Besiktas – Porto 1:1 (kon.) | S. Moskva – Maribor 1:1 (kon.) | Dortmund – Tottenham 1:2 (kon.)
APOEL – Real Madrid 0:6 (kon.) | Monaco – Lipsko 1:4 (kon.) | Neapol – Doneck 3:0 (kon.)
Manchester City – Feyenoord 1:0 (kon.) | Sevilla – Liverpool 3:3 (kon.)
koniec
AS Monaco
1:4 (1:4)
RB Lipsko
Utorok 21.11.2017, 20:45 • Stade Louis-II, Monaco • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    AS Monaco definitívne stratilo nádej na postup do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov a v základnej skupine skončí na poslednej priečke. Semifinalista minulej sezóny odštartoval duel katastrofálne, keď v deviatej minúte prehrával o dva góly. Najskôr poslal loptu do vlastnej siete Jemerson a potom sa presadil Werner. Rovnaký hráč skóroval po polhodine hry z penalty a zdalo sa, že jeho rozhodnuté. Domácich na chvíľu vrátil do zápasu Falcao, ale ešte do prestávky pridal Naby Keïta štvrtý gól Lipčanov. V druhom dejstve sa nemalo o čo hrať, domáci rezignovali a vzdali boj o zápasový obrat. Lipsko sa vďaka triumfu 4:1 dotiahlo na druhé Porto a má takisto sedem bodov. Práve medzi nemeckým a portugalským klubom sa rozhodne o druhom postupujúcom. V lepšej pozícii je Porto, ktoré doma privíta Monaco a stačí mu akékoľvek víťazstvo. Naopak, Lipsko nastúpi na vlastnom trávniku proti Besiktasu a aj v prípade trojbodového zisku sa musí spoliehať na stratu Porta. (22:39:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Už sa len dohráva, vlastne ako v celom druhom dejstve, ktoré neponúklo veľa futbalovej krásy. Brankári boli takmer bez práce.
     
    90
    Hlavný rozhodca nechce zbytočne predlžovať rozhodnutý zápas. Preto nadstavil už len dve minúty.
     
    89
    Rachid Ghezzal prešiel cez viacerých brániacich hráčov, ale po jemnom kontakte spadol na trávnik a získal pre Monaco aspoň štandardku.
     
    87
    Yussuf Poulsen zatiaľ iba kríva na hracej ploche. Hostia však nemôžu striedať, a tak pravdepodobne odohrá aj záverečné minúty.
     
    86
    Jorge predviedol zbytočne tvrdý zákrok v momente, keď je zápas rozhodnutý. Poulsen bol dlho ošetrovaný, ťažko sa zdvíhal na nohy, ale nemalo by to byť vážne zranenie.
     
    85
    Yussuf Poulsen sa teraz ocitol v opačnej pozícii, pretože bol faulovaným hráčom. Dán inkasoval nepríjemný zásah zozadu od Jorgeho, ktorý dostal žltú kartu.
     
    84
    Yussuf Poulsen vyskočil vysoko do vzduchu a doslova zvalcoval Fabinha. Dánsky útočník sa síce hneval, ale zaslúžene uvidel žltú kartu.
     
    83
    Obaja tréneri vyčerpali všetky svoje možnosti na striedanie. Sklamaný João Moutinho zamieril na striedačku, do hry prišiel Guido Carrillo.
     
    81
    Lipsko síce nevyužilo rohový kop, ale zostalo pri lopte. Na ľavom krídle sa opäť predviedol Bruma, ktorého individuálnu akciu zastavil až zákrok Danijela Subašića.
     
    80
    Lipčania zaútočili do otvorenej obrany. Na ľavej strane zostal voľný Bruma, naviedol si loptu na stred ihriska, ale jeho strela z hranice šestnástky bola zblokovaná na rohový kop.
     
    79
    Evidujeme posledné striedanie v zostave Lipska. Na lavičku odišiel švédsky špílmacher Emil Forsberg, ktorého vymenil Konrad Laimer.
     
    77
    Monaco mohlo ohroziť bránu Lipska z výhodnej štandardky. João Moutinho vypálil z dvadsiatich metrov, úspešne prekopol múr, ale na jeho smolu aj svätyňu nemeckého tímu.
     
    76
    V priebehu druhého polčasu sme nevideli ani jednu gólovú príležitosť. Monačania útočia do sformovanej obrany súpera a nevedia nájsť recept na jej prekonanie.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte pätnásť minút. Druhé dejstvo sa však hrá ako keby z povinnosti, pretože rozdiel medzi tímami je výrazný.
     
    73
    Ghezzal si mohol napraviť chuť, ale neuspel v súboji proti Keitovi. Ušla mu lopta a snaha o získanie štandardky takisto nepriniesla efekt.
     
    72
    Rachid Ghezzal pokazil rozohrávku rohového kopu. Jeho prízemný prudký center našiel iba nohu jedného z hráčov Lipska.
     
    71
    Youri Tielemans prenikol po pravej strane až do pokutového územia, ale z ostrého uhla nedokázal nájsť voľného spoluhráča.
     
    70
    Emil Forsberg predviedol vynikajúcu prácu v strede ihriska, oklamal viacerých protihráčov, ale prihrávka na Yussufa Poulsena smerovala do ofsajdu.
     
    69
    Péter Gulácsi úspešne zasiahol po centri z ľavého krídla. Maďarský brankár tentoraz dobre odhadol let lopty a stiahol ju zo vzduchu pred Falcaom.
     
    68
    Kamil Glik si pomohol rukami vo vzdušnom súboji s Yussufom Poulsenom, ktorý sa potom sťažoval hlavnému rozhodcovi. Neúspešne.
     
    66
    Domáci tím druhýkrát v zápase striedal. Z ihriska odišiel Marcos Rony Lopes, ktorého vymenil Rachid Ghezzal.
     
    65
    Lipčania nevyužili rohový kop. Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke Yussuf Poulsen, ale bol tiesnený a neohrozil bránu súpera.
     
    64
    Radamel Falcao si prebral loptu asi tridsať metrov od brány a ihneď sa s ňou otočil smerom ku Gulácsimu. Nemal však komu prihrať.
     
    63
    Na opačnej strane ihriska sa zapojil do hry Péter Gulácsi. Brankári v týchto chvíľach nemajú vážnejšiu prácu a nie sú pod tlakom.
     
    62
    Danijel Subašić pomohol svojmu tímu v rozohrávke. S loptou síce vybehol mimo pokutového územia, ale dostal ju do bezpečia.
     
    60
    Ubehla hodina hry a Lipsko si udržiava komfortný trojgólový náskok. V druhom polčase čakáme na momenty, ktoré by dodali zápasu atraktívnosť.
     
    59
    Keita Baldé Diao nebezpečne hlavičkoval chrbtom k bráne a takmer prekonal Gulácsiho. Krátko potom bol však vystriedaný, keď ho vymenil Adama Diakhaby.
     
    58
    Hosťujúci kouč stiahol z ihriska Tima Wernera. Nemecký strelec dnes zaznamenal dva góly, takže sa môže šetriť na domácu ligu. Nahradil ho Bruma.
     
    57
    Timo Werner neuspel na ľavej strane, jeho snaha o center sa nestretla s úspechom, pretože lopta letela do priestoru, kde nikto nebol.
     
    55
    Emil Forsberg nacentroval od rohovej zástavky iba k hráčom Monaca, ktorí ihneď vyrazili do rýchleho brejku. Keita Baldé Diao sa však nepresadil.
     
    54
    Keita Baldé Diao narazil na dobre sformovaných hráčov Lipska, snažil sa vystreliť z hranice šestnástky, ale tiesnený netrafil správny cieľ.
     
    53
    Lipčania vyčkávajú na vlastnej polovici a čakajú na brejky. Túto taktiku však využívali počas celého duelu a priniesla im štyri góly.
     
    52
    Zápasu chýba náboj. Po Falcaovom znížení domáci na chvíľu ožili, ale potom ich rýchlo vrátil na zem Keita a odvtedy čakáme na zaujímavé momenty.
     
    50
    Yussuf Poulsen predviedol dlhý šprint po pravom krídle, ale jeho rýchle nohy nestačili na to, aby dokázal loptu skrotiť na hracej ploche.
     
    49
    Hlavný rozhodca opäť siahol do kapsičky, aby potrestal hráča AS Monaco. Tentoraz mu nepadol do oka faul Fabinha, ktorý uvidel žltú kartu.
     
    48
    João Moutinho rozohrával rohový kop domácich. Jeho prvý center odvrátila defenzíva Lipska a druhý smeroval na hráčov do ofsajdu.
     
    47
    Tréner monackého tímu napriek neuspokojivému výkonu svojich zverencov cez prestávku nestriedal. Rovnako tak neurobil ani lodivod Lipska.
     
    46
    Jemerson sa opäť zapísal do štatistík a zase to bolo v negatívnom zmysle. Tentoraz videl domáci obranca žltú kartu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Domáci fanúšikovia pískajú, pretože AS Monaco stráca nádej na postup do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov. Semifinalista minulej sezóny odštartoval duel katastrofálne, keď v deviatej minúte prehrával o dva góly. Najskôr poslal loptu do vlastnej siete Jemerson a potom sa presadil Werner. Rovnaký hráč skóroval po polhodine hry z penalty a zdalo sa, že jeho rozhodnuté. Domácich na chvíľu vrátil do zápasu Falcao, ale ešte do prestávky pridal Naby Keïta štvrtý gól Lipčanov.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Danijel Subašić je dnes v ťažkej situácii. Nemal veľa práce, ale prakticky zo všetkého inkasoval gól. Navyše mu vôbec nepomohli spoluhráči.
     
    45+1
    Vzhľadom na viaceré prerušenia a dlhšie ošetrovanie Sabitzera, ktorého vyniesli na nosidlách, nadstavil rozhodca dve minúty.
    45. Naby Keïta (RBL) - 1:4
     
    45
    Lipsko práve strelilo gól! Radosť francúzskeho tímu trvala veľmi krátko. NABY KEITA si spracoval loptu chrbtom k bráne na hranici šestnástky, úspešne sa s ňou otočil, zrazu zostal sám pred Subašićom a pohodlne ho prekonal.
    43. Radamel Falcao (ASM) - 1:3
     
    43
    Monaco dáva gól! Domáci futbalisti dostávajú dôležitý impulz pred odchodom do šantí. Péter Gulácsi zle vybehol proti centrovanej lopte zo štandardky, dokázal ho predskočiť RADAMEL FALCAO a hlavou rozvlnil odkrytú sieť.
     
    42
    Timo Werner sa ocitol v tesne ofsajde. Inak by bežal od polovice ihriska sám na bránu Monaca a mohol by pridať už štvrtý gól hostí.
     
    41
    Péter Gulácsi dobre vyriešil centrovanú loptu po rohovom kope. Išiel do zhusteného priestoru vo vzduchu a nepustil protihráčov k zakončeniu.
     
    40
    Do konca úvodného polčasu zostáva posledných päť minút. Domáci futbalisti pôsobia rezignovane a nevedia nájsť motiváciu do ďalšieho priebehu zápasu.
    39. Timo Werner (RBL)
     
    39
    Kevin Kampl krásne vysunul dlhým pasom Tima Wernera. Nemecký kanonier si loptu potiahol dovnútra šestnástky, ale pravačkou nemieril presne.
     
    37
    João Moutinho dostal zaslúžene žltú kartu. Portugalský stredopoliar chcel zastaviť rýchly brejk Lipska, ale v súboji bol neskoro a súpera zložil na trávnik nebezpečným sklzom.
     
    35
    Nenápadné pošmyknutie sa stalo osudným Marcelovi Sabitzerovi. Zranený Rakúšan musel prenechať svoje miesto Diegovi Demmemu.
     
    34
    Marcel Sabitzer sa pri páde na trávnik zranil a nedokáže vstať na nohy. Kľúčového hráča Lipska musia odniesť na nosidlách.
     
    33
    Marcel Sabitzer si chcel pripraviť streleckú pozíciu na hranici šestnástky, ale pošmykol sa. Na poslednú chvíľu ešte prihral Emilovi Forsbergovi, no jeho nepripravený pokus minul cieľ.
    31. Timo Werner (RBL) - 0:3
     
    31
    Lipsko práve strelilo gól! Pre domácich je to zatiaľ zápas ako zo zlého sna. Nariadený pokutový kop premenil tvrdou strelou do stredu brány hosťujúci kanonier TIMO WERNER.
     
    30
    Po akcii Yussufa Poulsena nasledoval rohový kop, ktorý priniesol hosťom penaltu. Radamel Falcao totiž pred bránou stiahol na trávnik Williho Orbana.
     
    29
    Yussuf Poulsen predviedol vynikajúcu prácu na pravom krídle, cez brániaceho hráča sa pretlačil až do pokutového územia, ale v rozhodujúcej chvíli prišiel o loptu.
     
    29
    Keita Baldé Diao vybiehal s loptou do voľného priestoru, ale nedal si pozor na svoje postavenie a bol nachytaný v ofsajdovej pozícii.
     
    28
    Monačania sú o niečo aktívnejší. Za necelú polhodinu ohrozili Gulácsiho dvoma priamymi strelami a dva pokusy netrafili bránu.
     
    27
    Lipsko vyprodukovalo v doterajšom priebehu stretnutia iba dva strelecké pokusy a jeden dokonca ani nesmeroval na bránu. Napriek tomu hostia vedú o dva góly.
     
    26
    Andrea Raggi odcentroval z pravého krídla do pokutového územia, kde bol iba Radamel Falcao. Kolumbijčana ale pokryli hráči Lipska.
     
    24
    Kamil Glik chcel prekvapiť defenzívu hostí dlhým nákopom, ale nanešťastie prekvapil aj svojho kolegu v útoku, ktorý nestihol zareagovať.
     
    23
    Marcos Rony Lopes chcel využiť svoju rýchlosť, na ľavom krídle si obhodil súpera, ale nedokázal odcentrovať cez brániaceho hráča.
     
    21
    Lipsko odštartovalo dnešný duel nad očakávania dobre. Preto je teraz vo výbornej pozícii a môže čakať na to, čo urobí súper. Monačania preto narážajú na sformovanú obranu hostí.
     
    20
    Faulovaným hráčom bol rakúsky reprezentant Marcel Sabitzer, ktorý sa sťažoval na bolesť pravého členka. Po krátkom ošetrení je späť na trávniku.
     
    19
    Monačania nezužitkovali štandardku podľa svojich predstáv. Loptu rýchlo stratili a navyše faulovali, takže dopredu pôjde Lipsko.
     
    18
    Jorge nebojácne vnikol z ľavého krídla do pokutového územia. Nedostal sa k strele či centru, ale pre Monaco získal aspoň rohový kop.
     
    17
    Dayot Upamecano podcenil vysokú skákajúcu loptu a takmer sa nechal obrať napádajúcim protihráčom. Pomohli mu však kolegovia v modrých dresoch.
     
    15
    Domáci sa po slabšom začiatku začínajú rozbiehať. Vo výbornej pozícii sa ocitol Radamel Falcao, ale úplne voľný za obranou Lipska trafil iba pohotového Gulácsiho.
     
    14
    Lipsko má vo virtuálnej tabuľke rovnako sedem bodov ako druhé Porto, ale má horšie skóre aj vzájomný zápas s portugalským tímom. Navyše, s Portom sa už nestretne, takže ak chce postúpiť, musí sa spoliehať na jeho zakopnutie v poslednom súboji s Monacom.
     
    13
    Veľká príležitosť domáceho tímu. Keita Baldé Diao sa objavil vo vnútri pokutového územia, tvrdo vypálil pravačkou, ale Péter Gulácsi stál na správnom mieste.
     
    12
    Defenzíva Monaca je zatiaľ veľmi priepustná. Francúzsky tím od úvodu stretnutia necháva súperovi veľa priestoru a dopláca na to.
     
    11
    Péter Gulácsi vybehol vysoko z brány, dokonca mimo pokutového územia a nemohol hrať rukami. Loptu však so šťastím odhlavičkoval do bezpečia.
     
    10
    Monačania chceli rýchlo odpovedať. Presný center z ľavej strany smeroval do nebezpečného priestoru pred bránou, ale Falcao sa nepretlačil k hlavičke.
    9. Timo Werner (RBL) - 0:2
     
    9
    Lipsko práve strelilo gól! Domáci futbalisti sa ešte nespamätali z Jemersonovho zásahu do vlastnej siete a už inkasovali druhýkrát. TIMO WERNER využil priestor medzi obrancami, dostal presnú prihrávku do behu a loptu umiestnil presne do siete.
     
    7
    Marcel Sabitzer si výborne nabiehal za obranu Monaca, dostal kvalitnú prihrávku, ale k dokonalosti jej chýbalo pár centimetrov.
    6. Jemerson (RBL) - 0:1
     
    6
    Lipsko práve strelilo gól! Danijel Subašić zostal bezmocný, pretože JEMERSON si nechtiac zrazil center z pravého krídla do vlastnej siete. Loptu posielal do ohňa Marcel Sabitzer.
     
    5
    Domáci futbalisti dostali výhodu štandardnej situácie. Center z pravej strany však schoval do rukavíc Péter Gulácsi a navyše hráči Monaca stáli v ofsajde.
     
    4
    Úvod je obojstranne opatrný. Monacký štadión Louisa II. nie je príliš zaplnený, a tak zatiaľ evidujeme komornú atmosféru na tribúnach.
     
    3
    Hlavný arbiter prerušil hru. Problémom mala byť lopta, ktorá nebola ideálne nafúkaná. Futbalisti oboch tímov ju však označili za spôsobilú, takže pokračujeme ďalej.
     
    2
    Monačanov určite potešil výsledok dnešného stretnutia tejto skupiny medzi Besiktasom a Portom, ktorý sa skončil remízou. Domáci preto majú postup vo vlastných rukách. Potrebujú však dvakrát vyhrať.
     
    1
    Hlavný rozhodca fúkol do píšťalky, takže duel bol odštartovaný. Domáci nastúpili v tradičnej červeno-bielej kombinácii, hostia si obliekli tmavomodré dresy so žltými prvkami.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Monaco FC: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Jorge – Tielemans, Fabinho, Moutinho, Rony Lopes – Baldé Diao, Falcao (C).
    Náhradníci: Benaglio – T. Kongolo, R. Ghezzal, Carrillo, Diakhaby, N'Doram, A. Touré.

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Kampl, Forsberg – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Demme.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu skupinovej fázy Ligy majstrov. V najprestížnejšej európskej klubovej súťaži proti sebe nastúpia francúzsky šampión AS Monaco a nemecký vicemajster RB Lipsko.

    Monaco v minulej sezóne Champions League dokráčalo prekvapivo až do semifinále, no v aktuálnom ročníku je reálne, že vypadne už v skupinovej časti. Francúzsky majster po odchodoch viacerých kľúčových hráčov stratil potrebnú kvalitu a nedokáže konkurovať najsilnejším európsky celkom. V doterajších štyroch zápasoch získali Monačania len dva body za remízy na trávniku Lipska a Besiktasu. Doma však prehrali s Istanbulčanmi aj Portom, a tak nemajú postup vo vlastných rukách. Do ďalšej fázy ich posunú len dve víťazstvá. Dnes potrebujú zdolať doma Lipsko a následne vonku aj Porto. Zároveň sa musia spoliehať na to, že portugalský klub nezvíťazí na pôde Besiktasu Istanbul.

    Lipsko zažíva premiéru v základnej skupine Ligy majstrov. Prekvapenie predchádzajúceho ročníka nemeckej najvyššej súťaže zatiaľ drží krok so súpermi aj v elitnej európskej spoločnosti. Po štyroch odohraných zápasoch figuruje na tretej priečke skupiny so štyrmi bodmi a reálnymi postupovými šancami. V doterajšom priebehu Champions League vyhralo Lipsko iba raz, keď doma porazilo FC Porto. S rovnakým protivníkom však prehralo vonku a nestačilo ani na Besiktas. Štvrtý bod preto získalo za remízu s Monacom. Rovnako ako v prípade francúzskeho celku, aj hráči Lipska sa musia spoliehať na pomoc súperov, pretože ani dva trojbodové zápisy im nezabezpečia postup. Pozornosť budú upriamovať predovšetkým na výsledky FC Porto.

    Prvý vzájomný zápas Monaca a Lipska v tejto sezóne Ligy majstrov sa skončil nerozhodným výsledkom 1:1. Zástupca Bundesligy síce skóroval ako prvý, keď sa v 33. minúte presadil Forsberg, no Monaco stihlo rýchlo odpovedať a už o pár sekúnd vyrovnal stav stretnutia Tielemans. Od tohto momentu sme evidovali len jedinú strelu do priestoru brány, takže skóre sa nemenilo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 43. Falcao – 6. Jemerson (vla.), 9. Werner, 31. Werner (pen.), 45. Keïta

    Karty:   37. Moutinho (ASM), 46. Jemerson (ASM), 49. Fabinho (ASM), 85. Jorge (ASM) – 84. Y. Poulsen (RBL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 12:18.
    AS Monaco: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Jorge – Tielemans, Fabinho, Moutinho (83. Carrillo), Rony Lopes (66. R. Ghezzal) – Baldé Diao (59. Diakhaby), Falcao (C).
    Náhradníci: Benaglio – T. Kongolo, R. Ghezzal, Carrillo, Diakhaby, N'Doram, A. Touré.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Sabitzer (35. Demme), Keïta, Kampl, Forsberg (79. Laimer) – Y. Poulsen, Werner (58. Bruma).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Demme.