Nižnekamsk – Ufa 3:2 (kon.) | D. Moskva – Omsk 2:1 (kon.) | Petrohrad – Barys 9:1 (kon.)
Viťaz – Chabarovsk 3:4 (po pr.) | Soči – Kazaň 1:3 (kon.) | HC Slovan – Red Star Kunlun sk 2:1 (po pr.)
koniec
SKA Petrohrad
9:1 (4:0, 0:0, 5:1)
Barys Nur-Sultan
cz Pondelok 27.11.2017, 17:30 • Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:54 Ilja KOVALČUK - 9:1
     
    59:54
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Šest vteřin před koncem se ještě přece prosadil ILJA KOVALČUK, jenž z levého kruhu zamířil přesně do šibenice. Kudrjavcev zase neměl nárok tuhle přesnou pumelici zachytit. Asistence: Jegor Rykov.
    56:18 Vadim ŠIPAČOV - 8:1
     
    56:18
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak ještě jednu branku museli rozhodčí přezkoumat na videu, a zabavili se tím na docela dlouhou dobu. Ilja Kovalčuk uvolnil svou dlouhou přihrávkou úplně volného VADIMA ŠIPAČOVA, který se řítil sám na Kudrjavceva, a toho následně prostřelil mezi nohama. Těžko říct, jestli se znovu koumal nějaký ofsajd, domácí forvard se ale každopádně dostal do pásma v souladu s hokejovými pravidly. Sudím trvalo asi pět minut, než o tomto rozhodli. Asistence: Ilja Kovalčuk, Jevgenij Ketov.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., hákování).
    52:08 Nigel DAWES - 7:1
     
    52:08
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak se hostům přece podařilo snížit stav, a aspoň mírní průběžné hodně negativní skóre. Jeden z obránců SKA vyrobil individuální chybu, Linden Vey pak přihrál doleva na NIGELA DAWESE, jenž usměrnil svou střelu přesně k tyči. Po dvou neuznaných gólech je tentokráte u Barysu vše v pořádku. Asistence: Linden Vey.
    49:48 Nikolaj PROCHORKIN - 7:0
     
    49:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA se zase rozjel na plné obrátky. A není daleko k tomu, aby Barys utrpěl podobný debakl, jako když zavítal do Petrohradu naposledy. Tehdy inkasoval celkem devětkrát. Sergej Plotnikov vypálil z pravé strany a ve vzduchu tečoval puk za záda Kudrjavceva chytře NIKOLAJ PROCHORKIN. Asistence: Sergej Plotnikov, Jegor Rykov.
     
    46:08
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Valerij Orechov – 2 min., nedovolené bránění).
    45:04 Sergej PLOTNIKOV - 6:0
     
    45:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SERGEJ PLOTNIKOV a jeho druhá branka v tomto utkání. Spolu se třemi spoluhráči se řítil do brejku, dostal přihrávku do středu pole od Guseva a zamířil přesně k tyči. Kudrjavcev jednoduše na tenhle parádní pokus nedosáhl. Asistence: Nikita Gusev, Nikolaj Prochorkin.
    42:32 Sergej KALININ - 5:0
     
    42:32
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA využil i svou další početní výhodu. Na střeleckou listinu se zapisuje také SERGEJ KALININ, jenž skóroval poměrně snadno do odkryté brány poté, co Kudrjavcev vyrazil Kovalčukovu střelu od modré čáry pouze k němu. Asistence: Ilja Kovalčuk, Vadim Šipačov.
     
    41:36
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Roman Starčenko – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (James Wright – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Sergej Plotnikov – 2 min., hrubost).
    38:51 druhá neuznaná branka Astany v tomto utkání
     
    38:51
    Tak to mohla být premiéra jako hrom! James Wright, působící dříve ve Vladivostoku, se v prvním zápase v novém dresu uvedl vstřelenou brankou. Talgat Žajlauov se zbavil na pravé straně Dinara Chafizullina, následně přenechal touš Romanovi Starčenkovi, který pak přihrál skórujícímu spoluhráči, jenž zamířil přesně k tyči. Zase sudí zkoumali situaci na videu a ani tentokráte nebyli k Barysu vstřícní, podobně jako v prvním dějství, a trefu neuznali. Opět se totiž jednalo o ofsajd, protože Žajlauov byl svou bruslí za modrou čárou při proniknutí do útočného pásma možná opravdu o něco dřív než puk. Skóre tak zůstává nezměněné.
     
    33:31
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladislav Gavrikov – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    30:26
    Nikolaj Prochorkin zleva přihrál na pravý kruh, kde našel zcela volného Davida Rundblada! Jenže svým pozdním pokusem trefil domácí bek pouze Kudrjavceva, jenž se stačil přemístit. Další tutovka pro SKA.
     
    29:17
    Vadim Šipačov tohle chtěl zahrát až příliš na krásu! Poté, co zachytil v útočném pásmu puk a ocitl se za oběma obránci, se snažil na levé straně najít najíždějícího spoluhráče. Ten se ale k touši nedostal tak, jak by potřeboval, a tak Kudrjavcev zasáhl vystrčeným betonem. Možná už mohl prvně jmenovaný střílet. Byl totiž ve vyložené pozici.
     
    26:46
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Rykov – 2 min., sekání).
     
    23:40
    Sergej Kalinin vjel do pásma, následně přenechal puk Iljovi Kovalčukovi, ten poté přihrál Vadimovi Šipačovovi, jenž před sebou měl poloodkrytou bránu. Fantasticky si však vedl Kudrjavcev, jenž předvedl úchvatný reflexivní zákrok, ačkoli na tuhle střelu dobře neviděl. A o pár chvil později Vadim Šipačov pálil z úhlu do lapačky připraveného gólmana. Krušné chvíle pro Kudrjavceva, jenž se ukázal ve výtečném světle.
    18:39 Sergej PLOTNIKOV - 4:0
     
    18:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí využili přesilovou hru opravdu bleskově, konkrétně už po devíti sekundách. Kdyby Astana mohla hodit ručník na led a boxersky zápas ukončit, asi by to udělala. Takhle si vše bude muset ještě vytrpět. Nyní Vadim Šipačov zpoza brány našel před brankou nehlídaného SERGEJE PLOTNIKOVA, jenž snadno prostřelil Kudrjavceva. Asistence: Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
     
    18:30
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Matt Frattin – 2 min., podražení).
     
    17:36
    Alexandr Barabanov nyní předvedl moc pěknou individuální akci. Zbavil se na pravé straně Kevina Dallmana, ze kterého si udělal kužel, následně se natlačil před branku, z blízkosti ale na Kudrjavceva nevyzrál.
    13:46 Jegor JAKOVLEV - 3:0
     
    13:46
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A máme tady třetí gól v pořadí. Astana prostě neví, kam dřív skočit. Nikita Gusev se prosmýkl od levého mantinelu do středu, na pravou stranu pak přihrál JEGORU JAKOVLEVOVI, jenž se štěstím našel mezírku mezi betony Kudrjavceva. Asistence: Nikita Gusev, Sergej Plotnikov.
     
    11:01
    Astana dosáhla branky! Linden Vey vypálil těsně před modrou čárou, Koskinen neudržel puk ve své výstroji, a puk mu zapadl za zády do sítě. Rozhodčí však šli situaci přezkoumat na video, jestli se nejednalo o ofsajd, a vyhodnotili situaci jako porušení pravidel. Takže gól nebyl uznaný.
     
    09:37
    A další obrovská možnost pro Petrohrad předtím, než byla zahlášena první reklamní přestávka. Nejprve se snažil z blízkosti prosadit Vadim Šipačov, pak se k dorážce propracoval Ilja Kovalčuk, nicméně puk směřující do sítě na brankovišti zachytil šťastně bruslí James Wright, nová posila Barysu.
    05:39 Jevgenij KETOV - 2:0
     
    05:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tohle bude asi velká krasojízda ze strany petrohradského celku. Poté, co hosté mizerně rozehráli, zachytil puk Patrik Hersley, ten následně přihrál JEVGENIJOVI KETOVOVI, který bekhendem přesně zacílil. Rozhodčí ještě šli přezkoumat situaci na videu, ale branku uznali. Asistence: Patrik Hersley.
    04:13 Nikolaj PROCHORKIN - 1:0
     
    04:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Uběhlo jen necelých pět minut a už se domácí ujali vedení. Kudrjavcev totiž před brankou nestačil na pokus NIKOLAJE PROCHORKINA, jenž se prosadil ze snadné dorážky. Asistence: Dinar Chafizullin.
     
    03:36
    Byl to snad Sergej Plotnikov, kdo se ocitl na pravé straně sám. Ale nakonec jeho pokus nebyl úspěšný. Astana se naopak na druhé straně řítila do brejku, avšak Koskinen si připsal úspěšný a důležitý zákrok proti střele Talgata Žajlauova.

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 5. Prochorkin (Chafizullin), 6. Ketov (Hersley), 14. J. Jakovlev (N. Gusev, S. Plotnikov), 19. S. Plotnikov (Šipačov, N. Gusev), 43. Kalinin (Kovaľčuk, Šipačov), 46. S. Plotnikov (N. Gusev, Prochorkin), 50. Prochorkin (S. Plotnikov, Rykov), 57. Šipačov (Kovaľčuk, Ketov), 60. Kovaľčuk (Rykov) – 53. Dawes (Vey)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Šesťorkin) – Vojnov, Gavrikov, Hersley, Chafizullin, Rundblad, J. Jakovlev, Rykov – Kalinin, Šipačov, Kovaľčuk – S. Plotnikov, Prochorkin, N. Gusev – Karpov, Koskiranta, Tichonov – Ketov, , Barabanov – Altybarmakjan.
    Barys Nur-Sultan: Kudrjavcev (H. Karlsson) – Dietz, Dallman, Southorn, M. Semjonov, Polochov, Savčenko, Orechov, Makljukov – Frattin, Vey, Dawes – R. Starčenko, Wright, Žajlauov – Puškarjov, Ševčenko, Markelov – Lichotnikov, Sagadajev, Akolzin.

    Rozhodca: Lavrentjev, Sergejev – Badyl, Michel