Kladno – Olomouc 4:6 (kon.) | HC Litvínov – Vítkovice 4:3 (po pr.) | Chomutov – Třinec 2:1 (po pr.)
Sparta Praha – Liberec 5:2 (kon.) | Pardubice – Hradec Králové 4:3 (po pr.) | K. Vary – Zlín 3:6 (kon.)
Slavia – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.)
koniec
HC Sparta Praha
5:2 (1:0, 0:1, 4:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Štvrtok 02.11.2017, 17:30 • Malá hala, Praha-Holešovice • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 15. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné odpoledne! V holešovické Malé hale je dnes na programu střetnutí patnáctého kola DHL Extraligy juniorů mezi domácí Spartou Praha a hostujícími Bílými Tygry z Liberce. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Sparťané na tom nejsou úplně nejlépe – momentálně jim náleží až třináctá pozice v tabulce, stojí tak těsně pod pozicemi zaručujícími postup do play-off. Ze třinácti dosud odehraných utkání zvládli zvítězit v šesti, na kontě tak mají devatenáct bodů.

    Poslední zápasy
    27. 10.: Sparta – Slavia 1:2 po prodl.
    21. 10.: Chomutov – Sparta 5:3
    19. 10.: Litvínov – Sparta 2:4

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš JANDUS – 13 Z, 15 bodů (6+9)
    Tomáš PŠENIČKA – 12 Z, 14 bodů (6+8)
    Filip ELIÁŠ – 11 Z, 6 bodů (2+4)

    Brankářské statistiky
    Antonín HOFMANN
    – 542 min. | 92,37% úsp. | prům. 3,21
    Adam WOLF
    – 246 min. | 93,45% úsp. | prům. 2,68
     
    Liberecké najdeme na deváté příčce s jednadvaceti body. Do Prahy přijíždějí v dost slušné formě, v posledních pěti utkání slavili úspěch hned čtyřikrát, přičemž Motoru před pár týdny nasázeli osm branek.

    Poslední zápasy
    28. 10.: Liberec – Chomutov 2:1 po prodl.
    26. 10.: Liberec – Litvínov 4:0
    21. 10.: Kladno – Liberec 5:4 po prodl.

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš NEZBEDA – 14 Z, 14 bodů (7+7)
    Jiří PRŮŽEK – 10 Z, 12 bodů (5+7)
    Jan ŠÍR – 14 Z, 9 bodů (6+3)

    Brankářské statistiky
    Matěj ŽAJDLÍK
    – 368 min. | 87,93% úsp. | prům. 3,42
    Lukáš PAŘÍK
    – 243 min. | 91,09% úsp. | prům. 2,22
    Roland POLÁŠEK
    – 240 min. | 94,23% úsp. | prům. 1,50
     
    Ještě jednou vám přeji příjemný večer z chladného dějiště dnešního střetnutí. Hráči se po rozbruslení ještě na chvilku uchýlili do kabin, začínáme za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Simotics, Mrkvička, Janda, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, Jandus T., Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský.

    Bílí Tygři Liberec: Polášek (Zajíček) – Mirochnikov, Aubrecht, Krejsa, Turský, Benák, Korecký, Starosta – Janele, Holenda, Šír, Průžek, Vlach, Juščák, Beran, Wiencek, Nezbeda, Burda, Kotyza, Bouřil.

    Rozhodčí: Pilný – Frodl, Klouček.
     
    Oba celky už jsou zpět na ledě a pomalu se řadí na modrých čarách, do úvodního buly už moc času nezbývá.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První výpad Liberce dopředu brzdí ofsajd, jeden z hostujících hráčů se při přejezdu modré čáry trochu unáhlil.
     
    00:58
    Před Poláškovou svatyní vznikla dost nepřehledná sitauce, ve které se však dokázal liberecký gólman nakonec zorientovat a zabránit tak rychlému gólu.
     
    02:05
    Sparťané nepřesnou přihrávkou přicházejí o kotouč, Liberečtí mají nyní možnost se poprvé v zápase na delší dobu usadit před Wolfem.
     
    02:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácím se daří první větší šanci zápasu přetavit v branku a ve třetí minutě tak jdou do vedení! Polášek si nyní nezvládl poradit s krásnou střelou FERENCE SIMOTICSE. Asistence: Tomáš Nacházel.
     
    03:43
    Wolf zastavil volný kotouč za svou brankou a přenechal ho jednomu ze svých spoluhráčů, Pražané tak mají šanci se vrátit zpět před soupeřovo brankoviště.
     
    04:51
    Holenda projel domácí obranou jako nůž máslem a z bezprostřední blízkosti brankoviště zakončil přímo do betonu připraveného Adama Wolfa.
     
    05:35
    Bílí Tygři jsou nyní aktivnějším celkem na ledové ploše, jenže se jim nedaří na sparťanskou klec vyvíjet soustavný tlak. Wolf musí být ve střehu, zatím však čelil naprostému minimu střel.
     
    06:31
    Hosté se dostali do rychlého přečíslení tři na dva, zakončující Burda pak pryž napálil přímo do výstroje strážce domácí svatyně.
     
    07:36
    Kotouč nyní mění majitele poměrně často, ani jeden celek nepůsobí zrovna dvakrát sehraně. Hraje se převážně v liberecké části kluziště.
     
    08:10
    Defenzíva Sparty teď úplně zapomněla na Alberta Janeleho, jehož prudkou dělovku z první vykryl Wolf hrudníkem. Mladý gólman následně přerušuje hru.
     
    09:27
    Holešovičtí jsou častěji na puku, do lepších šancí se však dostávají hráči Liberce. Pražanům se zatím v útoku moc nedaří.
     
    09:55
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vítek Turský – 2 min., hákování).
     
    10:48
    Severočeši už se dvakrát osvobodili, zatím se jim daří se v oslabení bránit bez větších obtíží. Domácím toho teď moc nevychází.
     
    11:39
    Střela jednoho ze sparťanů zaduněla o beton hbitého Rolanda Poláška, jedná se snad o první ránu na branku v této přesilovce.
     
    12:58
    Koreckého ránu z modré čáry ještě před brankou ztečoval Průžek, pro hosty však dost nešťastně mimo tři tyče. Wolf tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    13:50
    Domácí se dopouští zakázaného uvolnění, po kratičké pauze se tak bude vhazovat po levé ruce jejich gólmana.
     
    14:39
    Sparta se sérií krátkých přihrávek rychle přesunula z vlastní třetiny až před Poláška, kde se nyní snaží zuby nehty udržet. Liberecká defenzíva jim pořádně znepříjemňuje život.
     
    16:19
    Pražané mají momentálně více ze hry, přes pevnou obranu Bílých Tygrů se jim ale vůbec nedaří pravidelně ostřelovat soupeřovu klec.
     
    17:26
    Odpískán další icing, tentokrát jej mají na svědomí hosté. Hra se tedy po přestávce přesune zpět před Rolanda Poláška, domácí mají šanci udeřit.
     
    18:25
    Wolf má ve statistikách další úspěšný zákrok, Liberečtí se po delší době podívali do útočného pásma. Sparťanský gólman je dnes zatím ve formě.
     
    19:27
    Domácím střelám nyní chybí notná dávka přesnosti, Polášek je nucen zasahovat jen zřídkakdy. Do konce první části zbývá něco málo přes třicet sekund.
    Vybav se v oficiálním sparťanském eshopu
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce, domácí Sparta po ní vede nad hosty ze severu Čech 1:0 díky brance Ference Simoticse ze třetí minuty zápasu. Většinu dějství měli na ledě převahu právě Liberečtí, kterým se však nepodařilo najít recept na výborného Adama Wolfa v brance Holešovických.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Liberec začal třetinu aktivně, Wolf už byl nucen zasahovat. Ránu jednoho z hostujících hráčů od modré čáry vyrazil betonem do rohu kluziště.
     
    21:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, Bílý Tygři se prosazují jen minutu po startu prostřední části! Wiencek našel před brankou volného MICHALA JUŠČÁKA, který zakončením z první uklidil kotouč za bezmocného strážce domácí svatyně. Asistence: Petr Wiencek, Tomáš Nezbeda.
     
    22:50
    Pražanům se vůbec nedaří se prokousat ven z vlastního obranného pásma, hosté mají momentálně na ledě jasnou převahu. Dalo by se říct, že si dělají vše, co se jim jen zlíbí.
     
    23:45
    Po krátkém výletu do útoku je nyní Sparta znovu zatlačena ve vlastním pásmu, pomalu ale jistě však začíná s Libercem srovnávat krok. Průběh hry už není ani zdaleka tak jednoznačný.
     
    24:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Beran – 2 min., podražení).
     
    24:41
    Domácí se usadili před Poláškem a snaží se jej ostřelovat, co nejčastěji to jen jde. Gólman Bilých Tygrů ale stále moc práce nemá.
     
    26:03
    Eliáš rozehrává puk dopředu, Sparta má šanci se vrátit do útočného pásma. Severočeská defenzíva dnes ale předvádí výborný výkon a domácí to tak vůbec nebudou mít jednoduché.
     
    27:10
    Beranovu ránu z hranice útočného pásma vyráží Wolf do rohu kluziště, stav je tak i nadále vyrovnaný. Liberec má teď o něco málo více ze hry.
     
    28:09
    Zakázané uvolnění vrátí hru před klec pražské Sparty, vhazovat se bude po její pravé straně. Liberečtí tak mají šanci pokračovat ve vyvíjení tlaku na soupeřovu síť.
     
    29:28
    Vojtěch Kropáček se dostal ke střele, kterou jeden z bránících hráčů nakonec ztečoval úplně mimo tři tyče. Polášek tak mohl zůstat v klidu.
     
    30:13
    Po další střele hostující brankář raději schovává před dorážejícími protihráči kotouč pod svou rukavici a přerušuje tak na pár desítek sekund hru.
     
    31:49
    Schwamberger se dostal do dobré pozice na levém kruhu, jenže nakonec vůbec nezvládl zachytit nabídku od jednoho svých spoluhráčů a nemohl tak ohrozit Poláškovu branku.
     
    32:58
    Hra se přelévá ze strany na stranu, atak Liberce střídá protiútok Pražanů a naopak. Sledujeme vesměs vyrovnanou podívanou, přičemž velmi mírnou převahu si stále udržují hosté.
     
    34:00
    Eliášova rána z pravého kruhu končí na vyrážečce připraveného strážce liberecké svatyně, který si tak do statistik může připsat další úspěšný zákrok.
     
    34:57
    Pokus jednoho ze Severočechů zamířil přímo mezi nohy domácího brankáře, Wolf nakonec zvládl k sobě srazit betony včas. Následuje krátká přestávka.
     
    35:48
    Hanuš po přerušení vystřelil na gólmana Liberce, čímž rozpoutal u hostující bránu menší strkanici. Pravděpodobně se bude vylučovat.
     
    35:48
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Hanuš – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    37:11
    Pražanům se dnes v útoku prostě a jednoduše nedaří. Defenzíva Bílých Tygrů je všude o několik sekund dřív a zvládá se domácím pokusům o útok bránit bez větších obtíží.
     
    Dnešní utkání sleduje 86 diváků.
     
    38:34
    Ránu jednoho z domácích borců ztečoval bránící hráč Liberce vysoko do ochranné sítě, buly tedy proběhne před hostující brankou.
     
    39:26
    Sparťané v posledních několika sekundách Poláška doslova zasypali střelami, pohotový strážce soupeřovy svatyně zvládl útočné ambice Pražanů zkrotit včas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V Holešovicích máme zaděláno na pěkně dramatickou třetí část, stav je totiž po čtyřiceti minutách vyrovnaný – 1:1. Oba týmy si zvládly ve druhé části vypracovat několik dobrých šancí, o něco více ze hry ale stále měli liberečtí Tygři.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Jako první ve třetí části zamířil dopředu sparťané, jejichž poněkud krkolomně vypadající atak byl defenzívou Liberce velmi rychle rozebrán.
    Vybav se v oficiálním sparťanském eshopu
     
    41:16
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Martin Dubský – 2 min., sekání).
     
    41:57
    Severočeši se usadili v útoku, jejich kombinace však dosud ve střelu na branku nevyústila. Sparta se snaží ke kotouči dostat ze všech sil, zatím bezúspěšně.
     
    42:37
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jiří Benák – 2 min., držení protihráče).
     
    43:49
    Sledujeme vyrovnanou podívanou, ani jeden celek momentálně nepůsobí zrovna dvakrát sehraně. Hernímu projevu obou stran teď něco chybí.
     
    45:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se prosazují a pět minut po startu třetí části tak odskakují do vedení! Úspěšným střelcem pravděpodobně nejdůležitějšího gólu dnešního utkání je TOMÁŠ JANDUS. Asistence: Tomáš Schwamberger.
     
    46:50
    Karoch měl s kotoučem na holi namířeno do útoku, už ve středním pásmu byl ale hbitým obráncem Bílých Tygrů pryže zbaven.
     
    47:44
    Holešovičtí jsou nyní mnohem častěji u puku, hosté si na něj už nějakou dobu vůbec nesáhli. Svěřencům Pavla Gefferta se však nedaří na se na delší dobu usadit před Poláškem.
     
    48:55
    Puk nyní mění majitele poměrně často, ani jeden celek si jej není schopen pořádně zkrotit. Střel na kteroukoliv branku je v posledních minutách k vidění poskrovnu.
     
    50:03
    Sparta právě vstřelila branku!
    Situace se pro Bílé Tygry hodně komplikuje, domácí odstakují do dvoubrankového trháku! Výborně chytající Roland Polášek sice vyzrál na první střelu TOMÁŠE JANDUSE, na jeho dorážku už ale byl krátký. Asistence: Tomáš Pšenička.
     
    51:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    S góly se ve třetí třetině roztrhl pytel, tentokrát rozvlnil kus pryže síť brány pražské Sparty! Z bezprostřední blízkosti brankoviště se prosadil DAVID AUBRECHT. Asistence: Tomáš Nezbeda.
     
    52:28
    Střela jednoho z hráčů holešovického celku zaduněla o mantinel za Poláškovou brankou, o chvilku později byl zase slyšet beton hostujícího gólmana.
     
    54:15
    Domácí se dostali do nadějně vypadajícího přečíslení dva na jednoho, které nakonec ukončil výborným zákrokem liberecký gólman.
     
    55:31
    Vojtěch Kropáček se dostal k puku v prostoru mezi modrou čárou a kruhem pro vhazování, odkud jej z první poslal přímo na beton připraveného strážce hostující svatyně.
     
    56:51
    Liberečtí ještě vůbec nehodlají skládat zbraně a snaží se na Wolfa posílat jeden kotouč za druhým, zatím posledním střelcem byl Matěj Krejsa. Jeho pokus skončil na vyrážečce brankáře Sparty.
     
    58:01
    Do konce závěrečné periody základní hrací doby zbývají dvě minuty, Polášek už nervózně pokukuje po své střídačce. Dá se čekat, že hosté za krátkou chvíli zkusí powerplay.
     
    59:03
    Je to tak, Polášek míří na střídačku!
     
    59:10
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto! Pražané rychle rozbili atak soupeře, zmocnili se kotouče a vyjeli k modré čáře, odkud jej do prázdné branky hostů dostal TOMÁŠ PŠENIČKA. Liberec si následně bere oddechový čas. Asistence: Filip Eliáš.
     
    59:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Holešovičtí pojišťují své dnešní vítězství dalším zásahem do prázdné klece, z vlastního pásma přesně mířil opět TOMÁŠ PŠENIČKA. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Dohráno! Sparta dnes vítězí nad Severočechy 5:2 a připisuje si důležité body do tabulky. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:25:43)

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 3. Simotics (Nacházel), 46. Jandus (Schwamberger), 51. Jandus (Pšenička), 60. Pšenička (Eliáš), 60. Pšenička – 22. Juščák (Wiencek, Nezbeda), 52. Aubrecht (Nezbeda)


    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Simotics, Mrkvička, Janda, Eliáš, Hanuš, Karoch – Arnošt, Jandus T., Schwamberger, Nacházel, Fabiánek, Bílek, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský.
    Bílí Tygři Liberec: Polášek (Zajíček) – Mirochnikov, Aubrecht, Krejsa, Turský, Benák, Korecký, Starosta – Janele, Holenda, Šír, Průžek, Vlach, Juščák, Beran, Wiencek, Nezbeda, Burda, Kotyza, Bouřil.

    Rozhodca: Pilný – Frodl, Klouček

    Diváci: 86