Girona – Sociedad 1:1 (kon.)
koniec
Girona FC
1:1 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
Piatok 17.11.2017, 21:00 • Municipal de Montilivi (Girona) • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Girona FC a Real Sociedad San Sebastian. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00!

    Po reprezentačnej prestávke opäť pokračujú európske futbalové súťaže. V piatok sa odohrá predohrávka 17. kola Primera Division. Estadio Municipal de Montilivi bude hostiť stretnutie mužstiev z prvej polovičky tabuľky.

    Girona FC :
    Domáce mužstvo má po 11 kolách na svojom konte 15 bodov a nachádza sa tak na 10. mieste. Posledné tri zápasy Girona dokázala dotiahnuť do víťazného konca, naposledy uspela na pôde Levante a získala ďalšie tri body po víťazstve 2:1!

    Real Sociedad San Sebastian:
    Hosťujúce mužstvo má po 11 kolách na svojom konte 17 bodov a tak sa nachádza na 7. mieste. Hostia sa nachádzali v tabuľke aj vyššie, ale ich posledná forma je dosť kolísavá. V poslednom zápase uspeli doma 3:1 s Eibarom!

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie hovorí v prospech hostí, posledná forma zase hovorí pre domácich. Môžme sa tak zrejme tešiť na vyrovnané stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Bono – Maffeo, Espinosa, Juanpe, Muniesa, Mojica – Portugués, Granell, Timor, B. García – Stuani

    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Aday, Douglas Luiz, Olunga, Kayode, Aleix Garcia

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, Rodrigues – Prieto, Illarramendi, Zurutuza – Januzaj, José, Oyarzabal

    Náhradníci: Ramírez – Zubeldia, Juanmi, A. Elustondo, Canales, Bautista, de la Bella

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos
     
    Príjemný sviatočný večer s Primera Division prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 11. kola medzi mužstvami Girona FC a Real Sociedad San Sebastian už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Iglesias – Costoya, Ramos. Štadión Municipal de Montilivi v Girone je už na všetko pripravený, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Pri sledovaní online prenosu Vám prajem príjemný športový zážitok, z pozície komentátora ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia.
     
    2
    Hostia sa postupne presúvali na útočnú polovičku, ale ich snahu teraz prerušil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa tak dostáva domáce mužstvo.
     
    3
    Girona založila rýchly útočný výpad na súperovu polovičku, napokon sa však domáci do zakončenia nedostali a tak už hostia kombinujú v strede poľa.
     
    4
    Dlho netrvalo a domáci znova prenikli do útočnej akcie, Portuguése sa dostal až do pokutového územia a po jeho zrazenej strele získava Girona prvý rohový kop v zápase.
     
    5
    Rohový kop už žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, hostia sa ubránili a už skúšajú založiť útočnú akciu. Girona sa tak vracia späť na svoju polovičku.
     
    6
    Útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách, ale končia sa iba nepresnosťami. Oba tímy však od úvodu predvádzajú vysoké nasadenie.
     
    7
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Na prvý gól tohto stretnutia sme napokon nemuseli dlho čakať! Hostia založili rýchly útok na súperovu polovičku, domáca obrana nedokázala postrážiť WILLIANA JOSÉHO, ktorý pekne prenikol do pokutového územia po pravej strane, poradil si s obranou Girony a dostal loptu do Bonovej brány – 0:1!
    7. Willian José (RSC) - 0:1
     
    8
    Domáci tak budú musieť doťahovať, inkasovať gól takto skoro nie je určite nič príjemné. Do konca zápasu však ešte ostáva dostatok času a môžme sa tak určite tešiť na zaujímavé momenty.
     
    9
    San Sebastian sa však nesústreďuje na bránenie a takisto skúša vymýšľať zaujímavé útočné akcie. Obe mužstvá si tak musia dávať pozor aj v defenzíve, domáci už na jedno zaváhanie doplatili.
     
    10
    Hostia znova prenikli do pokutového územia domácich, strelu Martíneza však obrana domáceho tímu zblokovala do bezpečia. Girona skúša založiť rýchly protiútok.
     
    11
    San Sebastian zahrával rohový kop, ale domáci sa ubránili. Girona sa tak pokúša o ďalší prienik na súperovu polovičku, stále totižto prehráva o jeden gól.
     
    12
    Momentálne sú častejšie pri lopte hosťujúci futbalisti, snažia sa presnou kombináciu na súperovej polovičke vymyslieť. Domáci sa tak teraz musia mať na pozore.
     
    13
    Girona teraz musí zastavovať akcie svojho súpera aj za cenu faulu, hostia tak aj naďalej ostávajú pri lopte a sú tak teraz aktívnejším celkom.
     
    14
    Obe mužstvá sa teraz pokúsili o útočné výpady, ale skončila iba útočnými faulami. Tempo hry začína trocha opadať, ale hosťujúcemu mužstvu to až tak vadiť nemusí.
     
    15
    Hostia presunuli svoju kombináciu na vlastnú polovičku, domáci sa ihneď snažia o vysoké napádanie. Futbalisti San Sebastianu však zatiaľ chyby nerobia a držia si tak aj svoj tesný náskok.
     
    16
    Následná akcia momentálne vedúceho celku však končí ofsajdom, k lopte sa tak dostanú domáci futbalisti. Uvidíme, či sa im podarí niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    17
    Girona prenikla až pred pokutové územie svojho súpera, ale center pred bránu napokon obrana hostí upratala do bezpečia. Domáci však aspoň dali o sebe vedieť.
     
    18
    Pri lopte sú tak znova hostia, ale momentálne znova kombinujú iba na svojej polovičke. Domáci sa tak snažia o vysoké napádanie, moc pohľadné stretnutie tak nesledujeme.
     
    19
    Hostia predsa len založili útočný výpad, ale nepresná prihrávka doputovala iba k brankárovi Bonovi. Ten už loptu rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    20
    Domáci momentálne držia loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa im preniknúť na súperovu polovičku. Hostia dobre obsadili stred poľa a tak domácich do ničoho nepúšťajú.
     
    22
    Až teraz sa podarilo domácim zaútočiť, ale akciu po pravej strane si hostia postrážili a nedovolili futbalistom Girone sa dostať do zakončenia. Z domácich tribún počuť aj piskot.
     
    23
    Na druhej strane teraz predviedol úspešný obranný zákrok Martínez. Domáci tak môžu znova skúsiť zaútočiť.
     
    24
    Avšak, ani teraz sa domácim futbalistom nedarí zakladať útočné výpady a ohroziť tak brankára Rulliho strelou. Hostia tak zatiaľ pohodlne držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    25
    Januzaj teraz skúšal založiť rýchly útok hosťujúceho mužstva, ale loptu stratili. Ani domácim však ich snaha nevyšla a znova sa tak hrá na domácej polovičke.
     
    27
    Po dlhšej dobe sme teraz boli svedkami streleckého pokusu, ale Oyarzabal mieril iba do stredu brány a tam stál pripravený Bono. Hostia sa tak vracajú späť na svoje územie.
     
    28
    Domácim sa však stále nedarí v útočnej fáze a tak sú pri lopte futbalisti San Sebastianu. Hostia znova postupne prenikajú na domácu polovičku.
     
    30
    Girona teraz musela čeliť rohovému kopu, ale center od rohovej zástavky v podaní Oyarzabala nepriniesol nič zaujímavé. Do konca prvého polčasu ostáva ešte približne 15 minút.
     
    31
    Skóre zápasu ostáva aj naďalej nezmenené, hostia viac menej pohodlne držia svoje tesné vedenie. Zatiaľ tak nesledujeme moc zaujímavé stretnutie, snáď druhý polčas bude záživnejší.
     
    32
    K lopte sa dostali domáci futbalisti, postupnou kombináciou sa snažia preniknúť na súperovu polovičku. Hostia však dobre bránia svoje územie a snažia sa snahu domácich eliminovať.
     
    33
    Snaha domácich tak nič zaujímavého nepriniesla, dopredu sa dostávajú hostia, ktorí sú aj naďalej aktívnejším celkom. Tempo hry čoraz viac opadá, pomaly sa však blíži záver prvého dejstva.
     
    34
    Hostia zakombinovali v tesnej blízkosti domácej brány a po nedovolenom zákroku získavajú zaujímavý priamy kop. Brankár Bono zrejme bude čeliť priamej strele na bránu.
     
    35
    Aj tomu tak naozaj bolo, ale lopta smerovala iba do dobre postaveného múru. Domáci tak rozbiehajú kombináciu na svojej polovičke, smerom dopredu sa im však znova nedarí.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian).
     
    38
    Konečne sa aj domáci dostali do zaujímavejšej príležitosti, ale Espinosa sa pred bránou hostí previnil iba útočným faulom na brankára Rulliho a tak je snaha domácich prerušená.
     
    39
    Pri lopte je teraz San Sebastian, hosťúci celok sa nemá kam ponáhľať a postupnou kombináciou sa snaží niečo vymyslieť. Uvidíme, či aspoň závere prvého polčasu bude zaujímavejší.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Pablo Maffeo (Girona FC).
     
    41
    Do konca prvého polčasu už veľa času neostáva, zrejme sa ani nebude nijak extra nadstavovať. Real Sociedad stále drží tesné vedenie, zrejme to tak už ostane do konca tohto dejstva.
     
    42
    Po dlhšej dobe prišlo aj niečo zaujímavé, po centri do pokutového územia domácich sa k hlavičke dostal Martínez, ale nemieril presne a bude to len odkop od brány Girony.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Johan Mojica (Girona FC).
     
    44
    Z prvého dejstva ostáva už len posledná minútka. Uvidíme, či sa napokon ešte niečo nadstaví.
     
    45
    Žltú kartu dostáva Bernardo Espinosa (Girona FC).
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas, v ktorom sme napokon boli svedkami jedného presného zásahu. Už v 7. minúte poslal hostí do vedenia José, ale viacej zaujímavých situácii sme už nevideli. Aktívnejšie pôsobili hostia, ale viacej šancí si nevypracovali.

    Uvidíme, čo napokon ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:02!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.
     
    47
    Girona sa ihneď po výkope presunula na útočnú polovičku, ale tam sa domáci previnili iba útočným faulom a tak sa k lopte dostávajú hostia.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Adnan Januzaj (Real Sociedad San Sebastian).
     
    49
    Domáci založili rýchly útok po ľavej strane, Maffeo centroval pred bránu hostí, ale obrana Sociedadu loptu upratala do bezpečia.
     
    50
    Rýchly útočný výpad sme teraz sledovali aj na druhej strane, hosťujúci Oyarzabal sa následne dostal aj do zakončenia, ale obrana domácich jeho pokus odvrátila na rohový kop.
     
    51
    Následne však už rohový kop nič zaujímavého neponúkol, Bono vyboxoval loptu do bezpečia. Hostia tak ešte na útočnej polovičke ostávajú.
     
    52
    Do zakončenia na bránu sa teraz dostali aj domáci, ale so strelou od Mojica si dokázal Rulli poradiť. Skóre zápasu sa tak stále nemení, hostia držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    53
    Girona sa dostáva k lopte a rozbieha kombináciu na svojej polovičke. Hostia zatiaľ predvádzajú v tomto stretnutí úspešnú defenzívu a tak sa domáci do veľa útočných akcií nedostávajú.
     
    54
    Na druhej strane však teraz domáci mali aj šťastie. Oyarzabal sa v pokutovom území dostal k lopte, ale zbytočne váhal so strelou v dobrej pozícii až napokon loptu stratil.
     
    55
    Ani druhý polčas nám tak zatiaľ veľa futbalovej krásy neponúka, domáci zvýšili svoju aktivitu, ale stále sa im v útočnej fáze nedarí.
     
    56
    Domáci zakladali rýchlu útočnú akciu, ale celé to zakončili iba faulom na jedného z hráča hostí. San Sebastian sa tak dostáva k lopte a rozbieha kombináciu na svojej polovičke.
     
    57
    Zakrátko sa domáci dostali k lopte a postupne prenikli až pred pokutové územie, ale po nepresnej prihrávke to bude len odkop od brány Rulliho.
     
    58
    Hostia však na druhej strane založili nebezpečný útok. Januzaj poslal presnú prihrávku pred domácu bránu, do zakončenia sa tlačil José, ale brankár Bono išiel včas proti lopte a vyrazil ju do bezpečia.
     
    59
    Girona teraz postupne ožíva, po prieniku na súperovu polovičku získava priamy kop. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť tejto situácii.
     
    60
    Tá však napokon nič zaujímavého neponúkla, lopta skončila iba u obrancov San Senastianu. Po hodine hry ostáva stav nezmenení, hostia vyhrávajú o jeden presný zásah.
     
    61
    García poslal presnú prihrávku pred bránu hostí, do zakončenia sa dostával Granell, ale Rulli dobre čítal hru a včas vybehol zo svojej brány a dostal tak loptu do bezpečia.
    61. Gerónimo Rulli (RSC)
     
    62
    Domáci sú znova pri lopte, ale momentálne kombinujú na svojej polovičke. Hra je teraz viac menej vyrovnaný, ale aktívnejšie začínajú hrať domáci, v podstate im ani nič iné neostáva.
     
    64
    Tím Girona práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Domáci hrali teraz veľmi aktívne, podnikli peknú útočnú akciu po pravej strane a dávajú svoj prvý gól v tomto zápase. Dôležitú úlohu teraz zohral pri tomto góle Portugués, ktorý zachytil loptu na čiare a pekným centrom našiel pred bránkou hostí CRISTHIANA STUANIHO a ten peknou hlavičkou vyrovnáva na 1:1!
    64. Cristhian Stuani (GIR) - 1:1
     
    65
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza David Zurutuza, prichádza Igor Zubeldia.
     
    66
    V tomto zápase sa tak začína odznova, domáci hrali aktívnejšie a tak sa hostia musia mať na pozore, aby neinkasovali aj druhý gól. To je tak oproti prvému polčasu zmena.
     
    67
    Do útoku sa však dostávajú aj hostia, peknou strelou spoza 16-tky sa prezentoval Januzaj, ale jeho pokus tesne míňa bránu domáceho mužstva.
    67. Adnan Januzaj (RSC)
     
    68
    Znova tak sledujeme útočné výpady na oboch stranách, obe mužstvá ešte cítia šancu na strelenie gólu a strhnutie vedenia na svoju stranu.
     
    69
    Prienik na bránu domácich teraz predviedol Januzaj, brankár domácich Bono však včas išiel zo svojej brány a tým mu zmenšil strelecký uhol a následne brankár Girony predviedol úspešný zákrok.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva približne 20 minút. Oba tímy ešte javia snahu v ofenzíve, defenzívy však teraz pracujú úspešne. Uvidíme, či ešte budeme svedkami niečoho zaujímavého.
    70. Mikel Oyarzabal (RSC)
     
    71
    Dnešné stretnutie sleduje 10136 divákov.
     
    72
    Tempo hry však teraz trocha opadá, sledujeme skôr taký boj o loptu. Oba tímy sú si určite vedomé, že aj menšie zaváhanie či strata lopty môžu priniesť nepríjemné situácie.
     
    73
    Napokon sa na útočnú polovičku podarilo preniknúť hosťujúcemu mužstvu a domáci tak teraz budú čeliť rohovému kopu. Brankár Bono si tak už organizuje spoluhráčov pred svojou bránou.
     
    74
    Rohový kop však nič zaujímavého neponúkol, domáci futbalisti sa tejto situácii bez problémov ubránili a loptu dostali do bezpečia.
     
    75
    Domácim sa nepodarilo založiť útočnú akciu a tak sa znova dostávajú k lopte hostia. Nasledujúce minúty tak rozhodnú o osude tohto stretnutia.
     
    76
    Hostia sa teraz usadili na útočnej polovičke, postupnou kombináciou sa snažia niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    77
    A napokon hostia získavajú ďalší rohový kop. Domáci sa tak budú musieť znova brániť.
     
    78
    Ani táto situácia nič zaujímavého nepriniesla, brankár domácich prebral loptu do svojich rukavíc. Pomaly sa blíži záver tohto stretnutia, stav je vyrovnaný 1:1!
     
    79
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Johan Mojica, prichádza Aday.
     
    80
    Až teraz sa domáci tréner odhodlal k prvému striedaniu, na oboch stranách tak majú k dispozícii ešte dve výmeny.
     
    81
    Po rýchlom útoku domácich sa k hlavičke dostal Stuani, ale jeho slabý pokus nepreveril brankára hostí. Uvidíme, čo teraz v útoku predvedie hosťujúce mužstvo.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Adnan Januzaj, prichádza Juanmi.
     
    84
    Sledovali sme útočné výpady na oboch stranách, ale nič zaujímavého nepriniesli. Dostávame sa už do záveru tohto stretnutia, stav je stále nerozhodný 1:1!
     
    85
    Na útočnú polovičku sa teraz dostávajú hostia, ale domáci sa úspešne bránia. Záver zápasu tak nijak atraktívny nie je, všetko teda smeruje k deľbe bodov.
     
    86
    Rýchly brejk teraz založila Girona, ale nič zaujímavého neponúkla ani táto situácia. Uvidíme teda, či ešte príde niečo zaujímavé, zatiaľ tomu však nič nenasvedčuje.
     
    87
    Pri lopte sú teraz domáci a kombinujú na svojej polovičke. Oba tímy sa už zrejme budú snažiť len dohrať toto stretnutie.
     
    88
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel Oyarzabal, prichádza Sergio Canales.
     
    89
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len minútka. Uvidíme, či ešte hlavný rozhodca tohto zápasu ešte niečo nadstaví.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte dve minúty!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Cristian Portugués (Girona FC).
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa napokon podarilo domácim futbalistom vyrovnať na 1:1 zásluhou Stuaniho. Viacej zaujímavých situácii druhý polčas neponúkol a tak toto stretnutie končí spravodlivou deľbou bodov.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:51:35)

    Miroslav Revaj

    Góly: 64. Stuani – 7. José

    Karty:   40. Maffeo (GIR), 43. Mojica (GIR), 45. Espinosa (GIR), 90+1. Portugués (GIR) – 37. D. Llorente (RSC), 48. Januzaj (RSC)


    Girona FC: Bono – Maffeo, Espinosa, Juanpe, Muniesa, Mojica (79. Aday) – Portugués, Granell, Timor, B. García – Stuani.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Aday, Douglas Luiz, Olunga, Kayode, Aleix Garcia.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Odriozola Arzallus, D. Llorente, I. Martínez, Rodrigues – Prieto, Illarramendi, Zurutuza (65. Zubeldia) – Januzaj (82. Juanmi), José, Oyarzabal (88. Canales).
    Náhradníci: Ramírez – Zubeldia, Juanmi, A. Elustondo, Canales, Bautista, de la Bella.

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos

    Diváci: 10136