Lipsko – Stuttgart 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:5 (kon.) | Frankfurt – Dortmund 2:2 (kon.)
Augsburg – Hannover 1:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 0:1 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:1 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 21.10.2017, 18:30 • Imtech Arena, Hamburg • Nemecká Bundesliga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Hamburger SV

    HSV stále hľadá svoju zašlú slávu a zdá sa, že aj v tejto sezóne by z toho mal byť boj o záchranu v Bundeslige. Po ôsmich kolách tomu všetko nasvedčuje, nakoľko Hamburg sa nachádza na pätnástom mieste so siedmimi bodmi za dve výhry, jednu remízu a päť porážok. Jeho skóre je 6:14. Iba dva tímy súťaže dostali viac gólov a taktiež len dva ich dali menej.

    Klub ťahal nepríjemnú sériu štyroch prehier v rade, ktorú ešte pred reprezentančnou pauzou preťal remízou proti Werderu Brémy, lenže naposledy prišla prehra s Kolínom.

    FC Bayern Mníchov

    V domácej Bundeslige sa Bayern po výmene trénera, keď Carla Ancelottiho nahradil Jupp Heynckes, veľmi dobre naladil, keď doma rozstrieľal Freiburg 5:0. Prerušil teda krátku sériu dvoch remíz proti Wolfsburgu a Herthe, V tabuľke je z toho ale iba druhé miesto, dva body za Borussiou Dortmund. Bayern má 17 bodov so skóre 21:7. Päťkrát vyhral, dva razy remizoval a v jedinom prípade, proti Hoffenheimu, prehral.

    Najlepším strelcom v lige je Robert Lewandowski, dal už deväť presných zásahov.

    "Bavori" taktiež súťažia aj v Lige majstrov. Doposiaľ odohrali tri zápasy a všetky skončili výsledkom 3:0 pre domácich. To znamená, že porazili Anderlecht s Celticom, podľahli PSG.
     
    Úvodné zostavy:

    Hamburger SV: Mathenia – Papadopoulos, Mavraj, van Drongelen – Diekmeier, Hunt, G. Jung, Santos – Hahn, Sakaj – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Holtby, Walace, Kostić, Waldschmidt, Schipplock, Ito.

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Arturo Vidal – Robben, James Rodríguez, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – J. Boateng, Th. Alcântara, Kimmich, T. Müller, Rudy, Wriedt..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Bayern mal výkop tohto stretnutia, avšak o loptu v strede poľa prišiel. Wood si nabiehal na kolmicu za obranu súpera, všetko vyriešil stopér Hummels.
     
    2
    Hostia sa snažia od začiatku zápasu držať loptu na svojich kopačkách, čo im v prvej minúte nevyšlo najlepšie, no teraz to chcú aplikovať podľa predstáv.
     
    3
    Dobrá strela spoza pokutového územia nebola na zahodenie, mierila ale iba do miest, kde bol pripravený brankár Bayernu Mníchov Ulreich.
     
    5
    Hamburg od začiatku s vysokým presingom, ktorý znepríjemňuje život favoritovi tohto stretnutia. Bayern sa snaží prenikať dopredu po ľavej strane.
     
    7
    Zápas sa od začiatku odvíja hlavne v strede poľa, kde sa ani jeden z tímov nevie naplno presadiť, pretože hráči súpera na oboch stranách veľmi dobre napádajú rozohrávky.
     
    8
    Hummels zastavil krídelnú akciu za cenu autu, ktorý rozohral Diekmeier, lenže po centri do šestnástky všetko vyriešil za pomoci Ulreicha Rafinha.
     
    9
    Coman dostal z krídla loptu do pokutového územia, no jeho pokus bol zablokovaný a odráža sa veľmi ďaleko od brány Hamburgu, kde strela mala ísť.
     
    10
    Desať minút za nami. Verme, že boli oťukávacie a hra sa bude postupom času už len zlepšovať.
     
    11
    Hrá sa na polovici Bayernu Mníchov, pri lopte sú však hlavne hráči hosťujúceho tímu. HSV sa zatiaľ márne snaží niečo zaujímavejšie vymyslieť.
     
    12
    Santos sa síce zľava dostal k centru, ten bol okamžite odvrátený a dopredu mohol ísť Bayern. Kolmica na krídlo však neprešla.
     
    13
    Arjen Robben predviedol svoju typickú akciu, pokus trafiť loptu k vzdialenejšej žrdi vôbec nevyšiel. Dobre zasiahli obrancovia Hamburgu.
     
    14
    Faul v strede poľa od jedného z domácich zastavil akékoľvek snaženie Hamburgu. Rozohrával Tolisso, Bayern po prechode na polovicu súpera získal aj priamy kop.
     
    15
    Ďalší faul domácich, tentoraz si to nepríjemným zásahom niekde pod koleno odniesol rýchly krídelník Kingsley Coman. Defenzíva HSV sa bude musieť mať na pozore.
     
    16
    James Rodríguez poslal nízky center, jeho lopta namierila k prvému hráčovi Hamburgu a ten ju rezolútnym odkopom poslal preč.
     
    18
    Kingsley Coman poslal z krídla nebezpečný center do malého vápna, pred hráčmi Bayernu ale prvý loptu zachytil brankár Mathenia.
     
    19
    Hamburg získal na útočnej polovici priamy kop. Ten rozohral na krátko a postupne sa snažil dostať sa bližšie k bráne Bayernu. Nakoniec prišiel center sprava, ktorý pred Woodom chytil Ulreich.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach získava Bayern rohový kop, z ktorého nezaprší, nakoľko centrovaný pas bol veľmi nízky a nemal nárok na úspech.
     
    21
    Arjen Robben dostal loptu do pokutového územia, kde si ju ešte potiahol okolo súpera, lenže namieril do bočnej siete. Teoreticky mohol prihrávať Lewandowskemu, ktorého nevidel.
     
    22
    Robben znova v akcii, avšak tentoraz mu lopta ušla od nohy a v snahe ešte ju udržať si pomohol faulom. To sa mu síce nepáči, ale nemá na výber.
     
    23
    Vysoký presing od hráčov Hamburgu pokračuje v každej situácii, kedy má loptu na kopačkách Bayern a jeho hráči. V tejto chvíli to ale znamenalo útočný faul.
     
    24
    Süle si dal pozor na dotierajúceho Wooda a cez Ulreicha začína ďalšia akcia mníchovského veľkoklubu. Lopta sa razom ocitla na krídle, kde pred Comanom zasiahol Mathenia.
     
    25
    Už sme za polovicou prvého polčasu, no gól stále nepadol. Dokonca nebola k dispozícii ani nejaká väčšia príležitosť. Skôr sú to taktické šachy.
     
    27
    Pekná kolmica do šestnástky hostí našla síce Santosa, lenže pri ňom sa okamžite ocitol stopér Sule a zaujímavý prienik prerušil odkopom na rohový kop.
     
    28
    Centrovaná lopta bola príliš vysoká a dlhá, čo znamená, že na požadovaných futbalistov nemala nárok prejsť.
     
    29
    Bayern Mníchov drží loptu v strede poľa, kde naďalej vyčkáva na nejakú vhodnú chvíľu, kedy by sa jeho hráči dostali bližšie k šestnástke súpera.
     
    30
    Zobrať na seba to skúsil Kingsley Coman, ktorý sa predral z krídla až do šestnástky. Hľadal ešte Lewandowskeho, tento pas presný nebol.
     
    31
    Lewandowski sa vrátil pomôcť defenzíve, lenže ani za pomoci Tolissa loptu nezískali. Van Drogelen dokázal vybojovať rohový kop.
     
    32
    Nízky center od Sakaja sa do šestnástky nedostal. Najbližšie k tomu mal Hunt, v poslednej chvíli ho predskočil jeden z hráčov Bayernu a odkopol do bezpečia.
     
    33
    Dobrý náznak šance pre domácich hráčov. Wood sa takmer rútil do veľkej možnosti, nakoniec bol na svojej ceste zastavený a lopta mu bola odkopnutá za autovú čiaru.
     
    34
    Diekmeier vhodil loptu späť do hry a HSV sa naďalej drží blízko brány Svena Ulreicha. Priama strela zatiaľ neprichádza.
     
    36
    Santos sa pokúsil dlhým nákop z hĺbky vlastnej polovice vyzvať na nábeh Wooda, avšak guľatý nezmysel letel veľmi ďaleko od Američana, ktorý naň nemal nárok.
     
    37
    Diekmeier prečítal prihrávku na Alabu, lenže nakoniec z toho nebola rýchla kontra, ako si domáci predstavovali. Wood získal aspoň rohový kop.
     
    38
    Centrovaný pas našiel iba hlavu dobre postaveného Alabu. Po jeho odvrátení prenikal dopredu Kingsley Coman, ktorý sa po sklze jedného zo súperov porúčal na zem.
     
    39
    Hlavný arbiter sa ešte poradil, zobrať si čas na rozmyslenie a mladého Gideona Junga (Hamburger SV) rovno vylúčil!
    39. Červená karta po druhej žltej
    gol107bf751078626502.gif
     
    41
    Bayern je na začiatku dlhej presilovky, ak sa nič neočakávané nestane. Uvidíme, ako sa s ňou popasuje a či mu pomôže streliť nejaký ten gól, na ktorý v tomto zápase stále čakáme.
     
    42
    Menšia strkanica pri postrannej čiare po faule na Tolissa, hlavný arbiter možno rozdá aj nejaké karty, no možno nie.
     
    44
    Prvý polčas sa chýli ku koncu. Hamburg tieto minúty asi nejako prežije, ale v druhom dejstve sa môže tešiť na ofenzívnu snahu Bayernu otvoriť skóre.
     
    45
    Žltú kartu dostáva James Rodríguez (FC Bayern Mníchov).
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme nevideli prakticky žiadnu gólovú šancu. Oba tímy si zakladajú hlavne na pozorných defenzívach. Hamburg však bude dohrávať a niekoľko minút už aj dohráva bez vylúčeného Junga, takže zápas môže dostať úplne iný charakter.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza James Rodríguez, prichádza Thomas Müller.
     
    48
    Bayern je od začiatku polčasu nasťahovaný pred šestnástkou súpera, ale až teraz prišla tiahla strela Vidala spoza vápna. Tá bola ešte tečovaná vedľa brány, nasleduje roh.
     
    49
    Robben zakrútil loptu do malého vápna, kde si naskakoval Hummels, lenže pomohol si útočným faulom proti gréckemu stopérovi Papadopoulosovi.
     
    50
    Ďalšia lopta do pokutového územia, tentoraz Hummels hľadal Thomasa Mullera. Ten sa k nej nedostal. Hlavný arbiter okamžite prišiel za brankárom Matheniom a jasne mu vysvetlil, že akékoľvek zdržovanie bude trestať.
     
    51
    Arjen Robben našiel Mullera v pokutovom území. Nemec chcel okamžite loptu pätou spoluhráčovi vrátiť, našiel iba futbalistov súpera.
     
    52
    Bayern dal gól!
    Center zľava spadol pred hranicou malého vápna Hamburgu, kde ešte Muller prihral po svojej pravej ruke a voľný CORENTIN TOLISSO nemal so zakončením veľa práce.
    52. Corentin TOLISSO - 0:1
    bay1.gif
     
    53
    Okamžite prichádza príležitosť aj na druhej strane. Sakaj si to nasmeroval do šestnástky, kde spadol, no penalta sa nepískala. Z hranice vápna však vypálil Hunt a Ulreich mal čo robiť, aby strelu vyrazil.
     
    54
    Z rohového kopu domácich hráčov nezapršalo, odrazená lopta skončila ideálne pri brankárovi Ulreichovi.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thomas Müller, prichádza Thiago Alcântara.
     
    56
    Thomas Müller na ihrisku dlho nevydržal. Zahral si len zhruba desať minút, po ktorých sa kvôli zdravotným problémom musel porúčať opäť na lavičku.
     
    58
    Robert Lewandowski číhal na hranici ofsajdu, kde dostal prihrávku, no zradil ho prvý dotyk a lopta mu odskočila až k brankárovi Matheniovi.
     
    59
    Papadopoulos zakročil proti centru z krídla, ktorý pred poľským útočníkom nasmeroval na rohový kop. Nasledoval center Robbena Mathenia si s touto loptou poradil.
     
    60
    Hodina hry za nami. Hamburg hrá s desiatimi hráčmi už niečo málo cez dvadsať minút. Doposiaľ sme videli jeden presný zásah, o ktorý sa postaral Tolisso.
     
    61
    Arturo Vidal sa znova oprel do lopty. Jeho zakončenie nebolo zlé, lenže našlo pripraveného Papadopoulosa, ktorý loptu zrazil.
     
    62
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Aaron Hunt, prichádza Lewis Holtby.
     
    64
    Bayern neutícha vo svojej ofenzívnej aktivite. Zľava centroval Alaba, našiel za šestnástkou Robbena. Ten ešte vysunul Rafinhu, avšak pas Brazílčana odvrátil jeden z obrancov HSV.
     
    66
    Thiago Alcantára si to namieril do šestnástky cez veľkú presilu hráčov, takže jeho snaha sa skončila. Bayern ešte síce pokračoval v hre, no nedokázal uspieť.
     
    67
    Kingsley Coman vystrelil spoza šestnástky technickým pokusom niekde pod brvno, ale presne k miestam, kde bol pozorný a pripravený brankár Mathenia.
     
    68
    Nákop zo stredu ihriska Robben nestihol spracovať, dobre proti nemu vyštartovať hamburský brankár a celú situáciu zastavil.
     
    69
    Bayern Mníchov sa s loptou zabáva v strede ihriska. Nehrnie sa síce do žiadny náznakov šancí, ale tie ako keby prichádzali samé.
     
    70
    Robeen poslal krásny pas do pokutového územia na nabiehajúceho Tolissa, pred ním rybičkou v poslednej chvíli vyboxoval brankár Mathenia.
     
    71
    Po rohovom kope vystrelil spred hranice šestnástky Thiago Alcántara, jeho krásny technický projektil Mathenia zastaviť nemohol, pomohla mu žrď.
     
    72
    Vyzerá to tak, že Hamburg sa nevie zmôcť na nič ofenzívne, pretože je stále zatiahnutý vzadu. Bayern síce vyhráva iba o jeden gól, ale bez problémov kontroluje priebeh stretnutia.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Gotoku Sakaj (Hamburger SV).
     
    75
    Pätnásť minút do konca stretnutia. Vyzerá to tak, že nie je najmenší dôvod, aj napriek iba jednogólovému náskoku pochybovať o tom, že Bayern dnes "pustí perie".
     
    76
    Žltú kartu dostáva Corentin Tolisso (FC Bayern Mníchov).
     
    76
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza Rick van Drongelen, prichádza Tacuja Ito.
     
    77
    Striedanie v tíme Hamburger SV: z ihriska odchádza André Hahn, prichádza Filip Kostić.
     
    78
    Po strele Lewandowskeho, ktorý bola zrazená, nasledoval rohový kop. Mats Hummels sa dostal k hlavičke, mieril len tesne vedľa brány. Navyše, práve poľský útočník takmer na loptu dočiahol a mohol zmeniť jej smer, aby šla do siete.
     
    79
    Štadión v Hamburgu sa po dlhšom čase poriadne prebudil, pretože domáci hráči získali rohový kop. Nevyťažili z neho ale nič, Ulreich si dal pozor.
     
    80
    Ďalší rohový kop pre Hamburg. Ostáva desať minút do konca, tak, že by domáci naozaj ešte favorita prekvapili?
     
    81
    Hamburg nakoniec po centrovanej lopte nezahrozil, dopredu preto prešili hráči Bayernu. Po nepresnosti môže od vlastnej brány rozohrávať gólman Mathenia.
     
    82
    Arjen Robben sa dostával do samostatného nájazdu, avšak vynikajúce ho prečítal Mathenia, ktorý vybehol, zmenšil strelecký uhol a všetko vyriešil k svojej spokojnosti.
     
    83
    Po rohovom kope sa k hlavičke dostal Thiago, druhýkrát v tomto stretnutí ho o gól obrala bránková konštrukcia.
     
    84
    Na druhej strane zapol motory Kostič a po veľmi dobrom centri do malého vápna na rohový kop musel odkopávať Sule.
     
    85
    Hamburg svoju akciu nezakončil, dopredu znova prešli hostia. Thiago v dobrej pozícii zľuftoval, Vidal prudkú strelu vyslal priamo na miesta, kde stál Mathenia.
     
    87
    Robben mal veľmi veľa priestoru, avšak zle vyhodnotil situáciu a prihral do miest, kde bol Ito. Po jeho pase znova pri lopte Bayern, ktorý ide dopredu vďaka Rafinhovi.
     
    88
    Arjen Robben vystrelil z voleja spred rohu malého vápna po prenesení hry od Comana, lenže vo výbornej pozícii dnes kapitán "Bavorov" minul bránu.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Domáci idú dopredu. Wood dočahoval na dlhý center, ktorý špičkou kopačky posunul k Itovi, lenže tomu loptu spred nosa odkopol Alaba.
     
    90+2
    Lewandowski mohol poistiť výhru Bayernu, keďže ho Coman našiel úplne voľného v malom vápne pred prázdnou bránou, lenže Poliakovi sa lopta zamotala medzi nohami a išla vedľa brány.
     
    90+3
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Joshua Kimmich.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Bayern dnes síce nevyhral nijako presvedčivo, ale hlavne druhý polčas mal po vylúčení Junga plne pod kontrolou. Červená karta bola rozhodujúcom faktorom, nakoľko HSV dnes nehralo zle, ale muselo sa brániť. Jediný presný zásah stretnutia strelil Tolisso.
     
    Ja sa teda s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (20:25:46)

    Matej Kubove

    Góly: 52. Tolisso

    Karty:   73. Sakaj (HAM) – 45. James Rodríguez (BAY), 76. Tolisso (BAY)   39. G. Jung (HAM)


    Hamburger SV: Mathenia – Papadopoulos, Mavraj, van Drongelen (76. Ito) – Diekmeier, Hunt (62. Holtby), G. Jung, Santos – Hahn (77. Kostić), Sakaj – Wood.
    Náhradníci: Pollersbeck – Holtby, Walace, Kostić, Waldschmidt, Schipplock, Ito.

    Bayern Mníchov: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Arturo Vidal – Robben, James Rodríguez (46. T. Müller, 55. Th. Alcântara), Coman (90+3. Kimmich) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – J. Boateng, Th. Alcântara, Kimmich, T. Müller, Rudy, Wriedt.