Stuttgart – Dortmund 2:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
2:1 (1:1)
Borussia Dortmund
Piatok 17.11.2017, 20:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, s ktorým prichádza ja koniec stretnutia. Boli sme svedkami menšieho prekvapenia, po ktorom sa domáci môžu tešiť z ďalšieho cenného víťazstva, a tak aj naďalej pokračujú v domácej neporaziteľnosti a naopak hostia natiahli svoju sériu bez výhry už na päť zápasov. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:29:14)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:7.
    Střely mimo: 3:3.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 5:2.
    Fauly: 16:12.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hostia si začínali vytvárať záverečný tlak, ktorý však končí útočným faulom jedného z nich. V dnešnom zápase toho už pravdepodobne viac neuvidíme.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte 3 minúty navyše.
     
    90
    Lopta sa nachádza v strede ihriska, kde ju majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí zbierajú ďalšie cenné sekundy vo svoj prospech.
     
    89
    Po nedovolenom zákroku Dennisa Aoga mohli hostia skórovať po nariadenom voľnom kope. Ku realizácii sa postavil striedajúci Raphaël Guerreiro, ktorého prudký center do šestnástky nespustil žiadnu vlnu radosti.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Dennis Aogo (VfB Stuttgart).
     
    87
    Presnú prihrávku dostal Josip Brekalo a z vnútra šestnástky vyslal sľubnú strelu po zemi presne doprostred bránky. Roman Burki odhadol jeho zámer a pekným zákrokom zneškodnil strelu.
     
    86
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Berkay Özcan, prichádza Dennis Aogo.
    85. Josip Brekalo (STU)
     
    85
    K realizácii rohového kopu sa postavil Andriy Yarmolenko, ktorého centrovaná lopta našla len kopačku brániaceho hráča, ktorý loptu upratal.
     
    84
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza André Schürrle, prichádza Raphaël Guerreiro.
     
    84
    Jeremy Toljan nakopol loptu do veľkého vápna, ale spoluhráča sa mu nepodarilo nájsť. Obrana súpera zastavila rodiaci sa útok. Dortmund s rohovým kopom na svojom konte. Hráči sa už sťahujú do šestnástky.
     
    83
    Marcel Schmelzer to skúšal presným centrom do šestnástky, ale Ron-Robert Zieler loptu zachytil.
     
    82
    Precíznu prihrávku si na hranici šestnástky prebral Takuma Asano a vyslal sľubný pokus. Nanešťastie pre neho, lopta skončila milimetre nad brvnom.
     
    81
    5:13, to je aktuálny pomer streleckých pokusov oboch celkov.
     
    80
    Takuma Asano sa po súboji ocitol na trávniku. Zaznel hvizd hlavného arbitra, po ktorom budú domáci zahrávať voľný kop takmer z poliacej čiary.
     
    79
    Josip Brekalo priviezol loptu až do pokutového územia súpera, kde sa následnou prihrávkou pokúšal nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho úmysel skvelo prečítal jeden z brániacich hráčov.
     
    78
    Vzápätí sme mali možnosť vidieť ďalší zle načasovaný nábeh, ktorý predstavoval ofsajdové postavenie. Tentoraz to bol hosťujúci Schmelzer.
     
    77
    Asistent rozhodcu dvíha zástavku. Takuma Asano sa ocitol v ofsajde.
     
    76
    Andre Schurrle si nabehol na presný pas a sám pred brankárom napálil loptu do stredu bránky. Ron-Robert Zieler predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    75
    Benjamin Pavard premárnil dobrú šancu na skórovanie po rohovom kope. Výskok si načasoval ideálne, ale precízny center nenamieril presne a lopta z jeho hlavy skončila presne v strede bránky v náručí gólmana.
     
    74
    Andreas Beck predložil kvalitný center do šestnástky. Defenzíva súpera si s ním ale poradila a odkopla ho. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť Stuttgart.
    73. André Schürrle (DOR)
     
    73
    Andriy Yarmolenko sa už tešil z vyrovnávajúceho gólu po tom, ako dokázal krásnym spôsobom prelobovať gólmana.Jeho radosť mu však prekazil verdikt asistenta rozhodcu, ktorý ho v čase prihrávky videl v postavení mimo hry.
     
    72
    Blízko ku skórovaniu sa dostal Berkay Ozcan. Odpútal sa od svojho strážcu, ale centrovanú loptu, ktorú naservíroval Takuma Asano, usmernil len ponad brvno.
    71. Berkay Özcan (STU)
     
    71
    Rohový kop odvracia pripravená obrana súpera. Loptu posielal na spoluhráčov Andriy Yarmolenko. Nabudúce to snáď bude lepšie.
     
    70
    Dan-Axel Zagadou si nabehol na center zo strany a z vnútra šestnástky zakončil. Lopta išla na bránku, ale napokon ju zablokoval jeden z obrancov. Dortmund má výhodu rohu.
     
    69
    Andreas Beck sa nešetrne hodil pod nohy súpera a nemôže čakať, že sa to zaobíde bez ničoho. Frank Willenborg zatiaľ neťahá kartu z vrecka, ale faul odpískal.
     
    68
    Andre Schurrle poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.
     
    67
    Andriy Yarmolenko si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč. Arbiter fúkol do píšťalky a Dortmund získava kop od rohovej zástavky.
     
    66
    Domáce publikum sa búri. Zdalo sa im, že jeden Takuma Asano bol v čase zakončenia faulovaný v pokutovom území súpera. Penalta sa však zahrávať nebude, a tak hra pokračuje bez prerušenia.
     
    65
    Andriy Yarmolenko sa vydal sám dopredu s cieľom pripraviť šancu pre spoluhráčov, ale v tomto rozlete ho zastavil hráč súpera.
    64. Takuma Asano (STU)
     
    64
    Zástavka letí do nebies! Takuma Asano si svoj nábeh zle načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    63
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Šindži Kagawa, prichádza Mahmoud Dahoud.
     
    63
    Andreas Beck poslal z pravej strany ihriska rudký center, ktorý nasmeroval na vzdialenejšiu žrď. Tam sa však nedochádzal nikto z jeho spoluhráčov, a tak jeho tím o loptu prišiel.
     
    62
    Josip Brekalo si zbiehal na dlhý kros svojho spoluhráča. Ten bol však pretiahnutý a loptu zachytil až gólman, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    61
    Aktuálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 43% – 57%.
     
    60
    Z rohového kopu, ktorý poslal Josip Brekalo, napokon nič nebolo. Obrana súpera je v strehu a zvládla loptu upratať preč.
     
    59
    Josip Brekalo posiela center do priestoru, kde je len obrana súpera, ktorá odvracia nebezpečie. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Stuttgart.
     
    58
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Emiliano Insua.
     
    57
    Emiliano Insua sa v súboji previnil voči pravidlám fair-play, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu, ktorý svojím hvizdom vstupuje do diania hry.
     
    56
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí na vlastnej polovici ihriska trpezlivo vyčkávajú na správny moment ohrozenia.
     
    55
    Hostia mali po nedovolenom zákroku výhodu v podobe voľného kopu. Exekútor sa rozhodol pre krátku rozohrávku, vďaka čomu môže Borussia Dortmund aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Timo Baumgartl (VfB Stuttgart).
     
    52
    Hostia sa snažili o rýchlu odpoveď, ale celé vzrušenie hasne nepresným zakončením Maximiliána Phillipa, ktorý loptu poslal vysoko nad.
    51. Josip Brekalo (STU) - 2:1
     
    51
    Stuttgart dal gól!
    Striedajúci JOSIP BREKALO si zbehol do voľného priestoru, kde mu bola poslaná presná prihrávka. Loptu si spracoval a pokračoval smerom do pokutového územia. Tam si sekol dvojicu brániacich hráčov a následne presne zakončil. Stav stretnutia je 2:1! Asistenciu si na svoje konto pripíše Berkay Ozcan.
     
    50
    Schmelzer nechal v súboji nohu, o ktorú sa potkol útočiaci hráč. Hlavný rozhodca túto skutočnosť neprehliadol a okamžite odpískal nedovolený zákrok.
     
    49
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrď, kde si svoje obranné povinnosti splnil brániaci hráč, ktorý loptu upratal.
     
    48
    Stuttgart je z úvodu druhého polčasu veľmi útočne aktívny, vďaka čomu bude zahrávať rohový kop z ľavej strany ihriska.
     
    47
    Lopta sa dostala po sérii krátkych prihrávok až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral v tomto prípadena istotu a loptu okamžite upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Sokratis Papastathopoulos, prichádza Dan-Axel Zagadou.
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Chadrac Akolo, prichádza Josip Brekalo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý z hľadiska atraktivity môžme označiť ako priemerný. Mali sme síce možnosť vidieť dva presné zásahy a zopár šancí na oboch stranách, ale predzápasové očakávania boli o niečo vyššie. Domáci celok sa viac sústredí na pevnú defenzívu a udrieť sa snaží po rýchlych kontrách a naopak hostia dnes vsadili na kombinačný štýl hry, čo im však zatiaľ nevychádza podľa predstáv. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
    45+3. Maximilian Philipp (DOR) - 1:1
     
    45+3
    Dortmund dal gól!
    Andre Aschurrle síce penaltu nepremenil, ale lopta sa odrazila na kopačku MAXIMILIANA PHILIPPA, ktorý sa dokázal trafiť z väčšieho uhla presne pod brvno! Pred koncem prveho polčasu je tak stav stretnutia vyrovnaný 1:1! Bez asistencie.
     
    45+2
    André Schürrle poslal pokutový kop presne do ľavej časti bránky, ale Ron-Robert Zieler predviedol parádny zákrok a pokus chytil.
    45+2. Benjamin Pavard (STU)
     
    45+2
    Benjamin Pavard zahral rukou. Napriek tomu sa čuduje hvizdu rozhodcu. Všetci to videli, vrátane hlavného arbitra. Nasleduje pokutový kop pre Dortmund! Takmer všetci hráči súpera sú už okolo rozhodcu a protestujú. Na ihrisku sa dá teraz napätie doslova krájať. Avšak pokutový kop bol nariadený a to je podstatné.
     
    45+1
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Daniel Ginczek, prichádza Takuma Asano.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom polčase nadstaviť ešte jednu minútku navyše.
     
    44
    Andre Schurrle sa dokázal uvoľniť na pravej strane ihriska a následne poslal do šestnástky prízemný center, ktorý však zachytil jeden z brániacich hráčov.
     
    43
    Andriy Yarmolenko s prihrávkou do priestoru, na ktorú ale nedočiahol Andre Schurrle po výbornom zákroku jedného z brániacich hráčov. Ak by išla prihrávka o čosi skôr, Andre Schurrle sa mohol dostať do sľubnej príležitosti.
     
    42
    Andreas Beck stál v správnom čase na správnom mieste, keď dokázal zachytiť kľúčovú prihrávku súpera smerujúcu do pokutového územia.
     
    41
    Centrovaná lopta po voľnom kope smerovalado hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval gólman, ktorý si loptu dokázal zo vzduchu stiahnuť do svojej moci.
     
    40
    Andreas Beck si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, vďaka čomu môže súper vyrovnať stav stretnutia po nariadenom priamom kope.
     
    39
    Futbalisti Borussie získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    37
    Andriy Yarmolenko ostáva po škaredom šlapáku otrasený ležať na trávniku. Hlavný rozhodca prerušil hru. Vyzerá to tak, že sa vinník zaobíte bez žltého napomenutia.
     
    36
    Andriy Yarmolenko sa snažil založiť rýchly protiútok smerom dopredu, ale jeho dlhý pas nedokázal zachytiť jeden z jeho spoluhráčov. Lopta putuje za postrannú čiaru, a tak bude súper zahrávať outové vhadzovanie.
    35. Mario Götze (DOR)
     
    35
    Lopta sa nachádza na polovici domáceho celku, ale sú to práve hráči Stuttgartu, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    34
    Frank Willenborg nemohol ignorovať tento tvrdý zákrok, ktorého sa dopustil Daniel Ginczek a musel tak fúknuť do píšťalky.
     
    33
    Chadrac Akolo sa v čase prihávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera. Dnes mu jeho nábehy nevychádzajú podľa predstáv, pretože to je už jeho druhý ofsajd v zápase.
     
    32
    Center z rohového kopu, ktorý zahrali hostia, bol pohodlne uprataný defenzívou súpera.
     
    31
    Jeremy Toljan poslal loptu dopredu, ale Shinji Kagawa neprekonal svojho strážcu a k prihrávke sa tak nedostal. Lopta sa dostala až mimo ihriska a Dortmund tak získava rohový kop.
     
    29
    Futbalisti hosťujúceho celku získali výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    28
    Mario Gotze získal na hranici pokutového územia loptu a vyslal prízemnú strelu do stredu siete. Ron-Robert Zieler predviedol solídny zákrok.
     
    27
    Shinji Kagawa sa dopustil útočného faulu. Frank Willenborg všetko videl celkom jasne a zapískal. Shinji Kagawa sa háda ostošesť, ale rozhodnutie arbitra je nemenné. Stuttgart so štandardnou situáciou k dobru.
     
    26
    Mario Gotze skúsil vysunúť spoluhráča do priestoru, ale Andre Schurrle nepochodil. Dostal by sa do pozície tesne pred gólmana, ale defenzívni hráči dokázali odvrátiť črtajúce sa nebezpečie.
     
    25
    Andriy Yarmolenko bol v ofsajde za obranou súpera a asistent rozhodcu to videl. Súperov tím bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    24
    Jeden z domácich futbalistov bol v súboji až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojím hvizdom zastavil hru. Pri lopte bude Borussia.
     
    23
    Pekný pas do priestoru, ktorý vyslal Andriy Yarmolenko, je pokrytý už v prvotnej fáze útoku defenzívou súpera.
     
    22
    Andre Schurrle dokázal poslať centrovanú loptu do hĺbky šestnástky, ale len do miest, kde sa nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov. Loptu si pohodlne prevzal jeden z obrancov.
     
    21
    Andre Schurrle si zbehol pre pas svojho spoluhráča. Loptu síce zachytil, ale sklamal ho prvý dotyk, po ktorom o ňu prišiel.
     
    20
    1:5, to je aktuálny pomer streleckých pokusov oboch celkov.
     
    19
    Skvelým zákrokom sa prezentoval Chadrac Akolo, ktorý sa vrátil dozadu pomôcť svojím spoluhráčom a bol úspešný. Loptu získal na svoju stranu.
     
    18
    Emiliano Insua predviedol nešetrný zákrok a Frank Willenborg nemal inú možnosť, než zapískať. Priamy kop zahrá Dortmund.
     
    17
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 50% – 50%.
     
    15
    Andre Schurrle si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    14
    Odrazenej lopty sa zmocnil Andre Schurrle a okamžite vedel, čo robiť. Z hranice pokutového územia napriahol k rane ako z dela, ktorá by zrejme skončila v pravom dolnom rohu, keby celý úmysel neprečítal Ron-Robert Zieler a pohotovým zákrokom nezmaril útočnú snahu.
     
    13
    Rohový kop zahral Berkay Ozcan, ale lopta dopadla len na hlavu brániaceho hráča, ktorý okamžite loptu upratal za hranicu vlastného vápna.
     
    12
    Domáci futbalisti si vďaka svojej útočnej aktivite vybojovali výhodu rohového kopu. Nechajme sa prekvapiť, ako s ňou dokážu vynaložiť.
     
    11
    Berkay Ozcan si zbehol do voľného priestoru, kde si okamžite pýtal prihrávku, ale centrovaná lopta bola veľmi nepresná. Loptu dokázal zachytiť, ale zakončiť už nie.
     
    10
    Berkay Ozcan podrazil súpera šmýkačkou. Frank Willenborg zastavuje hru a pokojne mohol ukázať aj žltú kartu, ale napokon je z toho len varovanie. Priamy voľný kop získava Dortmund.
     
    9
    Andriy Yarmolenko si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu po svojej pravici. Ron-Robert Zieler predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    8
    Bartrasa v zadných radoch riadne potrápil s útočiacim hráčom, ale podarilo sa mu loptu udržať na svojej kopačke, a tak nedovolil nikomu zakončiť.
     
    7
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu odkopol do bezpečnej vzdialenosti.
     
    6
    Už to vyzeralo tak, že sa Chadrac Akolo dostane do ďalšej dobrej príležitosti, ale v tom ho zastavil verdikt asistenta rozhodcu. Ofsajd!
    5. Chadrac Akolo (STU) - 1:0
     
    5
    Stuttgart dal gól!
    Bartra sa prezentoval fatálnou chybou, po ktorej sa k lopte dostal osamotený CHADRAC AKOLO, ktorý mal dostatok času na zakončenie do úplne prázdnej bránky. Stav stretnutia je 1:0. Bez asistencie.
     
    4
    Andre Schurrle si našiel center do veľkého vápna a vytvoril si priestor na zakončenie. Divákom ponúkol len nepresný pokus letiaci vedľa pravej tyčky.
    3. Andrij Jarmolenko (DOR)
     
    3
    Loptu majú na vlastných kopačkách hostia, ktorí sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard – Beck, Ascacibar, Gentner, Emiliano Insúa – Akolo, Özcan – Ginczek.
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Brekalo, Terodde, Asano, Mangala, Ailton.

    Borussia Dortmund: Bürki – Toljan, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer – M. Götze, Weigl, Kagawa – Philipp, Jarmolenko, Schürrle.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Şahin, Guerreiro, Dahoud, G. Castro.

    Rozhodca: Willenborg – Aarnink, Henschel.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 12. kolo nemeckej Bundesligy, kde VfB Stuttgart privíta na svojom trávniku Borussiu Dortmund. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    VFB STUTTGART:

    Futbalisti tohto celku sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na nepeknej 12. priečke so ziskom 13 bodov. Na svojom konte majú štyri víťazstvá, jednu remízu a šesť prehier. Svojím súperom dovedna nastrieľali len 10 gólov a 14 inkasovali. Momentálne striedajú víťazstvá s prehrami, ale podstatné je, že na domácej pôde získali zatiaľ všetky body a ich fanúšikovia ich doma ešte nevideli prehrať. Vo svojom poslednom ligovom zápase sa predstavili na ihrisku Hamburgu, kde už od 13. minúty hrali v početnom oslabení po vylúčení Burnica. To vyuŽil Hunt, ktorý otvoril stav stretnutia v 20. minúte. Hostia dokázali však vyrovnať, a to z pokutového kopu Ginczek. Domáci však získali plný bodový zisk po ďalšom zásahu Kostica a Arpa.

    BORUSSIA DORTMUND:

    Hráči Borussie sa síce nachádzajú na peknej 3. priečke, ale z posledných štyroch zápasov získali len jeden bod po remíze s Frankfurtom. Ich aktuálne umiestnenie si vybojovali po šiestich víťazstvách, dvoch remízach a troch porážkach. Ich skóre je 28:14, čo znamená, že sú najúspešnejším útočiacim tímom v lige. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorý sa prišli pozrieť na veľký šláger v zápase s Bayernom. Hostia išli už v 17. minúte do vedenia zásluhou Robbena. O dvadsať minút neskôr z toho bol už dvojgólový náskok po presnom zásahu Lewandowskeho. Ďalšia rana pre domácich prišla v 67. minúte, kedy pridal ďalší kúsok Alaba. V 88. minúte sa stav menil opäť, ale to len Bartra kozmeticky upravil nepriaznivý výsledok na 1:3.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 5. Akolo, 51. Brekalo – 45+3. Philipp

    Karty:   54. Baumgartl (STU), 88. Aogo (STU)

    Nepremenená penalta: 45+2. Schürrle (DOR), brankár Zieler zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 16:12.
    VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Pavard – Beck, Ascacibar, Gentner (C), Emiliano Insúa – Akolo (46. Brekalo), Özcan (86. Aogo) – Ginczek (45+1. Asano).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Brekalo, Terodde, Asano, Mangala, Ailton.

    Borussia Dortmund: Bürki – Toljan, Papastathopoulos (46. Zagadou), Bartra, Schmelzer (C) – M. Götze, Weigl, Kagawa (63. Dahoud) – Philipp, Jarmolenko, Schürrle (84. Guerreiro).
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Şahin, Guerreiro, Dahoud, G. Castro.

    Rozhodca: Willenborg – Aarnink, Henschel