Brighton – Southampton 1:1 (kon.) | Leicester – Everton 2:0 (kon.)
koniec
Brighton & Hove Albion
1:1 (0:1)
Southampton FC
Nedeľa 29.10.2017, 14:30Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Súboj dvoch klubov z juhoanglického pobrežia priniesol vyrovnaný priebeh a remízu 1:1. Do vedenia išiel ako prvý Southampton, ktorý využil priamy kop. Po výbornej strele Warda-Prowsa úspešne dorážal Steven Davis. Potom však diktovali tempo domáci futbalisti, ktorí zaslúžene vyrovnali v druhom polčase po presnej hlavičke Murrayho. Brighton však napriek aktivite nepridal ďalší gól a musel sa uspokojiť s remízou. (16:22:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hosťujúci tréner rozhadzuje rukami, pretože Virgil van Dijk poslal katastrofálnu prihrávku do územia nikoho a lopta opustila hraciu plochu.
     
    90+1
    Riadny hrací čas sa naplnil, ale zápas pokračuje ďalej. Nadstavujú sa ešte tri minúty navyše.
     
    90+1
    Presne na konci deväťdesiatej minúty vytiahol hlavný rozhodca žltú kartu. Videl ju Gaëtan Bong (Brighton), ktorý nešetrne fauloval v strede poľa.
     
    89
    Hostia nevyužili ponúknutú štandardku, keď centrovaná lopta iba preletela pokutovým územím. Zostávajú však v útoku.
     
    88
    Cédric Soares centroval do šestnástky z pravej strany. Gaëtan Bong zrazil loptu na rohový kop.
     
    87
    Pre Josého Izquierda to bol posledný dotyk s loptou, pretože ho tréner vystriedal. Na ihrisko vybehol Solly March.
     
    86
    José Izquierdo výborne zabojoval na ľavom krídle a získal loptu pri rohovej zástavke. Domáci budú vhadzovať.
     
    85
    Mathew Ryan dobre prečítal center z kopačky Ryana Bertranda a schoval loptu do rukavíc. Domáci gólman nemal dnes veľa práce.
     
    83
    Hosťujúci tréner zvolil takisto striedanie a hneď dvojité. V zápase skončili Dušan Tadić a James Ward-Prowse, na ich miesta prišli Shane Long a Pierre-Emile Höjbjerg.
     
    83
    Domáci lodivod poriadne dlho vyčkával s prvým striedaním v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Pascal Groß, ktorého vymenil Isaiah Brown.
     
    82
    James Ward-Prowse odcentroval do šestnástky, tam sa lopta nešťastne odrazila od domáceho futbalistu, no nebola z toho šanca pre Southampton.
     
    80
    Hostia pohrozili zo štandardky. James Ward-Prowse poslal prudkú loptu do pokutového územia, kde sa nepríjemne odrážala. Wesley Hoedt však nemieril presne.
     
    79
    Hlavný arbiter najprv nedoprial štandardku domácim po faule na Pascala Großa, no potom odpískal nedovolený zákrok na opačnej strane. Shane Duffy (Brighton) dokonca uvidel žltú kartu.
     
    78
    James Ward-Prowse zachytil loptu v strede poľa, ale nechtiac si pomohol rukou. Hlavný rozhodca preto musel prerušiť hru.
     
    77
    Anthony Knockaert skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti. Po narážačke so spoluhráčom mal voľný priestor, no nemieril dobre.
     
    75
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných pätnásť minút. Remízový stav môžu ovplyvniť tréneri viacerými striedaniami.
     
    74
    Brighton pokračuje v aktívnej hre, naďalej sa tlačí dopredu a chce vyťažiť z dnešného stretnutia tri body. Southampton skôr vyčkáva.
     
    72
    Evidujeme prvé striedanie v dnešnom zápase. Z ihriska odišiel v tíme hostí Sofiane Boufal, nahradil ho Nathan Redmond.
     
    72
    Anthony Knockaert pripravil výbornú pozíciu pre Shana Duffyho, ktorý vnikol do šestnástky a vystrelil. Loptu však poslal mimo brány.
     
    71
    Rýchly José Izquierdo získal loptu na ľavom krídle, potiahol si ju dovnútra pokutového územia, ale jeho prudká strela skončila na van Dijkovi.
    70. Manolo Gabbiadini (SOT)
     
    70
    Southampton mohol z ničoho nič udrieť. Manolo Gabbiadini sa výborne zorientoval v šestnástke, ale jeho pohotové zakončenie domáci zblokovali.
     
    69
    Nováčik je aktívnejší a vidieť u neho väčšiu snahu. V útočnej fáze sa však presadzuje veľmi ťažko.
     
    68
    Brighton rozohrával prvý rohový kop v dnešnom stretnutí. Do pokutového územia centroval Anthony Knockaert, ale nenašiel spoluhráčov.
     
    66
    Tentoraz dal o sebe vedieť Sofiane Boufal, ktorého prienik po ľavej strane sa skončil nepresnou prihrávkou priamo do brankára Forstera.
     
    65
    Dušan Tadić sledoval rozbehnutého Cédrica Soaresa, ale poslal mu príliš prudkú prihrávku, ktorú krajný obranca Southamptonu nedokázal zachytiť na hracej ploche.
     
    63
    Pascal Groß unikal po ľavom krídle, ale nemal voľných spoluhráčov. Jeho center napokon skončil v rukaviciach Frasera Forstera.
     
    62
    Hlavný rozhodca si pozval na koberček dvoch hráčov, ktorí sa dostali do vzájomného konfliktu. Glenn Murray (Brighton) a Wesley Hoedt (Southampton) dostali žltú kartu.
     
    61
    José Izquierdo využil voľnosť na ľavom krídle, našiel ešte lepšie postaveného Pascala Großa, ale jeho center smeroval iba k Forsterovi.
     
    60
    Domáci nevyužili štandardnú situáciu. Anthony Knockaert centroval do pokutového územia, ale Fraser Forster si našiel loptu vo vzduchu.
     
    58
    Brightonu sa otváral priestor na rýchly prechod do útoku. Anthony Knockaert bol však zahnaný k čiare a lopta mu napokon ušla.
     
    57
    Pascal Groß oklamal protihráčov na pravom krídle, výborne odcentroval do šestnástky, ale zakončenie Glenna Murrayho putovalo vedľa brány.
     
    56
    Domáci futbalisti bavia svojich priaznivcov peknými kombináciami na útočnej polovici, ale nevedia sa dostať do blízkosti brány.
     
    54
    Ryan Bertrand skúsil vypáliť z väčšej vzdialenosti. Jeho strela bola tečovaná, ale smerovala priamo do náručia Mathewa Ryana.
     
    53
    Brighton si zaslúžil vyrovnanie. V druhom polčase síce prvýkrát navštívil šestnástku súpera, ale v úvodnom dejstve mal herne navrch.
    52. Glenn Murray (BRN) - 1:1
     
    52
    Brighton práve strelil gól! Domáci futbalisti nečakane udreli. GLEN MURRAY sa presadil v pokutovom území, v hlavičkom súboji preskočil nižšieho Cédrica a poslal loptu do horného rohu brány.
     
    50
    Sofiane Boufal prekvapil defenzívu súpera vtipnou pätičkou, ale Dušan Tadić nedokázal včas zareagovať na jeho riešenie situácie.
     
    49
    Southampton nevyužil ani druhý rohový kop v krátkom časovom slede. Domáci si dali pozor a odvrátili loptu.
     
    48
    Po rohovom kope hostí zakončoval spoza šestnástky Sofiane Boufal. Jeho strela nebola presná, ale Gaëtan Bong ju tečoval na ďalší roh.
     
    47
    Hostia dostali výhodu štandardnej situácie. James Ward-Prowse odcentroval do šestnástky, ale loptu poslal do bezpečia Lewis Dunk.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene. Tréneri poslali na trávnik svoje základné jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Southampton mal lepší vstup do zápasu. Po úvodnej aktivite otvoril skóre Steven Davis, ktorý dopravil do siete loptu po výbornom priamom kope Warda-Prowsa. Od tohto momentu však na trávniku dominovali domáci futbalisti, ktorí boli kreatívnejší smerom dopredu, no ťažko si vytvárali šance.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Hlavný rozhodca pridáva ešte jednu minútu navyše. Pri lopte sú aktívnejší futbalisti Brightonu.
     
    44
    Anthony Knockaert vysoko napádal rozohrávku súpera a takmer získal loptu. Situáciu upokojil až dobrý defenzívny zákrok Ryana Bertranda.
     
    43
    Southampton je od streleného gólu prakticky neviditeľný. Hostia sa po presnej hlavičke Davisa stiahli do obrany a pred Ryanom sa ukazujú len sporadicky.
     
    42
    Ďalšia zaujímavá príležitosť na domácej strane. Anthony Knockaert jemným centrom našiel hlavu voľného Shana Duffyho, ktorého pokus zblízka smeroval nad brvno.
     
    41
    José Izquierdo našiel na zadnej žrdi úplne voľného Anthonyho Knockaerta, ktorý však z tesnej blízkosti netrafil loptu ideálne.
     
    40
    Záver úvodného dejstva je opatrný. Najmä hostia už nechcú urobiť chybu, aby nestratili tesný náskok.
     
    39
    Anthony Knockaert odcentroval z pravého krídla, jeho pokus bol tečovaný obranou hostí, ale loptu si našiel pripravený Fraser Forster.
     
    37
    Postup hostí bol zastavený. Cédric Soares si podľa rozhodcov pomohol rukami a nedovolene zložil na trávnik Bonga.
     
    36
    Druhý rohový kop hosťom takisto nevyšiel. Prudký center do pokutového územia smeroval iba do priestoru, kde stáli domáci futbalisti.
     
    35
    Sofiane Boufal odviedol výbornú prácu na ľavom krídle, ideálne prihral do pokutového územia Dušana Tadićovi, ale jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    34
    Southampton mal k dispozícii rohový kop. Jeho rozohrávku nezvládli hostia ideálne, ale napokon prišiel aspoň center Cédrica, ktorý odvrátila defenzíva Brightonu.
     
    33
    Momentálne sledujeme opatrnú a veľmi vyrovnanú hru. Hostia sú dobre organizovaní, nikam sa neponáhľajú a udržiavajú si tesný náskok.
     
    32
    Glenn Murray chcel predĺžiť loptu hlavou na rozbehnutého Bruna, ale nerozumel si so spoluhráčom a dopredu môžu ísť hostia.
     
    30
    Tentoraz sa ocitol na trávniku Sofiane Boufal. Domáci fanúšikovia pískajú, pretože nechcú ďalšie prerušenie hry.
     
    29
    Hostia odkopli loptu za čiaru, pretože Dušan Tadić zostal ležať v strede ihriska. Srbský stredopoliar narazil do Bonga, ale nič sa mu nestalo.
     
    28
    Manolo Gabbiadini si vypýtal prihrávku za obranu, dostal loptu do voľného priestoru, ale bol nachytaný v ofsajde.
     
    26
    Anthony Knockaert vnikol do obrany súpera, dobre našiel voľného Pascala Großa, ale jeho spätná prihrávka do šestnástky nebola presná.
     
    25
    Hostia stratili loptu. Nepresnú prihrávku nedokázal zachytiť na ľavom krídle strelec jediného dnešného gólu Steven Davis.
     
    24
    Southampton sa po dlhšom čase dostal k lopte a pokúša sa o súvislú kombináciu na vlastnej polovici ihriska.
     
    23
    Zatiaľ je to zápas bez šancí. Ani jeden tím si nedokázal vypracovať príležitosť z hry. Jediný gól padol po vydarenej štandardke hostí.
     
    22
    Bruno si pomohol nedovoleným zákrokom. V snahe získať loptu v rohu ihriska stiahol na trávnik Ryana Bertranda.
     
    21
    Brighton je momentálne jasne aktívnejší. Od inkasovaného gólu herne ožil, zlepšil pohyb a prevyšuje hostí.
    19. Davy Pröpper (BRN)
     
    19
    Fraser Forster si pripísal prvý úspešný zákrok v dnešnom stretnutí. Po štandardnej situácii hlavičkoval do stredu brány Davy Pröpper.
     
    18
    Ryan Bertrand sa pokúšal o efektnú pätičku, ale stratil loptu a musel sa rýchlo vrátiť do defenzívy. Urobil preto taktický faul.
     
    17
    Bruno bol zase zapojený do kombinácie na pravom krídle. Anthony Knockaert mu však neposlal ideálnu prihrávku a zahnal ho za čiaru.
     
    16
    Davy Pröpper našiel pekným pasom cez celú šírku ihriska voľného Bruna, ale jeho center z pravej strany skončil v náručí Forstera.
     
    15
    Hostia sa od streleného gólu stiahli a čakajú na odpoveď nováčika Premier League. Brighton má preto viac priestoru.
     
    14
    Glenn Murray dostal prihrávku na hranicu pokutového územia, ale nevyšlo mu spracovanie lopty a rýchlo ju stratil.
     
    13
    Domáci futbalisti nevyužili dlhší pobyt na útočnej polovici. Loptu si posúvali ďaleko od súperovej brány a nedokázali nič vymyslieť.
     
    11
    Bruno na poslednú chvíľu zachytil loptu na trávniku a odcentroval z pravej strany do pokutového územia. Nenašiel však kolegov v modro-bielom.
     
    10
    Domácemu tímu sa zatiaľ vôbec nedarí prechod do útoku. Dlhý nákop Shana Duffyho smeroval do územia nikoho.
     
    9
    Hostia výborne kontrolujú loptu a v úvodných minútach ovládajú dianie na trávniku. Brighton sa ešte nedostal do blízkosti brány.
     
    8
    Nenápadný defenzívny zákrok na Boufala priniesol hosťom výhodnú štandardku, po ktorej dokázali otvoriť skóre. Veľký podiel na presnom zásahu Davisa mal James Ward-Prowse.
    7. Steven Davis (SOT) - 0:1
     
    7
    Southampton dal gól! Priamy kop rozohral po dlhšej príprave James Ward-Prowse, ktorý zakrútil loptu krásne do žrde. V šestnástke bol pripravený STEVEN DAVIS a jeho hlavička skončila v sieti.
     
    5
    Sofiane Boufal si nedokázal pripraviť loptu na strelu, ale získal pre svoj tím aspoň zaujímavú štandardku, z ktorej môžu jeho spoluhráči ohroziť bránu.
     
    4
    Virgil van Dijk výborne prečítal prihrávku súpera a získal loptu. Následne vysunul na pravom krídle Cédrica Soaresa, ktorý sa nepresadil.
     
    3
    Domáci si mysleli, že James Ward-Prowse prešiel s loptou za čiaru, a tak nereagovali na jeho prihrávku pred bránu. Mali však šťastie, že tam nebol nikto z hráčov Southamptonu.
     
    2
    Southampton získal loptu a už dlho si ju posúva v okolí stredovej čiary. Do hry sa zapájajú predovšetkým obrancovia.
     
    1
    Domáci futbalisti mali na starosti úvodný výkop. Brighton nastúpil v modro-bielych dresoch, Southampton v červeno-bielej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo – Groß – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Hemed, Goldson, March, Schelotto, Suttner, Is. Brown.

    Southampton FC: Forster – Soares, V. van Dijk, Hoedt, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Tadić, Ward-Prowse, Boufal – Gabbiadini.
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, Stephens, S. Long, Redmond, P.-E. Höjbjerg, McQueen.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu desiateho kola anglickej Premier League. V súboji dvoch tímov z juhu krajiny nastúpi Brighton & Hove Albion proti Southamptonu.

    Brighton & Hove Albion figuroval po deviatich kolách na dvanástej priečke tabuľky so ziskom jedenástich bodov a takmer vyrovnaným skóre 9:10. Nováčik súťaže mal po reprezentačnej prestávke priaznivý los a využil ho na zisk štyroch bodov. Najskôr v domácom prostredí remizoval s Evertonom 1:1 a v predchádzajúcom kole triumfoval jednoznačne 3:0 na trávniku West Hamu. Brighton je silný predovšetkým pred vlastnými fanúšikmi. V štyroch domácich zápasoch nazbieral sedem bodov a podľahol iba favorizovanému Manchestru City hneď v prvom kole.

    Southampton má takmer totožnú bilanciu ako jeho dnešný súper a pred víkendovými súbojmi sa nachádzal na desiatej pozícii. V deviatich kolách trikrát vyhral, trikrát remizoval a trikrát prehral, čo znamená, že nazbieral dovedna dvanásť bodov a má mierne negatívne skóre 8:9. The Saints takisto dobre zvládli dva duely po reprezentačnej prestávke. Vo ôsmom kole remizovali doma s Newcastlom 2:2 a v deviatom ligovom vystúpení porazili na vlastnom trávniku West Bromwich 1:0. Southampton odohral v doterajšom priebehu ročníka iba tri duely na ihriskách súperov.
    Vonku remizoval s Huddersfieldom, vyhral proti Crystal Palace a naposledy podľahol Stoke.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 52. G. Murray – 7. S. Davis

    Karty:   62. G. Murray (BRN), 79. Duffy (BRN), 90+1. Bong (BRN) – 62. Hoedt (SOT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:10.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Bruno (C), Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, D. Pröpper, Izquierdo (87. March) – Groß (83. Is. Brown) – G. Murray.
    Náhradníci: Krul – Hemed, Goldson, March, Schelotto, Suttner, Is. Brown.

    Southampton FC: Forster – Soares, V. van Dijk, Hoedt, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Tadić (83. S. Long), Ward-Prowse (83. P.-E. Höjbjerg), Boufal (72. Redmond) – Gabbiadini.
    Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, Stephens, S. Long, Redmond, P.-E. Höjbjerg, McQueen.