Villarreal – Espanyol 0:0 (kon.) | Vigo – Getafe 1:1 (kon.) | Levante – Sociedad 3:0 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:1 (1:0)
Getafe CF
Štvrtok 21.09.2017, 21:00Španielska LaLiga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Celta Vigo

    Minulosezónny účastník semifinále Európskej ligy nebude spomínať na úvod ročníka 2017/18 najlepšie. Hneď prvé dve kolá totiž Celta prehrala. V oboch prípadoch to bolo veľmi tesné. Real Sociedad uspel po víťazstve 3:2, sevillský Betis zas zvíťazil 2:1. V treťom kole sa už ale zverenci Juana Carlosa Unzuého z troch bodov tešili, doma porazila Deportivo Alavés 1:0 gólom Maxiho Gómeza. Naposledy však opäť prišla prehra a to na pôde Espanyolu, ktorý vyhral 2:1.

    Najlepším strelcom je 21-ročný Uruguajčan Maxi Gómez, ktorý, dal v štyroch stretnutiach štyri góly. Prišiel len pred začiatkom ročníka z tamojšieho Defensoru Sporting po tom, ako odolal veľkému záujmu Udinese.

    Getafe CF

    Nováčik vstúpil do najvyššej súťaže zaujímavo. Hneď na úvod získal cenný bod z pôdy Bilbaa po remíze 0:0. Potom síce nestačil na Sevillu, ale podľahol jej len 1:0. Do tretice už víťazstvo prišlo, zrodilo sa na pôde Leganés. V súboji dvoch malých madridských celkovo rozhodol v závere Álvaro Jiménez. Naposledy pricestovala do hlavného mesta FC Barcelona a Getafe nebolo ďaleko od senzácie. Po polčase viedlo krásnym gólom Šibasakiho 1:0, nakoniec prehralo 1:2.

    Getafe strelilo doposiaľ tri presné zásahy, po jednom dali Jímenez, Šibasaki a Mauro Arambarri.
     
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: S. Álvarez – Fontàs, Sergi Gómez, Mallo, J. Castro – Portela, Aspas, P. Hernández, Sisto – Jozabed, Gómez.
    Náhradníci: Blanco – Lobotka, Hjulsager, Wass, Mor, Cabral, Roncaglia.

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Dakonam, Cala, Antunes – Ndiaye, Fajr, Portillo, Bergara – Arambarri, J. Molina.
    Náhradníci: E. Martínez – Bruno González, Jiménez, Á. Rodríguez, Mora, Molinero, Montero..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hráči Celty Vigo získali loptu po rozohrávke súpera a kombinujú s ňou v strede ihriska, odkiaľ sa budú snažiť prejsť bližšie k bráne Getafe.
     
    2
    To sa im aspoň v tejto chvíli nepodarí, pretože Gómez fauloval v stredovom kruhu. Hostia teda s prvou strelou, tá neprešla cez obrancu.
     
    3
    Prvý ofsajd tohto stretnutia, dostal sa do neho útočník hostí Portillo.
     
    5
    Hrá sa hlavne v strede poľa, oba tímy si dávajú pozor na defenzívu, ale v tomto stretnutí sa dá očakávať, že budeme svedkami vysokého nasadenia.
     
    6
    Dobrý pas za obranu Celty Vigo nedokázal dobehnúť Ndiaye, ktorý sa z ničoho nič objavil na hrote. Prvý bol pri lopte Álvaréz.
     
    7
    Celta pohrozila na ľavom krídle, odkiaľ sa lopta dostala až do šestnástky madridského tímu, ale neplechu tam nenarobila, keďže ju odkopol dobre postavený Cala.
     
    8
    Prihrávka z krídla od Aspasa bola zrazená, takže domáci celok získal k dispozícii prvý rohový kop v tomto stretnutí.
     
    9
    Center presný nebol, obrana Getafe loptu bez problémov odvrátila a hostia dokonca získali k dispozícii autové vhadzovanie.
     
    10
    Prudký prízemný center odvrátil Cala, následne sa k ďalšiemu pasu aj Mallo, avšak táto lopta bola opäť zatavená. Domáci začínajú stupňovať obrátky.
     
    12
    Celta Vigo po zaváhaní defenzívy súpera v dobrej šanci, ale voľný Hernández sa dostal iba k strele do súpera. Zablokovaný pas sa nakoniec práve od domáceho hráča odráža vedľa brány.
     
    13
    Hráči Getafe sa na chvíľu vymanili z tlaku domácich hráčov a snažia sa niečo vymyslieť vpredu aj oni. Kombinujú na pravom krídle.
     
    14
    Práve odtiaľ priletela do šestnástky centrovaná lopta, ktorá zakončená nebola, pretože kapitán Getafe Molina si pomohol útočným faulom.
     
    15
    Portillo ostal ležať na zemi na polovici ihriska po súboji s jedným z protihráčov, ale faul sa v tomto prípade nepískal. Loptu bude rozohrávať brankár Álvaréz.
     
    16
    Antunes sa pokúsil uličkou do šestnástky vyzvať Molinu, ten si nestihol nabehnúť do požadovaných miest skôr, ako obranca Sergi Gómez.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Djené Dakonam (Getafe CF).
     
    18
    Guaita po centri z priameho kopu zasahovať nemusel, pretože do vzduchu sa najvyššie vyštveral stopér Cala a následný pokus od Malla z diaľky letel nad.
     
    19
    Antunes síce zachytil veľmi peknú kolmicu do šestnástky pre Aspasa, nakoniec ale hrať ani nemusel, pretože španielsky útočník stál v ofsajde.
     
    20
    Getafe drží loptu v strede poľa a snaží sa od brankára Guaitu niečo vymyslieť smerom dopredu. Zdá sa, že po pravej strane to ale nepôjde.
     
    21
    Kontra hráčov Celty Vigo úspešná nebola, pretože ďalší pokus o kolmú prihrávku bol hráčmi defenzívneho typu v dresoch Getafe včas zastavený.
     
    22
    Antunes si v strede poľa nechtiac vyšliapol na Aspasa. Hlavný arbiter to vyrieši dohovorom, druhá žltá karta stretnutia na programe dňa nie je.
     
    23
    Iago Aspas sa dostal k centru v šestnástke súpera, lenže cez Antunesa loptu do nebezpečných pozícií nedostal. Tá skončila priamo u gólmana Guaitu.
     
    25
    Celta Vigo dalo gól!
    Tlak domácich je korunovaný prvým gólom v tomto stretnutí. Krásny pas z ľavej strany ešte krajšie posunul Iago Aspas po vyhranom súboji s Antunesom do šestnástky, kde si nabehol MAXI GÓMEZ a zoči-voči Guaitovi nezaváhal. Naozaj krásna rýchla akcia.
    25. Maximiliano Gómez (CVG) - 1:0
     
    26
    Getafe musí odpovedať a okamžite sa o to snaží, lenže o loptu hostia aj rýchlo prišli a znova sa jej zmocnili futbalisti Celty Vigo.
     
    27
    Faul Hernándeza daroval priamy kop madridským hráčom. Center do pokutového územia však domáci futbalisti bez problémov odkopli až ku Guaitovi.
     
    28
    Maxi Gómez dobehol dlhú loptu na polovicu súpera, ktorú si síce prebral, lenže Dakonam ho od guľatého nezmyslu odstavil.
     
    29
    Portillo síce získal loptu na polovici súpera, no dopredu ísť nemohol, nakoľko si pomohol faulom, aj keď sa to samotnému záložníkovi Getafe nepáčilo.
     
    30
    Polhodina hry za nami a musíme konštatovať, že Celta Vigo je lepším tímom. Getafe sa do nejakej šance ešte nedostalo, ale loptu sem tam podrží.
     
    31
    Ďalší prechod Celty Vigo zastavil Cala tým, že loptu odvrátil hlavou do autu. Domáci znova začínajú kombináciou zo stredu poľa.
     
    32
    Pablo Hernández faulovaný v strede ihriska, domáci futbalisti pokračujú s kombináciou. V posledných minútach im to ale dopredu ide trochu ťažšie.
     
    33
    Iago Aspas naviezol loptu z krídla do šestnástky Getafe, jeho strelecký pokus cez Antunesa našiel iba rukavice Guaitu.
     
    34
    Hra sa prerušuje, pretože dvaja hráči ostávajú na zemi. Arambarri z Getafe na tom je o niečo horšie, ako Hernández. Zdá sa, že po ošetrení môžu obaja znova hrať.
     
    35
    Sisto síce dvakrát po sebe dostal loptu na hranicu šestnástky Getafe, no okamžite bol v oboch prípadoch od nej odstavený.
     
    36
    Celta Vigo poslala dobrý center do pokutového územia, avšak defenzíva hostí dokázala odvrátiť a Mallo vzápätí vystrelil nad.
     
    37
    Antunes centroval po rozohrávke rohu na krátko. Následne hlavičkoval Bergara, jeho pokus mieril veľmi vysoko nad bránu Álvaréza.
     
    38
    Dakonam vyhral bežecký súboj na krídle, Sisto na obrancu Getafe nestačil. Po presunutí hry sa nedokázal presadiť Molina. Navyše, aj fauloval.
     
    40
    Sisto poslal krásnu loptu pre spoluhráča Jozabeda do šestnástky, jeho pokus poslať center na voľného Maxiho Gómeza hostia zrazili. Takmer z toho bola veľká šanca.
     
    41
    Antunes nabehol na ľavé krídlo, odkiaľ poslal zaujímavý center smerom pred bránu súpera. Všetko vzrušenie zbytočné, krajný bek stál v ofsajde.
     
    42
    V útočnej snahe neuspela ani Celta Vigo, ktorá bola tiež zastavená hvizdom arbitra. Ten videl v tomto momente nedovolený zákrok.
     
    43
    Sergio Álvarez si nabehol na centrovaný pas z pravej strany a bez problémov loptu zachytil vo svojich rukaviciach pred Molinom.
     
    44
    Krásna kombinácia domácich na jeden dotyk mala vysunúť do šance Iaga Aspasa, ktorý však dostal prihrávku do ofsajdu a preto ani nepokračoval.
     
    45
    Znova ofsajdové postavenie, v ktorom sa tentoraz ocitol Jozabed. Loptu mu do spomínanej pozície poslal Iaga Aspas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Celta Vigo bola v prvom polčase lepším tímom a vyústením tejto snahy bol presný zásah Maxiho Gómeza, ktorý bol na konci veľmi peknej akcie. Uvidíme, či sa Getafe dokáže dostať do zápasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Hostia začali druhý polčas lepšie a po priamom kope sa dostal aj k rozohrávke rohového kopu, ktorý musel riešiť Sergio Álvarez. Molina hlavičkoval, no nakoniec to aj napriek jemnému dotyku brankára roh nebude.
     
    48
    Celta Vigo prebrala loptu v strede ihriska a snaží sa kombinovať, lenže dlho pri nej hráči domáceho tímu neostali.
     
    49
    Druhý polčas sa v tejto chvíli odohráva v strede ihriska, kde sú pri lopte hostia z Madridu a kombinujú v okolí stredového kruhu.
     
    60
    Faul Fontása prerušil hru, po chvíli znova hrá Getafe, lenže Molina sa na krídle proti Mallovi presadiť nedokázal.
     
    52
    Iago Aspas sa pokúsil dostať sa do šestnástky z krídla, lenže cez Antunesa ďaleko nezašiel. Nebude to ani roh, ale odkop od brány Guaitu.
     
    53
    Maxi Gómez sa síce dostal k lopte, lenže medzi dvojicou obrancov nedokázal vymyslieť vôbec nič a už znova hrajú hráči Getafe, ktorí vstúpili do druhého dejstva aktívne.
     
    54
    Ndiaye takmer vystihol malú domov, avšak brankár Álvarez nakoniec stihol loptu včas odkopnúť na polovicu protivníka. Tá skončila až pri Guaitovi.
     
    55
    Getafe postupne prechádzalo dopredu, až sa lopta dostala na pravé krídlo, odkiaľ centroval Damián Suárez, lenže pas mu vôbec nevyšiel.
     
    56
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Fayçal Fajr, prichádza Álvaro Jiménez.
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    57
    Žltú kartu dostáva Jozabed (Celta Vigo).
     
    58
    Pione Sisto sa vybral krídlom do šestnástky súpera, zastavený bol dvojicou hráčov súpera veľmi ďaleko od tejto časti ihriska. Center domácich nakoniec síce prišiel, avšak Gómez nedokázal zakončiť.
     
    60
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Brais Méndez Portela, prichádza Emre Mor.
     
    61
    Emre Mor potiahol loptu k šestnástke Getafe. Tam domáci spustili kombináciu, avšak po centri Huga Malla dokázal zakročiť brankár Guaita.
     
    62
    Antunes získal loptu ešte na vlastnej polovici a keďže sa Sergio Álvaréz nachádzal vyššie zo svojej brána, tak Portugalčan skúsil ďalekonosný pokus, ktorým bránu tesne minul.
     
    63
    Álvaro Jiménez si na krídle pomohol faulom, lopta teda po útočnom ataku Getafe znova patrí hráčom Celty Vigo, ktorá však po zmene strán lepším tímom nie je.
     
    64
    Molina si nabehol do šestnástky na dobrú kolmicu, pred zakončením tohto kapitána Getafe zastavil ofsajd. Jeho už tretím v tomto stretnutí.
     
    65
    Šanca Getafe. Prvýkrát sa do dobrého zakončenia dostal Molina, ktorý si naviezol loptu do šestnástky z krídla, ale jeho obstrel išiel do miest, kam Álvaréz dočiahol.
     
    66
    Na druhej strane to skúšal Iago Aspas. Pokus z hranice pokutového územia sa medzi tri žrde spratať nedokázal.
     
    67
    Emre Mor síce doviezol loptu až pred šestnástku, následná kolmica do nej presná nebola. Aspasa pokryla hneď dvojica hráčov Getafe.
     
    68
    Dakonam už žltú kartu má, ale teraz si pomohol nedovoleným zákrokom proti Aspasovi, ktorý sa akurát rozbiehal.
     
    69
    Ďalšia prihrávka Emreho Mora neprešla, zadáci Getafe si zatiaľ na mladého a šikovného Turka dávajú veľký pozor.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Maximiliano Gómez (Celta Vigo).
     
    70
    Dvadsať minút do konca zápasu. Hrať musí Getafe, ale aj keď sme nejaké šanci videli, tak celkovo je to futbal, ktorý plynie hlavne v strede ihriska, respektíve medzi šestnástkami.
     
    71
    Maxi Gómez hľadal pred prázdnou časťou brány Sista, ten loptu dobehnúť nestihol, pretože na roh ju skôr odpratal Damián Suaréz.
     
    72
    Center Sista odvrátil Antunes síce iba k Morovi, avšak tento mladík sa musel vrátiť dozadu a prihrať svojmu spoluhráčovi v bráne.
     
    73
    Jeden z hráčov Getafe ostáva ležať na trávniku, ale Celta Vigo hrá ďalej. Lopta sa následne dostala do autu, ale to už boli na nohách všetci hráči.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Damián Suárez (Getafe CF).
     
    75
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Stanislav Lobotka.
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Amath Ndiaye, prichádza Jefferson Montero.
     
    77
    Faul domácich na polovici Celty Vigo dáva priamy kop madridským hráčom. Pred Álvarézom teda po centri môže byť veľmi rušno.
     
    78
    K strele sa nakoniec dostal Álvaro Jiménez, lenže jeho pokus k žrdi po zaseknutí si jedného zo obrancov súpera zastavil Álvaréz na bránkovej čiare.
     
    80
    Desať minút pred koncom stretnutia stav stále lepší pre domácich hráčov. Getafe sa v druhom polčase síce snaží a je o niečo aktívnejším tímom, avšak ku gólovému úspechu to zatiaľ nevedie.
     
    81
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Jozabed, prichádza Daniel Wass.
     
    83
    Celta Vigo posledným striedaním vystužila defenzívnu radu záložníkov a bude sa už spoliehať hlavne na brejky. Samozrejme, ak sa hráčom Getafe vôbec podarí vyvinúť súvislý tlak.
     
    84
    Kombinácia domácich stredom poľa síce dlho nevychádzala, ale nakoniec sa do lopty oprel Emre Mor a jeho prudký pokus skončil v rukaviciach brankára Guaitu.
     
    85
    Hostia sa na chvíľu dostali k pokutovému územiu súpera, center pred Alvaréza bol okamžite odvrátený a Mor vyviezol loptu dopredu.
     
    86
    Getafe dalo gól!
    Šok pre domácich na štadióne Balaídos, pretože po centri sprava lopta trestuhodne prešla celou šestnástkou a voľný ÁNGEL RODRÍGUEZ ju poslal do siete, keďže v miestach, kde bol Hugo Mallo, nebol z domácich nik.
    86. Ángel Rodríguez (GET) - 1:1
     
    87
    Teraz je to razom Celta Vigo, kto musí útočiť, pretože Getafe by s bodom bolo spokojné, zatiaľ čo domáci ani omylom.
     
    89
    Zápas sa chýli ku koncu, ostáva už len niečo málo plus nadstavený čas. Fanúšikovia na štadióne pískajú, Getafe medzičasom dobre bráni pokusy domácich útočiť.
     
    90
    Vysoký presing hostí žne úspech. Álvaro Jiménez dokonca následne padá pred pokutovým územím súpera. Hráčom Celty sa píska faul.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Álvaro Jiménez (Getafe CF).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Celta Vigo bola v prvom polčase lepšie a po góle Maxiho Gómeza aj išla do vedenia, lenže v úplnom závere vyrovnal Ángel Rodríguez, čím šokoval štadión Balaídos. Body sa delia. Domácim sa máli, hostia sú nadšení. (22:50:18)

    Matej Kubove

    Góly: 25. Gómez – 86. Á. Rodríguez

    Karty:   57. Jozabed (CVG), 70. Gómez (CVG) – 17. Dakonam (GET), 74. Damián Suárez (GET), 90+2. Jiménez (GET)


    Celta Vigo: S. Álvarez – Fontàs, Sergi Gómez, Mallo, J. Castro – Portela (60. Mor), Aspas – P. Hernández, Sisto (75. Lobotka), Jozabed (81. Wass) – Gómez.
    Náhradníci: Blanco – Lobotka, Hjulsager, Wass, Mor, Cabral, Roncaglia.

    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Dakonam, Cala, Antunes – Ndiaye (75. Montero), Fajr (56. Jiménez) – Portillo (56. Á. Rodríguez), Bergara, Arambarri – J. Molina.
    Náhradníci: E. Martínez – Bruno González, Jiménez, Á. Rodríguez, Mora, Molinero, Montero.