Chabarovsk – Kazaň 3:1 (kon.) | Vladivostok – Ufa 5:1 (kon.) | Red Star Kunlun – Nižnekamsk 2:0 (kon.)
Jekaterinburg – Togliatti 6:4 (kon.) | Jaroslavľ – Čerepovec 0:1 (kon.) | Dinamo Minsk – S.Moskva 5:4 (2:1 po s.n.)
D. Moskva – Novgorod 0:1 (0:1 po s.n.) | Petrohrad – Riga 3:2 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
HC Dinamo Riga
cz Utorok 31.10.2017, 17:30 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:50
    Ilja Kablukov dostal dvě minuty za hrubost a Dinamo Riga má ještě šanci vyrovnat. Je tu přesilová hra Rigy!
    58:13 Danny KRISTO - 3:2
     
    58:13
    Riga právě vstřelila branku!
    Anssi Salmela u levé tyče po vyjetí zpoza brány ustál klíčový osobní souboj a o hrazení přihrál na modrou čáru Miksovi Indrašisovi. Ten parádní střelou s příklepem těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči a Mikko Koskinen fantasticky zasáhl levým betonem, proti následné dorážce DANNYHO KRISTA z pravého kruhu pro vhazování už byl ale bezmocný! Dinamu Riga se podařilo krátce před koncem při hře bez brankáře snížit na rozdíl jedné branky! Asistence: Miks Indrašis a Anssi Salmela.
     
    57:51
    Janis Kalninš sleduje zbytek utkání ze střídačky a Dinamo Riga to zkouší za stavu 3:1 při hře bez brankáře!
     
    57:43
    Krišjanis Redlihs na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele zápěstím, která nakonec nebyla tečována a skončila v náručí Mikka Koskinena v momentě, kdy Janis Kalninš naskakoval na střídačku!
     
    57:24
    Dnešní utkání sleduje 12161 diváků.
     
    55:23
    Jevgenij Ketov na pravém křídle šlápl do pedálů a na vnějším oblouku pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, kterou Janis Kalninš na přední tyči vyrazil maskou!
     
    53:06
    Danny Kristo po krátké reklamní přestávce zamířil na trestnou lavici, aby odseděl týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    50:23
    Stanislav Čistov si z pravého křídla sjel rychle před bránu a bekhendem se snažil puk zasunout mezi betony Mikka Koskinena, brankář Petrohradu se ale na švestkách nachytat nenechal a Oskars Batna se k dorážce nedostal, i když před domácí bránou bylo pořádné horko!
    48:55 Sergej ŠIROKOV - 3:1
     
    48:55
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SERGEJ ŠIROKOV si najel do mezikruží na přihrávku z pravé strany a poté si puk potáhl doprava, aby střelou zápěstím vymetl bližší pravý horní roh brány! Nedáš, dostaneš. Otřepané, ale pravdivé, pravidlo se znovu potvrdilo a Petrohrad vede 3:1! Asistence: Sergej Kalinin.
     
    48:28
    Miks Indrašis si najel před bránu na krásnou zpětnou diagonální přihrávku z pravého rohu útočného pásma Rigy a bez přípravy tvrdě vypálil, jenže pouze do hrudi Mikka Koskinena!
     
    46:21
    Hra byla přerušena a Kristaps Zile na střídačce těžko rozdýchává předchozí střelu Davida Rundblada z mezikruží, která ho velice nepříjemně zasáhla do levé nohy!
     
    42:36
    David Rundblad to nyní udělal parádně, když si z levého křídla sjel před bránu a na bližší tyči už mohl pálit, jenže všechny zaskočil nádhernou žabičkou, po které Alexandr Barabanov zakončoval v mezikruží do zdánlivě prázdné brány! Janis Kalninš ho ale úžasným tygřím skokem vychytal!
    39:59 Nikolaj PROCHORKIN - 2:1
     
    39:59
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Kompletní pětka Rigy byla nastěhována před vlastní bránu a tvrdě na to doplatila. Hned trojice hráčů měla dostatek času na to, aby v mezikruží puk uklidila do bezpečí, jenže se tak nestalo a NIKOLAJ PROCHORKIN toho využil, když v tísni "plácl" do puku a ten vzápětí zamířil nad levým betonem Janise Kalninše ke vzdálenější pravé tyči! Petrohrad se 1,1 sekundy před koncem druhé části ujal vedení 2:1! Asistence: Ilja Kovalčuk a Andrej Zubarev.
     
    29:29
    Dinamo Riga se před krátkou reklamní přestávkou dostalo na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k prudké střele zápěstím, po které puk mířil přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Mikko Koskinen ale pravým ramenem fantasticky vytáhl puk do ochranné sítě!
     
    29:00
    Michail Malcev si před pár okamžiky po krásné otočce s pukem vybruslil zpoza brány Rigy k levé tyči, kde se bekhendem snažil kotouč zasunout po ledě do sítě, Janis Kalninš byl ale proti!
     
    27:41
    Nikolaj Prochorkin se po krátké komerční přestávce rozjel na samostatný nájezd a střelou zápěstím se snažil najít pátou díru ve výstroji Janise Kalninše, jenže místo prostoru mezi betony našel pouze jeho hruď!
     
    27:19
    Nikolaj Prochorkin převzal puk na útočné modré čáře a řítil se sám na bránu. Následoval faul a trestné střílení! Trestné střílení bylo nařízeno po faulu Kristapse Zileho – hákování.
     
    24:37
    Jevgenij Ketov zbytečně fauloval v útočném pásmu a dostal podruhé v zápase dvě minuty, tentokrát za podražení.
     
    24:03
    Hokejisté Petrohradu se jako lavina vrhli na bránu Dinama a Roman Rukavišnikov napřáhl z pravého kruhu k prudké střele zápěstím, kterou Janis Kalninš vyrážečkou vytáhl nad horní tyč do ochranné sítě!
     
    23:05
    Jeden z hokejistů Dinama v blízkosti pravé tyče z ostrého úhlu bekhendem nahrnul puk směrem na bránu a kotouč skončil za kalhotami brankáře Mikka Koskinena!
     
    19:19
    Jevgenij Ketov byl v závěru úvodní části utkání vyloučen na dvě minuty poté, co puk sevřel rukou.
    18:19 Brandon MCMILLAN - 1:1
     
    18:19
    Riga právě vstřelila branku!
    BRANDON MCMILLAN si najel mezi kruhy pro vhazování na krásnou diagonální přihrávku od Uvise Balinskise a přesnou střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou přesouvajícího se Mikka Koskinena k bližší levé tyči – 1:1! Asistence: Uvis Balinskis a Danny Kristo.
    15:34 Jevgenij KETOV - 1:0
     
    15:34
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Mikelis Redlihs si po přečíslení dva na jednoho krásně vyměnil puk se spoluhráčem, jenže v blízkosti levé tyče nedokázal puk usměrnit do prázdné brány a na opačné straně přišel trest! Vladislav Gavrikov na pravém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu a JEVGENIJ KETOV z blízkosti usměrnil puk čepelí hole nad vyrážečkou Janise Kalninše do levého horního rohu brány! Asistence: Vladislav Gavrikov.
     
    15:06
    Pětiminutový trest na straně Dinama Rigy vypršel a Zenit Petrohrad nevyužil obrovskou šanci otevřít skóre!
     
    10:06
    Edgars Kulda dostal za předchozí faul na Michaila Malceva trest na pět minut plus dokonce utkání, takže Petrohrad si zahraje přesilovou hru, která potrvá dlouhých pět minut!
     
    09:59
    Michail Malcev operoval s pukem v blízkosti levého kruhu pro vhazování a už se chystal přihrávat, jenže právě v tomto momentě do něj tvrdě narazil levým ramenem Edgars Kulda!
     
    08:46
    Miks Indrašis si v pravém kruhu pro vhazování najel na vyhozený puk a najednou z toho byla velká branková příležitost! Hostující útočník prudce zabrzdil a snažil se puk střelou zápěstím zvednout pod víko, střela mu ale nesedla a kotouč skončil nad!
     
    01:55
    Nikita Gusev se mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku a bekhendem se snažil puk zasunout puk mezi betony Janise Kalninše, ten ale na pravém boku předvedl senzační zákrok a poté pod sebou ukryl i jeho následnou dorážku z téměř nulového úhlu!
     
    00:43
    Mikelis Redlihs si vybruslil do levého kruhu pro vhazování a krásnou střelou zápěstím mířil přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Mikko Koskinen ale vytáhl parádní semafor a puk ukryl v lapačce!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 16. Ketov (Gavrikov), 40. Prochorkin (Kovaľčuk, Zubarev), 49. Širokov (Kalinin) – 19. McMillan (Balinskis, Kristo), 59. Kristo (Indrašis, Salmela)


    SKA Petrohrad: Koskinen (Melničuk) – Vojnov, Zubarev, J. Jakovlev, Gavrikov, Chafizullin, Rundblad, Rukavišnikov, Rykov – S. Plotnikov, Kovaľčuk, Prochorkin – Koskiranta, Kalinin, Širokov – M. Malcev, Barabanov, N. Gusev – Tichonov, , Ketov.
    HC Dinamo Riga: Kalniņš (Armalis) – Galvinš, Salmela, Rēdlihs, Stollery, Zile, Ališauskas, Balinskis – Indrašis, Kristo, McMillan – Žerdev, Skvorcovs, Meija – Bičevskis, Rēdlihs, Lipsbergs – Čistov, Batna, E. Kulda – Gegeris.

    Rozhodca: Sergej Morozov, Alexandr Sojn. Čároví: Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov

    Diváci: 12161