Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (1:0)
FK Zorja Luhansk
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Olympiastadion (Berlin) • Európska liga • Skupina J
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Hertha BSC a FK Zorja Luhansk. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:05!

    Vo štvrtok opäť pokračuje aj Európska liga, všetky mužstvá odohrajú v rámci základnej skupiny svoj 4. zápas. V tomto prenose sa zameriame na základnú skupinu J.

    Hertha BSC:
    Domácim futbalistom sa v tomto ročníku Európskej ligy zatiaľ vôbec nedarí. Po troch zápasoch majú na svojom konte iba 1 bod a v posledných dvoch zápasoch prehral. V minulom zápase práve proti Lhansku sa dočkala Hertha prvého gólu, ale napokon ho prehrala 2:1!

    FK Zorja Luhansk:
    Ukrajinský celok zatiaľ predvádza v základnej skupiny dobré výkony a na svojom konte má 6 bodov. V posledných dvoch zápasoch dokázal vyhrať a tak je v hre o postup zo základnej skupiny. Veľké odhodlanie predviedol aj už v spomínanom poslednom zápase s Herthou.

    Favorit:
    Stávkové kancelárie do tejto úlohy stavajú domácich futbalistov, ale tabuľkové postavenie a situácia v skupine hovoria niečo iné. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Stark, Torunarigha, Mittelstädt – Maier, Stocker – Esswein, Duda, Kalou – Selke

    Náhradníci: Klinsmann – Baak, Dardai, Haraguči, Lazaro, Skjelbred, Weiser

    FK Zorja Luhansk: Lunin – Opanasenko, Svatok, Grečyškin, Suchockij – Charatin, Andrijevskij – Karavajev, Araújo da Silva, Lunov – Freitas de Castilho

    Náhradníci: O. Ševčenko – Babenko, Gordijenko, Gromov, Čečer, Kameňuka, Soares Damasceno

    Rozhodca: Beaton – Potter, Carr (všetci SCO)
     
    Príjemný večer s Európskou ligou prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci skupiny J medzi mužstvami Hertha BSC a FK Zorja Luhansk už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. V základnej zostave domácich sa nachádzajú aj slovenskí reprezentanti Peter Pekarík, ktorý je aj kapitánom domácich a Ondrej Duda. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni zo Škótska a to konkrétne Beaton – Potter, Carr. Olympiastadion v Berlíne je už na všetko pripravený, čaká sa len na príchod mužstiev a rozhodcov tohto zápasu. Pri sledovaní tohto prenosu želám príjemný športový zážitok, z pozície komentátora ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom z Ukrajiny, avšak loptu napokon rýchlo stratili a tak už kombinuje domáci celok.
     
    2
    Hertha zatiaľ kombinuje na svojej polovičke, hostia dobre bránia stred poľa a tak domácich futbalistov ďaleko nepúšťajú.
     
    3
    Aj hostia napokon podnikli svoj prvý útočný výpad, Peter Pekarík ale včas zasiahol a hlavou loptu upratal do bezpečia. Zorja tak ešte ostáva v útoku.
     
    4
    Domáci sa však znova dostávajú k lopte a postupnými prihrávkami sa presúvajú na útočnú polovičku. Hostia sa tak rýchlo vracajú späť a snažia sa svojo súpera vysoko napádať.
     
    5
    Napokon sme boli svedkami aj streleckého pokusu na bránu ukrajinského celku, Ondrej Duda však poslal loptu iba do stredu brány a tam stál pripravený brankár Lunin, ktorý si tak pripisuje prvý úspešný zákrok.
     
    6
    O malú chvíľu sme však už videli nebezpečnejšie zakončenia! Kalou sa dostal k lopte a svojou strelou poriadne natiahol brankára hostí, Lunin však podržal svoje mužstvo a loptu vyrazil do bezpečia.
    6. Salomon Kalou (HER)
     
    7
    Domáce mužstvo hrá teraz veľmi aktívne, hostia sa tak nachádzajú pod tlakom. Zorja však zatiaľ všetko zvláda, Duda sa teraz navyše prezentoval nepresnou prihrávkou a tak Hertha loptu stráca.
     
    8
    Dlho netrvalo a domáci sa znova snažili o útočný výpad, Ondrej Duda hľadal svojou prihrávkou Kaloua, ale lopta skončila iba pri obrancoch hosťujúceho mužstva.
     
    9
    Teraz sa o slovo prihlásili aj hostia, ale dobre zasiahla obrana domácich a nedovolila svojmu súperovi zakončiť výpad strelou na bránu. Uvidíme, čo teraz vymyslia futbalisti Herthy.
     
    10
    Napokon domáci opäť poriadne preverili brankára Lunina! Selke našiel úspešnou prihrávkou Essweina, jeho zakončenie však napokon doputovalo do rukavíc brankára hostí a ten si tak pripisuje ďalší zákrok.
    10. Alexander Esswein (HER)
     
    11
    Hertha je tak v úvode zápasu aktívnejšia, hostia zatiaľ pôsobia zakríknutým dojmom. Domáci potrebujú v tomto zápase jednoznačne zvíťaziť, hostia by sa zrejme uspokojili aj s remízou.
     
    12
    Sledovali sme ďalší útok domácich futbalistov, do zakončenia sa z hranice 16-tky dostával Ondrej Duda, ale napokon sa mu to vďaka zásahu obrany hostí nepodarilo.
     
    13
    Ani z tejto akcie domácich futbalistov nič nebude, Peter Pekarík centroval pred bránu Luhansku, ale nikto z jeho spoluhráčov sa k lopte nedostal. Hostia sa môžu teraz oslobodiť.
     
    14
    Hostia získali po nedovolenom zákroku priamy kop, ale loptu napokon rýchlo stratili a dopredu tak opäť vyráža domáce mužstvo.
     
    15
    Peknou strelou na bránu hostí sa teraz prezentoval Esswein, ale jeho pokus napokon minul bránu ukrajinského celku. Tlak domácich futbalistov narastá, hostia začínajú mať problémy.
     
    16
    Hertha dala gól!
    Napokon je tu prvý gól tohto zápasu, zaslúžene ho dávajú domáci futbalisti a tak je stav zápasu 1:0! Hertha sa presunula na útočnú polovičku, z ľavej strany prišiel úspešný center do pokutového územia hostí, tam sa presnou hlavičkou prezentoval DAVID SELKE a otvára tak skóre tohto zápasu!
    16. Davie Selke (HER) - 1:0
     
    17
    Tlak domácich tak priniesol zaslúžené ovocie, hostia tak budú musieť doťahovať. Hertha je však stále pri chuti a snaží sa o strelenie ďalšieho gólu, ktorý by ich nádeje na víťazstvo posilnil.
     
    18
    Hertha zahrávala rohový kop, ale hostia si na center od Stockera dali pozor a domácich do zakončenia nepustili. Uvidíme, čo teraz v útoku vymyslí Luhansk.
     
    19
    Napokon však hostia loptu rýchlo strácajú a tak sa o útok snažia domáci futbalisti. Zatiaľ sa tak zápas nesie jasne v ich réžii.
     
    20
    Domáci teraz operovali na útočnej polovičke, ale nepodarilo sa im už nič zaujímavého vymyslieť a tak šancu dostávajú hostia. Celok z Ukrajiny však zatiaľ nepôsobí presvedčivým dojmom.
     
    22
    Tento útok domácich ťahal Peter Pekarík, poslal následne loptu na Essweina, ale ten už v pokutovom území hostí nič zaujímavého nevymyslel. Zakrátko sa však Hertha opäť dostáva k lopte.
     
    23
    Kalou však napokon loptu stráca a tak šancu ísť dopredu majú teraz aj hostia. Luhansk však zatiaľ toho v útoku veľa nepredviedol.
     
    24
    Navyše hostia často strácajú loptu a tak išli do útoku opäť domáci futbalisti. Esswein bol faulovaní a tak Hertha získava priamy kop, ktorý môžme označiť za skrátený rohový kop.
     
    25
    Exekútorom tejto situácie bol napokon Duda, na zadnej tyčke sa dostal do zakončenia Stark, ale bránu hostí netrafil. Bude to odkop od Luninovej brány.
     
    26
    Hertha sa ešte zakrátko dostala do ďalšieho útoku, ale teraz domáci futbalisti chyboval iv rozohrávke a tak sa už Luhansk snaží hru upokojiť.
     
    27
    Zatiaľ však ukrajinský celok výrazne chybuje v rozohrávke a tak sú pri lopte opäť domáci futbalisti. Esswein už operuje na útočnej polovičke a snaží sa niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    29
    Luhansk sa po dlhšej dobe dostal do útoku, domáci Torunarigha však dobre zaparoval a nedovolil hosťom nič vymyslieť. Pri lopte je tak znova Hertha.
     
    30
    Domáci však teraz na chvíľu poľavili a ihneď sa to snažil ich dnešný súper využiť. Lunov vyslal spoza 16-tky peknú strelu, lopta napokon tesne minula priestor domácej brány.
    30. Maxym Lunov (ZOR)
     
    31
    Ukrajinský celok sa snažil o ďalšiu útočnú akciu, ale ich snahu včas prerušil slovenský reprezentant Peter Pekarík. Aj po 30 minútach hry je tak stav zápasu naďalej 1:0!
     
    32
    Opäť sa v útoku predstavili hostia, ktorí sa zrejme už oťukali a postupne začínajú ukazovať svoju kvalitu. Lunov sa snažil odcentrovať do pokutového územia domácich, ale Pekarík znova dobre zasiahol a loptu upratal do bezpečia.
     
    33
    Individuálne teraz prenikol do pokutového územia Herthy hosťujúci Suchockij, ale nedokázal tam už nič zaujímavého vymyslieť a pri lopte sú tak už domáci futbalisti.
     
    34
    Na pozore sa teraz po dlhšej dobe musel mať aj brankár Lunin, včas však vybehol zo svojej brány a loptu upratal do bezpečia. Kalou tak vybojoval pre svoj tím autové vhadzovanie.
     
    35
    Hertha začína opäť tlačiť, autor zatiaľ jediného presného zásahu Selke sa dostal na hranici 16-tky k odraznej lopte, ale už nestihol zakončiť, pretože dobre zasiahla obrana Luhansku.
     
    36
    Brankár hostí teraz predviedol výborný zákrok! Maier sa odhodlal k strele z väčšej vzdialenosti, ale Lunin na všetko dobre videl a loptu úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    37
    Luhansk to teraz skúša cez rýchle protiútoky, Torunarigha však takýto pokus hostí včas zastavil, aj keď za cenu nedovoleného zákroku v strede poľa.
     
    38
    Hostia však následne nič zaujímavého nevymysleli a tak sú už pri lopte domáci. Pomaličky sa už blíži záver prvého polčasu, Hertha stále vyhráva po góle Selkeho 1:0!
     
    39
    Domáci presunuli svoju kombináciu na vlastnú polovičku, nemajú sa kam ponáhľať a zatiaľ tak vyčkávajú. Hostia sa ani nesnažia o napádanie, zrejme svoje zbrane vytasia v druhom polčase.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút, zatiaľ nenasvedčuje nič tomu, žeby sme ešte boli svedkami nejakej zaujímavej situácie. Hertha aj naďalej kombinuje na svojej polovičke.
     
    41
    Napokon sa domáci presunuli na útočnú polovičku, Kalou vyslal strelu spoza 16-tky, ale s týmto pokusom nemohol mať brankár Lunin žiadne problémy.
     
    42
    Luhansk teraz kombinuje na svojej polovičke, domáci ich totižto ďalej nepúšťajú. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že domáci pôjdu na polčasovú prestávku s vedením o jeden gól.
     
    44
    Čakáme už aj na údaj o nadstavenom čase, zrejme však nie je veľký dôvod prvý polčas predlžovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj sa tak stalo a hlavný rozhodca Beaton po 45 minútach ukončil prvý polčas. V ňom jasne dominovali domáci futbalisti a v 16. minúte sa o úvodný gól tohto zápasu postaral Selke. Hertha tak má zápas zatiaľ pod kontrolou a po prvom polčase vyhráva 1:0!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:05!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v zostave do druhého dejstva.
     
    47
    Hertha zatiaľ drží loptu na svojich kopačkách a postupne sa posúva dopredu. Domáci tak zahájili aj druhý polčas veľmi aktívne.
     
    48
    Napokon však už domáci loptu strácajú, hostia však kombinujú na svojej polovičke. Domáci sa okamžite snažia o vysoké napádanie.
     
    49
    Luhansk sa snažil založiť rýchly útočný výpad, ale domáci futbalisti všetko včas vyriešili a svojho súpera k ničomu nepustili.
     
    50
    Hostia sa napokon predsa len prepracovali až pred pokutové územie domácich, ale obrana Herthy opäť všetko včas vyriešila a tak sa ukrajinský celok do zakončenia nedostal ani teraz.
     
    51
    Rýchly protiútok teraz založili aj domáci futbalisti, Kalou si hodil loptu na svoju ľavačku a skúsil to tvrdou strelou, ale brankár Lunin skrotil loptu do svojich rukavíc.
     
    52
    Ukrajinský celok sa snažil usadiť na útočnej polovičke, ale napokon zo strany hostí prišla iba nepresná prihrávka a tak je pri lopte už Hertha.
     
    53
    Domáci sa teraz presunuli na útočnú polovičku a po zrazenom centri získava Hertha rohový kop. Luhansk sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    54
    Rohový kop domácich napokon zahrával Ondrej Duda, jeho center však dokázala obrana hostí upratať do bezpečia. Hertha tak ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    55
    Zakrátko zahrávali domáci ďalší rohový kop, po ňom sa do zakončenia dostal Selke, ale Lunin vyrazil loptu do bezpečia. Nápor domácich tak pokračuje aj v druhom polčase.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Zorja Luhansk: z ihriska odchádza Silas Araújo da Silva, prichádza Artem Gordijenko.
     
    58
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Genki Haraguči.
     
    59
    Hra sa teraz na chvíľu prerušila, obaja tréneri siahli ku svojim prvým striedaniam. Uvidíme, ako noví hráči naskočia do tohto zápasu.
     
    60
    Uplynula nám už hodina z tohto zápasu, Hertha aj naďalej drží tesné vedenie 1:0! Domáci však hrajú aj naďalej aktívnejšie a svojho súpera do ničoho nepúšťajú.
     
    61
    Striedanie v tíme FK Zorja Luhansk: z ihriska odchádza Maxym Lunov, prichádza Arťom Gromov.
     
    62
    Z väčšej vzdialenosti to teraz na bránu domácich vyskúšal Karavajev, ale jeho strela bola nepresná a bránku domáceho mužstva minula. Kraft tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    63
    Hertha rozbieha kombináciu na svojej polovičke, domáci sa nemajú kam ponáhľať a snažia sa čo najdlhšie hrať s loptou. Druhý gól by však domácim určite výrazne pomohol.
     
    64
    Luhansk teraz zahrával zaujímavý priamy kop, center od Charatina do pokutového územia však obrana domáceho mužstva upratala do bezpečia.
     
    65
    Hostia sa teraz dostali aj k rohovému kopu, ale ani ten nepriniesol žiadnu výraznejšiu šancu. Domáci si tak stále držia svoje tesné vedenie.
     
    66
    Postupne začínaj hostia tlačiť na domácich futbalistov, ale Hertha zatiaľ úspešne všetko zvláda a prezentuje sa v tomto zápase úspešnou defenzívou.
     
    67
    Teraz sa však ukrajinský celok dopustil nedovolené zákroku na jedného z domácich futbalistov a tak loptu stráca. Hertha tak teraz preberá loptu na svoje kopačky.
     
    69
    Domáci však teraz chybovali na svojej polovičke, Gordijenko získal odrazenú loptu, ale jeho pokus skončil nad bránou Herthy. Keby to hosťujúcemu hráčovi lepšie sadlo, mohli mať domáci veľké problémy.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Olexandr Karavajev (FK Zorja Luhansk).
     
    71
    Hertha sa postupne presúva na útočnú polovičku, snaží sa tam čo najdlhšie udržať a odstaviť tak svojho súpera od šance na vyrovnanie.
     
    72
    Postupne sa do zakončenia na bránu hostí dostával Selke, ale brankár Lunin išiel včas von zo svojej brány a domácemu futbalistovi tak nedovolil skórovať.
     
    73
    Hertha dala gól!
    Teraz to však už domácemu futbalistovi vyšlo na výbornú a dáva druhý gól svojho tímu! DAVID SELKE si nabehol na výbornú prihrávku, dostal sa až pred bránu hostí, pekne oklamal brankára Lunina a loptu posiela do odkrytej časti brány a dáva tak svoj druhý gól v tomto zápase – 2:0!
    73. Davie Selke (HER) - 2:0
     
    74
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Per Ciljan Skjelbred.
     
    75
    Slovenský reprezentant Ondrej Duda tak v tomto zápase už dohral. Jeho mužstvo vyhráva 2:0 a je tak už na najlepšej ceste za prvým víťazstvom v základnej skupine J.
     
    77
    Sledovali sme ďalší útok domácich futbalistov, Stocker však už nedokázal úspešne odcentrovať a tak sa k lopte dostávajú hostia, ktorím sa už čas začína postupne krátiť.
     
    78
    Do streleckých štatistík sa teraz zapísal aj Peter Pekarík, jeho strela však smerovala iba do stredu brány a tam loptu prebral do svojej moci brankár Lunin.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Artem Suchockij (FK Zorja Luhansk).
     
    81
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Alexander Esswein, prichádza Pal Dardai.
     
    82
    Hertha sa teraz drží na útočnej polovičke, zrejme je už o osude zápasu rozhodnuté. Stať sa však ešte môže čokoľvek.
     
    84
    K lopte sa ešte dostáva aj Luhansk, ale hostia kombinujú iba na svojej polovičke. Domáci ich ďalej nepúšťajú a snažia sa kontrolovať záver tohto zápasu.
     
    85
    Ani toto útočné ťaženie hostí nič prevratného neprinieslo, Hertha aj naďalej kontroluje priebeh hry a smeruje za prvými troma bodmi v tejto sezóne Európskej ligy.
     
    86
    Luhansk teraz zahrával rohový kop, po ňom sa do zakončenia dostal Charatin, ale jeho strela bola veľmi nepresná.
     
    87
    Hostia teraz faulovali na svojej polovičke a tak lopta pripadne domácim futbalistom. Hertha sa nikam neponáhľa a snaží sa naťahovať čas.
     
    88
    Domáci futbalisti sú aj naďalej pri lopte a kombinujú na svojej polovičke. Už to vyzerá, že to Hertha zvládne a bude môcť oslavovať zaslúžené víťazstvo.
     
    89
    Čaká sa na údaj o nadstavenom čase, zrejme sa však zápas moc predlžovať nebude.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte 2 minúty!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase boli opäť aktívnejší domáci futbalisti a napokon ešte Seke pridal aj svoj druhý gól a tak Hertha vyhráva tento zápas 2:0 a pripisuje si prvé víťazstvo v základnej skupine.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem dobrú noc! Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:56:48)

    Miroslav Revaj

    Góly: 16. Selke, 73. Selke

    Karty:   70. Karavajev (ZOR), 80. Suchockij (ZOR)


    Hertha BSC: Kraft – Pekarík, Stark, Torunarigha, Mittelstädt – Maier, Stocker – Esswein (81. Dardai), Duda (74. Skjelbred), Kalou (58. Haraguči) – Selke.
    Náhradníci: Klinsmann – Baak, Dardai, Haraguči, Lazaro, Skjelbred, Weiser.

    FK Zorja Luhansk: Lunin – Opanasenko, Svatok, Grečyškin, Suchockij – Charatin, Andrijevskij – Karavajev, Araújo da Silva (57. Gordijenko), Lunov (61. Gromov) – Freitas de Castilho.
    Náhradníci: O. Ševčenko – Babenko, Gordijenko, Gromov, Čečer, Kameňuka, Soares Damasceno.

    Rozhodca: Beaton – Potter, Carr (všetci SCO)