Espanyol – Vigo 2:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:1 (2:0)
Celta Vigo
Pondelok 18.09.2017, 21:00Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Espanyol Barcelona položil základy svojho úspechu v prvom polčase, kedy sa presadili Moreno a Piatti. V druhom dejstve síce znížil Sisto, ale na viac sa Celta nezmohla. (22:56:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Sergio Álvaréz nakopol loptu do šestnástky domácich z polovice, lenže hráčom Celty sa nepodarilo zakončiť. Dopredu ide Espanyol, García sa ocitol v ofsajde.
     
    90+3
    Emre Mor sa chcel sám dostať až do šestnástky súpera. Obišiel dvoch hráčov, tretí ho dokázal zastaviť. Espanyol sa dostal na polovicu protivníka.
     
    90+1
    Hjulsager si naviezol loptu do streleckej pozície, jeho rana neprešla a do protiútoku prešli domáci. Moreno sa ďaleko nedostal, avšak faul v strede poľa znamená, že hráči barcelonského tímu pri lopte ostanú.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    89
    Center Hjulsagera síce našiel Aspasa, ten prihral iba smerom dozadu na Lobotku. Nakoniec prišiel center sprava a pred hlavičkou faul na Sáncheza.
     
    88
    Center do pokutového územia hostí odvrátil Cabral. K lopte sa ešte dostal Diop, nakoniec pálil Roca, no jeho pokus mieril veľmi vysoko nad.
     
    86
    Ďalšia nepresnosť Wassa založila akciu Espanyolu, rýchla kontra bola zastavená a skončila zákrokom defenzívy hostí.
     
    85
    Maxi Gómez perfektne sklepol loptu na hranicu šestnástky pre spoluhráča Aspasa, avšak jeho pokus neprešiel a ďalšia rana Wassa skončila nad.
     
    84
    Zápas sa pomaly chýli ku koncu a Celte Vigo sa kráti čas, aby sa ešte pokúsila sa zápasom niečo urobiť.
     
    83
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Sergi Darder, prichádza Papakouli Diop.
     
    82
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Hugo Mallo, prichádza Andrew Hjulsager.
     
    80
    Center Mora až na Aspasa neprešiel, domáci loptu odvrátili. Hra sa ale prerušuje, pretože zdravotné problémy má Sergi Darder.
     
    79
    Hugo Mallo sa na krídle síce dostal k lopte, no nedokázal prejsť cez Aaróna Caricola, ktorý to spravil tak dobre, že sa bude odkopávať od brány Lópeza.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Gustavo Cabral (Celta Vigo).
     
    76
    Strkanica v šestnástke Espanyolu, hlavný rozhodca musí upokojovať vášne. Maxi Gómez bol zvalený na trávnik, udeľovať sa budú aj kartové tresty.
     
    75
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Javi Fuego, prichádza Marc Roca.
     
    74
    Wass rozohral rohový kop, ktorý získal Emre Mor. Škandinávsky záložník však pasom do malého vápna našiel iba pozorného brankára Paua Lópeza.
     
    73
    Emre Mor sa krásne dostal až do pokutového územia, kde ešte prihral na spoluhráča, avšak center do druhej vlny odkopol stopér Hermoso.
     
    72
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Emre Mor.
     
    70
    Dvadsať minút do konca zápasu a Celta Vigo znížila. Záver preto môže byť ešte veľmi dramatický.
    69. Pione Sisto (CVG) - 2:1
     
    69
    Celta Vigo dalo gól!
    Aspas dostal loptu do šestnástky súpera, kde ju ešte posunul na PIONEHO SISTA a ten aj za pomoci teču z hranice pokutového územia dostal guľatý nezmysel do siete.
     
    68
    Lobotka stratil loptu v strede ihriska, takže hráči Espanyolu rýchlo prešli až pred šestnástku, avšak prihrávka za defenzívu súpera bola zastavená.
    67. Gustavo Cabral (CVG)
     
    67
    Iago Aspas poslal zaujímavý pas do malého vápna, kde sa k hlavičke prebil Gustavo Cabral, lenže medzi tri žrde nenamieril.
     
    66
    Priamy kop pre Celtu Vigo, fauloval Baptistao. Pau López bude spoločne so spoluhráčmi očakávať center.
     
    65
    Hugo Mallo síce poslal center sprava, ale lopta bola zrazená za bránkovú čiaru. Hostia rozohrali na krátko, no veľmi zle.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Javi Fuego (RCD Espanyol Barcelona).
     
    62
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Sergio García.
     
    61
    Po rohovom kope prišla prudká rana Hermosa, ktorú zastavila až tyč, no všetkému prechádzal hvizd, pretože práve tento hráč si pomohol rukou.
     
    60
    Nepresnosti v strede poľa vyzneli lepšie v prospech Espanyolu. Moreno mohol strieľať spoza šestnástky, lenže ešte prihral a zahnal Dardera. Po jeho centri pred Baptistaom zasiahol Álvarez.
     
    59
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Jozabed, prichádza Pablo Hernández.
     
    57
    Hugo Mallo mal priestor aj čas na center, takže poslal zaujímavý pas na hranicu malého vápna. Tam sa ale dvojica hráčov Celty do zakončenia neprepracovala.
     
    56
    Prudký center Victora Sáncheza pred bránu Álvareza až k španielskemu gólmanovi neprešiel, guľatý nezmysel odvrátil jeden z obrancov Celty.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Hugo Mallo (Celta Vigo).
     
    54
    Na center Piattiho z rohového kopu sa tlačil stopér Hermoso, zakončiť nedokázal. Ešte však David López strieľal spoza obrancu, Álvaréz problém nemal.
     
    53
    Hugo Mallo na krídle poslal k zemi Piattiho, žltú kartu kapitán Celty aj napriek mnohým zákrokom ešte nedostal.
     
    52
    Javi Fuego vyviezol loptu smerom do krídelného priestoru, tam o ňu prišiel, takže už znova hrá Celta Vigo. Fontás chyboval, šanca z toho nebude.
     
    51
    Celta v strede poľa, loptu sa snaží rozohrať Lobotka, no hosťom sa stále nedarí postupovať smerom na bránu súpera a navyše prišiel faul Malla.
     
    50
    Druhý polčas sa odvíja hlavne na polovici Celty Vigo, kde sa domácim darí držať loptu. Do šancí sa v druhom dejstve zatiaľ nedostávajú.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Iago Aspas (Celta Vigo).
     
    47
    Hugo Mallo síce dostal loptu na pravej strane, s Wassom si ale nerozumel a lopta ušla za autovú čiaru.
     
    46
    Ani jeden tréner pred začiatkom druhého polčasu nestriedal. Zostavy preto vyzerajú tak isto, ako na začiatku stretnutia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Domáci Espanyol začal zápas veľmi dobre a toho odrazom bol aj strelený gól Morena. Následne prišiel druhý od Piattiho, takže Celta Vigo bude mať v druhom polčase čo robiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Rýchla rozohrávka hostí sa až do šestnástky Espanyolu nedostala. Celta Vigo sa razom ocitla až pred vlastným pokutovým územím.
     
    44
    Celta Vigo vybojovala priamy kop, na zemi sa totiž ocitol Wass. Dokážu sa hostia dostať k nejakej šanci, ktorá by znamenala gól?
     
    42
    Ďalší center do pokutového územia Espanyolu si brankár Pau López postrážil a nebezpečný pas skrotil vo svojich rukaviciach.
     
    41
    Pione Sisto si síce nabehol na dobrý center, lenže mohol robiť čo chcel, aj tak mal k lopte veľmi ďaleko a nezachytil ju na hracej ploche.
     
    39
    Tempo zápasu sa trochu zvoľnilo. Hrá sa viac uprostred ihriska bez väčších ofenzívnych snáh na jednej, či druhej strane.
     
    37
    Dlhý nákop poslal domácich hráčov do rýchlej kontry, avšak brankár Álvaréz včas vybehol a loptu zastavil pred útočníkmi súpera.
     
    36
    Rozohrávka priameho kopu sa naťahovala veľmi dlho. Nakoniec zaúradoval múr postavený Pauom Lópezom, pretože práve do neho nasmeroval loptu Aspas.
     
    35
    Sisto vybojoval priamy kop, Celta Vigo dostane k dispozícii priamy kop z veľmi ideálnej pozície. Uvidíme, či sa hosťom podarí znížiť.
     
    33
    Hosťujúci tím kombinuje, ale k bráne súpera sa stále nedostáva. Obrana Espanyolu pôsobí veľmi dobre, čo sa týka organizácie hry.
     
    31
    Zdalo sa, že záložník Celty Vigo Jozabed si pomohol pri spracovaní rukou, avšak hlavný arbiter nechal hru plynúť ďalej.
     
    29
    Baptistao takmer spravil chybu a o loptu prišiel, v poslednej chvíli ho zastúpil David López, ktorý zaváhanie napravil.
     
    28
    Lopta sa však veľmi rýchlo dostala veľmi ďaleko od šestnástky domácich a Darder sa takmer dostal do protiútoku. Nakoniec z toho nič nebolo.
     
    28
    Celta Vigo sa snaží niečo vymyslieť, získava rohový kop vo svoj prospech.
     
    26
    Z hráčov Celty je zatiaľ najaktívnejší Aspas, svoj ďalší pokus poslal mimo priestor Lópezovej brány.
     
    25
    Zdalo sa, že hostia sa postupne dostanú do zápasu, ale Espanyol strelil druhý presný zásah a razom má Celta Vigo čo doháňať.
    24. Pablo Piatti (ESB) - 2:0
     
    24
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci hráči sú razom ešte viac na koni. Na polovici ihriska hostia prišli o loptu. Jurado potiahol loptu smerom dopredu na PABLA PIATTIHO, ktorý krížnym pokusom prekonal Álvaréza.
     
    23
    K rozohrávke sa postavil Piatti, jeho center presný nebol a nikoho zo spoluhráčov nenašiel. Celta môže postupovať od vlastnej brány.
     
    22
    Jurado faulovaný tesne vedľa šestnástky protivníka, Espanyol získava zaujímavý priamy kop, z ktorého by mohol pohroziť.
     
    21
    Náznak šance domácich neskončil pre Espanyol pozitívne, prihrávka za obranu išla tam, kde vôbec nikto z hráčov barcelonského tímu nestál.
     
    19
    Pred bránou Espanyolu sa na loptu tlačil Iago Aspas, jeho rybička ale skončila mimo brány Paua Lópeza. Celta sa postupne dostáva do príležitostí.
     
    18
    Domáci futbalisti sa znova posúvajú k pokutovému územiu protivníka, zatiaľ je to ale bez streleckého pokusu. Tlak Espanyolu gólom opadol.
     
    16
    Prienik Iaga Aspasa sa skončil ešte pred pokutovým územím, hosťujúci hráč si pri spracovaná lopty totiž pomohol rukou.
     
    15
    Centrovaná lopta však presná nebola, guľatý nezmysel zachytil brankár Pau López a celú snahu hráčov Celty Vigo zastavil.
     
    14
    Na pravom krídle prišiel faul domácich v podaní Caricola, Celta Vigo bude môcť rozohrávať centrom pred Lópeza.
     
    12
    Až po inkasovanom góle sa Celta Vigo trochu viac snaží útočiť a skúša kombinovať na polovici protivníka.
    10. Gerard Moreno (ESB) - 1:0
     
    10
    Espanyol Barcelona dala gól!
    GERARD MORENO otvára skóre stretnutia. Prihrávku si prebral na hranici ofsajdu, rýchlo sa s ňou otočil a jeho presnú strelu brankár Álvarez zastaviť nedokázal.
     
    9
    Domáci Espanyol prežíva veľmi aktívny štart do stretnutia a mohol už ísť do vedenia. Takýmto štýlom je gól otázkou času.
     
    8
    Domáci hráči vybojovali rohový kop, na ktorý si však najlepšie naskočil brankár Álvaréz a loptu zachytil vo svojich rukaviciach.
     
    7
    Prvá veľká šanca stretnutia a razom mohlo byť skóre otvorené. Baptistao poslal dopredu pekný pas, ktorý hľadal Morena. Dostal sa do streleckej pozície. Krížna strela o kúsok cieľ minula.
    6. Gerard Moreno (ESB)
     
    6
    Rýchlu kontru domácich hráčov ťahal Baptistao, ktorý to skúsil individuálne, avšak pred pokutovým územím o guľatý nezmysel prišiel.
     
    5
    Výsledkom centru z pravej strany nebolo nič nebezpečné, len center do miest, kde úradovali hráči Espanyolu.
     
    4
    Hostia sa presúvajú smerom dopredu, celú akciu ťahal dánsky záložník Pione Sisto.
     
    3
    Na center z krídla si najlepšie naskakoval Caricol, lenže nedokázal sa dostať k lopte a loptu nezakončil, ako si predstavoval.
     
    1
    Už v prvej minúte musí byť ošetrovaný Hermoso, ktorý utrpel v súboji s Gómezom menšie zranenie. Obranca domácich odhádza za postrannú čiaru.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C), David López, Hermoso, Caricol – Jurado, Darder, Fuego, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Navarro, Naldo, Sergio García, Diop, Roca, Granero.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo (C), Cabral, Fontàs, J. Castro – Wass, Lobotka, Jozabed – Aspas, Gómez, Sisto.
    Náhradníci: Blanco – P. Hernández, Hjulsager, Sergi Gómez, Mor, Roncaglia, Portela..
     
    RCD Espanyol Barcelona

    Druhý barcelonský klub nezačal ročník vôbec dobre, veď po troch odohraných kolách má iba jediný bod, ktorý získal už na úvod za remízu 1:1 na pôde FC Sevilla. Leo Baptistão je navyše jediným strelcom tímu, ktorý inkasoval až sedemkrát. Raz sa presadil Mantovani z Legánes a pri prehre 0:5 v mestskom derby s FC Barcelona trikrát Lionel Messi, ďalšie zásahy pridali Luis Suaréz s Gerardom Piquém.

    Espanyol je na aktuálne na osemnástom mieste v tabuľke La Ligy, za ním sú iba bezbodové celky Málaga CF a Deportivo Alavés.

    Celta Vigo

    Ani minulosezónny účastník semifinále Európskej ligy nebude spomínať na úvod ročníka 2017/18 najlepšie. Hneď prvé dve kolá totiž Celta prehrala. V oboch prípadoch to bolo veľmi tesné. Real Sociedad uspel po víťazstve 3:2, sevillský Betis zas zvíťazil 2:1. V treťom kole sa už ale zverenci Juana Carlosa Unzuého z troch bodov tešili, doma porazila Deportivo Alavés 1:0 gólom Maxiho Gómeza.

    Práve tento 21-ročný Uruguajčan je zatiaľ najlepším a jediným strelcom klubu, dal v troch stretnutiach všetky štyri góly. Prišiel len pred začiatkom ročníka z tamojšieho Defensoru Sporting po tom, ako odolal veľkému záujmu Udinese.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 10. G. Moreno, 24. Piatti – 69. Sisto

    Karty:   64. Fuego (ESB) – 48. Aspas (CVG), 55. Mallo (CVG), 77. Cabral (CVG)


    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez (C), David López, Hermoso, Caricol – Jurado, Darder (83. Diop), Fuego (75. Roca), Piatti (62. Sergio García) – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Navarro, Naldo, Sergio García, Diop, Roca, Granero.

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo (C) (82. Hjulsager), Cabral, Fontàs, J. Castro – Wass, Lobotka, Jozabed (59. P. Hernández) – Aspas, Gómez, Sisto (72. Mor).
    Náhradníci: Blanco – P. Hernández, Hjulsager, Sergi Gómez, Mor, Roncaglia, Portela.