Tisková konference po zasedání VV FAČR (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference po zasedání výkonného výboru FAČR

cz Utorok 10.10.2017, 13:30Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.
     
    Jako provní si vzal slovo Roman Berbr.
     
    Berbr: "Výkonný výbor nebyl spokojen s výkonem doma v utkání se Severním Irskem, s Ázerbajdžánem, druhý poločas v Norsku a utkáním v Severním Irsku.
     
    Berbr: "Výkonný výbor nebyl dále spokojenm s taktickým rozestavením v duelem v Severním Irsku, aby se následně dozvěděl, že nečekal, že Irové přistoupí k utkání úplně jinak, než očekávalo,"
     
    Berbr: "Výkonný výbor je nespokojen s některými členy realizačního týmu a vzhledem k tomu, že některým členům končí smlouva, nebude jim dále prodloužena. Naopak se výkonný výbor rozhodl podržet trenéra Karla Jarolíma minimálně do 31. července 2018."
     
    Berbr: "Výkonný výbor je dále nespokojen s postojem agentů, kteří se angažovali v nominacích v průběhu kvalifikace,"
     
    Berbr: "Kádr by měl být stabilnější kolem 20 hráčů a nebrat takové, které během dvou respektive tří posledních zápasů dali nějaké góly. Tohle není reprezentant."
     
    Otázka, proč se nedá vypovědět smlouva trenéru Jarolímovi.

    Berbr: "Smlouva je takto komplikovaně nastavená a nedá se zrušit. Pan Pelta si zřejmě myslel, že se dostaneme do Ruska."
     
    Berbr ohledně nové smlouvy: "Jako sportovní úsek budeme chtít dát do smlouvy určitou klauzuli, která by mohla odvolat trenéra už například během Ligy národů, která startuje příští rok na podzim."
     
    Otázka ohledně Ligy národů a vítězství v ní.

    Berbr: "Jiný cíl si ani dát nemůžeme, nepřipadá v úvahu dát si cíl, že skončíme třetí."
     
    Otázka na analýzu Výkonného výboru

    Berbr: "Nepřizvali jsme si nějaké odborníky a myslím si, že jsme žádné nepotřebujeme. Stačilo sledovat celou kvalifikaci. Chtěli jsme vědět, proč v ní prošlo týmem 43 hráčů,"
     
    Otázka na nově tvořený realizační tým

    Berbr: "Diskutovali jsme s manažerem reprezentace a s ním probírali konkrétní jména."
     
    Nyní přichází řada na další bod programu a to jest otevřený dopis Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy k bodu 4.
     
    Program 4 se netýká pouze fotbalu, ale i volejbalu, házené a jejich asociací.
     
    V případě FAČR se jedná přibližně o 3 500 subjektů, kam by měly peníze následně putovat.
     
    Rudolf Řepka: "Pro rok 2017 se v současné době dostáváme do kritické situace."
     
    Řepka: "Jediné, o co můžeme zažádat, je dotace, která by šla sem na Strahov, ale my chceme zažádat o to, aby ty peníze šly právě těm menším klubům,"
     
    Řepka: "Už jsme se jednou ptali a budeme se ptát ministertsva znovu, protože odpověď neobsahovala důvody, proč byl FAČR krácen o 10% a proč hokej dostal víc,"
     
    Nyní se ke slovu dostal Zdeněk Zlámal, který objasňuje situaci ohledně volby nového předsedy FAČR.
     
    Řepka doplňuje: "Byli jsme na jednání ohledně UEFA, kde jsme hovořili i s předsedou komise UEFA panem Surkisem, který by měl dorazit v listopadu do Česka a měl by se účastnit jednání moravské komory."
     
    Řepka: "Fotbalová asociace potřebuje předsedu, ale zároveň potřebujei stanovy, abychom se mohli z Valné hromady rozcházet za stavu, kdy budeme mít předsedu, což ty současné zatím neumožňují.
     
    Otázka na listopadové přípravné utkání.

    Řepka: "Zatím se dohrává ještě říjnová kalifikace, takže ještě nevíme s kterými týmy se bude hrát, ale určitě budeme chtít, abychom obě přípravná utkání odehráli venku."
     
    Tisková konference právě skončila. Nejdůležitějším tématem byl trenérský post Karla Jarolíma a výkonný výbor ho ponechal ve funkci minimálně do 31. července příštího roku. Dnes je to ode mne vše. (14:04:24)

    Ondřej Jícha