhodu rohového kopu.
     
    7
    Hernandez se až moc snažil v hlavičkovém souboji získat míč pro své protihráče a provinil se útočným faulem. Hosté se ujmou rozehrávky volného kopu.
     
    9
    Po nepřesné kombinaci domácího celku si míč připraví brankář Munír a ujme se odkopu od své svatyně.
     
    10
    Valcarce se snažil obhodit svého protivníka, ten se posléze míč dotkl rukou, Numancia bude mít výhodu zajímavé standartní situace.
     
    11
    Z šance nakonec nic nebylo. K hlavičce se sice dostal Etxeberria ale svůj pokus nedokázal usměrnit mezi tři tyče. Prieto bude odkopávat.
     
    13
    Další chyba domácího obránce a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    16
    Do velké šance se málem dostali domácí favorité, Robles Garcia vyslal skvostný centr do vápna na který se ve skluzu natahoval Baston, ale na míč nakonec nedosáhl.
     
    18
    Málaga právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku dnešního zápasu. Velmi kvalitním centrem z levé strany se prezentoval jeden z domácích záložníku a našel přesně kopačku ADRIÁNA, který míč posléze doklepl do pravého dolího rohu.
    18. ADRIÁN - 1:0
     
    19
    Po prvním góle Málaga chytla tempo a několikrát zaměstnala hostujícího brankáře. Poslední pokus musel gólman odvrátit na rohový kop.
     
    21
    I přes trošku kostrbatý začátek se Málaga dostáva do silného tlaku a hostující obránci toho v posledních minutách naběhali opravdu hodně. Málaga bude zahrávat další roh.
     
    22
    Následný centr skončil pouze na hlavičce jednoho z branících hráčů.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Ontiveros (Málaga CF).
     
    24
    Záložníci domácího mužstva si postupně vyměňují přihrávky uprostřed hřiště a kombinací na krátkou vzdálenost se snaží dostat až k brance.
     
    26
    Míč se dostal až k brankáři Prieotovi, který měl dostatečný čas na rozehrávku a vyslal do útočného náběhu jednoho z útočníků.
     
    28
    Hra se v posledních minutách poněkud uklidnila a Málaga už se nikam nehrne, hráči poklidně kombinují u své vlastní branky.
     
    29
    Tak tohle mělo skončit druhou brankou domácích favoritů ! K hlavičce se z bezprostřední blízkosti dostal Juanpi a brankář Munír předvedl skvělý reflex na brankové čáre, posléze obdržel zasloužené uznání od spoluhráčů.
    29.
     
    30
    Ojedinělý útok hostujícího celku skončil na špatné finální přihrávce a Málaga bude vhazovat poblíž své vlastní branky.
     
    30
    Málaga si v posledních chvílich oblíbila přízemní centry do malého vápna a tyto pokusy zatím sklízi úspěch, domácí budou opět kopat rohový kop.
     
    32
    Další prudká přihrávka do vápna skončila až u levačky Adriána, tentokrát ale útočník míč nedokázal usměrnit mezi tři tyče a mířil daleko nad.
     
    34
    V posledních minutách se už toho moc neděje, hra je plná soubojů o míč a nepřesných přihrávek.
     
    37
    Larrea se provnil ostrým faulem ve vlastní málem vápna a nejspíš měla přijít penalta. Hlavní rozhodčí ovšem tento zákrok neviděl a hra pokračuje dál. Hráči Málagy jsou pochopitelně rozhořčení.
     
    39
    Hernández si zpracoval míč u své branky a dlouhým nákopem se k náběhu snaží vybudit útočníky.
     
    41
    V závěru prvního poločasu se už ani jeden z týmu nikam nevrhá a hra se odehráva povětšinou uprostřed hrací plochy.
     
    43
    Hosté se ještě pokusí ohrozit domácí svatyni po autovém vhazování poblíž pokutového území. Z této situace ale anakonec vůbec nic nebylo.
     
    44
    Zpoza vápna ke střele z voleje dostal Nacho a pořádně zastrašil domácího brankáře. Jeho střela nakonec letěla těsně kolem levé tyče.
     
    45
    Hlavní rozhodčí se rozhodl nastavit pouhou jedinou minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Fanoušci domácího celku mohou být s průběhem prvního poločasu rozhodně spokojení. V úvodních minutách se sice hosté dostali do několika slibných situací, ale žádna gólovka z toho nakonec nebylo. První a zatím jediná branka padla v osmnácté minutě, prosadil se Adrián. Od této chvíle Málaga jednozačně dominovala a mohla přidat další góly. To se nakonec nestalo a zápas je pořád otevřený.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:30.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    V úvodu druhé půle jsou opět aktivnější domácí hráči a snaží se pojistit svůj postup do další fáze poharové soutěže.
     
    49
    Do dalšího zakončení se dostal Adrián a mohl přidat svů druhý přesný zásah. Obdržel skvostnou přihrávku a zpoza vápna se snažil střelou z voleje vyslat pumelici na brankáře. Rána ovšem nakonec letěla daleko nad.
     
    51
    Ian Soler se snažil zrychlit hru a dlouhou přihrávkou najít nabíhajícího útočníka, míč mu ovšem sklouzl na vnější nárt a následně skončil mimo hrací plochu.
     
    52
    Numancia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je neskutečné! První velká šance hostujícího celku a hráči se hned mohou radovat z vyrovnání! ELGEZABAL UDONDO se našel místo ke hlavičce v malém vápně a míč poslal přesně do levého horního rohu branky. Brankář Munír se nedokázal včas zorintoval a lovil míč ze své vlastní sítě.
    52. ELGEZABAL - 1:1
     
    54
    Momentálně postupuje hostující celek, hráči Málagy to ví moc dobře a ihned se snaží vytvořit tlak, po zblokované střele bude favorit dnešního utkání zahrávat rohový kop.
     
    56
    Z velké dálky napřáhl ke střele domácí záložník Esteban Rolon, ale rána byla naprosto nepřipravená a letěla daleko na tribunu.
     
    58
    Zápas začíná nabírat obrátky. Domácí hráči se snaží vytvořit tlak a naopak Numancia by ráda tento výsledek udržela.
     
    59
    Malaze se zatím vůbec nedaří vyzrát na hostující obranu a většina útočných kombinací ztroskotá už před pokutovým územím.
     
    61
    Jony už nesnažil nic vymýšlet a vyslal ránu těsně za pokutovým územím. Jeho střela sice měla spravnou razanci, ale letěla pouze doprostřed branky a brankář Munír toho moc na práci neměl.
     
    63
    Kapitán domácího celku se snažil zrychlit hru průnikovou přihrávkou, ale jeho trochu to přehnal se snahou a nesoustředil se na míč a jeho nahrávka skončila mimo hřiště.
     
    64
    Na hráčích v modrých dresech jde vidět, že chtějí vítězství urvat na svou stranu, ale zatím se jim vůbec nedaří nějak ohrozit branku.
     
    65
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Rolón, přichází Rosales.
     
    67
    Po dlouhé době se ke kombinaci dostali i hostující hráči a jsou určitě rádi, že drží míč na svých kopačkách. Nebylo to ovšem na dlouho, neboť se Nacho objevil v ofsajdovém postavení.
     
    69
    Málaga rozehráva další rohový kop, ale opět z toho nic zajímavého nebylo. Hostům se daří dobře bránit a nenechávají nic v náhodě.
     
    71
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Rolón, přichází En-Nesyri.
     
    72
    Teď už byla Málaga opravdu blízko vedoucí brance! Poprvé v druhém poločase se obránci hostujícího celku nedomluvili a naprosto osamocený se před brankářem objevil Adrián, ale mířil pouze do nohy dobře postaveného brankáře.
     
    74
    Z velké dálky se do skakajícího míče opřel Cifu, ale balón v poslední chvíli nepřijemně poskočil a rána skončila daleko mimo tři tyče.
     
    75
    Po faulu jednoho z domácích útočníku se volného kopu ujme hostující brankáře Munír. S rozehrávkou nikam nespěchá a byl napomenut hlavním rozhodčím.
     
    77
    Rozehrávka Málagy je hodně kostrbatá a nikam vlastně nevede,což hostujícímu celku dokonale vyhovuje a hráči se snaží drže mí na svých kopačkách na co nejdélší dobu.
     
    79
    K hlavičce se málem v malém vápně dostal již několikrát zmíněný Adrián, ale opět svůj pokus neusměrnil mezi tři tyče.
     
    79
    Střídání v týmu CD Numancia de Soria: ze hřiště odchází Sierra, přichází Escassi.
     
    81
    Střídání v týmu CD Numancia de Soria: ze hřiště odchází Nieto, přichází Pérez.
     
    81
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Ontiveros, přichází Mula.
     
    83
    Málaga se ještě v závěru utkání snaží hru oživit střídaním a do hry přišli další ofenzivní posily, které mají za úkol dostal svůj celek do vedení.
     
    85
    Hostující obránci ubránili další centr do vápna a mohou si na chvíli odpočinout.
     
    85
    Hlavní rozhodčí vytáhl druhou žlutou kartu v dnešním utkání. Ostrým faulem uprostřed hrací plochy se provinil Jony a verdiktu se ani nediví.
     
    87
    A další tutovka ! Tu tentokrát zahodil Borja Basto. Obdržel brilatní přihrávku a u míč byl drív než vybihající brankář Munír. Útočníkovi už jen stačilo hlavičku usměrnit mezi tři tyče, ale to se mu nakonec nepovedlo a stav zůstáva vyrovnaný.
     
    89
    Hostující hráči už jsou opravdu blízko senzačního postupu, dělí je od něho posledních několik minut.
     
    90
    Na zemi se objevil Luis Valcarce a bude ošetřován. Nevypadá to vůbec dobře a nejspíš se v závěru utkání ještě dočkáme nuceného střídaní.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Střídání v týmu CD Numancia de Soria: ze hřiště odchází Sanchez, přichází Matue.
     
    90+2
    Zřejmě poslední nákop Málagy.
     
    90+3
    Málaze to nevyšlo ani na poslední pokus i když se míč dostal až do vápna. Brankář Munír bude odkopávat od své branky, tedy pokud se do té doby neozve závěrečný hvizd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    A je dobojováno! Málaga potvrdila, že je v posledních ročnících vůbec nedaří a vypadla i z pohárů. Začátek zápasu pro domácí vypadal slibně a příznivci si nejspíš mysleli , že budou slavit vítězství o několik branek. Domácí otevřeli skóre na konci osmnácté minuty a od té doby naprosto dominovali. Velká facka přišla po padesáté minutě. Po několika neproměnenách tutových šancí Málagy přišlo vyrovnání. K hlavičce v malém vápně se dostal Elgezabal a hosté najednou postupovali. Málaga měla ještě několik velkých šancí, ale brankář si Munír si dobře postavil branku a už neinkasoval. (21:36:27)

    Marek Jašek

    Góly: 18. Adrián – 52. Elgezabal

    Karty:   23. Ontiveros (MLG), 85. Jony (MLG)


    Malaga CF: Prieto – Pino, Garcia, Hernández, Angel – González A., Rolón – Jony, Aňor (C), Ontiveros – Bastón.
    Náhradníci: Gonen, González D., Rosales, Cechini, Rolán, En-Nesyri.

    CD Numancia de Soria: Munir – Valarce (C), Gutierrez, Elguezabal, Etxeberria – Sierra, Larrea – Valcarce, Nieto, Nacho – Guillermo.
    Náhradníci: Bahillo, Ripa, Escassi, Del Moral, Pérez, Mateu, Higinio.

    Rozhodca: Martínez – Rodríguez, García
    24.10.2017
    Numancia - Malaga 2:1

    Góly: 90+3. Nacho, 90+5. Escassi – 21. Recio

    Karty:   17. Hernández (MLG), 24. Recio (MLG), 81. Ontiveros (MLG)