Hrušovany – Dunajská Streda 1:3 (kon.) | Lipany – Žilina 1:2 (kon.) | Medzev – Trenčín 1:0 (kon.)
Námestovo – Trnava 0:1 (kon.) | Lučenec – Nitra 0:3 (kon.)
koniec
MŠK Námestovo
0:1 (0:1)
FC Spartak Trnava
Streda 27.09.2017, 15:30 • MŠK Námestovo • Slovenský pohár - Slovnaft cup • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Spartak Trnava tak potvrdil rolu favorita a postúpil do ďalšieho kola Slovnaft cupu. Týmto konštatovaním sa s vami lúčime a prajeme ešte pekný zvyšok dnešného dňa. (17:27:41)
     
    Domáci sa v závere nedostali do tlaku ani do nejakej príležitosti na vyrovnanie. Veľmi ich musí mrzieť nevyužitá tutovka Jagnešáka ešte z prvého polčasu, po ktorej mohol byť stav 1:1. V druhom dejstve sa už Námestovo do podobnej príležitosti nedostalo, Trnava kontrolovala hru a mohla pridať aj ďalšie góly, no brankár Tomáš Lešňovský predviedol niekoľko kvalitných zákrokov a v stretnutí tímu z najvyššej súťaže proti klubu z tretej ligy tak inkasoval len raz.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    90+1. Mihálik (TRN)


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    90+1
    Lukáš Mihálik mohol krátko po svojom príchode na trávnik streliť gól, vo veľkej šanci však nepochodil, keď mu v radosti zabránil skvelý zákrok brankára Tomáša Lešňovského.
     
    90+1
    Plynie prvá z dvoch nadstavených minút, ktoré sa budú ešte hrať v druhom polčase.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Vlasko, prichádza Lukáš Mihálik.
     
    90
    Tchanturishvili sa na útočnej polovici dostal do súboja so Snovákom. Stret bol posúdený ako útočný faul trnavského hráča.
     
    89
    Trnavčania držia loptu vo svojej moci vo veľkej vzdialenosti od svojho brankára.
     
    87
    V okamžitom brejku Trnavčanov bol Erik Jirka, jeho prihrávku zastavil výborným obranným zákrokom jeden z domácich obrancov.
     
    86
    Námestovčania vyriešili ofenzívnu štandardnú situáciu na center do pokutového územia, s ktorým si poradil Chudý. Brankár Spartaka vyboxoval loptu mimo svoje pokutové územie.
    85.


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    85
    Matúš Snovák odcentroval z pravého krídla do pokutového územia Trnavy, tam sa dostal brankár Chudý do súboja s útočiacimi hráčmi, ktorý však nebol posúdený ako útočný faul. Námestovčania sa následne do zakončenia nedostali.
     
    84
    Spartak môže vhadzovať na útočnej polovici. Aktuálny líder Fortuna ligy v druhom polčase kontroluje hru.
     
    83
    Námestovo sa dožadovalo autového vhadzovania, ale lopty sa po Tóthovi ešte dotkol Snovák a od neho putovala za autovú čiaru.
     
    82
    Domáci kapitán Martin Habiňák poslal tak trochu zápasníckym chvatom na trávnik striedajúceho Egha a môže byť rád, že za toto svoje počínanie nevidel žltú kartu.
     
    80
    Do konca duelu ostáva aj s nadstaveným časom ešte niečo cez desať minút. Budeme zvedaví, či sa Námestovčanom podarí vytvoriť si v závere stretnutia nejaký tlak.
     
    79
    Akcia Spartaka Trnava sa skončila len jednoduchým zásahom domáceho brankára Tomáša Lešňovského.
     
    78
    Matúš Snovák najprv nedokázal z pravého krídla odcentrovať loptu do pokutového územia, potom ju tam síce dostal dlhým autovým vhadzovaním, ale to skončilo len v Chudého rukaviciach.
     
    77
    Pas Pehlivana našiel Tchanturishviliho, ktorý sa snažil poslať loptu prihrávkou z prvej Vlaskovi. Tento zámer mu však nevyšiel podľa predstáv.
     
    75
    Lukić to zvládol v defenzíve dobre, keď zabezpečil pre svoj tím odkop od brány.
     
    74
    Marvin Egho sa dostal do zrážky s brankárom Lešňovským, po ktorej sa ťažšie dvíhal zo zeme, ale novic na trávniku bude v poriadku.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Kubilay Türk Yilmaz, prichádza Marvin Egho.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Tomáš Brigant, prichádza Erik Jirka.
     
    70
    Striedanie v tíme MŠK Námestovo: z ihriska odchádza Lukáš Kubica, prichádza Matúš Snovák.
    Striedanie v tíme MŠK Námestovo: z ihriska odchádza Patrik Jagnešák, prichádza Marcel Pikoš.
     
    69
    Do konca zápasu ostáva viac ako dvadsať minút a treťoligové Námestovo je stále v hre o postup. Po zmene strán sa však zatiaľ nedostalo do nejakej zaujímavej šance.
    67. Kubilay Türk Yilmaz (TRN)


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    67
    Trnavčania mohli pridať gólovú poistku. Po chybe domáceho kapitána Martina Habiňáka mal stopercentnú príležitosť Kubilay Türk Yilmaz, ktorý však vysoko prestrelil brvno Lešňovského svätyne!
     
    66
    Presun Námestova do útoku stroskotal na nepresnej prihrávke, k lopte sa dostal Ján Vlasko, ale aj jeho kolmice chýbala potrebná presnosť.
     
    64
    Brigant našiel peknou prihrávkou na hranici pokutového územia Tchanturishvili, ktorého zakončenie ľavačkou preletelo vedľa ľavej žrde Lešnovského.
     
    63
    Priamy kop, ktorý nasledoval po faule na Jansa, rozohral Ján Vlasko. Pokúsil sa o strelu, no neprestrelil múr námestovských futbalistov.
     
    62
    Zdravotnícky tím Spartaka Trnava má ďalšiu prácu. Na trávniku musí byť ošetrovaný kapitán Oliver Janso.
     
    61
    Rozohral ho Lukić, ktorý nasmeroval svoj center do pokutového územia Námestova, ale loptu až príliš podvihol.
     
    60
    Po faule na Jána Vlaska bude mať Trnava k dispozícii priamy voľný kop.
     
    59
    Námestovo získalo loptu na vlastnej polovici, Patrik Jagnešák hľadal nákopom Žákoviča, ale našiel len obrancov trnavského Spartaka.
     
    57
    Janso vyprodukoval prudký center z ľavej strany, nakoniec však z toho nie je ani rohový kop, ale len odkop od brány Námestova.
     
    56
    Rakúsky futbalista Yasin Pehlivan je opäť na trávniku a hneď sa môže zapojiť do útočnej akcie svojho tímu, keďže ten má loptu vo svojej moci.
     
    55
    Yasin Pehlivan odišiel v sprievode lekárskeho tímu Spartaka Trnava za postrannú čiaru. Uvidíme, či sa vráti späť do hry.
     
    54
    Striedanie v tíme MŠK Námestovo: z ihriska odchádza Lukáš Čecho, prichádza Ľubomír Jaššo.
     
    53
    Hra je prerušená, pretože na trávniku ostal s bolestivou grimasou ležať Pehlivan.
     
    52
    Zmätky v pokutovom území Námestova ukončil zmocnením sa lopty domáci brankár.
    50. Tchanturishvili (TRN)


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    50
    Trnavské vedenie mohol navýšiť Tomáš Brigant. Krídelník hosťujúceho tímu zakončoval zvnútra pokutového územia, no neprekonal brankára Tomáša Lešňovského, ktorý sa prezentoval kvalitným zákrokom!
     
    49
    Ján Vlasko sa zmocnil lopty na hranici pokutového územia, nešiel už do ďalšej kombinácie, rozhodol sa vyskúšať strelecké šťastie. Jeho zakončenie ľavačkou však bolo veľmi nepresné.
     
    48
    Trnavskí futbalisti sa pri tejto útočnej akcii nedostali k zakončeniu.
     
    47
    Ofenzívnu štandardnú situáciu Námestova rozohral Patrik Jagnešák. Domáci záložník sa pokúsil o priame ohrozenie brankára Chudého, netrafil však bránu.
     
    46
    Obidve mužstvá vstúpili do druhého polčasu bez zmien vo svojich základných jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca ukončil prvé dejstvo, po ktorom favorizovaný Spartak Trnava vedie v treťoligovom Námestove 1:0. O jediný doterajší presný zásah sa postaral peknou strelou z priameho kopu Slavko Lukič. Námestovo malo dve veľké šance na vyrovnanie, ale ani jedna sa neskončila gólom v sieti brankára Chudého.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Plynie posledná minúta prvého dejstva.
    44. Jagnešák (NAM)


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    44
    Námestovčania nakopli loptu dopredu, ako prvý bol pri nej Oliver Janso. Kapitán Trnavy však predviedol fatálnu chybu, svojou spätnou prihrávkou vysunul do stopercentnej príležitosti Patrika Jagnešáka, ktorý však nedokázal vyrovnať. Rozhodol sa pre strelu vonkajšom, brankára Chudého prekonal, ale lopta tesne minula ľavú tyč!
     
    43
    Buckulčík pripravil Vlaska o loptu, pomohol si však nedovoleným spôsobom.
     
    42
    Akcia Námestova sa skončila nepresnosťou, po ktorej sa lopty zmocnil Martin Tóth. Ten spoločne s kolegami zo zadných radov rozohráva akciu Trnavčanov.
     
    41
    Lukić preniesol hru na ľavé krídlo, svojím pasom hľadal Jána Vlaska, ale ten sa k lopte nedostal.
     
    40
    Brankár Trnavy Martin Chudý teraz podržal Spartak. Ak by neprišiel jeho zákrok, lopta by zrejme skončila v sieti a stav by bol vyrovnaný.
    38.


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    38
    Námestovo mohlo byť za svoju aktivitu odmenené gólom! Buckulčík sa na pravom krídle pekne presadil, prihrávkou do šestnástky našiel Samuela Kurtulíka, ktorého zakončenie smerovalo k pravej žrdi trnavskej brány. Loptu na rohový kop vytlačil výborným zákrokom Martin Chudý!
     
    37
    Námestovčania sú v posledných minútach veľmi aktívni smerom dopredu.
     
    36
    Brejk Trnavy stroskotal na stopérovi Jurajovi Simanovi, ktorý loptu následne fantasticky vyviezol dopredu a posunul ju Kurtulíkovi. Ten sa snažil preprasírovať ju ešte do šestnástky, no túto prihrávku zastavila hosťujúca obrana.
     
    35
    Žákovič si prikryl loptu, počkal na zákrok Hladíka, ktorý poslal loptu za autovú čiaru. Domáci futbalisti môžu pôsobiť na útočnej polovici.
     
    33
    Po centri od rohovej zástavky nemusel brankár Chudý zasahovať. Hra sa následne presunula na polovicu Námestova, tam sa domáci zmocnili lopty, ale pas dopredu našiel len pravého obrancu Lukića.
     
    32
    Námestovskí futbalisti predviedli vydarenú kontru, na jej konci bol center Kubicu, ktorý Tóth zrazil na rohový kop.
     
    31
    Trnavčania začínajú svoju akciu zo zadných radov.
     
    30
    V tridsiatej minúte zápasu sa dostal k centru z pravej strany Buckulčík, ktorý hľadal hlavu Žákoviča, ale pred ním zakročil stopér Martin Tóth.
     
    28
    V šestnástke Trnavy sa k lopte dostal Samuel Kurtulík, nedostal sa však cez brániaceho Oravca. Ten podľa domácich priaznivcov hral rukou, ale rozhodca mal iný názor a pokutový kop neodpískal.
     
    27
    Janso fauloval pri postrannej čiare Lukáša Kubicu, pri lopte tak budú Námestovčania.
     
    26
    Domáci sa dostali k lopte na útočnej polovici, nič nebezpečné pre bránu Trnavy však nevymysleli.
     
    25
    Na center od rohovej zástavky si naskočil Juraj Siman, jeho hlavička však minula svätyňu Chudého.
     
    24
    Marek Žákovič sa pekne zbavil niekoľkých protihráčov, v pokutovom území sa mu na prihrávku v dobrej pozícii ponúkal Kubica, pred ktorým v poslednej chvíli odvrátil loptu na rohový kop jeden z hosťujúcich obrancov!
     
    22
    Zahral si aj hosťujúci brankár Martin Chudý, ktorý zatiaľ nemal v tomto zápase vážnejšiu prácu.
    20. LUKIĆ - 0:1


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    20
    Trnava dala gól!
    Favorizovaný Spartak sa v dvadsiatej minúte ujíma vedenia! Peknou strelou z priameho kopu k pravej žrdi brankára Tomáša Lešňovského sa o to postaral obranca Trnavy SLAVKO LUKIĆ!
     
    18
    Námestovo sa mohlo dostať do sľubnej útočnej akcie, to by však Marek Žákovič musel doručiť loptu na pravé krídlo, kde bol jeho rozbehnutý spoluhráč.
     
    17
    Marek Žákovič sa snažil dostať k lopte, proti Martinovi Tóthovi však neuspel. Hosťujúci stopér si poradil skúsene.
     
    15
    Patrik Jagnešák napádal na súperovej polovici Lukića, ktorý sa ho zbavil pekným manévrom a rozohral útočnú akciu Trnavy.
     
    14
    Brigant vyprodukoval z ľavého krídla pekný center, loptu nasmeroval do pokutového územia, kde si naskakoval Yilmaz. Útočník Trnavy sa však k zakončeniu nedostal, tento center bol naňho privysoký.
     
    13
    Potlesk domácich tribún si vyslúžil mimoriadne skúsený domáci futbalista Juraj Siman, ktorý predviedol výbornú defenzívnu prácu.
     
    12
    Jagnešák si na vlastnej polovici pekne zasekol protihráča Tchanturishviliho, ktorý ho fauloval.
     
    11
    Rozohrali ho nakrátko, z pravej strany sa snažil o center Lukić, ale nastrelil len prvého brániaceho hráča pred sebou.
     
    10
    Martin Habiňák fauloval tesne vedľa hranice pokutového územia Vlaska. Trnavčania budú mať k dispozícii priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    8
    Tchanturishvili predviedol pekný individuálny postup, potom posunul loptu na Vlaska, ktorý mu ju vracal naspäť, ale jeho prihrávka bola nepresná.
     
    7
    Prvý rohový kop v zápase rozohral Vakhtang Tchanturishvili, v pokutovom území domácich sa dostal k lopte Martin Tóth, ktorého zakončenie sa však nedostalo až ku brankárovi Námestova.
     
    6
    Samuel Kurtulík poslal na trávnik Yasina Pehlivana, Trnavčania môžu rozvíjať svoju akciu na útočnej polovici.
    5.


    Zdroj: youtube.com/sfzofficial
     
    5
    Veľmi peknú kombináciu predviedli Lukić s Vlaskom, po ich práci putovala lopta na hrot útoku ku Yilmazovi, ktorý sa pekne zbavil svojho protihráča a strelou preveril domáceho brankára. Tomáš Lešňovský predviedol prvý zásah v zápase.
     
    3
    Námestovo momentálne bráni so všetkými hráčmi na vlastnej polovici. Je jasné, že hlavnou prioritou domácich dnes bude zabezpečená defenzíva.
     
    2
    Domáci sa po nepresnosti Trnavčanov dostali k lopte, ale rýchly brejk z toho nebol.
     
    1
    Duel otvorili výkopom futbalisti Námestova, no o loptu veľmi rýchlo prišli.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MŠK Námestovo: Lešňovský – Buckulčík, Habiňák (C), Siman, Mi. Čiernik, Čecho, Kubica, Kurtulík, Ma. Čiernik, Jagnešák, Žákovič.
    Náhradníci: Kubica – Pikoš, Snovák, Jaššo, Kormaňák, Mydlár, Hvoľka.

    FC Spartak Trnava: Chudý – Lukić, Hladík, Tóth, Janso (C) – Pehlivan, Oravec – Tchanturishvili, Vlasko, Brigant – Türk Yilmaz.
    Náhradníci: Vantruba – Čeredničenko, Čonka, Lovás, Mihálik, Jirka, Egho.

    Rozhodca: Erik Gemzický – Andrej Hrmo, Adam Jekkel.
     
    MŠK Námestovo

    Treťoligista si v pohárovej súťaži pripísal na konto už tri víťazstvá. Prvé nad Oravskou Jasenicou, Námestovo vyhralo najtesnejším spôsobom, teda 1:0. V druhej fáze turnaja sa zrodilo mierne prekvapenie, keď MŠK zdolalo tím z druhej ligy vysoko 4:1. Po druhom kole sa tak so Slovnaft Cupom rozlúčili hráči Nového Mesta nad Váhom. V poslednom meraní síl prišiel najvyrovnanejší výsledok. O postupe do štvrtej fázy turnaja rozhodovali až strely zo značiek bieleho bodu. Po 90 minútach svietil na informačnej tabuli stav 1:1, po penaltách sa z postupu tešili Námestovčania, ktorí na penalty vyhrali 4:2 nad Oravskou Porubou.
     
    FC Spartak Trnava

    Favorit tohto zápasu vsietil v dvoch zápasoch Slovnaft Cupu 18 gólov a inkasoval iba raz. Najprv si to odskákali hráči Jacoviec, ktorí obdržali rovnú desiatku. Futbalisti Svätého Petra dopadli o niečo lepšie, keď ich gólman ťahal loptu zo siete iba v ôsmich prípadoch. Trnavčania vtedy dostali gól, do štvrtého kola ale postúpili po výsledku 8:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Bakoš


    Hľadáme spravodajcu pre tím MŠK Námestovo. Viac informácií tu.

    Góly: 20. Lukić


    MŠK Námestovo: Lešňovský – Buckulčík, Habiňák (C), Siman, Mi. Čiernik, Čecho, L. Kubica, Kurtulík, Ma. Čiernik, Jagnešák, Žákovič.
    Náhradníci: D. Kubica – Pikoš, Snovák, Jaššo, Kormaňák, Mydlár, Hvoľka.

    FC Spartak Trnava: Chudý – Lukić, Hladík, Tóth, Janso (C) – Pehlivan, Oravec – Tchanturishvili, Vlasko, Brigant – Türk Yilmaz.
    Náhradníci: Vantruba – Čeredničenko, Čonka, Lovás, Mihálik, Jirka, Egho.

    Rozhodca: Erik Gemzický – Andrej Hrmo, Adam Jekkel