Košice – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Detva – Nitra 0:7 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:3 (kon.)
Trenčín – Žilina 7:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 5:0 (kon.)
koniec
HK Detva
0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
HK Nitra
Piatok 20.10.2017, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 13. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. V Detve sa dnes predstaví Nitra a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Detvanci začali sezónu katastrofálne. Nováčik súťaže je v tabuľke posledný a na konte má po 13 odohraných zápasoch iba jediný bod, a to za remízu 2:2, ktorú v riadnom hracom čase ešte v druhom kole doma uhral proti Novým Zámkom. Hokejisti Detvy tak na víťazstvo v elitnej slovenskej súťaži stále iba čakajú. Demotivujúce je pre nich určite aj celkové skóre 16:48 a fakt, že aj mladíci z výberu HK Orange 20 majú viac bodov. Detve psychicky nepomohol ani posledný zápas, v ktorom doma vo veľkom derby podľahla Zvolenu jasne 0:5.

    Nitrania so začiatkom ročníka takisto nemôžu byť spokojní. V tabuľke sa nachádzajú až na ôsmej priečke, pretože v 13 odohraných zápasoch získali iba 17 bodov a celkové skóre 46:48. Mužstvo s tradične vysokými ambíciami sa naposledy navyše ani nenaladilo víťazne, pretože doma prehralo so Žilinou tesne 2:3. Nitrianskych hokejistov ale môže tešiť aspoň fakt, že prvý vzájomný zápas s Detvou v tejto sezóne vyhrali v polovici septembra doma hladko 5:2 a aj dnes sú v pozícii jasných favoritov.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Orin Detva: Nagy (Verbický) – Kuchlev, Gachulinec, Martin Chovan, Sládok, Šimon, Jendroľ, Michalek – Novák, Ščurko, Milý – Tibenský, Matúš Chovan, Abramov – Halás, Gašpar, Žilka – M. Surový, Murček, Ondris

    HK Nitra: M. Laco (Lawson) – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Luciani – Šille, Ondrušek, Štumpf

    Rozhodca: Lokšík, Lauff – Bogdaň, M. Korba.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    Prvé buly tohto zápasu vyhrla hosťujúci Krištof a Nitra chcela založiť útočnú akciu, ale puk napokon iba nahodila na zadný mantinel a nedokorčuľovala ho tam.
     
    00:58
    Nitrania to skúsili prihrávkou v strednom pásme. K modrej čiare dostal puk Blackwater a popri mantineli aj prenikol do pásma, ale tam bol rýchlo odzbrojený.
     
    01:36
    Nitrania napokon do útoku prešli. Rzavský mal dobrú šancu pri pravej žrdi, kde ostal úplne nepokrytý, ale puk netrafil správne a bránku minul.
     
    02:20
    Vpredu to skúsili aj domáci. Jendroľ pálil od modrej čiary, ale brankár Laco vôbec nemusel zasahovať, pretože puk zrazili hráči stojaci pred ním.
     
    02:46
    Na opačnej strane to individuálne skúšal Šille, ale neuspel. Rozhodca následne hru prerušil, pretože na zemi ostal ležať Štumpf, ale vylučovať sa nebude.
     
    03:18
    Nitra je smerom dopredu aktívnejšia. Paulovič terza nemal komu prihrávať, a tak puk aspoň nahodil na zadný mantinel, na čo si ale Detva dáva veľký pozor.
     
    03:55
    Detvianski hokejisti puk získali na svoje hokejky a pokúšajú sa dostať do útoku, ale aj oni narážajú na sklopevnú defenzívu. Na zaujímavejšiu šancu zatiaľ iba čakáme.
     
    04:40
    Ordzovenský dostal puk do útočnej tretiny Nitry. Jakub Ručkay chcel ešte prihrávať Luvcianimu, ale ten bol dobre pokrytý.
     
    04:55
    Luciani teraz sám potiahol akciu a vystrelil. Gólman Nagy si pohodlne poradil, ale potom ešte dorážal Henrich Ručkay, avšak ani on neuspel.
     
    05:36
    Nitra dala gól!
    Hostia sa ujímajú vedenia! Vyčítať si to teraz môže domáci gólman Nagy, ktorý sa za bránkou pokúšal pomôcť svojim spoluhráčom, ale puk poslal len súperom a tí sa okamžite usadili v útoku. MICHAL PUPÁK sa potom do strely oprel za hranicou pravého kruhu a uspel. Asistencia: Timotej Šille.
    05:36 Timotej ŠILLE - 0:1
     
    07:00
    Detvianski hokejisti tak opäť prehrávajú a budú to mať ešte veľmi náročné. Nitra je psychicky povzbudená a bude pokračovať v ofenzívnej snahe.
     
    08:43
    Nitra dala gól!
    Hostia zvyšujú svoj náskok! TIMOTEJ ŠILLE mal teraz jednoduchú pozíciu, pretože krížnu prihrávku dostal priamo pred odkrytú časť bránky a tam nemohol zaváhať. Asistencie: Daniel Štumpf, Richard Ondrušek.
    08:43 Timotej ŠILLE - 0:2
     
    08:43
    Domáci tréner si vyžiadal oddychový čas. Detva prehráva už rozdielom dvoch presných zásahov a ak nechce skončiť s debaklom, bude musieť rýchlo zmeniť herný prejav.
     
    09:24
    Paulovič prihrával pred bránku, kde sa objavil Kutálek, ale ten v rýchlosti na dobrý puk nezareagoval ideálne. Nagy si môže vydýchnuť.
     
    10:41
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Anthony Luciani – 2 min., držanie hokejky).
     
    11:30
    Detve presilovky nejdú a potvrdzuje to aj teraz. Domácich hokejistov pri pokuse o prechod do útočného pásma zastavil iba ofsajd na modrej čiare.
     
    11:50
    Detva stále nie je v útoku, Gašpar musí puk zbierať až za vlastnou bránkou. Domácim hokejistom sa vôbec nedarí.
     
    12:16
    Domáci do útoku teraz síce prešli, ale Ordzovenský rýchlo získal puk a vyhodil ho cez všetky čiary. Nitrianske oslabenie sa chýli ku koncu.
     
    12:41
    Vylúčený Luciani už mieri na trestnú lavicu a Nitra pokračuje v plnom počte. Katastrofálna detvianska presilovka nepriniesla žiadnu zaujímavú strelu.
     
    13:07
    Detva vyhodila puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po pravici Nagya.
     
    13:29
    Nitrania buly nevyhrali, ale rýchlo založili novú útočnú akciu a skúsili to aj strelecky. Z ľavého kruhu zakončoval Korím, ale brnakár Detvy všetko dobre videl a hru prerušil.
     
    13:32
    Nitra dala gól!
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme a bezprostredne po ňom zvyšujú svoj náskok. Puk smeroval z kruhu priamo pred modrú čiaru, odkiaľ BRANISLAV MEZEI prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Michal Krištof.
    13:32 Branislav MEZEI - 0:3
     
    13:32
    Striedanie v tíme HC 07 Orin Detva: z ihriska odchádza brankár Adam Nagy, prichádza Vladislav Verbický.
     
    13:56
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Jameson Milam – 2 min., sekanie).
     
    13:56
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Jozef Sládok – 2 min., sekanie).
     
    15:28
    Nitra to skúša strelecky. Od modrej čiary pálil Macejko, ale jeho pokus Verbický dobre videl a zneškodnil ho.
     
    16:37
    Nitrianski hokejisti majú hru plne pod kontrolou a pokačujú v pohodlnej ofenzívnej hre. Detva sa iba bráni a nevie nič vymyslieť.
     
    17:07
    Detva ale teraz do útoku prešla a dokonca z toho bolo prečíslenie troch proti jednému! Na jeho konci smerovala prihrávka na úplne voľného Tibenského, ktorý mohol zakončovať do prázdnej časti bránky, no netrafil ju.
     
    17:13
    Odrazený puk chceli domáci bleskovo vrátiť do útočnej tretiny, ale na modrej čiare bol z toho iba ofsajd. Hra sa preto prerušuje.
     
    18:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Detvianski hokejisti teraz fyzicky trošku pritvrdili a snažia sa aj viac útočiť, pretože by neradi inkasovali debakel.
     
    18:11
    Nitra prepadla v defenzíve a mohla inkasovať! Lukáš Novák sa sám vyrútil zoči-voči hosťujúcemu gólmanovi, ktorý navyše nemal v ruke hokejku. Domáci hráč zakončoval prudko ponad ľavý betón brnakára, ale Laco vytiahol skvelý zákrok lapačkou a gól z toho nie je.
     
    19:13
    Hostia prešli spoza vlastnej bránky až do útočného pásma, kde sa Ondrušek s pukom nezahrával a skúsil ho nastreliť na domácu bránku. Verbický si tam poradil.
     
    19:20
    Nitra prehrala buly v útočnom pásme a domáci mohli ísť do ofenzívy, ale opäť je z toho iba ofsajd na modrej čiare.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina žiadne prekvapenie nepriniesla a favorizovaná Nitra sa ujala vedenia. Hostia si postupne vypracovali až trojgólový náskok, ovládli hru a na hokejkách majú veľkú psychickú pohodu. Uvidíme, či v ďalších periódach pridajú aj ďalšie presné zásahy, alebo či sa Detve podarí skóre korigovať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Detva sa v úvode druhej periódy dostala do útoku. Ščurko to tam skúšal individuálne a spoza bránky sa natlačil do zakončenia, ale neuspel.
     
    20:48
    Domáci ešte v pásme ostali, ale Laco si dal opäť pozor a puk vyrazil pred seba. Tam chcel dorážať Abramov, ale bol odstavený.
     
    21:37
    Detva zbiera puk za vlastnou bránkou a bude chcieť útočiť, ale nitrianski hokejisti vysoko napádajú rozohrávku.
     
    21:44
    Detvania napokon útočnú akciu založili a na jej konci to skúsili aj strelecky. Zakončoval Žilka, ale Laco mal úplne odkrytý výhľad a nemohol sa mýliť.
     
    22:48
    Detva prešla do útočnej tretiny a strieľala opäť. Skúšal to Gachulinec, ale ani on neprekvapil nitrianskeho gólmana a skóre sa stále nemení.
     
    22:55
    Musíme uznať, že v úvode druhej tretiny sú domáci hokejisti podstatne aktívnejší ako v prvom dejstve. Ich ofenzívna snaha je sympatická, ale vôbec nie je nebezpečná.
     
    23:33
    Domáci využili to, že Nitra pri mantineli v obrannom pásme dvakrát zaváhala a puk posunula Detvanom. Spomedzi kruhov to skúšal Murček, ale iba tesne prestrelil bránku.
     
    24:09
    Ďalšia dobrá príležitosť domácich!! Halás spoza bránky prihral do pravého kruhu, kde bol úplne voľný Žilka, ale brnakár Laco si s okamžitou strelou poradil.
     
    24:14
    Domáci vyhrali buly a okamžite to po ňom skúsili opäť. Tentokrát bol zakončujúcim hráčom Sládok, no ani on neuspel.
     
    25:57
    Detvianski hráči v obrannom pásme bojovali o puk. Napokon ho získal Milý, ale v ľavom kruhu to nemal na strelu a ešte skúšal prihrávať, ale ani to domácim nevyšlo.
     
    26:39
    Nitra prešla do útoku a aj ona strelecky zakončovať. Takmer až od modrej čiary to skúsil Milam, ale Verbický situáciu ustál a puk schoval vo výstroji.
     
    26:54
    Hostia zakladali ďalšiu útočnú akciu, ale prihrávku v strednom pásme nedokázal zachytiť Macejko a puk smeroval iba na hokejky domáceho celku.
     
    27:20
    Domáci Šimon inkasoval úder hokejkou do tváre a okamžite sa zrútil na ľadovú plochu, ale rozhodcovia prekvapivo nevylučujú.
     
    27:34
    Nitra dala gól!
    TIMOTEJ ŠILLE strieľa svoj druhý gól! Nitriansky hráč teraz dostal prihrávku na útočnú modrú čiaru, odkiaľ sa sám vyrútil na domáceho gólmana. Verbického chcel pôvodne zrejme prekvapiť blafákom, ale puk mu ušiel a bola z toho strela pod hornú žrď. Asistencie: Karol Korím, Michal Pupák.
    27:34 Timotej ŠILLE - 0:4
     
    27:58
    Nitra sa opäť dostala do zakončenia. Strelecky to skúsil Paulovič, ale brnakár Verbický si dal teraz pozor a strelu zlikvidoval.
     
    28:50
    Detva musí doháňať už štvorgólové manko, čo je z pohľadu domáceho celku zrejme nesplniteľný cieľ. Všetko nasvedčuje tomu, že kríza nováčika súťaže sa ešte viac prehĺbi.
     
    30:00
    Prvá polhodina zápasu je za nami. Na ihrisku sa nič nemení. Detva je stále pomerne aktívna, ale v zakončení je domáci celok úplne bezzubý.
     
    33:34
    Zaujímavá šanca pre Detvu. Laco iba vyrážal strelu, ktorú zrejme vôbec nevidel. Potom dorážal Abramov, ale nitriansky gólman sa stihol presunúť a úspešne zakročiť.
     
    33:45
    Laco puk vyrazil do hry a Nitra prešla na opačnú polovicu klziska, kde sme videli veľmi podobnú situáciu. Teraz ale dorážal Luciani, no gólman opäť uspel a skóre sa nemení.
     
    34:05
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Michal Murček – 2 + 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    34:55
    Krištof si pýtal prihrávku v ľavom kruhu, ale tam ho výborne pokryl Žilka a ten puk vyhodil cez všetky čiary. Detva sa zatiaľ úspešne bráni.
     
    35:27
    Nitra zrejme priveľmi kombinuje. Hostia to aj teraz skúšajú prihrávkami krížom cez pásmo, ale zakončenie neprichádza.
     
    35:52
    Napokon sme videli aj strelu. Mikúš nabil Henrichovi Ručkayovi a ten pálil bez prípravy, ale Verbický sa presunul.
     
    36:05
    Presilovka Nitry pokračuje aj po dvoch minútach, pretože Murček faulom spôsobil protihráčovi krvavé zranenie a na trestnej lavici si posedí dohromady štyri minúty.
     
    37:27
    Nitra dala gól!
    Hostia využívajú presilovku a zvyšujú svoj náskok. Presadil sa DANIEL RZAVSKÝ, ktorého súperi nedokázali pokryť medzi kruhmi, a tak mal dostatok času na presné zakončenie. Asistencia: Matej Paulovič.
     
    38:33
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., napadnutie).
     
    39:27
    Nitra to stále skúša. Teraz pálil Mikúš, ale Verbický odolal a puk ostáva v hre.
     
    39:45
    Hostia ešte v pásme ostali a skúsili to opakovane. Zakončoval aj Luciani, ale detvinsky brankár situáciu opäť ustál a skóre sa nemení.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla do detvianskej siete ešte dva góly, a tak domáci celok prehráva už 0:5. Všetko nasvedčuje tomu, že o víťazovi zápasu je už pohodlne rozhodnuté.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Nitra vyhrala prvé buly tretej tretine a pokračuje v dohrávanej presilovke. Hostia sa pokúsia čo najrýchlejšie presunúť do ofenzívy.
     
    40:33
    Strelecky to skúšali Mezei s Paulovičom, ale ani jeden z nich neuspel a Ščurko sa už vracia na ľadovú plochu. Táto početná nerovnováha ostáva nevyužitá.
     
    41:28
    Detva chcela rozohrávať spoza svojej bránky, ale Nitra jej to vysokým forčekingom vôbec nedovoľuje. Hosťujúci hokejisti majú duel plne pod kontrolou.
     
    41:46
    Hosťujúci Rýgl puk nahodil do útočného pásma, kde sa k nemu zakrátko dostal Rzavský, ale Verbický odolala a Detva stále prehráva rozdielom piatich gólov.
     
    42:00
    Rozhodcovia zmenili strelca prvého gólu na Michala Pupáka. Timotej Šille má preto na konte dva góly, a nie hetrik.
     
    42:49
    Vylúčenie v tíme HC 07 Orin Detva (Daniel Gachulinec – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    43:30
    Detva sa musí opäť brániť. Pre Nitru je to šanca na navýšenie náskoku, uvidíme, kto v početnej nerovnováhe uspeje.
     
    44:00
    Laco musí puk zbierať za svojou bránkou. Detva sa teraz úspešne bráni a súpera do výraznejšej šance nepúšťa.
     
    44:23
    Puk opäť preletel cez všetky čiary až k Lacovi. Nitra nehrá presilovku ideálne, ale z pohľadu výsledku jej to vadiť veľmi nemusí.
     
    44:49
    Nitrianska presilovka sa končí, Gachulinec naskakuje z trestnej lavice späť na ľadovú plochu.
     
    45:03
    Nitra ale ešte od presilovky ostala v útočnom pásme. Do strely sa tam oprel Mezei, no Verbický puk schoval vo svojom výstroji a bude sa vhadzovať.
     
    46:24
    Detva sa dostala do dobrej príležitosti! Murček si nakorčuľoval medzi kruhy, kde ho neubránil Ordzovenský a nasledovala prudká strela do stredu bránky, kde bol ale pripravený Laco.
     
    46:33
    Emócie vygradovali a videli sme pästný súboj pred detvianskou bránkou. Domáci kapitán Sládok sa pustil do Mikúša, obaja hráči si rozdali niekoľko tvrdých rán, ale ťažko povedať, kto vlastne zvíťazil. Sládok vyzliekol súpera z dresu a Mikúš zase svojho oponenta zložil na ľadovú plochu.
     
    46:33
    Sládok a Mikúš inkasovali osobné tresty a na ľadovej ploche pokračujeme v plnom počte na oboch stranách.
     
    47:04
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Branislav Mezei – 2 min., držanie).
     
    47:45
    Nitra dala gól!
    Hostia skórujú vo vlastnom oslabení. Pochybil domáci gólman Verbický, ktorému vzal puk JUDD BLACKWATER a poľahky skóroval. Bez asistencií.
     
    48:00
    Detvianske trápenie v našej najvyššej hokejovej súťaži nepozná hraníc. Nováčik ligy bude mať aj po dnešnom trinástom kole stále iba jediný bodík.
     
    49:04
    Mezei sa vracia na ľadovú plochu. Toto oslabenie Nitru vôbec nemusí mrzieť, pretože si počas neho hostia iba vylepšili štatistiky.
     
    49:58
    Ščurko vyhral buly proti Blackwaterovi a pomaly sa začína posledná desaťminútovka tohto zápasu. Nitra už iba čaká na zisk troch bodov.
     
    50:50
    Henrich Ručkay bol teraz zle pokrytý medzi kruhmi, ale nevyužil to, pretože jeho strela skončila iba na betónoch detvianskeho gólmana.
     
    51:51
    Nitra si nerozumela v strednom pásme a Halás dostal puk do detvianskeho útoku, ale jeho prihrávka tam nikoho nenašla. Sledujeme iba viacero nepresností na oboch stranách.
     
    52:20
    Hosťujúci Rýgl má puk na hokejke za vlastnou bránkou a bude rozohrávať smerom dopredu. Nitra sa nikam nemusí ponáhľať.
     
    52:41
    Hostia ale napokon puk spoza svojej bránky nedostali a museli sa brániť. Skúšal to domáci Ondris, avšak neuspel a Laco ostáva neprekonaný.
     
    53:57
    Ščurko popri pravom mantineli prenikol do pásma a chcel sa natlačiť až pred bránku, ale bol odstavený Ordzovenským.
     
    54:27
    Jakub Ručkay vyhral buly v útočnom pásme Nitry a nasledovalo Rzavského zakončenie z ľavého kruhu, ale Verbický si pokryl bližšiu žrď a úspešne zakročil.
     
    55:00
    Začína sa posledná púťminútovka tohto zápasu. Budeme zvedaví, či si Marek Laco udrží čisté konto, alebo či sa Detve podarí aspoň čestný zásah.
     
    55:43
    Detva by chcela zaútočiť, ale má veľké problémy s napádaním od svojho súpera. Nitra hrá veľmi spoľahlivo a puk k Lacovi vôbec nepúšťa.
     
    56:28
    Detva sa pri pokuse o rýchlu rozohrávku dopustila iba zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa preto bude po ľavici Verbického.
     
    56:40
    Nitra dala gól!
    HENRICH RUČKAY prenikol do útočnej tretiny popri ľavom mantineli. Zbehol si do kruhu, odkiaľ to skúsil zakončením k vzdialenejšej žrdi, čo Verbický úplne podcenil. Bez asistencií.
     
    57:09
    Nitra mohla skórovať aj ôsmykrát! Výbornú prihrávku dostal dopredu Rzavský a nepríjemne zakončoval, ale Verbický odolal betónom.
     
    58:06
    Domáci Žilka to ešte skúsil, ale jeho bekhendové zakončenie vyrazil brankár Laco iba na ochrannú sieť. Hra sa musí prerušiť.
     
    58:19
    Domáci Matúš Chovan vyhral buly proti Krištofovi a Detva tak má s pukom na hokejke stále ešte aspoň teoretickú šancu na čestný gól. Ak by ho nedala, bol by to v tejto sezóne už piaty detviansky zápas bez skórovania.
     
    59:00
    Začína sa posledná minúta tohto zápasu. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavejšie, pretože o všetkom je už dávno rozhodnuté.
     
    Koniec zápasu.
     
    Nitra splnila očakávania a poľahky si odnáša tri body. Hokejisti spod Zobora tak prehĺbili krízu nováčika súťaže, ktorý má po 14 odohraných zápasoch na konte iba jediný bod. (20:21:20)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 6. Pupák (Šille), 9. Šille (Štumpf, Ondrušek), 14. Mezei (Krištof), 28. Šille (Korím, Pupák), 38. Rzavský (Paulovič), 48. Blackwater, 57. Ručkay


    HK Detva: Nagy (Verbický) – Kuchlev, Gachulinec, Martin Chovan, Sládok, Šimon, Jendroľ, Michalek – Novák, Ščurko, Milý – Tibenský, Matúš Chovan, Abramov – Halás, Gašpar, Žilka – M. Surový, Murček, Ondris
    HK Nitra: M. Laco (Lawson) – Mezei, Rýgl, Ordzovenský, Milam, Kuzma, Versteeg, Korím, Pupák – Kutálek, Krištof, Paulovič – Blackwater, T. Mikúš, H. Ručkay – Rzavský, J. Ručkay, Luciani – Šille, Ondrušek, Štumpf

    Rozhodca: Lokšík, Lauff – Bogdaň, M. Korba