Orange 20 – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 3:1 (kon.)
koniec
HK Orange 20
1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Utorok 17.10.2017, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Mladíci prehrali rozdielom dvoch gólov, ale nemajú za sebou najhorší zápas. Môžeme ich pochváliť za veľkú bojovnosť, avšak dnes rozhodli skúsenosti na strane Novozámčanov, ktorí z Piešťan odchádzajú s tromi bodmi. (19:07:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Presilovka domáceho celku sa končí. Do konca riadnej hracej doby už ostávajú iba posledné sekundy, takže mladíci dnes body nezískajú.
     
    59:20
    Domáci sa teraz nevedeli odhodlať k strele. Napokon to po Tamášiho prihrávke spoza kruhov skúsil Fereta, ale puk bol opäť zrazený a ku Kováčovi ani neprešiel.
     
    58:40
    Mladíci ostávajú v útoku. Tamáši našiel Šmídu a ten bleskovo bez prípravy zakončil, no trafil iba obrancu stojaceho pred ním.
     
    58:10
    Mladíci sa veľmi snažia, ale zatiaľ si nedokázali vypracovať nebezpečnejšiu pozíciu na zakončenie. Skúsení Novozámčania sa výborne bránia.
     
    57:43
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Rastislav Špirko – 2 min., podrazenie).
     
    57:28
    Hostia sa výborne bránia a dokonca sa im podarilo prejsť aj do útoku. Škoda tam ešte prihrával niektorému zo spoluhráčov, ale neúspešne.
     
    57:00
    Čas sa z pohľadu domácich neúprosne kráti a do konca už ostávajú iba tri minúty. Na ľadovej ploche vidíme obrovskú bojovnosť mladých reprezentantov.
     
    56:41
    Domáci prešli do útoku, ale Vašašove zakončenie skončilo iba na hráčovi stojacom pred ním. Brankár Kováč nemusel zasahovať.
     
    56:00
    Začína sa posledná štvorminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Mladíci sa ešte pokúsia o útočný tlak.
     
    55:32
    Nové Zámky mohli zvýšiť svoj náskok! Vo výbornej pozícii bol v pravom kruhu Kovačevič, ktorý pálil po Špirkovej prihrávke, ale brankár Durný sa pohotovo premiestnil.
     
    54:46
    Hostia opäť nepochodili v rozohrávke a puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Kováčom.
     
    54:33
    Durný vykorčuľoval k svojmu zadnému mantinelu a pomohol tam spoluhráčom s rozohrávkou. Vysoko ho chcel forčekovať Špirko, ale napokon to nestihol.
     
    53:48
    Puk si teraz zobral Salija, ale ani on ho ďaleko nedostal. Hrá sa teraz prevažne v strednom pásme a nevidíme žiadne zakončenia.
     
    53:20
    Lantoši prenikal do pásma po ľavej strane popri mantineli, ale v súboji so Zeleňákom nezavinene spadol na ľad a z útočnej akcie tak nebolo nič.
     
    52:25
    Novozámčania sa teraz pri pokuse o rýchlu rozohrávku dopustili iba zakázaného uvoľnenia a vhadzovať sa bude pred ich bránkou.
     
    51:50
    Novozámocká presilovka sa končí, od tejto chvíle hráme v plnom počte na oboch stranách.
     
    50:50
    Nové Zámky majú hru stále pod svojou kontrolou a domácim mladým reprezentantom vôbec nepomáha, že sa musia brániť. Práve naopak, čo najskôr by potrebovali skorigovať stav duelu.
     
    50:23
    Novozámčania sa pokúsili zaútočiť, ale na modrej čiare ich zastavil ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    49:50
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Tomáš Hedera – 2 min., podrazenie).
     
    48:09
    Mladíci sú už v plnom počte, ale aj naďalej si musia v defenzíve dávať veľký pozor. Pred brankárom teraz vystrelil Raenko, ale ani jemu zakončenie nevyšlo a skóre s nemení.
     
    47:40
    Mladíci sa obetavo bránia, ale majú čo robiť, aby stúpajúci tlak svojho súpera ustáli. Novozámčania by radi svoj náskok poistili ďalším gólom.
     
    47:12
    Novozámčania mohli skórovať! Šimun sa vyrútil priamo pred brankára a skúšal to kľučkou, ale napokon zakončil tesne vedľa bránky.
     
    45:58
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Marek Švarc – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    42:25
    Hostia opäť zaujímavo zaútočili. Lantoši mal puk na hokejke na pravej strane pri mantineli a potiahol si ho až do zakončenia. Durný opäť pozorne zakročil.
     
    41:32
    Na opačnú polovicu klziska výborne prešiel Fereta, ktorý pálil spoza obrancu, ale Durný sa nezľakol a úspešne zakročil.
     
    40:48
    Mladíci presilovku nevyužili a už hrajú proti plnému počtu hráčov súpera. Ich strata je stále dvojgólová.
     
    40:10
    Mladíci vyhrali prvé buly tejto tretiny a okamžite sa pokúšajú dostať do útoku. Iba pripomíname, že dohrávajú presilovku.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine Novozámčania odskočili na rozdiel dvoch gólov, ale v závere inkasovali a tak je pred záverečnou časťou riadnej hracej doby ešte všetko otvorené.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:03
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny. Rozbehnutí mladíci majú k dispozícii presilovku a ostávajú v útočnom pásme.
     
    38:26
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Maris Jass – 2 min., nedovolené bránenie).
    37:55 Erik SMOLKA - 1:3
     
    37:55
    HK Orange 20 dalo gól!
    Mladíkom sa napokon podarilo znížiť! Hostia si teraz vôbec nerozumeli v rozohrávke pred vlastnou bránkou, puk dostal ERIK SMOLKA a sám zoči-voči gólmanovi dokázal prekvapiť. Asistencie: Filip Vašaš, Alex Tamáši.
     
    36:05
    Mladí reprezentanti sa dostali do zaujímavej pozície! Marcinek posunul puk pred bránku, kde si nakorčuľoval Bjalončík, ale v rýchlosti nedokázal prekvapiť gólmana Kováča.
     
    34:50
    Domáci hokejisti sa dopustili zakázaného uvoľnenia, takže sa bude vhadzovať pred brankárom Durným.
     
    34:15
    Dubinin sa teraz individuálne predieral stredom útočného pásma, ale svoj strelecký pokus nasmeroval iba do súpera stojaceho pred ním. Gólman Durný preto zasahovať nemusel.
     
    33:48
    Hostia to stále skúšajú. Maris Jass chcel teraz využiť, že Durnému vypadla hokejka, ale nevyšlo mu to. Mladíci sa obetavo bránia.
     
    32:49
    Mladíci presilovku nevyužili a od tejto chvíle hrajú už proti plnému počtu hráčov súpera.
     
    31:45
    Hostia sa bránia s veľkou pohodou na hokejkách. Puk opäť vyhodili preč z pásma a korčuľovať poň musí Zeleňák.
     
    31:20
    Domáci sa až teraz dostali do útočného pásma. Uvidíme, či sa im tam podarí niečo vymyslieť.
     
    30:49
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Karel Plašil – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    30:10
    Novozámčania sa usadili v pásme a pred bránku korčuľoval Koba Jass, ale puk na neho napokon neprešiel a zakončenie na Durného sme nevideli.
     
    30:00
    Prvá polovica zápasu je za nami a na ľadovej ploche sa nič nemení. Hostia majú hru plne pod kontrolou a mladíkom sa aj napriek snahe nedarí nič vymyslieť.
     
    29:00
    Početná prevaha domáceho tímu sa medzičasom skončila. Novozámčania predviedli v oslabení vynikajúci výkon a právom si udržali trojgólový náskok.
     
    28:28
    Hostia sa dokonca v oslabení dostali aj do zakončenia, ale Hruška bol v ťažkej pozícii a vyslal skôr iba propagačnú strelu. Durný s ňou nemohol mať problém.
     
    28:01
    Mladíci mali pred svojou bránkou značné problémy s rozohrávkou. Takto si početnú prevahu určite nepredstavovali.
     
    27:36
    Novozámčania puk opakovane vyhodili a dokonca aj vysoko forčekujú rozohrávku svojho súpera. Domáci tím má problém s tým, aby sa vôbec dostal do útoku.
     
    27:13
    Novozámčania sa začali brániť veľmi dobre a puk vyhodili až ku gólmanovi Durnému.
     
    26:33
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Arťom Dubinin – 2 min., podrazenie).
     
    26:33
    Domáci mohli znížiť náskok svojho súpera! Čacho výborne prihrával pred bránku, kde si nakorčuľoval Václav, ale bol faulovaný a puk za Kováča nedokázal dostať.
     
    26:03
    Bezprostredne po vhadzovaní sa mladíci dostali do zakončenia. Kováč najskôr puk iba vyrážal pred seba, ale v prehustenom priestore sa napokon rozhodol neriskovať a hru opäť prerušil.
     
    25:55
    Na opačnej strane to mladíci skúsili skôr propagačnou strelou, ale Kováč nič nepodcenil a puk radšej zachytil.
     
    25:37
    Hostia sa taktiež nevedia udržať v pásme, Kovačevič to teda skúsil iba nahodením na zadný mantinel.
     
    24:29
    Domáci chceli odpovedať, ale pri pokuse o prechod do útočného pásma ich zastavil ofsajd. Hra sa prerušuje a nasledovať bude vhadzovanie.
     
    23:01
    HC Nové Zámky dali gól!
    Mladíci s pukom prešli do útoku, ale tam ho okamžite stratili a hostia prešli do protiútoku. V ofenzíve Lantoši krížne prihral na voľného VLADIMÍRA ŠKODU, ktorý sa iba oprel do puku a namieril ho do odkrytej časti siete. Asistencie: Róber Lantoši, Branislav Fábry.
     
    22:56
    Domáci rozohrávali spred vlastnej bránky s väčšími problémami, ale puk si napokon udržali a dostali ho pred bránku súpera.
     
    22:50
    Domáci Krempaský sa obetavo natlačil do útoku a napokon sa mu podarilo aj zakončiť. Nemyslel to vôbec zle, ale hostia pokus zrazili na ochrannú sieť.
     
    21:50
    Vylúčený Škoda je už späť na hracej ploche a hostia pokračujú v plnom počte. Novozámčania sa ubránili bez akýchkoľvek problémov.
     
    21:38
    V samom závere presilovky sa po individuálnej akcii do zakončenia dostal Václav, ale jeho pokus z ľavej strany brankár Kováč dobre videl a vytesnil ho na ochrannú sieť.
     
    20:47
    Domáci do útoku prešli, ale nič tam nevymysleli a o pásmo rýchlo prišli. Špirko dokonca výrazne zrýchlil a chcel puk dokorčuľovať, ale Zeleňák si napokon poradil.
     
    20:05
    Domáci reprezentanti vyhrali prvé buly druhej tretiny a pokračujú v početnej výhode.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Novozámčania začali v ofenzíve aktívne už od samého úvodu, ale na presný zásah čakali až do 14. minúty, keď využili presilovku. V krátkom časovom slede potom pridali aj druhý gól, čím sa dostali do veľkej hernej o psychickej pohody a do šatní odchádzajú s dvojgólovým náskokom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:39
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Vladimír Škoda – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    18:50
    Mladíkom sa puk aj s tečom podarilo vyhodiť až ku gólmanovi Kováčovi a odchádzajú striedať. Blíži sa nám záver úvodnej tretiny.
     
    18:36
    Hostia mohli ísť do prečíslenia troch proti dvom, ale Hriška na modrej čiare zbrzdil prihrávku a napokon z toho žiadna zaujímavá situácia nebola.
     
    17:39
    Do útoku teraz prešiel aj domáci tím. Marcinek sa rozhodol nevymýšľať a vystrelil, ale Kováč všetko videl a puk iba vyrazil späť do hry.
     
    16:00
    Začína sa posledná štvorminútovka prvej tretiny. Hostia sú vo veľkej psychickej výhode a pokračujú v ofenzívnej hre.
     
    15:16
    Hostia mohli svoj náskok zvýšiť na rozdiel troch gólov. Strelecky to skúsil Škoda a nasledovala aj jeho dorážka, ale gólman Durný odolal.
     
    13:53
    Z ľadovej plochy za pomoci lekára odchádza Martin Dlapka priamo do šatní. Domáci hráč tak po strete z úvodnej minúty nie je schopný pokračovať v zápase.
    13:53 Róbert VARGA - 0:2
     
    13:53
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia pokračujú v ofenzívnej snahe a to im prináša ovocie. RÓBERT VARGA teraz ostal úplne nepokrytý pri pravej žrdi, kam sa mu od zadného mantinelu odrazil puk a tak už novozámocký hráč mohol iba páliť za presúvajúceho sa gólmana. Asistencie: Sebahudin Kovačevič, Eduard Šimun.
     
    13:24
    Na opačnej strane to individuálne skúsil obranca Zeleňák. Puk si potiahol až k ľavej žrdi a aj zakončil, ale Kováč si dal veľký pozor.
    13:03 Matthew PRAPAVESSIS - 0:1
     
    13:03
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia napokon v presilovke otvárajú skóre zápasu. Špirko poslal krížnu prihrávku naprieč útočným pásmom, na puk si na hranici ľavého kruhu nakorčuľoval MATTHEW PRAPAVESSIS a nekompromisnou ranou k bližšej žrdi prekonal presúvajúceho sa Durného. Asistencie: Rastislav Špirko, Arturs Salija.
     
    11:40
    Hostia vyhrali buly a okamžite sa usadili v útoku, kde mohol Koba Jass otvoriť skóre zápasu! Zakončoval priamo spred bránky, ale Durný sa nenechal oklamať a puk vyrazil do rohu klziska.
     
    11:27
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Peter Kundrik – 2 min., hákovanie).
     
    11:14
    Hostia ešte ostali v útoku, ale puk im vykĺzol do stredného pásma, takže sa píska ofsajd a nasledovať bude vhadzovanie.
     
    10:31
    Novozámčania nepríjemne zaútočili. Varga puk potiahol po ľavej strane a v útočnom pásme ho potom prenechal Šimunovi, ktorý v rýchlosti trafil iba helmu gólmana Durného.
     
    09:46
    Hráči teraz puk dlho držali pri mantineli a čakali na prerušenie hry, ale to neprišlo. Domácim sa zo skrumáže napokon podarilo vyjsť víťazne a videli sme aj zakončenie, ktoré však Kováč dobre videl a hru prerušil.
     
    09:12
    Domáci prešli na opačnú stranu. Fereta to skúsil strelecky, ale jeho pokus bol zblokovaný a letel iba vedľa priestoru troch žrdí.
     
    08:31
    Hostia napokon do pásma prešli, ale nič tam nevymysleli. Dubinin od mantinelu nedokázal puk prehodiť do nebezpečnejšej pozície spoluhráčom a napokon oň prišiel.
     
    08:00
    Novozámčania majú puk na sovjich hokejkách a budú rozohrávať spoza vlastnej bránky. Mladíci nezaváhajú a pokúšajú sa vysoko forčekovať.
     
    07:03
    Mladíci chceli už v plnom počte preniknúť do ofenzívy, ale zastavil ich ofsajd na modrej čiare. Hra sa tak prerušuje.
     
    06:32
    Oslabenie domáceho celku sa končí. Tréner môže byť s výkonom reprezentantov spokojný, predviedli spoľahlivý obranný výkon.
     
    06:10
    Novozámčania sa teraz usadili v pásme súpera, ale nedokážu sa dostať do streleckej pozície. Mladíkov musíme za defenzívnu činnosť opäť pochváliť.
     
    05:27
    Novozámčania v úvode presilovky vôbec nič nevymysleli, pretože mladíci sa výborne bránia a puk už druhýkrát vyhodili cez všetky čiary.
     
    04:32
    Vylúčenie v tíme HK Orange 20 (Marek Švarc – 2 min., podrazenie).
     
    04:20
    Mladíci sa po veľmi dlhej dobe dostali do útoku a hneď aj zakončili. Z pravého kruhu pálil Čacho a mieril k ľavej žrdi, ale tam sa zjavila lapačka Kováča.
     
    03:32
    Hostia to skúsili aj strelecky. Priamo pred bránkou operoval Dubinin a pokúšal sa puk prepasírovať za bránkovú čiaru, ale Durný opäť odolal.
     
    03:16
    Novozámčania začali zápas veľmi aktívne v ofenzíve. Domáci celok má čo robiť, aby situáciu ustál a neustále sa musí brániť.
     
    02:36
    Hosťujúci Lantoši to teraz skúsil individuálnym prienikom popri mantineli. Puk potiahol až za bránku a vyšiel pri kruhu, ale nemal komu prihrať, pretože domáci si hráčov výborne pokryli.
     
    01:50
    Hostia si teraz vypracovali súvislejší tlak a skúšali to aj strelecky. Z dobrej pozície pálil Kovačevič a jeho pokus bol ešte tečovaný, ale domáci si dávajú veľký pozor a držia bezgólový stav.
     
    01:19
    Hosťujúci Varga nahodil puk zo stredného pásma až za bránku gólmana Durného. Novozámčania sa pokúsia usadiť v útoku.
     
    00:33
    Dlapka po chvíli za pomoci spoluhráčov odišiel na striedačku a rozhodcovia sa rozhodli nevylučovať. Budeme pokračovať vhadzovaním v strednom pásme.
     
    00:33
    Domáci Martin Dlapka a hosťujúci Koba Jass boli vo vzájomnom súboji a prvý menovaný nepríjemne spadol, ostal ležať na zemi a zvíja sa od bolesti. Rozhodcovia hru prerušujú.
     
    00:12
    Začalo sa svžne, po súboji puk vyletel na striedačku hostí. Hra sa teda prerušuje a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Orange 20: Durný (Hlavaj) – Hedera, Dlapka, Fereta, Zeleňák, Švarc, Krempaský, Hílek, Kuna – Jaško, Kundrik, Mesaroš – Vybiral, Čacho, Václav – Smolka, Tamáši, Vašaš – Šmída, Bjalončík, Marcinek

    HC Mikron Nové Zámky: Kováč (Romančík) – Plášil, M. Jass, Salija, Prapavessis, Hruška, Kovačevič, Hain, Šimek – Raenko, Dubinin, K. Jass – Cetkovský, Špirko, Zbořil – Surovka, Šimun, Varga – Fábry, Škoda, Lantoši

    Rozhodca: Štefik, Stano – Gegáň, M. Orolín.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní vloženého zápasu 12. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. V Piešťanoch sa predstavia reprezentační mladíci z projektu HK Orange 20 proti Novým Zámkom a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Mladí reprezentanti zatiaľ v Tipsport lige v aktuálnej sezóne odohrali 10 zápasov a získali v nich 12 bodov pri celkovom skóre 25:43. Výber našich juniorov triumfoval zatiaľ trikrát v riadnom hracom čase a raz v samostatných nájazdoch. Zaujímavosťou je, že mladí hráči vyhrali aj prvý vzájomný súboj s Novými Zámkami, keď ich v polovici septembra zdolali 5:3.

    Novozámčania sú v tabuľke siedmi. Odohrali už 13 zápasov a na svojom konte majú 16 bodov a celkové skóre 33:36. Do Piešťan prichádzajú víťazne naladení, pretože v posledných dvoch zápasoch dvakrát v rade zvíťazili, naposledy v Liptovskom Mikuláši 3:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 38. Smolka (Vašaš, Tamáši) – 14. Prapavessis (Špirko, Salija), 14. Varga (Kovačevič, Šimun), 24. Škoda (Lantoši, Fábry)


    HK Orange 20: Durný (Hlavaj) – Hedera, Dlapka, Fereta, Zeleňák, Švarc, Krempaský, Hílek, Kuna – Jaško, Kundrik, Mesaroš – Vybiral, Čacho, Václav – Smolka, Tamáši, Vašaš – Šmída, Bjalončík, Marcinek
    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč (Romančík) – Plášil, M. Jass, Salija, Prapavessis, Hruška, Kovačevič, Hain, Šimek – Raenko, Dubinin, K. Jass – Cetkovský, Špirko, Zbořil – Surovka, Šimun, Varga – Fábry, Škoda, Lantoši

    Rozhodca: Štefik, Stano – Gegáň, M. Orolín