St. Pölten – Sturm Graz 0:3 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Linz 4:2 (kon.) | Mattersburg – Rapid Viedeň 0:1 (kon.)
koniec
SV BauWelt Koch Mattersburg
0:1 (0:1)
Rapid Viedeň
cz Sobota 30.09.2017, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg • Rakúska Bundesliga • 10. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Rapid Vídeň si odvezl z Mattersburgu všechny tři body, když se v průběhu velmi dramatického prvního poločasu prosadil po šťastném odrazu míče Stefan Schwab. Domácí mohli skórovat také, a hned třikrát, jenže ani jeden z gólů nebyl kvůli ofsajdu správně uznán. Po přestávce mohli hráči Rapidu kopat penaltu, stejně jako v závěru zápasu Mattersburg, ani v jednom případě ale odpískána nebyla a nakonec je to asi správné, protože ani jeden z týmů si nemá co vyčítat. Konečný výsledek. Mattersburg 0 Rapid Vídeň 1. (20:31:38)

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jano se zřejmě postaral o poslední střelu zápasu, během které podklouzl a jeho pokus zamířil nad břevno.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Nedeljko Malic vyhrál v blízkosti šestnáctky hlavičkový souboj a jeden z jeho spoluhráčů poté prodloužil míč hlavou skvěle za sebe. Markus Pink se poté ocital na pravé straně šestnáctky ve skvělé šanci, jenže Lucas Galvão ho zastavil ostrým skluzem. Penalta se nikde!
     
    88
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Louis Schaub, přichází Mario Sonnleitner.
     
    87
    Thomas Murg se dostal na levé straně šestnáctky po krásném kolmém pasu k přízemní střele z úhlu, která se mu příliš nepovedla a nakonec o pořádný kus minula vzdálenější pravou tyč.
     
    86
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Philipp Erhardt, přichází Markus Pink.
     
    85
    Nedeljko Malic se na pravé straně obranné poloviny Mattersburgu nenechal obhodit pronikajícím Louisem Schaubem a levým ramenem ho v souboji tělo na tělo poslal k zemi. Následoval karetní trest, který byl žlutý.
     
    83
    Střídající Philipp Schobesberger mohl rozhodnout, když si na levé straně šestnáctky řekl o přihrávku a po zpracování míče se snažil přehodit vybíhajícího Markuse Kustera! Jeho lob ovšem minul těsně přední levou tyč a navíc přišel z ofsajdu. Vzrušení bylo tedy zbytečné.
     
    82
    Maximilian Hofmann podstoupil v blízkosti šestnáctky svého týmu tvrdý hlavičkový souboj, během něhož byl faulován a zůstal ležet na trávníku. Rapid Vídeň může v klidu rozehrávat.
     
    80
    Philipp Schobesberger předvedl na levém křídle pěkný sprint, po kolmé přihrávce od spoluhráče ale poslal do šestnáctky přízemní centr šajtlí, který na přední tyči našel pouze Markuse Kustera.
     
    78
    Před střídačkami se odehrál ostrý souboj mezi hráči s osmičkou na zádech. Podstoupili ho Stefan Schwab a Alois Höller, přičemž druhý jmenovaný hráč zůstal ležet na trávníku.
     
    77
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Veton Berisha, přichází Philipp Prosenik.
     
    76
    Mattersburg sice prohrává, fanoušci v kotli ho ale stále podporují nevídaným způsobem. Ve vzduchu stále vlají klubové vlajky, pod nimiž se rozsvítili červené světlice. Zelené zřejmě došly.
     
    75
    Čtvrthodiny do konce. Rapid Vídeň drží na hřišti Mattersburgu těsné jednobrankové vedení. Již v prvním poločase se prosadil Stefan Schwab, na jehož gól zatím nikdo nenavázal.
     
    75
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Andreas Gruber, přichází Fran Sánchez.
     
    74
    Hra se během posledních okamžiků přelévá ze strany na stranu, i když Rapid už se trochu zatáhl a v závěru zápasu zřejmě bude spoléhat na rychlé protiútoky.
     
    74
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Florian Sittsam, přichází Smail Prevljak.
    71. Boli předvedl nádhernou patičku a Auer pálil těsně mimo!
     
    71
    Boli Bolingoli-Mbombo v blízkosti šestnáctky vybojoval míč a po krásné zasekávačce a patičce zády k bráně uvolnil Stephana Auera, který si míč uvnitř pokutového území v blízkosti jeho hranice nejprve zpracoval a přízemní technickou střelou pravačkou poté těsně minul vzdálenější pravou tyč! Nádherná a oku lahodící akce.
     
    70
    Do konce utkání mezi Mattersburghem a Rapidem Vídeň zbývá odehrát dvacet minut a po přestávce zatím čekáme na slibnou brankovou příležitost, která by zaváněla gólem.
     
    69
    Rene Renner se podél levé postranní čáry prohnal kolem dvou protihráčů a poté do šestnáctky poslal střílený centr, na který nikdo nedosáhl a zamířil do území nikoho.
     
    68
    Philipp Schobesberger se snažil pláchnout po levé straně hřiště, jenže jeden z domácích hráčů ho odzbrojil čistým skluzem a navíc po šťastném odrazu vybojoval odkop od brány.
     
    67
    Rapid dobře roztáhl hru do levého křídla, následný centr před bránu ale přišel z ofsajdu.
     
    65
    Mattersburg se v blízkosti pokutového území Rapidu dostal ke dvěma střelám, oba dva pokusy domácích ovšem byly zablokovány hned v zárodku a hosté poté míč odkopli do bezpečí.
    63. Střídající Philipp Schobesberger loboval brankáře z ofsajdu
     
    63
    Střídající Philipp Schobesberger se ihned po příchodu na hřiště uvedl technickou přízemní střelou, která zpoza šestnáctky mířila ke vzdálenější pravé tyči, jenže byla příliš slabá a Markus Kuster si připsal pohodový zákrok.
     
    61
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Giorgi Kvilitaja, přichází Philipp Schobesberger.
     
    59
    Veton Berisha se na pravém křídle v blízkosti šestnáctky dostal k zpětnému centru, který zablokoval hrudí Andreas Gruber. Míč se mu ovšem od hrudi odrazil do levé ruky. Penalta se ale nepískala! Rozhodčí nyní udělal chybu.
     
    58
    Změnit to mohl krásný zpětný centr z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu, na který jeden z hráčů Mattersburgu na přední tyči nedoskočil a Richard Strebinger po volejbalovém zákroku míč zkrotil.
     
    57
    Mattersburg si dnes zaslouží vstřelit gól, pro který dělá absolutní maximum, zatím mu ale není přáno.
     
    56
    Patrick Bürger se po rozehrání standardní situace z pravé strany a téměř půlící čáry dostal uprostřed šestnáctky k hlavičce, dlouhý centr do vápna ale usměrnil pouze do rukavic Richarda Strebingera.
     
    55
    Veton Berisha předvedl ve středovém kruhu ostrý skluz, kterým málem sestřelil Jana, faul se ale nepískal a před autovým vhazováním Mattersburgu rozhodčí hostujícímu útočníkovi domluvil.
     
    54
    Rapid Vídeň se už už dostával na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky ke střele, domácí obrana Mattersburgu se ale opět dokázala ubránit a hostující celek do zakončení nepustila.
     
    52
    Thorsten Mahrer byl zřejmě fotbalistou, který se po rozehrání standardní situace z pravé strany hřiště na vzdálenější levé tyči snažil dostat k hlavičce, míč ho ale těsně přelétl.
     
    51
    Rapid Vídeň rozjel po zisku míče na levé straně hřiště rychlý protiútok, který vypadal velmi nadějně, hostující fotbalisté ale v blízkosti šestnáctky o míč přišli po nepřesné finální přihrávce.
     
    50
    Thomas Murg měl možnost na levé straně rozehrát rohový kop, což také udělal, jeho centr byl ale odvrácen. Oba týmy se zatím snaží hrozit především centry ze strany nebo standardních situací.
     
    49
    Jeden centr z pravé strany a vzápětí druhý z levé, ani jeden ale v podání Mattersburgu nic kloudného nepřinesl. Druhý byl na vzdálenější pravé tyči stažen ze vzduchu Richardem Strebingerem.
     
    48
    Veton Berisha si na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky navedl míč na pravačku a poté napřáhl k prudké střele, kterou Nedeljko Malic zablokoval rukou. Měl ji ovšem u těla. Penalta se nepískala.
     
    47
    Lukas Rath se rozeběhl podél levé postranní čáry, jeho sprint byl ale zbytečný. Míč byl příliš prudký.
     
    46
    Rapid Vídeň obstaral výkop druhého poločasu, do kterého zásluhou Stefana Schwaba vstupuje s jednobrankovým vedením 1:0. Všemu mohlo být jinak, kdyby Mattersburgu třikrát nebyl odpískán těsný ofsajd, kvůli němuž ani jeden gól neplatil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:31.
     
    Mattersburg během prvního poločasu vstřelil tři branky, jenže ani jedna z nich nebyla kvůli zřejmě dobře posouzeným ofsajdům uznána. Rapid Vídeň měl na opačné straně velké štěstí, které mu pomohlo k dosažení gólu. Stefan Schwab si naběhl do vápna na zpětnou přihrávku z levé strany a ostrého úhlu a přizvednutý míč se od jeho levého ramena odrazil přesně k levé tyči. Skóre po velmi dramatickém prvním poločase. BauWelt Koch Mattersburg 0 Rapid Vídeň 1.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Blíží se závěr prvního poločasu a hra se odehrává převážně ve středu hřiště. Mattersburg se prezentuje na předposlední tým tabulky velice dobrým výkonem, jen ten gól stále nikde...
     
    Videa ze všech zajímavých příležitostí a gólu budou zveřejněna z technických důvodů během přestávky.
    41. Thomas Murg tvrdou střelou z blízkosti rozvlnil boční síť
     
    41
    Thomas Murg si na pravé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku a po navedení míče na levačku naznačil střelu, po které přišel přízemní pokus na přední tyč, jenže skončil na boční síti! Rapid Vídeň mohl vést o dva góly.
     
    40
    Stefan Schwab rozehrál na levé straně standardní situaci a na přední tyč poslal centr, který domácího fotbalisté odhlavičkovali do bezpečí. Pokud jsem navíc dobře viděl, tak v pokutovém území Mattersburgu byli pouze dva hráči Rapidu Vídeň.
     
    40
    Philipp Erhardt na pravé straně obranné poloviny hřiště zatáhl doslova za záchranou brzdu a za držení dresu protihráče viděl kartu.
     
    38
    Pomezní rozhodčí je zatím určitě velice rád, že ho některý z fanoušků neosprchoval pivem. Domácí příznivci mají po třech neuznaných gólech určitě hodně pocuchané nervy.
     
    37
    Mattesburg na levé straně hřiště v blízkosti půlící čáry rozehrál standardní situaci a po krásném diagonálním centru na vzdálenější pravou tyč přišla kolmá přihrávka, po níž se v blízkosti pravé tyče prosadil Patrick Bürger, jenže gól ani do třetice kvůli ofsajdu neplatil!
     
    35
    Mattersburg již vstřelil dva góly, vstřelil samozřejmě v uvozovkách, protože kvůli ofsajdu nebyly uznány. Nutno ovšem dodat, že v obou případech se zřejmě jednalo o těsný ofsajd.
    33. Thorsten Mahrer už se radoval, kvůli ofsajdu zbytečně
     
    33
    Patrick Bürger přetažený centr z pravé strany vrátil hlavou před bránu a na vzdálenější pravé tyči rozvlnil síť z blízkosti Thorsten Mahrer! Jeho hlavička ovšem kvůli ofsajdu gólová nebyla!
     
    32
    Rene Renner rozehrál na pravé straně rohový kop a na přední tyč poslal ostrý střílený centr, který málem skončil v síti, Richard Strebinger ale dokázal míč vyrazit a poté lapit.
     
    31
    Florian Sittsam fauloval nedaleko pokutového území a za taktický faul byl odměněn žlutou kartou.
    29. Stefan SCHWAB - 0:1
     
    29
    Rapid právě vstřelil branku!
    STEFAN SCHWAB si naběhl do šestnáctky na zpětnou přihrávku z levé strany a ostrého úhlu a od jeho levého ramena se míč odrazil přesně k levé tyči! Rapid vede 1:0 a nic na tom nezměnily prosty domácích hráčů Mattersburgu, kteří se dožadovali odpískání ruky, ale zbytečně.
    26. Tečovaná střela Rapidu doskákala vedle vzdálenější tyče
     
    26
    Stefan Schwab na levé straně šestnáctky uvolnil kolmou přihrávkou jednoho ze svých spoluhráčů, který v blízkosti brány vytvořil zmatek a poté přišla střela, která těsně minula vzdálenější pravou tyč! První šance Rapidu.
    23. Fanoušci Mattersburgu vytvořili v kotli zelené peklo
     
    23
    Fanoušci Mattersburgu vytvořili v kotli nádhernou atmosféru pomocí zelených dýmovnic a vlajek. Skáčou jako jeden muž.
     
    22
    Fotbalisté hostujícího celku se dostali na pravé straně šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop. Nakrátko ho rozehrál Thomas Murg a následný centr z pravé strany stáhl ze vzduchu Markus Kuster.
     
    21
    Rapid Vídeň pěkně přenášel hru z pravé strany na levou a zase zpět, jenže poslední přetažený centr kromě autového vhazování Stephana Auera nic kloudného nepřinesl.
     
    19
    Thomas Murg rozehrál standardní situaci a na vzdálenější tyč poslal pěkný centr, žádný ze spoluhráčů na něj ale nedosáhl. Následoval odkop od brány Markuse Kustera.
     
    18
    Dejan Ljubičić se snažil prosadit podél pravé strany hřiště, kde po faulu Jana vybojoval standardní situace. K míči se postavil Thomas Murg a jeho spoluhráči zamířili do pokutového území.
     
    17
    Rapid Vídeň se opět v šestnáctce dostával do velice slibné šance, na pravé straně vápna ale nakonec přišla střela, která byla pozornou domácí obranou zablokována.
     
    15
    Mattersburg je pochopitelně neuznaným gólem nařčen a vrhá se do osobních soubojů hodně zostra. Jako poslední podstoupil ve středu hřiště ostrý souboj Florian Sittsam a byl mu odpískán faul.
    13. Mattersburg otevřel skóre, kvůli ofsajdu ale gól neplatil
     
    13
    Andreas Gruber vybojoval před šestnáctkou míč a poté do ní po levé straně rychle pronikl, následoval nádherný přízemní centr na vzdálenější tyč, kde jeden z jeho spoluhráčů ve skluzu usměrnil míč do prázdné brány! Gól ovšem nebyl kvůli ofsajdu uznán! Skóre: 0-0.
     
    10
    Alois Höller na levém křídle dostihl míč těsně před brankovou čárou a z téměř nulového úhlu poslal do šestnáctky ze vzduchu krásný centr, na který si naskakoval v malém vápně Patrick Bürger. Místo zakončení ale přišel faul na brankáře Richarda Strebingera.
     
    9
    Fotbalisté Rapidu Vídeň krásně obehráli akci z pravé strany doleva a na hranici šestnáctky se dostávali ke střele, ke které nakonec nedošlo. Míč se poté nebezpečně odrážel na kopačku dalšího z hostů, jenže ten v rozhodující chvíli podklouzl.
     
    7
    Mattersburg se od půlící čáry rozhodl pro dlouhý nákop do šestnáctky, ve které nebyl nikdo v zeleném a Richard Strebinger bez problému nikým neatakován stáhl míč ze vzduchu.
     
    5
    Ze zápasu uběhlo téměř na sekundu přesně pět minut a ani jeden z týmů se zatím nedostal ke střele.
     
    4
    Fotbalisté Rapidu Vídeň se dostali k míči a vydali se směrem vpřed po levém křídle, kde míč ztratili, a vzápětí byl zřejmě Giorgimu Kvilitajovi odpískán útočný faul. Mattersburg rozehrává.
     
    2
    Od výkopu zápasu uběhla jedna minuta a Mattersburg zatím kontroluje míč na svých kopačkách. Favoritem střetnutí je ovšem hostující Rapid Vídeň. Dokáže tým z hlavního města svou roli naplnit?
     
    1
    Utkání právě začalo.

     
    Úvodní sestavy:

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Rath – Sittsam, Jano, Erhardt – Gruber, Bürger, Renner.
    Náhradníci: Casali – Ortiz, Prevljak, Lechner, Perlak, Pink, Sánchez.

    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Auer, M. Hofmann, Galvão, Bolingoli-Mbombo – Ljubičić, Schwab – Veton Berisha, Schaub, Murg – Kvilitaja.
    Náhradníci: Knoflach – Sonnleitner, Schobesberger, S. Hofmann, Pavelic, Prosenik, Petsos.

    Rozhodčí: Manuel Schüttengruber. Asistenti: Stefan Kühr, Maximilian Weiß. Čtvrtý rozhodčí: Alexander Harkam.

     
    Rapid Vídeň se nachází po devíti odehraných kolech na čtvrtém místě zajišťující účast v předkole UEFA Europa League a jeho dalším soupeřem bude Mattersburg, který bude mít výhodu domácího prostředí. Fotbalisté předposledního celku doma prohráli čtyřikrát v řadě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 29. Schwab

    Karty:   31. Sittsam (MTT), 40. Gruber (MTT), 85. Malic (MTT)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 11:16.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Rath – Sittsam (74. Prevljak), Jano, Erhardt (86. Pink) – Gruber (75. Sánchez), Bürger, Renner.
    Náhradníci: Casali – Ortiz, Prevljak, Lechner, Perlak, Pink, Sánchez.

    Rapid Viedeň: Strebinger – Auer, M. Hofmann, Galvão, Bolingoli-Mbombo – Ljubičić, Schwab – Veton Berisha (77. Prosenik), Schaub (88. Sonnleitner), Murg – Kvilitaja (61. Schobesberger).
    Náhradníci: Knoflach – Sonnleitner, Schobesberger, S. Hofmann, Pavelic, Prosenik, Petsos.

    Rozhodca: Manuel Schüttengruber. Asistenti: Stefan Kühr, Maximilian Weiß. Čtvrtý rozhodčí: Alexander Harkam