Dortmund – Schalke 4:4 (kon.) | Lipsko – Brémy 2:0 (kon.) | Freiburg – Mainz 2:1 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
2:1 (2:0)
Bayern Mníchov
Sobota 25.11.2017, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 13. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Borussia Mönchengladbach

    "Die Fohlen" sa po dvanástich kolách nachádzajú na štvrtom mieste tabuľky Bundesligy so ziskom 21 bodov za šesť výhier, tri remízy a rovnaký počet prehier so skóre 21:21. Na dva tímy pred sebou (Lipsko a Schalke) strácajú dva body, prvý Bayern má osembodový náskok.

    Mönchengladbach momentálne ťahá trojzápasovú sériu bez prehry, počas ktorej porazil 3:1 Hoffenheim, 4:2 Herthu Berlín a s Mainzom remizoval 1:1. Borussia neprehráva v tejto sezóne často, ale keď už, tak je z toho väčšinou poriadny výbuch čo demonštrujú porážky od Leverkusenu 1:5 a BVB 1:6. Jedna ešte prišla proti Frankfurtu 0:1.

    Najlepším strelcom klubu je trojica Thorgan Hazard, Raffael a Lars Stindl, ktorá dala v najvyššej nemeckej súťaži po štyri góly.

    FC Bayern Mníchov

    "Bavori" jasne trónia na čele tabuľky Bundesligy. So ziskom 29 bodov majú šesťbodový náskok nad dvojicou prenasledovateľov (Schalke a Lipsko), pričom doposiaľ z dvanástich duelov vyhrali deväť, prehrali len raz. Bolo to ešte v treťom kole na pôde Hoffenheimu. Bayern má taktiež najlepšiu ofenzívu a aj najlepšiu defenzívu v lige. Strelil už 30 gólov, inkasoval ich iba osem.

    Mníchovčania aktuálne v lige ťahajú sériu piatich výhier v rade, keď si postupne poradili s Freiburgom, Hamburgom, Lipskom, BVB a Augsburgom. Najlepším ligovým strelcom je Poliak Robert Lewandowski, dal trinásť presných zásahov.

    Zverenci trénera Juppa Heynckesa sú zároveň účastníkmi základnej skupiny Ligy majstrov, kde už majú istý postup. Pravdepodobne to ale bude z druhej pozície, pretože ak chcú predbehnúť PSG, museli by ho v poslednom kole poraziť aspoň o štyri góly.

    Zlou správou ale je, že v poslednom stretnutí, na pôde Anderlechtu sa zranil Arjen Robben a aj Thiago Alcantára, s ktorým to vyzerá dosť zle a pravdepodobne príde o niekoľko mesiacov. Mimo je stále Manuel Neuer a taktiež Rafinha.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Stindl, Raffael.
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Drmić, Johnson, Jantschke, Cuisance, Grifo.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Bernat – Javi Martínez – Rudy, Tolisso, Arturo Vidal, James Rodríguez – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – J. Boateng, Wriedt, Coman, Dorsch, Friedl..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop stretnutia obstarali domáci hráči, ktorí hrajú v čierno-bielej kombinácii, zatiaľ čo Bayern má klasické dresy smerujúce do červena s náznakom bielej farby.
     
    2
    Bayern získal loptu a začína akciu z vlastnej polovice. Nikam sa však neponáhľa, takže posun futbalistov z Bavorska je veľmi pomalý a hlavne postupný.
     
    3
    Bernat so spoluhráčmi na ľavej strane neuspeli, lenže po niekoľkých sekundách sa hra do týchto partií vrátila opäť. Center Jamesa našiel len futbalistov domáceho tímu.
     
    4
    Bayern stále na lopte, ktorú drží veľmi ďaleko od brány švajčiarskeho strážcu svätyne Sommera.
     
    5
    Raffael potiahol loptu po pravej strane, ale ešte pred šestnástkou sa ju rozhodol adresovať svojim spoluhráčom na osi ihriska. Domáci pokračujú v aktivite, ale je to veľmi pomalá akcia.
     
    6
    Borussia Mönchengladbach udržala loptu na svojich kopačkách, jej hráči sa však museli vrátiť až na vlastnú časť ihriska, odkiaľ znova začnú vymýšľať ofenzívnu aktivitu.
     
    7
    Výkop Ulreicha skončil iba pri hráčoch domáceho mužstva. Tí pokračujú v opatrnom začiatku stretnutia a prihrávajú si v strede ihriska.
     
    8
    Bayern vysunul presing, k zisku lopty to však nevedie, ale Kramer sa v snahe získať loptu nebezpečne zrazil s vlastným spoluhráčom Vestergaardom, ktorý ho vo výskoku trafil do tváre.
     
    9
    Kramer ostáva po nepríjemnej zrážke s vlastným spoluhráčom poriadne otrasený ležať na trávnik. Zdá sa, že nejaký čas sa hrať nebude, pretože je tam aj nejaká krv.
     
    11
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Tony Jantschke.
     
    12
    Znova sa už hrá, loptu sa k bráne Sommera snažia dostať hráči Bayernu Mníchov, ale narazili na pozornú defenzívu súpera.
     
    13
    Raffael dostal prihrávku od Stindla, využil pád jedného zo súperov a ocitol sa pred Ulreichom vo veľkej šanci, v ktorej sa mu priestor brány trafiť nepodarilo.
     
    14
    Stopér Ginter si zbehol na pravú stranu, kde vypomohol Elvedimu a odkopom zastavil akciu Bayernu. Vzápätí však fauloval Zakaria, takže hostia budú kopať priamy kop.
     
    15
    James Rodríguez našiel hlavu Tolissa, ten zakončil vo veľmi dobrej pozícii spred malého vápna iba tesne nad Sommerovu bránu.
     
    16
    Domáci získali loptu v strede ihriska, odkiaľ sa ju dopredu snažil vyviesť brazílsky útočník Raffael, lenže Vidal ho zastavil faulom.
     
    17
    Hostia sa znova držia na lopte v strede ihriska. Posúvajú si ju medzi obrancami a postupne sa posúvajú vpred.
     
    18
    Süle poslal zaujímavú prihrávku priamo do šestnástky, ktorú ešte Kimmich pustil cez seba, lenže tento akt nepredpokladal James, takže loptu nezachytil.
     
    20
    Herrmann potiahol loptu po krídle, Bernat ho zastavil a poslal guľatý nezmysel na aut. Domáci napriek tomu v akcii pokračovali, lenže zakončenie Raffaela nebolo vôbec presné.
     
    21
    Elvedi zvládol situáciu na svojej pravej strane, dostal loptu odkopom aspoň do autu. Bernat sa preto so spoluhráčmi po častiach dostáva vpred.
     
    22
    Center z pravej strany od Rudyho presný nebol, James ani Lewandowski na loptu nedočiahli. Preto mohol od vlastnej brány rozohrávať Sommer.
     
    23
    Arturo Vidal sa síce nedostal k lopte po pase sprava, ale dokázal ju ešte udržať na hracej ploche, čím predĺžil akciu Bayernu. Vestegaard však odvrátil ďalší center, Borussia sa ubránila.
     
    24
    Zakaria udržal na chrbte Tolissa, čo je posúdené ako nedovolený zákrok, no ešte predtým práve spomínaný hráč udrel lakťom do tváre Javiho Martíneza. Síce nechtiac, ale stalo sa. Faul sa v danom prípade nepískal.
     
    25
    Dnes kapitán Bayernu Mníchov, skúsený španielsky záložník či obranca Javi Martínez, ešte pribehol za rozhodcom tohto stretnutia vydebatovať si moment, ktorý bol podľa neho posúdený nesprávne.
     
    26
    Jantschke si narazil loptu so spoluhráčom a vyslal kolmicou do šestnástky Stindla. Ten sa po kontakte s Hummelsom porúčal na zem, pokutový kop by bol príliš tvrdým trestom pre Bayern.
     
    27
    Zakaria prestrčil loptu medzi obrancov na Stindla, ten musel svoj rýchly prechod zastaviť. Borussia Mönchengladbach síce pokračovala v kombinácii, ale nedokázala ju dostať až k strele.
     
    28
    Prihrávka pred pokutové územie na Lewandowskeho sa síce nohy poľského útočníka dotkla, no lopta okamžite odskočila do moci mönchengladbachských futbalistov.
     
    29
    Bernat našiel v krídelnom priestore vedľa šestnástky protivníka Jamesa Rodrígueza, ktorý prudko odcentroval do malého vápna. Sommer vyrazil pred seba, hostia sa dostali k niekoľkým zrazeným centrom či streleckým pokusom. Všetko zastavila strela Rudyho do stredu svätyne.
     
    30
    Arturo Vidal sa vybral do krídelného priestoru, prihrávka od Tolissa však do tých partií ihriska vďaka dobrej pozičnej hre okolo Wendta prejsť nedokázala.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Corentin Tolisso (FC Bayern Mníchov).
     
    32
    Patrick Herrmann sa rozbehol za defenzívu súpera na dobrý pas, ktorý cez seba pustil Stindl. Celú rodiacu sa snahu zastavil ofsajd.
     
    33
    Vidal sa snažil stihnúť nepresnú prihrávku ešte pred bránkovou čiarou, čo sa mu síce nakoniec aj podarilo, lenže loptu nasmeroval len za spomínanú bielu líniu.
     
    34
    Jantschke a James sa nepríjemne zrazili v hlavičkovom súboji svojimi hlavami. Horšie na tom je domáci hráč, ktorý prišiel v jedenástej minúte za zraneného Kramera.
     
    35
    Obaja borci budú môcť po krátkom ošetrení pokračovať v hre a môžu sa zapojiť už do podpory, resp. bránenia tejto krídelnej akcii, pri ktorej Herrmann centroval veľmi nepresne.
     
    36
    Hráči Bayernu sa po Ulreichovom výkope aj so šťastím nakoniec dostali k lopte, ktorú sa pokúsil Kimmich z krídla adresovať spoluhráčom. Hľadal hlavne Lewandowskeho, to mu nevyšlo.
     
    37
    Borussia Mönchengladbach bude rozohrávať pokutový kop, pretože Süle v snahe zastaviť loptu, ktorú si okolo neho prehadzoval Hazard, zahral rukou.
     
    39
    Mönchengladbach dal gól!
    THORGAN HAZARD premenil penaltu minulý víkend a podarilo sa mu to aj teraz. Všetko napriek tomu, že mal obrovské šťastie. Ulreich si na loptu pravou rukou siahol, takmer ju aj vytesnil do bezpečia, no guľatý nezmysel sa nakoniec zatrepotal v sieti.
    39. 1:0
    39. Thorgan Hazard (MNC) - 1:0
     
    40
    Do konca polčasu ostáva už len päť minút a Bayern Mníchov sa razom z hľadiska favorita stretnutia dostáva do veľmi nepriaznivej pozície.
     
    41
    Joshua Kimmich prišiel o loptu na pravej strane. Ešte si následne niečo musel vysvetliť s hlavným rozhodcom stretnutia. Každopádne, ďalšiu akciu sa snažia vytvoriť domáci.
     
    42
    Center Jamesa našiel iba dobre postaveného stopéra Vestegaarda, Bayern ostáva na súperovej polovici s loptou na kopačkách. Určite by gólovo veľmi rád odpovedal už do polčasu.
     
    43
    Robert Lewandowski bol na konci akcie, ktorá mohla potvrdiť moje slová o možnej odpovedi Bavorov. Poľský legionár mal na nohe, respektíve na päte, po dvoch hlavičkách, Vidala a Tolissa, z vnútra malého vápna, vyrovnanie. Opečiatkoval žrď Sommerovej svätyne.
     
    44
    Mönchengladbach dal gól!
    Hostia sa odpovede nedočkali, ba dokonca ešte razom inkasovali, nakoľko hráči Borussie veľmi dobre vykombinovali defenzívu Bayernu, až prihrávku pred prázdnu bránu dostal MATHIAS GINTER, ktorý sa nemohol pomýliť.
    44. Matthias Ginter (MNC) - 2:0
     
    45
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Juan Bernat, prichádza Kingsley Coman.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    45+1
    Na začiatku nadstaveného času dostal šancu vystreliť z priameho kopu, z pozície tesne spred pokutového územia, Robert Lewandowski, no namieril nad Sommerovu bránu.
     
    45+2
    Zaujímavá zmena v zostave Bayernu. Po príchode Kingsleyho Comana za Juana Bernata sa na pozíciu ľavého krajného obrancu posunul Arturo Vidal.
     
    45+3
    Pokus o uličku do šestnástky na Lewandowskeho neprešiel, neujal sa ani center Jamesa Rodrígueza, ktorý prišiel vzápätí.
     
    45+4
    Bayern Mníchov v nadstavenom čase zamkol súpera do jeho pokutového územia, akékoľvek snahy Bavorov, či už vzduchom, alebo po zemi, sú okamžite zastavované.
     
    45+5
    Viac ako štvrominútový tlak prerušil Stindl, nakoľko dobre zatlačil na stopér Bayernu Suleho a ten bol nútený prihrávať mimo dosah hráčov v červenom.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase zaujalo hneď niekoľko vecí, ale hlavne priebežný výsledok, pretože Borussia Mönchengladbach vyhráva nad favoritom z Mníchova už 2:0. Ako prvý sa z penalty presadil Thorgan Hazard, tú si aj sám vybojoval a skóre zvýšil Mathias Ginter. Bayern bude mať čo robiť, aby dokázal získať aspoň bod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tony Jantschke, prichádza Fabian Johnson.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Marco Friedl.
     
    47
    Lewandowski sa chcel dostať do prvej šance v druhom polčase, center sprava ho ale nedokázal nájsť. Vzápätí sa k lopte nedostal mladý Friedl.
     
    48
    Bayern však začína prvý polčas držaním sa na lopte. Rovnako tomu bolo aj v úvodnej časti hry. Po chvíli ju však stráca, vhadzovať môže Herrmann.
     
    49
    Kingsley Coman vybojoval priamy kop po tom, ako si vypýtal faul neďaleko šestnástky Borussie Mönchengladbach.
     
    50
    Hráčom domáceho mužstva sa podarilo ubrániť centru a aj keď vzápätí prišla strela Friedla, tak defenzíve nenarobila starosti, pretože letela veľmi nepresne.
     
    51
    Javi Martínez zastavil akciu na vlastnej polovici odkopom do autu, takže daroval súperom ďalšiu možnosť, ako sa priblížiť k bráne Ulreicha. To sa domácim nakoniec nepodarilo.
     
    52
    Tolisso vystrelil z nejakých dvadsiatich metrov, pretože sa pred ním otvorilo dosť veľa priestoru. Lopta mu ale na jeho pravačku nesadla, nasmeroval ju vysoko nad.
     
    53
    Borussia sa dostala v druhom polčase zatiaľ najďalej, až k šestnástke súpera, kde prišiel teč jednej z prihrávok a nasledovať bude rohový kop.
     
    54
    Z rohového kopu nezapršalo aj napriek tomu, že center Hazarda bol celkom dobrý a navyše aj prišlo zakončenie. Herrmann však mieril veľmi nepresne.
     
    56
    Robert Lewandowski ostáva sedieť na trávniku, čo nevyzerá dobre. Potrebné bude ošetrenie a potom sa ukáže, čo s týmto útočníkom vlastne je.
     
    57
    Poliak bude v poriadku, takže žiadne trvalé následky tu nie sú. Dopredu znova vyráža Bayern Mníchov, ktorý založil akciu z vlastnej polovice.
     
    58
    Hostia dokonca získali rohový kop. Center z neho spadol do malého vápna, kde sa lopta nebezpečne odrážala medzi niekoľkými hráčmi, ale zakončená nebola.
     
    60
    Po hodine hry získali hostia priamy kop, ktorý sa nepodarilo dostať do úspešného konca. Bayernu ostáva už len tridsať minút čistého času, aby so stretnutí ešte niečo urobil.
     
    61
    Borussia na lopte neostala dlho, nakoľko o ňu hneď prišla. Bayern Mníchov sa dostal po rýchlom prechode dopredu k rohovému kopu, ktorý bol zakončený do náruče Sommera.
     
    62
    Bayern sa opäť drží na lopte ďaleko od brány súpera. Loptu si pomaly posúva v strede poľa, odkiaľ nebezpečenstvo pre Sommera nehrozí.
     
    64
    Mladý obranca Friedl sa pokúsil zaútočiť po krídle, jeho akciu mu ani za pomoci spoluhráčov nevyšla. Borussia Mönchengladbach veľmi dobre bránia akciu za akciou do Bayernu.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach).
     
    66
    Kingsley Coman sa dostal do veľkej šanci. Práve tento mladý Francúz mohol byť šťastným striedaním trénera Heynckesa, lenže jeho ranu zastavila tyč.
     
    67
    Bayern pokračuje v tlaku, ktorý tentoraz priniesol ako darček rohový kop. Borussia Mönchengladbach začína mať preťaženú defenzívu. Uvidíme, ako dlho domáci dokážu odolávať.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Sebastian Rudy, prichádza Kwasi Okyere Wriedt.
     
    70
    Bayernu naozaj dochádza čas, nakoľko je pred nami už len dvadsať posledných minút, plus nadstavený čas. Zatiaľ za Sommerom neskončila ani jedna lopta, Ulreich zo siete vyťahoval už dve.
     
    72
    Coman potiahol loptu po krídle pred šestnástku súpera, kde tento Francúz po akcii jeho spoluhráčov aj strieľal. Bolo to však z uhlu a našiel len rukavice Sommera.
     
    73
    Borussia Mönchengladbach chcela kontrovať akciou po pravej strane, tam si Ginter pomohol faulom voči mladému Friedlovi. Bayern na útočnej polovici vzápätí získal priamy kop.
     
    74
    Bayern dal gól!
    Centru z priameho kopu sa síce domáci ubránili, ale lopta sa dostala na kopačku ARTURA VIDALA a ten z voleja spoza šestnástky nikým nepokrytý dostal loptu aj so šťastím a žiadnym tečom za Sommera.
    74. Arturo Vidal (BAY) - 2:1
     
    75
    Bayern sa razom dostal do oveľa pozitívnejšej situácie, ale má pred sebou už len pätnásť minút na to, aby niečo stihol vymyslieť a strelil minimálne remízový gól.
     
    76
    Center Comana z ľavej strany problémy nenarobí, nabiehajúci Vidal či Lewandowski sa k lopte nedostali. Tá skončila priamo v rukaviciach brankára Sommera.
     
    77
    Znova v akcii Kinsgley Coman, tentoraz ho našiel dlhým pasom pred šestnástkou Hummels. Francúzsky útočník sa však cez Gintera dostal k strele len do bočnej siete.
     
    78
    Stindl prihral medzi obrancov súpera na Raffaela, ktorý sa mohol rútiť sám na Ulreicha, no v ceste ho jemne zabrzdil Hummels. Domáci sa síce hnevajú, ale nemecký stopér potrestaný nebude, faul sa nestal.
     
    79
    Ulreich ešte potreboval chvíľu pauzu, pretože sa zrazil s Raffaelom, ale je v poriadku. Po jeho výkope však v strede poľa fauloval Arturo Vidal.
     
    80
    Robert Lewandowski s ofenzívnym faulom, ktorý sa mu vôbec nepáči, ale musí rešpektovať, že Bayern znova potrebuje získať loptu, aby s ňou smeroval dopredu.
     
    82
    Friedl svojím centrom našiel hlavu Lewandowskeho, ktorý nemal najlepšiu pozíciu a aj preto zakončil nad priestor troch Sommerových žrdí.
     
    83
    Bayern sa rýchlo dostal späť k lopte, lenže okamžite bol zastavený aj jeho rodiaci sa útok. Rozohrávať preto z vlastnej polovice musel brankár Ulreich.
     
    84
    Postupná akcia hostí nevyústila v center Kimmicha, ktorý sa oň dlho snažil, ale nakoniec vystrelil Robert Lewandowski do priestorov, kde bol pozorný Sommer.
     
    85
    Javi Martínez hlavičkoval zvnútra šestnástky, nepodarilo sa mu nájsť bránu Borussie Mönchengladbach. S hlavou dole sa vracia plniť si defenzívne povinnosti.
     
    86
    Kingsley Coman sa dostal k zrazenej lopte pred pokutovým územím súpera a okamžite vystrelil. Aj za pomoci teču sa guľatý nezmysel odrazil nad bránu. Nasleduje roh.
     
    87
    Ten prvý odvrátil na ďalší Stindl, hlavička Comana do ohňa nebezpečná nebola. Sommer si situáciu postrážil, navyše ho fauloval Lewandowski.
     
    88
    Borussia Mönchengladbach sa dostala s loptou na súperovu polovicu, kde sa domáci hráči snažia hlavne naťahovať čas a nie sa nutne tlačiť do zakončenia.
     
    89
    Veľmi dobrú prácu odviedol Raffael, ku ktorému sa pridal aj Zakaria a práve tento záložník získal roh, ktorý pomaly prichádza rozohrať Thorgan Hazard.
     
    90
    Hazard poslal center do ohňa, ktorý sa nepodarilo domácim zakončiť. Bayern totiž loptu odkopol, hráči Borussie ju ale stále majú na svojich kopačkách.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Josip Drmić.
     
    90+2
    Veľká šanca pre nového muža na ihrisku Drmiča, ktorý sa dostal k lopte a unikal z krídla do šestnástky Bayernu. Jeho krížna strela bránu minula. Akcia bola síce platná, ale postranný rozhodca rozhodol zle, pretože to bol ofsajd.
     
    90+3
    Coman si našiel padajúcu loptu v malom vápne súpera a takmer ju aj poslal do siete, ale v poslednej chvíli odkopol dobre postavený Ginter.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Bayern Mníchov druhýkrát v tejto sezóne prehráva svoj zápas Bundesligy, pretože nestačil na Borussiu Mönchengladbach, ktorá dala dva góly v prvom polčase a hostia sa na viac, ako na zníženie z kopačky Artura Vidala nezmohli.
     
    Ja ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera. (20:28:29)

    Matej Kubove

    Góly: 39. T. Hazard (pen.), 44. Ginter – 74. Arturo Vidal

    Karty:   65. Elvedi (MNC) – 31. Tolisso (BAY)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer (11. Jantschke, 46. Johnson), Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael (90+1. Drmić).
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Drmić, Johnson, Jantschke, Cuisance, Grifo.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Bernat (45. Coman) – Javi Martínez (C) – Rudy (68. Wriedt), Tolisso, Arturo Vidal, James Rodríguez (46. Friedl) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – J. Boateng, Wriedt, Coman, Dorsch, Friedl.