Nitra – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Žilina – Nové Zámky 3:1 (kon.) | Poprad – Detva 4:1 (kon.)
B. Bystrica – Zvolen 4:2 (kon.) | Trenčín – Košice 3:1 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HC Košice
Nedeľa 24.09.2017, 17:15 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 6. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.
     
    Po piatich kolách Tipsport ligy je Dukla jediným tímom bez prehry a jediným tímom, ktorý dostal menej ako 5 gólov. Tieto lichotivé štatistiky budú chcieť v nedeľu pokaziť trenčianskemu tímu Košičania, ktorí prídu na Považie ako priebežne tretie mužstvo tabuľky so štvorbodovou stratou.

    Trenčania pod vedením Petra Oremusa nemali výsledkovo najlepšiu prípravu, ale od prvého kola sa im herne darí, zvládli súboje s papierovo slabšími tímami aj s najväčšími favoritmi, takže majú momentálne dobrú pohodu. Brankár Michal Valent v posledných dvoch zápasoch neinkasoval, body do kanadského bodovania naskakujú najmä hráčom prvého útoku, Peter Ölvecký ich už má 8 (3+5), Branko Radivojevič iba o bod menej (4+3). Obranca Tomáš Starosta je so šiestimi asistenciami tretím najproduktívnejším obrancom súťaže.

    Doterajšie zápasy Dukly:
    Dukla – Mikuláš 4:1 (Góly:Bezúch, Ölvecký, Varga, Hlinka)
    Poprad – Dukla 2:3 (Góly:Varga, Dlouhý, Bezúch)
    Dukla – Bystrica 3:2 pp (Góly: Radivojevič 2, Ölvecký)
    Žilina – Dukla 0:3 (Góly: Hudec, Radivojevič, Varga)
    Dukla – Nitra 4:0 (Góly: Mikula 2, Radivojevič, Ölvecký)

    Košičania začali sezónu troma domácimi zápasmi, tie prvé dva neboli zo strany „Jančuškovcov“ ideálne, ale proti Popradu už prišlo presvedčivejšie víťazstvo. Mimo svojho ľadu sa Oceliari zatiaľ predstavili len v jednom dueli, keď ťahali za kratší koniec v Banskej Bystrici. Očakávaní lídri útoku Nagy a Kafka sa v posledných zápasoch rozstrieľali a potvrdili to aj v piatkovom domácom súboji so Žilinou. Petr Kafka je aktuálne najproduktívnejším Košičanom so ziskom 6 bodov (5+1), rovnako má obranca Blake Kessel (2+4). Ladislav Nagy si zatiaľ prihrávku nepripísal, strelil však štyri góly.

    Doterajšie zápasy Košíc:
    Košice – Detva 1:0 (Gól: Klíma)
    Košice – Liptovský Mikuláš 2:3 sn (Góly: Klíma, Kafka)
    Košice – Poprad 5:2 (Góly: Nagy 2, Kafka 2, Kessel)
    Bystrica – Košice 2:1 (Gól: Nagy)
    Košice – Žilina 6:3 (Góly: Kafka 2, Nagy, Kessel, Suja, Pulli)

    V minulom ročníku sa oba tímy stretli šesťkrát, Košičania boli doma stopercentní (6:0, 2:1, 6:4), v Trenčíne bodovali domáci raz (2:4, 1:3, 3:0).

    Nedeľný zápas budú rozhodovať: Mullner, Stano – Šefčík, Výleta
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Valent – L.Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, R. Dlouhý, O.Mikula – D.Hudec, J.Pardavý ml., J.Švec – Špankovič

    HC Košice: Habal – Čížek, Pulli, Kessel, Martin Bača, Šedivý, Dudáš, Michalčin, Koch – Kafka, Hovorka, Jenčík – T.Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Boltun, Suja – Š.Petráš, Vrábeľ, M.Novotný.
     
    Dnešný zápas mal začať o 17:15, Košičania však mali problémy s autobustom a tak pricestovali neskôr, takže začiatok sa posunul na 17:30.
     
    S košickou výpravou nepricestovali zranené opory – Ladislav Nagy a Jiří Bicek. Chýba aj dlhodobo zranený Patrik Koyš. Domácim chýba takisto dlhodobejšie zranený Marcel Hossa a aj obranca Marek Pač, ktorý je po chorobe.
     
    Trenčiansky štadión aplauduje na diaľku Petrovi Saganovi, ktorý dnes skompletoval v nórskom Bergene majstrovský hetrik. Takisto Petrovi gratulujeme.
     
    Dukla nastupuje v červených dresoch, v bránke s jednotkou Michalom Valentom, hostia dnes dávajú príležitosť tímovej dvojke Vladislavovi Habalovi, o jeho výkon sa dnes budú chcieť oprieť hráči v bielom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:00
    Začalo sa zostra, ale ani jeden tím sa pri svojom prvom útočnom pokuse nedostal k ohrozeniu brány.
     
    01:44
    Bačova strela od modrej trafila do nohy Jakuba Gašparoviča, ten ostal ležať, za pomoci spoluhráčov potom odkorčuľoval s bolestivou grimasou na striedačku.
     
    02:47
    Brankári stále bez práce, Habal aspoň vykorčuľoval na nahodený puk za bránkou aby sa zahrial.
     
    03:07
    Boltun sa šikovnou kľučkou zbavil atakujúceho hráča v strednom pásme, po prechode do útočného prihrával na pravý kruh rozbehnutému Hričinovi, jeho bekhendové zakončenie bolo zblokované na ochrannú sieť.
     
    04:14
    Špankovič sa dral do útočného pásma, ale obranca Košíc ho tam nepustil. Obaja brankári už majú za sebou prvé zákroky, strely Kessela ani Mikulu však neboli pre nich nebezpečné.
     
    05:07
    Po Bezúchovom prieniku sa puk odrazil medzi kruhy k Ölveckému, ten pohotovo napálil smerom na bránu, ale puk zblokoval Dudáš.
     
    05:14
    Po vyhratom vhadzovaní v útočnom pásme švihol prudko z pravého kruhu na bránu Varga, Habal má lapačku na opačnej strane a tak puk schoval do nej.
     
    05:20
    Rovnaká situácia, opäť rýchla strela Vargu, tesne vedľa ľavej žrde košickej brány.
     
    06:14
    Hovorka tvrdo dohral Bulíka a založil protiútok, Trenčania pod tlakom vyhodili cez všetky čiary.
     
    07:55
    Starostova strela od modrej preletela až k brankárovi, ten vyrazil puk pred seba, ale Švec sa nedostal k dorážke.
     
    09:26
    Pacan vyslal do rýchleho úniku Šoltésa, ktorý sa okolo obrancu dostal do šance, ale Themár ho následne zozadu skosil – trestné strieľanie.
     
    09:26
    Šoltés sa snažil obstreliť Valenta, ale trafil len žŕdku!
     
    10:16
    Ďaľšia tutovka hostí. Čížek z hĺbky vlastného pásma poslal puk do jazdy rozbehnutému Jenčíkovi, ten prefrčal pomedzi obrancov a sám išiel na Valenta, ale zakončenie strelou na vyrážačku dokázal trenčiansky brankár zneškodniť.
     
    11:00
    Frühauf si nakorčuľoval z druhej vlny na prihrávku Radivojeviča, potom krížny, pasom ideálne naservíroval Ölveckému medzi kruhy, ale ten v snahe umiestniť pohotovo puk na bránu netrafil ideálne.
     
    11:35
    Klíma to skúsil švihom z ľavého kruhu, opečiatkoval ľavú žŕdku Valentovej brány.
     
    12:40
    Dlhý tlak druhého košického útoku, Trenčania nedokázali vyhodiť puk z pásma, dva Bačove pokusy od modrej však neprešli na bránu cez spleť brániacich hráčov.
     
    14:25
    Prvý trenčiansky útok vytvoril závar pred bránkou, Habal dobre reagoval na strelu Ölveckého spred bránkoviska. Pri pokuse Starostu mal aj štastie v tom, že trenčianskemu obrancovi puk nesadol dobre na hokejku.
     
    15:05
    Fruhauf dlhou prihrávkou chcel vysunúť Vargu do úniku, ten nedokázal ťažkú prihrávku spracovať ideálne, puk si posunul do pásma a Habal, ktorý dobre zareagoval, stihol vyraziť z bránky a byť pri puku skôr.
     
    16:55
    Jenčík dvakrát skúšal prekonať Valenta, prvý pokus z lepšej pozície nenarobil trenčianskemu brankárovi problémy, druhý zo zdanlivo málo nebezpečnej bol zblokovaný obrancom a Valent sa musel naťahovať aby letiaci puk zachytil.
     
    17:40
    Dobrá kombinácia prvej trenčianskej lajny skončila strelou Fruhaufa od modrej, ktorú však jeho spoluhráči nedokázali pred Habalom stečovať.
     
    18:33
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Starosta – 2 min., krosček).
     
    18:33
    Rozhodcovia doteraz púšťali aj menšie fauly, pri zákroku Starostu už sa rozhodol hlavný Stano udeliť dve minúty.
     
    19:01
    Prvý pokus hostí o usadenie v pásme vyriešili Trenčania vyhodením, v snahe o návrat sa dopustili Košičania zakázaného uvoľnenia.
     
    19:37
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Hudec – 2 min., hákovanie).
     
    19:37
    Hudec prehnal snahu v útočnom pásme, potiahol hokejkou nohu súpera, takže 54 sekúnd presilovky 5 na 3 pre Oceliarov.
     
    19:58
    Košičania vyhrali buly a rozohrali dvojnásobnú výhodu, Trenčania prvý pokus Kessela zblokovali, Hovorka nabil americkému obrancovi ešte aj v samom závere tretiny, Valent bol úspešný pri jeho pokuse.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V bojovnej prvej tretine boli hokejovejší hostia, častejšie zamestnávali obranu súpera. Gól však Valentovi nedali ani z čistých šancí. Domáci brankár tak už 158 minút neinkasoval. Habal sa takisto dobre ukázal pri niekoľkých pokusoch Dukly, takže gól sme napriek dobrému hokeju nevideli. Na začiatku druhej tretiny budú mať Oceliari veľkú šancu na otvorenie skóre, na čistom ľade budú dohrávať 32 sekúnd presilovku 5 na 3.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Bomba Hovorku vyrazená medzi kruhy, Pacanovu dorážku Valent pohotovým rozštepom vytesnil puk.
     
    20:35
    Domáci už štyria na ľade.
     
    21:38
    Početnú výhodu o jedného hráča už Trenčania obetavo ubrániili a nepustili hostí k zakončeniu.
     
    22:48
    Pardavého koncovka z ľavého kruhu, Habal vyrážačkou puk poslal do rohu kzliska.
     
    24:24
    Hrá sa naďalej s vysokým nasadením, bojovná pasáž ale nepriniesla šance.
     
    25:20
    Špankovič sa snažil prekvapiť brankára spoza obrancu, Habal mal situáciu pod kontrolou.
     
    26:13
    Novotný nakorčuľoval s pukom do útočného pásma, nemal komu prihrať a tak vystrelil švihom spoza beka, Valent puk schoval v náruči a prerušil hru.
     
    26:54
    Varga sa snažil vystreliť spoza kruhov, Sojčíka medzitým hostia faulovali pred bránou.
     
    26:54
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    27:50
    Pacan vystihol domácu rozohrávku a v oslabení zamieril dopredu, Starosta ho dokorčuľoval a tak si kanadský útočník počkal na Klímu, ten z ľavého kruhu rozvlnil len bočnú sieť.
     
    28:30
    Hosťujúci hráč vystrelil puk ponad plexisklo, 24 sekúnd presilovky 5 na 3 pre Duklu.
     
    28:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    28:44
    Radivojevičovu strelu od modrej Habal pokryl, ešte 9 sekúnd dvojnásobnej výhody pre domáci tím.
     
    28:55
    Košičania dostali puk až k Valentovi, hrajú už vo štvorici.
     
    29:44
    Dukle sa presilovka nedarí, dobre brániaci Košičania ju nepúšťajú k rozostaveniu v pásme.
     
    30:33
    Trenčín dal gól!
    Až v závere presilovky sa Trenčania usadili v pásme, a už v čase, kedy vylúčený hráč naskočil, dostal Bezúch prihrávku na pravý kruh, naznačil strelu, brankára potom dokázal oklamať a poslať spoza brány puk pred bránku, kde ho do odkrytej brány dopravil RADEK DLOUHÝ.
    Asistencie: Juraj Bezúch, Branko Radivojevič
     
    31:46
    Štvrtý útok Dukly sa dnes snaží narobiť problémy Košičanom, Špankovič vybojoval puk pri pravom mantineli, strelou z pravého kruhu však nenašiel priestor v postavení brankára.
     
    33:25
    Košičania nahodili puk na zadný mantinel, nečakaný odraz z rohu poslal puk rovno pred bránu, kam to mali najbližšie dvaja Košičania. Vrábeľ prihrával pred odkrytú bránu Novotnému, ktorého však stihol dokorčuľovať Romančík a čistú šancu zmaril.
     
    33:29
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Romančík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    34:10
    Košice dali gól!
    Hostia presilovku využili, dokázali si puk v pásme pripraviť, prvú strelu MAREKA HOVORKU síce ešte zblokoval Starosta, no keď dostal dočasný kapitán Košíc puk druhýkrát na ľavý kruh, pohotovo prekonal presúvajúceho sa brankára.
    Asistencie: Jere Puli, Richard Jenčík
     
    35:48
    Štvrtý útok hostí sa dostal do útočnej tretiny, dvaja hráči zamestnávali obranu a Vrábeľ sa pokúsil prekvapiť Valenta z ľavého kruhu, Ten puk zachytil, hoci potom signalizoval, že asi inkasoval do menej chráneného miesta. Po krátkom vydýchnutí ale pokračuje ďalej.
     
    36:55
    Sojčík vybojoval puk pri ľavom mantineli a smeroval s ním na bránu z uhla. Potom prihrával do tandemu Bulíkovi medzi kruhy, ale ten bol tiesnený.
     
    37:30
    Olveckého pohotová strela z pravého kruhu, ale trafil len brániaceho hráča pred Habalom.
     
    37:55
    Búrka nevôle z domácej strany, Košičania evidentne nezvládli striedanie, snáď až siedmi boli na ľade v jednu chvíľu, ale rozhodcovia nereagovali ani na sťažnosti domáceho kapitána.
     
    39:20
    Šedivému sa zle odrazil puk, keď sa ho vo vzduchu snažil zblokovať, Radivojevič sa tak dostal k strele z väčšej vzdialenosti, jeho príklep ale minul košickú bránu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine bol hokej vyrovnanejší ako v prvej. Trenčania sa ujali vedenia gólom Dlouhého tesne po nevyužitej presilovke, hostia sa v početnej výhode dotiahli na 1:1. Pred treťou časťou tak majú oba celky rovnako ďaleko k víťazstvu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:53
    Po Fruhaufovom pošmyknutí išli dvaja Košičania na jediného obrancu, Hovorka z pravej strany prihral na ľavý kruh Jenčíkovi, ten dlho čakal so strelou, Valent sa stihol presunúť a následný pokus pokryť.
     
    42:18
    Pacan ukázal, že by sa nestratil ani v bejzbole, letiaci puk odpálil prudko cez všetky čiary.
     
    42:51
    Bezúch bol tiesnený dvoma hráčmi, aspoň vystrelil na bránu, po Habalovom zákroku sa bude vhadzovať v tretine Košíc.
     
    43:22
    Vargovu strelu obranca zblokoval nad ochrannú sieť. Opäť buly pred Habalom.
     
    43:41
    Dudášova strela od modrej bola zblokovaná, ale pre Valenta nepredstavovala nebezpečenstvo.
     
    44:37
    Druhý košický útok na dlhšiu dobu zavrel elitnú formáciu Dukly, strely Kessela a Baču však boli zblokované, nahodenie Šoltésa Valent pokryl.
     
    45:20
    Stečovaný pokus Vargu narobil Habalovi problémy a len len že Trenčania nedokázali dokorčuľovať odrazený puk pred odkrytou bránou.
     
    46:11
    Pulli videl Jenčíka pred bránou Dukly, poslal tam strieľanú prihrávku, teč od košického hráča išiel následne vysoko nad bránu.
     
    46:40
    Šedivý sa snažil využiť, že pred bránou Dukly bolo husto, ale nahodený puk dokázali upratať obrancovia.
     
    48:01
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    48:04
    Po vyhratom buly sa oprel do puku Fruhauf, prudkú ranu schoval Habal v náruči.
     
    48:42
    Sojčík spoza brány popod hokejku obrancu prihral pred bránkovisko Dlouhému, ten však z prvej Habala neprekonal.
     
    49:29
    Radivojevič vylepšil pozíciu pre Starostu, jeho delovku spoza ľavého kruhu Habal zlikvidoval lapačkou.
     
    50:05
    Po Starostovej strele puk tancoval pred bránkoviskom Košíc, ale Trenčania ho nedokázali dotlačiť za Habala.
     
    50:51
    Bohunický napálil na bránu spoza modrej, Habal radšej podržal puk.
     
    52:34
    Trenčín dal gól!
    Peter Ölvecký si nakorčuľoval pre odrazený puk za bránku a odtiaľ nabil BRANKOVI RADIVOJEVIČOVI na pravý kruh, ten prudkou ranou trafil pravý horný roh košickej brány.
    Asistencie: Peter Ölvecký, Tomáš Starosta
     
    53:25
    Košičania sa pustili do útočenia, strela Čížeka od modrej bola obetavým brániacim hráčom zblokovaná, následne sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    53:25
    Tréner Oremus dáva svojim oddýchnuť, keďže nemohli striedať. Time-out.
     
    53:48
    Trenčania dokázali vyhrať buly, vyhodiť a prestriedať. Pri následnej košickej snahe pri zadnom mantineli inkasoval Holenda vysokou hokejkou.
     
    53:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hričina – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    54:15
    Olvecký neprestrelil cez brániacich hráčov, následne Košičania vyhodili puk až k Valentovi.
     
    54:51
    Trenčania prestriedali, po Fruhaufovej prihrávke pálil z ľavého kruhu Varga, ale Habal bol dobre postavený.
     
    55:06
    V oslabení sa dostal k zakončeniu z pravého krídla Hovorka, prízemnú strelu Valent pokryl.
     
    55:53
    Hostia v plnom počte.
     
    56:11
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Mikula – 2 min., podrazenie).
     
    56:11
    Zbytočný faul MIkulu, ktorý v páde podrazil prenikajúceho Šedivého, ten ešte mal pred sebou obrancu. Veľká šanca pre hostí vyrovnať.
     
    56:30
    Pred bránkou dorážali Jenčík aj Čížek, ale Valent sa roztiahol na čiare a puk za seba nepustil.
     
    57:32
    Jenčík neobstrelil brániaceho hráča, po následnom košickom zámku to skúsil Hovorka, ale jeho pokus z ľavého kruhu Valent zachytil.
     
    58:11
    Domáci v plnom počte.
     
    58:23
    Košičania nevyužili presilovku, možno keby sa tréner Jančuška rozhodol odvolať brankára a hrať 6 na 4, mohli viac prekvapiť Duklu. Ale tréner sa rozhodol počkať.
     
    58:23
    Teraz si Milan Jančuška pred vhadzovaním v útočnom pásme berie oddychový čas. Habal ostáva na striedačke, 6 na 5, vabank Košíc.
     
    58:30
    Radivojevič získal puk vo svojom pásme, vyviezol ho a následne bol faulovaný.
     
    58:30
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hovorka – 2 min., podrazenie).
     
    59:30
    Trenčania už nehrajú presilovku s úmyslom dať gól, ale podržať puk,hostia musia riskovať, ešte raz odvolávajú brankára.
     
    59:54
    Trenčín dal gól!
    Risk tentoraz ziskom pre hostí nebol. Domáci nepustili súpera s pukom do pásma, po vyhodenom puku dokorčuľoval na útočnej modrej TIBOR VARGA a do odkrytej brány pečatil skóre.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dukla je naďalej nezdolaná. Vyhrala aj šiesty zápas v sezóne a bude naďalej na prvom mieste tabuľky. Košičania síce na prvý gól domácich reagovali, ale na druhý už nedokázali. Z Trenčína tak odídu naprázdno. (20:08:06)

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 31. Dlouhý (Bezúch, Radivojevič), 53. Radivojevič (Ölvecký, Starosta), 60. Varga – 35. Hovorka (Pulli, Jenčík)


    HK DUKLA Trenčín: Valent – L.Romančík, Starosta, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Themár – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, R. Dlouhý, O.Mikula – D.Hudec, J.Pardavý ml., J.Švec – Špankovič
    HC Košice: Habal – Čížek, Pulli, Kessel, Martin Bača, Šedivý, Dudáš, Michalčin, Koch – Kafka, Hovorka, Jenčík – T.Klíma, Pacan, Šoltés – Hričina, Boltun, Suja – Š.Petráš, Vrábeľ, M.Novotný

    Rozhodca: Mullner, Stano – Šefčík, Výleta