Las Palmas – Vigo 2:5 (kon.)
koniec
UD Las Palmas
2:5 (0:2)
Celta Vigo
Pondelok 16.10.2017, 21:00 • Estadio de Gran Canaria • Španielska LaLiga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Celta Vigo si z domácich spravila trhací kalendár aj napriek vylúčeniu brankára Rubéna Blanca začiatkom druhého polčasu. Ešte pred tým na 0:3 zvyšoval Iago Aspas, ktorý v závere skompletoval hattrick. Las Palmas v nadstavenom čase znížilo dvomi gólmi, na obrat však myslieť nemohlo. (22:54:21)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Loïc Rémy (LPA) - 2:5
     
    90+3
    Tím Las Palmas práve strelil gól!
    Tak ešte jeden presný zásah domácich. No prosím, na čo čakali celý zápas?! Samozrejme, v nadnesenom slove zmysle. LOIC RÉMY pridáva siedmy presný zásah tohto stretnutia a uzatvára gólový účet.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
    90. Vitolo (LPA) - 1:5
     
    90
    Tím Las Palmas práve strelil gól!
    Nakoniec sa domáci dočkali. Presadil sa striedajúci VITOLO a na nulu to nebude, aj keď debakel ostane v platnosti.
     
    87
    Loic Rémy nakoniec mohol znížiť, lenže s pokusom z hranice bieleho bodu veľa práce gólmanovi súpera nespôsobil.
     
    85
    Zápas sa už len dohráva. Domáci sú úplne zlomení, zatiaľ čo hostia ešte čakajú na nejakú možnosť uzavrieť poltucet presných zásahov.
     
    84
    Vyzerá to tak, že futbalisti z Baleárskych ostrov dnes nie len, že doma dostanú dostanú poriadny debakel, ale nestrelia ani jeden jediný gól.
     
    83
    Las Palmas získal k dispozícii rohový kop, z tejto výhody hráči domáceho mužstva nevyťažili vôbec nič.
     
    81
    Iago Aspas útočil na svoj štvrtý gól v stretnutí, lenže jeho pokus z hranice šestnástky bol zablokovaný.
     
    80
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Nemanja Radoja.
     
    79
    Domáci sa stále snažia aspoň znížiť a po tomto rohu k tomu mali blízko, lenže hlavička Calleriho z malého vápna mierila nad bránu.
    76. Iago Aspas (CVG) - 0:5
     
    76
    Celta Vigo dalo gól!
    Hattrick, druhý gól v oslabení... Las Palmas sa dnes môže aj roztrhať, ale proste to nie je deň tohto tímu. IAGO ASPAS dostal krásny pas pred šestnástku od Sista, presadil sa cez Lemosa a namieril presne k žrdi.
     
    75
    Center spadol na malé vápno, kde bol úplne voľný a nikým nestrážený Pablo Hernández, avšak tento záložník hlavou namieril vedľa brány.
     
    74
    Aquilani to skúsil z diaľky, jeho strela našla stred brány a s ním aj pripraveného Álvareza. Na druhej strane prudko pálil Sisto, brankár Chichizola vyrazil na roh.
     
    73
    Loic Rémy siahal na vyrovnanie, pretože popri bránkovej čiare si to cez dvoch hráčov ako tank nasmeroval smerom do svätyne protivníka. Álvarez si veľmi dobre postrážil bližšiu žrď.
     
    72
    Calleri sa po prihrávke do Vieru ocitol úplne sám pred brankárom súpera, všetko to prišlo z ofsajdovej pozície.
    71. Pablo Hernández (CVG) - 0:4
     
    71
    Celta Vigo dalo gól!
    Tak aj v oslabení. Hostia si tento zápasu musia užívať, pretože na čo v ofenzíve siahnu, to skončí v sieti. Vysokú efektivitu Celty tentoraz po centri Jonyho Castra potvrdil strelou z hranice šestnástky PABLO HERNÁNDEZ.
     
    70
    Dvadsať minút do konca zápasu. Celta pohodlne vedie a aj keď hrá po červenej karte o jedného hráča menej, tak to vôbec nie je poznať.
     
    69
    Domáci mali k dispozícii priamy kop, po ktorom sa nepodarilo využiť center Jonathana Vieru. Pas tohto Španiela išiel do miest, kde sa pískal útočný faul.
     
    68
    Ďalšia dlhá lopta, tentoraz až od brankára Álvaréza. Bigas ju na vlastnej polovici netrafil dobre, takže sa odrazila na hranicu šestnástky, kde sa ocitol Wass. Ten vyhral hlavičku s Chichizolom a takmer dal gól. Guľatý nezmysel išiel tesne vedľa.
     
    67
    Loic Rémy vnikol do pokutového územia z ľavej strany, jeho center však presný nebol. Na druhej strane sa dopredu rútil Aspas, až do šance ho nepustil faul na Lemosa.
     
    66
    Iago Aspas napádal rozohrávku súpera, hráči Las Palmas všetko zvládli, lenže nevedia sa dostať z vlastnej polovice ihriska.
     
    64
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Jozabed, prichádza Andreu Fontàs.
     
    63
    Jonathan Calleri sa po rohovom kope dostal k strele spred malého vápna, jeho prudká rana letela veľmi vysoko nad.
     
    63
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Borja Herrera, prichádza Vitolo.
     
    62
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Míchel, prichádza Mauricio Lemos.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Alberto Aquilani (UD Las Palmas).
     
    60
    Tannane fauluje na útočnej polovici, lopta preto znova putuje do držania hráčov Celty Vigo, ktorí sú napriek oslabeniu v hernej pohode.
     
    59
    Wass si musel dať pozor, pretože napádať sa ho vybral Calleri. Hostia celú situáciu zvládli, loptu odkopol do bezpečia brankár Álvaréz.
     
    58
    Španielsky záložník tvrdo dopadol na trávnik a dokonca bude nevyhnutné ošetrenie.
     
    57
    Iago Aspas síce niekoľko metrov od vlastnej šestnástky fauloval, no po centri pred bránu hostí všetko vyriešil Jozabed, ktorý si navyše vypýtal nedovolený zákrok.
     
    56
    Po červenej karte sa dlho nehralo, takže až teraz mohol Jonathan Viera rozohrať priamy kop. Po ňom prišlo zakončenie, ktoré Lobotka zrazil na roh, to ďalšie mierili vedľa.
     
    55
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Emre Mor, prichádza Sergio Álvarez.
    52. Rubén Blanco (CVG)
     
    52
    Prudký center z priameho kopu neskončil vôbec dobre, pretože domáci prešli do kontry a tú sa snažil prerušiť Rubén Blanco veľmi vysoko z vlastnej brány. To sa mu síce podarilo, no fauloval v pozícii posledného, takže z fleku dostal červenú kartu.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Pedro Bigas (UD Las Palmas).
    49. Iago Aspas (CVG) - 0:3
     
    49
    Celta Vigo dalo gól!
    Tannane sa po krídle ďaleko nedostal, pri šestnástke Celty o loptu prišiel. Dopredu preto prešli hostia. Po lopte za obranu prešprintoval všetko IAGO ASPAS a nedal šancu Chichizolovi.
    47. Iago Aspas (CVG)
     
    47
    Iago Aspas sa dostal za defenzívu súpera do šestnástky protivníka, odkiaľ aj nebezpečne vystrelil k bližšej žrdi, no Chichizola dokázal loptu vyraziť do bezpečia.
     
    46
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Momo, prichádza Loïc Rémy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Domáci hráči mali dobrý štart zápasu, lenže Celta Vigo dala z ničoho nič prvý gól a vzápätí pridala aj ďalší. Odvtedy útočili takmer výlučne opäť futbalisti Las Palmas. Aj napriek niekoľkým dobrým šanciam pretrváva stav 0:2.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Pione Sisto vyslal ďalšiu strelu spoza veľkého vápna, no tentoraz bola tečovaná a skončila priamo v rukaviciach Chichizolu.
     
    43
    Center Jonathana Vieru z polovice útočnej polovice sa podarilo síce nasmerovať Gómezovi na bránu, avšak všetko prečítal brankár Rubén Blanco a zasiahol.
     
    42
    Nízky center sa hosťom podarilo dostať bez problémov do bezpečia. Pri vyvážaní lopty dopredu si Emre Mor vypýtal faul.
     
    41
    Jonathan Calleri na center Moma z krídla dočiahnuť nemohol. Celta Vigo sa postupne snaží dostať sa dopredu, no spomínaný Calleri loptu získal späť a vybojoval roh.
     
    40
    Sisto si naviezol loptu z krídla do streleckej pozície, jeho prudký pokus tesne nad zemou skončil o niekoľko čísel vedľa brány.
     
    37
    Tannane si nabehol na center zľava a na hranici malého vápna hlavičkoval tesne vedľa. Následne si pýtal penaltu, pretože sa mu zdalo, že Sisto ho postrčil. Nepochodil.
     
    36
    Momo dostal loptu do pokutového územia, kde ju ešte prihrával na Calleriho. Ten sa porúčal k zemi, no o faul za pokutový kop nešlo.
     
    35
    Po centri zľava do šestnástky Celty sa k hlavičke dostal Calleri, jeho pokus odkopol spred Blanca jeden z obrancov. Mladý gólman hostí však proti následnej strele Aquilaniho už zasahovať musel.
     
    33
    Kapitán David García sa dostal k hlavičke, lenže jeho pokus letel mimo priestor troch žrdí Rubéna Blanca.
     
    32
    Faul na polovici hostí, Las Palmas bude mať k dispozícii priamy kop, z ktorého by mal prísť center.
     
    31
    Wassova prihrávka našla pred šestnástkou protivníka Aspasa, kapitán Celty sa už nedokázal dostať k ničomu, čo by sa dalo označiť za úspešné.
     
    29
    Ďalšia veľká možnosť hráčov Las Palmas, po zakončení hlavou Rubén Blanco pohotovým zákrokom vyrazil. Následne sa na neho prakticky sám rútil Calleri, aj to prečítal.
     
    28
    Kolmica do pokutového územia na Moma úspešná nebola, pretože defenzívne povinnosti si splniť Wass, no poslal loptu iba na roh, po ktorom najskôr hlavičkoval a následne aj strieľal veľmi nebezpečne David García.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Jozabed (Celta Vigo).
     
    26
    Aspas sa snažil posunúť si jedným dotykom loptu okolo posledného obrancu Celty Vigo, tento úmysel mu nevyšiel.
     
    25
    Jonathan Calleri sa nedostal k lopte v šestnástke súpera, pretože na malom vápne si s ním obrancovia na hranici faulu poradili. Penalta sa nepíska.
     
    24
    Aspas síce spracoval dlhý pas na jeho osobu smerom dopredu, no razom sa ocitol sám v žltom mori, takže sa musel otočiť smerom vzad.
     
    23
    Center Moma zrazil Wass na rohový kop, po ktorom strieľal Jonathan Calleri, lenže jeho strela z rohu malého vápna skončila zákrokom Rubéna Blanca.
     
    22
    Snaha domácich skončila pred šestnástkou súpera. Celta Vigo si dáva pozor na zadné dvierka, pretože Las Palmas sa snaží zvyšovať obrátky.
    20. Iago Aspas (CVG) - 0:2
     
    20
    Celta Vigo dalo gól!
    Ďalší šok pre domácich, pretože do streleckej listiny sa zapisuje aj IAGO ASPAS, ktorý prešiel cez Herreru a aj keď bol z uhlu, tak nachytal brankára Chichizolu. Od jeho nohy sa lopta dostala do siete.
     
    19
    Po rozohrávke na krátko centroval Lobotka, jeho pas nedokázal Sergi Gómez pri vzdialenejšej žrdi udržať na hracej ploche.
     
    18
    Sisto dostal z ľavej strany loptu pekným oblúčikom až do šestnástky na Aspasa, ktorého okamžite obrancovia súpera dostúpili, ale nasleduje roh.
     
    17
    Las Palmas teda musí odpovedať na presný zásah protivníka. Ďalší dôkaz toho, že na držanie lopty alebo hernú prevahu sa vo futbale nehrá.
    16. Emre Mor (CVG) - 0:1
     
    16
    Celta Vigo dalo gól!
    Z ničoho nič udreli hostia, pretože Las Palmas malo zatiaľ viac z hry, no hostia ukázali, aké je to jednoduché. Wass poslal krásnu kolmicu do šestnástky, EMRE MOR z prvej vyslal technickú strelu k vzdialenejšej žrdi a je to tam.
     
    14
    Míchel síce na pravej strane rozohrávku svojho brankára spracovať nedokázal, ale aj tak sa k lopte domáci veľmi rýchlo dostali späť.
     
    13
    Jonathan Viera sa presadil cez Lobotku až k strele spred pokutového územia. Jeho dobrá krížna strela priestor troch žrdí nakoniec tesne minula.
     
    12
    Jonathan Calleri potiahol loptu dopredu, našiel v šestnástke voľného Tannaneho, avšak jeho strela z dobrej pozície bola zablokovaná.
     
    11
    Lobotka skvele prečítal rodiacu sa kontru domácich hráčov, ktorú včas prerušil a je to práve Celta, kto môže kombinovať pred pokutým územím Las Palmas.
     
    10
    Sergi Gómez ustrážil Calleriho vedľa svojej šestnástky na hranici faulu, hlavný ani postranný rozhodcovia nakoniec hru neprerušili.
     
    9
    Sisto poslal veľmi pekný center na zadnú tyč, kde si nabiehali dvaja hráči Celty Vigo, no ani jeden nedokázal udrieť do lopty, aby išla na bránu.
     
    8
    Slovenský reprezentant Stanislav Lobotka sa ocitol na zemi, pretože mu tam pomohol Jonathan Viera. Hostia dostali k dispozícii priamy kop vhodný na center.
     
    7
    Rýchla akcia domácich hráčov skončila strelou z hranice pokutového územia, lenže Tannane zamieril veľmi vysoko nad bránu Rubéna Blanca.
     
    5
    Pione Sisto sa cez Míchela po pravej strane nedostal, navyše svojho španielskeho protivníka zasiahol rukou do tváre.
     
    4
    Akcia Las Palmas po ľavej strane nevyšla, center od Herreru dostali hráči hostí bez problémov do bezpečia.
     
    3
    Zaujímavý pas do šestnástky hostí prišiel zo stredu poľa, Calleri na loptu pred brankárom Blancom nedočiahol, za prihrávku ale poďakoval.
     
    1
    Domáci hráči od začiatku pri lopte a snažia sa vytvoriť tlak na bránu protivníka. Jonathan Viera získal rohový kop, z neho nakoniec nezapršalo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    UD Las Palmas: Chichizola – Míchel, David García (C), Bigas, Herrera – Hernán, Aquilani, Viera – Tannane, Calleri, Momo.
    Náhradníci: Lizoain – Lemos, Tana, Vitolo, V. Gómez, Rémy, D. Castellano.

    Celta Vigo: Blanco – Wass, Cabral, Sergi Gómez, J. Castro – Lobotka, P. Hernández – Aspas (C), Jozabed, Mor – Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Guidetti, Fontàs, Hjulsager, Radoja, Portela, Alende López..
     
    UD Las Palmas

    Celok z Baleárskych ostrovov ťahá sériu troch prehier za sebou. V týchto stretnutiach klub dokonca nestrelil ani gól. Porážky sa stupňovali, pretože so Sevillou prišla prehra 0:1, proti Legánes 0:2 a na pôde Barcelony 0:3. Celkovo Las Palmas zo siedmich kôl prehralo až päťkrát, ešte aj proti Valencii a Atléticu Madrid. Víťazstvá prišli na pôde Málagy a doma proti Bilbau. Aktuálne je teda z toho osemnásta priečka so skóre 5:13 a šiestimi bodmi. Najlepším strelcom v lige je dvojica útočníkov Jonathan Calleri a Loic Rémy, lenže francúzsky futbalista je momentálne zranený.

    Celta Vigo

    Pred reprezentačnou prestávkou si Celta naprávala zlý vstup do sezóny, pretože v úvodných dvoch kolách prišli dve prehry (Real Sociedad, Betis) a zo štyroch zápasov získali hráči z Viga len tri body za víťazstvo proti Deportivu Alavés 2:0. Posledné tri kolá však mužstvo z Galície neprehralo. Remízy prišli proti Getafe (1:1) a Girone (3:3). Navyše, na pôde Eibaru sa zrodilo jednoznačné víťazstvo 4:0. Zaujímavé je, že v posledne zmieňovanom zápase sa nepresadil najlepší strelec klubu, šesťgólový mladý Uruguajčan Maxi Gómez.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 90. Vitolo, 90+3. Rémy – 16. Mor, 20. Aspas, 49. Aspas, 71. P. Hernández, 76. Aspas

    Karty:   51. Bigas (LPA), 61. Aquilani (LPA) – 27. Jozabed (CVG)   52. Blanco (CVG)


    UD Las Palmas: Chichizola – Míchel (62. Lemos), David García (C), Bigas, Herrera (63. Vitolo) – Hernán, Aquilani, Viera – Tannane, Calleri, Momo (46. Rémy).
    Náhradníci: Lizoain – Lemos, Tana, Vitolo, V. Gómez, Rémy, D. Castellano.

    Celta Vigo: Blanco – Wass, Cabral, Sergi Gómez, J. Castro – Lobotka, P. Hernández (80. Radoja) – Aspas (C), Jozabed (64. Fontàs), Mor (55. S. Álvarez) – Sisto.
    Náhradníci: S. Álvarez – Guidetti, Fontàs, Hjulsager, Radoja, Portela, Alende López.