Besiktas – Porto 1:1 (kon.) | S. Moskva – Maribor 1:1 (kon.) | Dortmund – Tottenham 1:2 (kon.)
APOEL – Real Madrid 0:6 (kon.) | Monaco – Lipsko 1:4 (kon.) | Neapol – Doneck 3:0 (kon.)
Manchester City – Feyenoord 1:0 (kon.) | Sevilla – Liverpool 3:3 (kon.)
koniec
AS Monaco
1:4 (1:4)
RB Lipsko
Utorok 21.11.2017, 20:45 • Stade Louis-II, Monaco • Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    AS Monaco definitívne stratilo nádej na postup do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov a v základnej skupine skončí na poslednej priečke. Semifinalista minulej sezóny odštartoval duel katastrofálne, keď v deviatej minúte prehrával o dva góly. Najskôr poslal loptu do vlastnej siete Jemerson a potom sa presadil Werner. Rovnaký hráč skóroval po polhodine hry z penalty a zdalo sa, že jeho rozhodnuté. Domácich na chvíľu vrátil do zápasu Falcao, ale ešte do prestávky pridal Naby Keïta štvrtý gól Lipčanov. V druhom dejstve sa nemalo o čo hrať, domáci rezignovali a vzdali boj o zápasový obrat. Lipsko sa vďaka triumfu 4:1 dotiahlo na druhé Porto a má takisto sedem bodov. Práve medzi nemeckým a portugalským klubom sa rozhodne o druhom postupujúcom. V lepšej pozícii je Porto, ktoré doma privíta Monaco a stačí mu akékoľvek víťazstvo. Naopak, Lipsko nastúpi na vlastnom trávniku proti Besiktasu a aj v prípade trojbodového zisku sa musí spoliehať na stratu Porta. (22:39:59)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Už sa len dohráva, vlastne ako v celom druhom dejstve, ktoré neponúklo veľa futbalovej krásy. Brankári boli takmer bez práce.
     
    90
    Hlavný rozhodca nechce zbytočne predlžovať rozhodnutý zápas. Preto nadstavil už len dve minúty.
     
    89
    Rachid Ghezzal prešiel cez viacerých brániacich hráčov, ale po jemnom kontakte spadol na trávnik a získal pre Monaco aspoň štandardku.
     
    87
    Yussuf Poulsen zatiaľ iba kríva na hracej ploche. Hostia však nemôžu striedať, a tak pravdepodobne odohrá aj záverečné minúty.
     
    86
    Jorge predviedol zbytočne tvrdý zákrok v momente, keď je zápas rozhodnutý. Poulsen bol dlho ošetrovaný, ťažko sa zdvíhal na nohy, ale nemalo by to byť vážne zranenie.
     
    85
    Yussuf Poulsen sa teraz ocitol v opačnej pozícii, pretože bol faulovaným hráčom. Dán inkasoval nepríjemný zásah zozadu od Jorgeho, ktorý dostal žltú kartu.
     
    84
    Yussuf Poulsen vyskočil vysoko do vzduchu a doslova zvalcoval Fabinha. Dánsky útočník sa síce hneval, ale zaslúžene uvidel žltú kartu.
     
    83
    Obaja tréneri vyčerpali všetky svoje možnosti na striedanie. Sklamaný João Moutinho zamieril na striedačku, do hry prišiel Guido Carrillo.
     
    81
    Lipsko síce nevyužilo rohový kop, ale zostalo pri lopte. Na ľavom krídle sa opäť predviedol Bruma, ktorého individuálnu akciu zastavil až zákrok Danijela Subašića.
     
    80
    Lipčania zaútočili do otvorenej obrany. Na ľavej strane zostal voľný Bruma, naviedol si loptu na stred ihriska, ale jeho strela z hranice šestnástky bola zblokovaná na rohový kop.
     
    79
    Evidujeme posledné striedanie v zostave Lipska. Na lavičku odišiel švédsky špílmacher Emil Forsberg, ktorého vymenil Konrad Laimer.
     
    77
    Monaco mohlo ohroziť bránu Lipska z výhodnej štandardky. João Moutinho vypálil z dvadsiatich metrov, úspešne prekopol múr, ale na jeho smolu aj svätyňu nemeckého tímu.
     
    76
    V priebehu druhého polčasu sme nevideli ani jednu gólovú príležitosť. Monačania útočia do sformovanej obrany súpera a nevedia nájsť recept na jej prekonanie.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva ešte pätnásť minút. Druhé dejstvo sa však hrá ako keby z povinnosti, pretože rozdiel medzi tímami je výrazný.
     
    73
    Ghezzal si mohol napraviť chuť, ale neuspel v súboji proti Keitovi. Ušla mu lopta a snaha o získanie štandardky takisto nepriniesla efekt.
     
    72
    Rachid Ghezzal pokazil rozohrávku rohového kopu. Jeho prízemný prudký center našiel iba nohu jedného z hráčov Lipska.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 43. Falcao – 6. Jemerson (vla.), 9. Werner, 31. Werner (pen.), 45. Keïta

    Karty:   37. Moutinho (ASM), 46. Jemerson (ASM), 49. Fabinho (ASM), 85. Jorge (ASM) – 84. Y. Poulsen (RBL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 12:18.
    AS Monaco: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Jorge – Tielemans, Fabinho, Moutinho (83. Carrillo), Rony Lopes (66. R. Ghezzal) – Baldé Diao (59. Diakhaby), Falcao (C).
    Náhradníci: Benaglio – T. Kongolo, R. Ghezzal, Carrillo, Diakhaby, N'Doram, A. Touré.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Sabitzer (35. Demme), Keïta, Kampl, Forsberg (79. Laimer) – Y. Poulsen, Werner (58. Bruma).
    Náhradníci: Mvogo – Bernardo, Konaté, Bruma, Laimer, Augustin, Demme.