Eibar – Leganés 1:0 (kon.)
koniec
SD Eibar
1:0 (0:0)
CD Leganés
Piatok 15.09.2017, 21:00 • Estadio Municipal de Ipurua • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá SD Eibar a CD Leganés. Zápas a tak aj tento prenos začína o 21:00!

    Cez víkend opäť pokračuje aj Primera Divsion, v piatok sa odohrá predohrávka na Estadio Municipal de Ipurua, kde domáce mužstvo zatiaľ privíta prekvapenie súťaže.

    SD Eibar:
    Domáci futbalisti nezačali súťaž úspešne. Po 3 kolách majú na svojom konte iba 3 body za jednu víťazstvo, ktoré dosiahli ešte v prvom kole, keď vyhrali na pôde Málagy 1:0. Potom nasledovali už len dve prehry, 1:0 s Ath. Bilbao a 3:1 proti Sevilly. Ani skóre 1:4 tak nie je moc impozantné, domáci tak majú najvyšší čas to napraviť.

    CD Leganés:
    Hosťujúce mužstvo je na tom o poznanie lepšie a nachádza sa po 3 kolách troška prekvapivo na 5. mieste. Sezónu začalo Leganés výborne a po dvoch kolách malo na svojom konte dve výhry a to s Alaves 1:0 a taký istý výsledok zopakovalo aj s Espanyolom. V poslednom zápase prehralo v dramatickom zápase tesne 1:2 s Getafe.

    Favorit:
    Táto úloha pripadne podľa postavenia v tabuľke a aj lepšej forme hosťujúcemu mužstvo, uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Capa, P. Oliveira, Gálvez, Ángel – Bébé, Jordán, Dani García (C), Inuj – Kike García, Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Rivera, Peña, Arbilla, Charles, Juncà

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza, Mantovani (C), Muňoz, Rico – Siovas, Brašanac – Omar, Gabriel, Naranjo – Guerrero

    Náhradníci: Champagne – Morán, Beauvue, Carnero García, dos Santos, Eraso, N. Amrabat

    Rozhodca: Martínez – Barbero, Noval
     
    Príjemný sviatočné večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu ostáva už len chvíľa, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Martínez – Barbero, Noval. Očakáva sa vyrovnané stretnutie, uvidíme, ako to napokon celé dopadne. Pri sledovaní tohto prenosu Vám prajeme príjemný športový zážitok, z pozície komentátora tohto prenosu Vám ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak už čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia, ktorí sa už snažia presunúť na útočnú polovičku.
     
    2
    Oba tímy hrajú od úvodného výkopu opatrnejšie, zatiaľ sme nič zaujímavé nevideli. Ani jedno mužstvo zatiaľ nezaložili útočný výpad na súperovu polovičku.
     
    3
    Žltú kartu dostáva Darko Brašanac (CD Leganés).
     
    4
    Domáci získali priamy kop na útočnej polovičke, ale po tejto situácii nenasledovalo nič zaujímavé a k lopte sa už dostávajú hostia. Aj naďalej hrajú oba tímy opatrnejšie.
     
    5
    Eibar si už vybojoval loptu na svoje kopačky, momentálne však kombinuje na svojej polovičke a snaží sa postupnými prihrávkami preniknúť na súperovu polovičku.
     
    6
    Futbalistom domáceho celku sa to aj podarilo, následne si však Leganés vysokým napádaním vybojovalo loptu na svoje kopačky a tak sme ani teraz nič zaujímavého nevideli.
     
    7
    Oba tímy teraz predviedli po jednom útočnom výpade, ale zatiaľ oba celky zbytočne strácajú lopty a tak si nemôžu vytvoriť žiadnu šancu či súvislejší tlak.
     
    8
    Momentálne je pri lopte Eibar, ale s presunom na útočnú polovičku sa nikam neponáhľa. Moc atraktívny zápas to dnes zrejme nebude, snáď sa v nasledujúcich minútach dočkáme aj niečoho zaujímavého.
     
    9
    Do rýchleho protiútoku sa teraz dostali hostia, ale obrana domácich túto situáciu bez problémov ustála a Eibar tak už znova rozbieha kombináciu na svojej polovičke.
     
    10
    Po ľavej strane sa teraz snažili domáci zaútočiť, García však v rozhodujúcej chvíli loptu stráca a tak už dopredu môžu ísť futbalisti Leganés.
     
    11
    Hra sa teraz musela prerušiť, Muňoz ostáva ležať na trávniku a dostáva sa do rúk zdravotníkov. Zrejme to vyzerá, že hostia budú musieť striedať.
     
    12
    V hre sa už pokračuje ďalej, zatiaľ teda bez Muňoza a hostia hrajú teraz s 10 hráčmi. Uvidíme, či toto krátke prerušenie nejako ovplyvní priebeh zápasu, ktorý teda zatiaľ nijak zaujímavý nie je.
     
    13
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Ezequiel Muňoz, prichádza Mauro dos Santos.
     
    14
    Napokon Muňoz v hre pokračovať už nemohol a tréner hostí už musel takto skoro siahnuť k striedaniu. Momentálne sú pri lopte domáci a presúvajú sa na útočnú polovičku.
     
    15
    Eibar si vybojoval prvý rohový kop v tomto zápase, centrovaná lopta od rohovej zástavky však skončila u obrancov hostí a Leganés vyváža loptu do bezpečia.
     
    16
    Stále však čakáme na nejakú zaujímavú príležitosť, oba tímy však chybujú vo svojich prihrávkach a tak sa nemôžu dostať do útočných akcii. Do konca zápasu je však ešte dostatok času to zmeniť.
     
    17
    Ani tento rýchly útočný výpad futbalistov Leganés nič nepriniesol a domáci získavajú aut na svojej polovičke. Eibar následne rozbieha svoju kombináciu.
     
    18
    Leganés sa po zisku lopty snažil o rýchly prechod na útočnú polovičku, ale postranný rozhodca snahu hostí prerušuje a signalizuje ofsajd. Lopta tak pripadne domácim futbalistom.
     
    19
    Oba tímy skúšajú nakopávať dlhé lopty dopredu, ale ani tie neznamenajú nič prevratného. Diváci na štadióne sa tak zatiaľ nudia, zápas sa hrá v pochmúrnej atmosfére. Snáď sa to všetko čoskoro zmení.
     
    20
    Tento útok hostí to však nezmenil, loptu má vo svojich rukaviciach brankár domácich Dmitrović a rozohráva ju už na svojich spoluhráčov.
     
    21
    V držaní lopty sú teraz domáci, ale nedarí sa im v prechode do útoku. Oba tímy hrajú aj naďalej dosť opatrne, ako by im z toho zápasu stačila aj remíza.
     
    22
    Domáci získali na útočnej polovičke priamy kop, rozohral ho Bébé, ale napokon ani táto situácia nič zaujímavého neznamenala.
     
    23
    Do útoku sa teraz dostali aj hostia, ale domáca obrana však všetko vyriešila a nedovolila svojmu súperovi dostať sa do zakončenia.
     
    24
    Útoky sa striedajú na oboch stranách, stále však čakáme na niečo, čo by do toho zápasu vnieslo niečo výnimočné. Zatiaľ to vyzerá, že sa v prvom polčase gólu nedočkáme.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Mauro dos Santos (CD Leganés).
     
    26
    Eibar sa teraz usadil na útočnej polovičke, získal aj zaujímavý priamy kop, hostia sa však úspešne ubránili aj tejto situácii a tak môžu teraz skúsiť zaútočiť.
     
    27
    Domáci však opäť včas zastavili útok svojho dnešného súpera, Eibar znova rozbieha postupnú kombináciu na svojej polovičke a snaží sa tak niečo vymyslieť.
     
    29
    Pri lopte boli teraz hostia, postupne sa presunuli až na útočnú polovičku, v pokutovom území sa snažil zakončovať Matovani, ale obrana domácich si na neho dala pozor a zabránila mu v tom.
     
    30
    Na útočnú polovičku sa teraz dostali aj domáci, ale hostia sa takisto úspešne ubránili a Eibar po autovom vhadzovaní loptu stráca. Je za nami 30 minút hry, stále sme nič zaujímavého nevideli.
     
    31
    Podobne v útočnom ťažení teraz pochodili aj futbalisti Leganés, domáci získavajú loptu na svojej polovičke.
     
    32
    Oba tímy však aj naďalej často strácajú lopty po zbytočných chybách. To tak potom výrazne spomaľuje ich útočné ťaženia.
     
    33
    Domáci teraz aj za cenu nedovoleného zákroku zastavili rodiaci sa útok hostí, Leganés sa však s rozohrávkou nikam neponáhľa. Eibar okamžite vysoko napáda a tak sa hostia stiahli na svoju polovičku.
     
    34
    Leganés sa postupne odhodlal do útoku, pri postrannej čiare však domáci úmysel svojho súpera prerušili a hostia získavajú aut na útočnej polovičke.
     
    35
    A hostia napokon loptu rýchlo strácajú, do kombinácie domácich sa zapája aj brankár Dmitrović. Do konca prvého polčasu ostáva ešte približne 10 minút, stále sme nič zaujímavého nevideli.
     
    37
    Ani tento útok hostí nič nezmenil, Mantovani skúšal zachytiť centrovanú loptu a následne zakončiť, to sa mu však nepodarilo a obrana domácich prebrala loptu na svoje kopačky.
     
    38
    Tento útok domácich sa snažil potiahnuť Ángel, ale obrana hostí ho včas od lopty odstavila.
     
    39
    Leganés sa snažilo o rýchly útočný výpad, ale ani táto situácia nijak zaujímavá nebola a pri lopte je už Eibar. Oba tímy sa už zrejme snažia len dohrať prvý polčas a skúsia potom v druhom polčase niečo vymyslieť.
     
    40
    Opäť sa do kombinácie domácich zapája aj brankár Dmitrović, zrejme naozaj nič zaujímavého v prvom dejstve neuvidíme a oba tímy pôjdu do šatní za stavu 0:0.
     
    41
    Eibar predsa len ešte založil útočný výpad, ale lopta doputovala iba k brankárovi hostí Cuéllarovi a tak môžu ešte skúsiť niečo vymyslieť aj hostia.
     
    43
    Leganés napokon získalo priamy kop, ale lopta doputovala iba k obrane domáceho tímu. Eibar tak už kombinuje na svojej polovičke, do konca prvého polčasu už veľa času neostáva.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Dani García (SD Eibar).
     
    44
    Už sme v samom závere prvého polčasu, hlavný rozhodca ani nemá dôvod niečo nadstavovať.
     
    45
    Tak napokon sa nadstavujú ešte tri minúty!Zrejme kvôli tomu ošetrovaniu Muňoza, možno sa tak ešte niečoho zaujímavého dočkáme.
     
    45+1
    Tento útok hosťujúceho mužstva prerušuje ofsajd, k lopte sa tak dostávajú domáci futbalisti.
     
    45+2
    Ani nadstavený čas nič zaujímavého neprináša, oba tímy stále často strácajú lopty.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme nevideli žiadnu zaujímavú situácia, hrá sa vyrovnaný a nudný futbal. Snáď príde niečo zaujímavé v druhom polčase.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nespravil do druhého polčasu zmenu v zostave.
     
    47
    V úvode druhého polčasu sme sledovali útočné výpady na oboch stranách, ale nič zaujímavého nepriniesli. Snáď oba tímy ukážu v druhom polčase aktívnejšie stretnutie.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Paulo Oliveira (SD Eibar).
     
    49
    Leganés po faule zahrávalo priamy kop, loptu pred domácu bránu si brankár Dmitrović postrážil a vyboxoval ju do bezpečia. Hostia tak ešte chvíľu v útoku ostanú.
     
    50
    Pri lopte sú už však domáci futbalisti, zatiaľ sa však nikam neponáhľajú a kombinujú na svojej polovičke. Hostia sa však snažia o vysoké napádanie rozohrávky.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Diego Rico (CD Leganés).
     
    51
    Domáci získali priamy kop, obrana hosťujúceho mužstva si však túto situáciu postrážila a loptu odvrátila do bezpečia. Eibar ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    52
    Eibar však pokazil prihrávku a tak do rýchleho protiútoku išli hostia. Domáci však následne včas zastavili útok svojho dnešného súpera a rozbiehajú kombináciu na svojej polovičke.
     
    53
    SD Eibar dáva gól!
    Ale pozor! Prichádza prvý gól tohto zápasu a dávajú ho domáci futbalisti. Eibar zachytil nepresnú prihrávku hostí na svojej polovičke, domáci okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku, z ľavej strany prišiel úspešný center pred bránu hostí a ALEJANDRO GÁLVEZ dáva prvý gól tohto zápasu – 1:0!
    53. Alejandro Gálvez (EIB) - 1:0
     
    54
    Gól domáceho tímu by tak mohol priniesť potrebné oživenie do hry. Hostia teraz budú musieť zaradiť vyššiu rýchlosť a viacej sa tlačiť na útočnú polovičku.
     
    55
    Na útočnú polovičku sa však opäť dostali domáci futbalisti a získali nebezpečný priamy kop. Jeho exekútorom bol napokon Bébé, loptu však hostia zblokovali do bezpečia.
     
    57
    Leganés sa už viacej tlačí na útočnú polovičku, ale futbalisti Eibaru si dávajú pozor a hostí do ničoho nepúšťajú. Hostia však majú ešte dostatok času, aby niečo s týmto výsledkom spravili.
     
    58
    Domáci sa teraz snažili presunúť na útočnú polovičku, ale dopustili sa iba útočného faulu. Šancu zaútočiť tak budú teraz mať hostia, ktorí musia dobiehať stratu o jeden gól.
     
    59
    Eibar však chyby v defenzíve nerobí a hostia si tak stále nič zaujímavého nevypracovali. Leganés to tak dnes bude mať veľmi ťažké, domácim gól určite dodal potrebné sily.
     
    60
    Domáci sa postupne presúvajú na útočnú polovičku a snažia sa tam sústrediť svoju kombináciu. Hostia sa snažia o vysoké napádanie, ale domácim to problémy nerobí.
     
    61
    Leganés získalo aut na útočnej polovičke, potom sa hostia tlačili do pokutového územia, ale zakončenie z ich strany neprišlo. Domáci sa presúvajú na útočnú polovičku.
     
    62
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Bébé, prichádza Anaitz Arbilla.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Dimitris Siovas (CD Leganés).
     
    64
    Eibar po faule zahrával priamy kop, lopta sa od múra odráža na rohový kop. Domáci tak teraz hrajú na útočnej polovičke a to im určite vyhovuje.
     
    65
    Domáci sa teraz presúvajú na svoju polovičku, hostia tak budú musieť o loptu bojovať. Eibar zatiaľ všetko s istotou zvláda.
     
    66
    Napokon sa domácim podarilo založiť ďalší útočný výpad, ten však nič zaujímavého nepriniesol a od svojej brány bude vykopávať brankár Cuéllar.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Miguel Ángel Guerrero (CD Leganés).
     
    68
    Tento zápas je však celkom bohatý na žlté karty, po faule získavajú domáci loptu na útočnej polovičke. Leganés si po inkasovanom góle zatiaľ nič zaujímavého nevypracovalo.
     
    69
    V posledných chvíľach zápasu sa útoky striedajú na oboch stranách, dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli. Domáci však stále vyhrávajú 1:0 a môžu tak hrať pokojnejšie.
     
    70
    Eibar sa rýchlo presunul na útočnú polovičku a získava rohový kop. Hostia sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    71
    Tejto situácii sa hostia bez problémov ubránili, môžu tak skúsiť založiť útočný výpad.
     
    72
    Zakrátko domáci zahrávali priamy kop, ale hostia ubránili aj túto situáciu. Domáci stále hostí do ničoho nepúšťajú a tak sa postupne približujú k trom bodom.
     
    74
    Domáci teraz dlho držali loptu na svojich kopačkách, následne sa pokúsili založiť rýchly útočný výpad, postranný rozhodca ich však zastavuje a signalizuje ofsajd.
     
    75
    Leganés zahrávalo priamy kop na útočnej polovičke, ale centrovaná lopta do pokutového územia nenašlo nikoho z futbalistov hosťujúceho celku.
     
    76
    Opäť smerovala lopta do pokutového územia domácich, lopta končí v rukaviciach brankára Dmitrovića. Hosťom sa už pomaličky začína čas krátiť.
     
    77
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Kike García, prichádza Gonzalo Escalante.
     
    78
    Leganés sa teraz drží častejšie na útočnej polovičke, ale centre hosťujúceho tímu nie sú úspešné a Eibar si aj naďalej drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    80
    Domácim sa však teraz darí prenikať na polovičky Leganés, z pravej strany prišiel center pred bránu hostí, ale obrana tohto celku si na celú situáciu dala pozor a loptu upratala do bezpečia.
     
    81
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza José Naranjo, prichádza Nordin Amrabat.
     
    82
    Čas sa už hosťom rýchlo kráti, zrejme to bude napokon zápas o jednom góle. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia, ktorá by toto stretnutie zdramatizovala.
     
    83
    Hostia sú v týchto chvíľach aktívnejší, ale dnes im to proste v útoku nevychádza podľa predstáv. Boli sme svedkami ďalšieho nepresného centru do pokutového územia domácich.
     
    84
    Tréner domácich má k dispozícii ešte jedno striedanie, zrejme si ho ponechá na záver stretnutie ako taktické. Hostia už musia začať aj riskovať.
     
    85
    Eibar založil rýchly protiútok a získava rohový kop. Hostia sa tak musia brániť v čase, keď potrebujú útočiť.
     
    86
    Rohový kop žiadnu zaujímavú situáciu nepriniesol, domáci sa následne previnili ofsajdom a tak loptu strácajú. Uvidíme, či sa ešte Leganés podarí niečo vymyslieť.
     
    87
    Striedanie v tíme SD Eibar: z ihriska odchádza Joan Jordán, prichádza Charles.
     
    88
    Domáci tréner tak už využil všetky striedania, pri lopte sú teraz futbalisti Eibaru a tak sa hostia nemôžu dostať do záverečného tlaku. Čas sa už rýchlo kráti.
     
    89
    Uvidíme, koľko sa bude ešte nadstavovať. Hra sa nijak výrazne v druhom polčase neprerušovala, ale určite niečo rozhodca ešte pridá.
     
    90
    Hostia sa v závere zápasu dostávajú do tlaku, ale domáci futbalisti úspešne bránia svoje územie.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú tri minúty!
     
    90+1
    Do útoku sa teraz však dostávajú domáci futbalisti a získavajú aj rohový kop. To už s Leganés nevyzerá dobre.
     
    90+2
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, domáci však získali cenné sekundy.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase napokon strelili gól domáci a tak tento nudný zápas vyhrávajú 1:0!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem už dobrú noc. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:52:45)

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Gálvez

    Karty:   43. Dani García (EIB), 48. P. Oliveira (EIB) – 3. Brašanac (LGS), 25. dos Santos (LGS), 50. Rico (LGS), 63. Siovas (LGS), 67. Guerrero (LGS)


    SD Eibar: Dmitrović – Capa, P. Oliveira, Gálvez, Ángel – Bébé (62. Arbilla), Jordán (87. Charles), Dani García (C), Inuj – Kike García (77. Escalante), Enrich.
    Náhradníci: Riesgo – Escalante, Rivera, Peña, Arbilla, Charles, Juncà.

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza, Mantovani (C), Muňoz (13. dos Santos), Rico – Siovas, Brašanac – Omar, Gabriel, Naranjo (81. N. Amrabat) – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Morán, Beauvue, Carnero García, dos Santos, Eraso, N. Amrabat.

    Rozhodca: Martínez – Barbero, Noval