Olympiakos – Lisabon 2:3 (kon.) | Barcelona – Juventus 3:0 (kon.) | AS Rím – Atlético Madrid 0:0 (kon.)
Chelsea – Karabach 6:0 (kon.) | Celtic – Paríž 0:5 (kon.) | Bayern – Anderlecht 3:0 (kon.)
Manchester United – Bazilej 3:0 (kon.) | Benfica – CSKA Moskva 1:2 (kon.)
koniec
AS Rím
0:0 (0:0)
Atlético Madrid
Utorok 12.09.2017, 20:45 • Stadio Olimpico • Liga majstrov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec zápasu, ktorý možno označiť ako priemerný. Síce sme mali možnosť vidieť hneď niekoľko zaujímavých príležitostí na oboch stranách, ale očakávania boli pred zápasom vyššie. Gól sme napokon nevideli a tak si oba celky pripíšu do tabuľky o jednom bode. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:39:11)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:10.
    Střely mimo: 7:8.
    Rohy: 5:7.
    Ofsajdy: 0:5.
    Fauly: 8:13.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Atlético Madrid malo výhodu rohového kopu. Po centrovanom pokuse sa k lopte dostal úplne voľný Saúl, ale nedokázal prekonať gólmana z bezprostrednej blízkosti. Jeho strelecký pokus opečiatkoval len pravú tyčku.
    90+1. Saúl Ñíguez (ATM)
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
     
    90
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Edin Džeko, prichádza Stephan El Shaarawy.
     
    89
    Nicolas Gaitan poslal mäkkučký center do šestnástky súpera, kde sa lopty zmocnil jeden z bránicich hráčov, ktorý ju upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    88
    Saúl ponúkol ďalekonosnú strelu, ale loptu na jej ceste zablokoval obranca. Asistent rozhodcu správne nariadil rohový kop pre Atlético Madrid.
     
    87
    Perotti individuálnym spôsobom prenikol skrz dvojicu brániacich hráčov, ale v momente zakončenia stratil rovnováhu a o loptu prišiel.
    86. Aleksandar Kolarov (ASR)
     
    86
    Domáci futbalisti získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    85
    Kolarov sa rýchlosťou svetla rútil do šestnástky súpera, kde sa šikovnou kľučkou snažil oklamať brániaceho hráča. Po súboji však spadol v pokutovom území súpera a dožadoval sa pokutového kopu. Hlavný arbiter mlčí a necháva hru pokračovať bez prerušenia.
     
    84
    Correa prijal výbornú prihrávku na hranici pokutového územia a svoju strelu zamieril do pravého horného rohu bránky. Gólman bol v pohotovosti a nedovolil mu skórovať.
    83. Ángel Correa (ATM)
     
    83
    Yannick Carrasco sa snažil v pokutovom území súpera presadiť individuálnym spôsobom. To mu však nevyšlo, pretože v kľučovom okamihu stratil rovnováhu a ocitol sa na trávniku.
     
    82
    Pomer držania lopty je: 51% – 49%.
     
    81
    Zaznel hvizd arbitra a ten signalizuje, že Thomas sa zahral na volejbalistu.
     
    80
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Radja Nainggolan, prichádza Lorenzo Pellegrini.
     
    79
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Nicolás Gaitán.
     
    78
    Correa šikovnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Griezmanna, ale toho sklamal prvý dotyk s loptou a tak nemohol pokračovať smerom dopredu, napriek tomu sú hostia naďalej pri lopte.
    77. Diego Perotti (ASR)
     
    77
    Kevin Strootman vyslal prízemnú prihrávku spoza šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča. Jeden z defenzívnych hráčov s pokojom Angličana upratal loptu do bezpečia.
     
    75
    Antoine Griezmann dostal dlhý pas, ktorý mu poslal Saul Niguez. Aj by sa dostal do streleckej pozície, ale obrana bola pozorná a dokázala nebezpečie zmariť.
     
    74
    Yannick Carrasco poslal dopredu dlhý pas, ktorý nasmeroval na šprintujúceho spoluhráča, ale ako prvý bol pri lopte Alisson, ktorý sa lopty zmocnil.
     
    73
    Zástavka letí do nebies! Antoine Griezmann sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    72
    Čoskoro sa dočkáme prvého striedania aj na domácej strane. Môžme len hádať, kto z ihriska odíde a naopak, kto príde.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Diego Perotti (AS Rím). To si vyslúžil za škaredý faul na Filipe Luisa.
    70. Filipe Luís (ATM)
     
    70
    Koke sa rozhodol pre krátku rozohrávku, čo znamená, že jeho tím môže aj naďalej obliehať súperovú polovicu ihriska.
     
    69
    Alisson zablokoval ďalekonosný pokus, ktorý Yannick Carrasco namieril presne pod brvno. Atlético Madrid získava rohový kop. Nechajme sa prekvapiť ako s ním hostia vynaložia.
     
    68
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Grégoire Defrel, prichádza Federico Fazio.
     
    67
    Filipe Luis posiela center do pokutového územia. Žiaľ, obrana súpera si s jeho snahou poradila a loptu pohodlne pokryla.
     
    66
    Alisson musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Griezmann. To sa mu podarilo a ďalekým odkopom znemožnil hocikomu zakončiť.
     
    65
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrd, kde stál pripravený brániaci hráč. Ten poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
    64. Ángel Correa (ATM)
     
    64
    Obrana súpera efektne získala loptu a zmarila tak nebezpečenstvo po predošlom centri, ktorý poslal Koke. Hlavný arbiter a aj jeho asistent zhodne ukázali na rohovú zástavku. Atl. Madrid so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    63
    Thomas skúsil ohroziť gólmana po tom, ako si prebral loptu a vystrelil z veľkej diaľky. Pokus skončil kúsok nad brvnom!
     
    62
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Yannick Ferreira-Carrasco.
     
    61
    Stefan Savić sa nemotorne dopustil nedovoleného zákroku. Rozhodca Milorad Mazic videl celú situáciu úplne jasne. Domáci budú zahrávať nepriamy voľný kop.
    60. Saúl Ñíguez (ATM)
     
    60
    Sául si zbehol do šestnástky súpera, kde sa snažil reagovať na prízemnú prihrávku svojho spoluhráča. Do lopty sa oprel z prvej a Alisson si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    59
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Ángel Correa.
     
    58
    Obrana upratala loptu do bezpečia po rohovom kope, ktorý poslal do ohňa Koke.
    57. Luciano Vietto (ATM)
     
    57
    Luciano Vietto si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu do stredu bránky. Alisson predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Atlético Madrid rozohrá roh.
     
    56
    Radja Nainggolan to skúšal presným centrom do šestnástky, ale Jan Oblak si pohodlne loptu zo vzduchu stiahol.
     
    55
    Asistent rozhodcu máva a hlavný arbiter zastavuje hvizdom útok. Luciano Vietto je tým vinníkom, ktorý vbehol za obranu príliš skoro.
     
    54
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval jeden z domácich hráčov, ale jeho hlavičkový pokus smeroval nad brvno. Oblak bude zahrávať odkop od vlastnej bránky.
     
    53
    Pekný pas do priestoru, ktorý vyslal Radja Nainggolan, je pokrytý už v prvotnej fáze útoku defenzívou súpera. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť AS Rím.
     
    52
    Domáci sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, ale celá ich snaha končí nepresnou prihrávkou Nainggolana, ktorý loptu namieril za postrannú čiaru.
     
    51
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 54% – 46%.
     
    50
    Filipe Luis skúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho delovka síce letela medzi tri žrde, ale len do priestorov, kde stál pripravený Alisson, ktorý loptu zachytil.
     
    49
    Po nepresnej prihrávke budú hostia zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    48
    Filipe Luis nakopol loptu do veľkého vápna, ale spoluhráča sa mu nepodarilo nájsť. Obrana súpera zastavila rodiaci sa útok.
     
    47
    Filipe Luis sa previnil voči pravidlám fair-play a tak budú pri lopte ostanú domáci futbalisti.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončuje prvý polčas. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadne gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Oba celky si dokázali vytvoriť nejaké dobré príležitosti na skórovanie, ale zatiaľ bez gólového efektu. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Savić sa ešte v závere prvého dejstva snažil založiť rýchly útok, ale jeho dlhý pas si našiel cestu len za postrannú čiaru.
     
    44
    Gregoire Defrel bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojim hvizdom vstupuje do diania hry. Výhodu voľného kopu budú mať hostia.
     
    43
    Priebeh hry sa nám trocha upokojil. Pri lopte sú hostia, ktorí sa spoločne s loptou nachádzajú v strede ihriska, kde sa prezentujú krátkymi prihrávkami.
     
    42
    Filipe Luis sa dostal k lopte na hranici pokutového územia a napálil loptu z prvej vysoko ponad brvno do nebies. Príliš vysoko a nepresne.
     
    41
    Jeden z hráčov hostí si spracoval dlhú prihrávku svojho spoluhráča a s loptou sa dostal až do šestnástky súpera. Tam sa prízemným centrom snažil nájsť niekoho lepšie postaveného, ale loptu dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    40
    Zástavka v ruke asistenta rozhodcu smeruje k oblohe. Antoine Griezmann je opäť v postavení mimo hru. Na svoju šancu presadiť sa gólovo vytrvalo striehne na úrovni posledného obrancu.
     
    39
    Daniele De Rossi skúša rohový kop rozohrať krátkym pasom. Možnosť nacentrovať do pokutového územia využije snáď nabudúce.
     
    38
    Perotti sa pokúsil zakončiť z väčšej vzdialenosti, ale jeho pokus bol zblokovaný. Lopta si to následne namierila do zámedzia a tak budú domáci zahrávať rohový kop.
     
    37
    Vyzeralo to tak, že sa Edin Džeko nachádzal v ofsajdovom postavení, ale rozhodci to videli inak. Edin Džeko sa ocitol v dobrej pozícii na skórovanie, ale svoj strelecký pokus z bezprostrednej blízkosti namieril veľmi nepresne.
     
    36
    K voľnému kopu sa postavil Griezmann spoločne s Kokem. Prvý menovaný sa snažil ohroziť gólmana priamym zakončením. Jeho tvrdý projektil skončil v dobre postavenom múre súpera.
     
    35
    Aleksandar Kolarov poslal jedného z hráčov súper na zem ostrým zákrokom. Atlético Madrid bude pokračovať s priamym voľným kopom z veľmi nebezpečnej pozície.
     
    34
    Antoine Griezmann si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
    33. Koke (ATM)
     
    33
    Hostia ihneď rozbiehali rýchly protiútok. Koke predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom.
    32. Radja Nainggolan (ASR)
     
    32
    Nainggolan si zbehol na prízemnú prihrávku po voľnom kope bližšie k vápnu súpera, kde reagoval zakončením k ľavej tyčke. Dobrý pokus, ale Oblak loptu úspešne zachytil.
     
    31
    Gabi fauluje. Aspoň tak to signalizuje arbiter Milorad Mazic. Útočná akcia vyúsťuje do priameho kopu pre AS Rím.
     
    30
    Perotti bol zapojený aj v ďalšej príležitosti. Tentoraz sa pokúsil zakončiť z veľkej diaľky. To mu aj vyšlo, ale v tomto prípade nemusel Oblak zasahovať. Nasledovať bude odkop od bránky Atlética Madrid.
     
    29
    Perotti bol tým mužom, kto poslal loptu do šestnástky súpera po voľnom kope, ale len na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju poslal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    28
    Nainggolan sa rútil smerom dopredu po pravej strane ihriska, kde sa šikovnou kľučkou snažil prejsť cez brániaceho hráča. Ten jeho výlet prekazil, ale za cenu nedovoleného zákroku. AS Rím bude zahrávať voľný kop.
     
    27
    Lopta sa nachádza na polovici Atlética Madrid, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou.
    26. Antoine Griezmann (ATM)
     
    26
    To bola šanca! Antoine Griezmann si našiel center do veľkého vápna a vytvoril si priestor na zakončenie. Divákom ponúkol len nepresný pokus letiaci vedľa ľavej tyčky.
     
    24
    Exekútor rohového kopu zvolil možnosť krátkej rozohrávky, čo znamená, že jeho tím môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    23
    Aleksandar Kolarov si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč. Lopta putuje mimo ihriska. AS Rím získava výhodu rohového kopu.
     
    22
    Milorad Mazic fúkol do píšťalky. Bruno Peres fauluje, keď si nohy súpera pomýlil s loptou.
     
    20
    Domáci hráči sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok s cieľom rozhodiť defenzívu súpera.
     
    19
    Defrel sa ocitol sám v sľubnej šance po prevzatí dobrého pasu na hranici pokutového územia. Jeho pokus o fúz preletel vedľa ľavej žrde. To bola šanca!
     
    18
    Diego Perotti zahral rohový kop, ale nedokázal nájsť žiadneho zo spoluhráčov, lebo center značne prekopol.
     
    17
    Bruno Peres doručil prízemnú prihrávku z hranice šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča, ktorý bol v dobrej pozícii. Jeden z obrancov súpera ale pas zablokoval a loptu upratal do bezpečia. Lopta opúšťa hraciu plochu. AS Rím tak získava výhodu rohového kopu.
     
    16
    Luciano Vietto si našiel cestu k odrazenej lopte na hranici šestnástky a vystrelil smerom do stredu bránky. Gólman bol pripravený a pokus zneškodnil.
     
    14
    Koké sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Milorad Mazic fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky.
     
    12
    Antoine Griezmann nedokázal krásny center pretaviť na gól. Škoda preškoda tejto šance.
     
    11
    Filipe Luis posiela do šestnástky center, ale defenzíva súpera okamžite loptu odvracia. Lopta opustila hraciu plochu a Atl. Madrid bude vhadzovať loptu.
     
    10
    Defrel zbytočne nešpekuloval a pokúsil sa prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti. Jeho strelecký pokus namieril mimo bránku. Nasledovať bude odkop od bránky Atlética Madrid.
     
    9
    Saúl sa prezentoval nepresným pasom, ktorý skončil až na kopačke Alissona. Ten sa bude snažiť rozbehnúť úspešnú akciu pre svoj tím.
     
    8
    Už to vyzeralo tak, že sa Koké dostane do vážnejšej príležitosti, ale s loptou išiel do príliš veľkého uhlu, odkiaľ by úspešne zakončil len veľmi ťažko.
     
    7
    Edin Džeko sa uvoľnil na hranici veľkého vápna, odkiaľ zakončil, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný brániacim hráčom.
     
    6
    Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera.
     
    5
    Koké si nabehol do veľkého vápna na presný pas a okamžite sa pokúsil o tvrdú prízemnú strelu do stredu bránky. Jeho pokus ale zmaril brankár, ktorý dokázal svoje majstrovstvo ohromujúcim zákrokom.
     
    4
    Kevin Strootman sa dopustil nepekného zákroku a Milorad Mazic videl jasný faul a zapískal.
    3. Saúl Ñíguez (ATM)
     
    3
    Saul Niguez sa ocitol sám v sľubnej šance po prevzatí dobrého pasu na hranici pokutového územia. Jeho pokus o fúz preletel vedľa ľavej žrde. To bola šanca!
     
    2
    Edin Džeko takmer stiahol dres jedného zo súperov a Milorad Mazic tak musel odpískať nedovolený zákrok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: Alisson – Peres, Manolas, Juan Jesus, Kolarov – Strootman, De Rossi (C), Nainggolan – Defrel, Džeko, Perotti.
    Náhradníci: Skorupski – Pellegrini, Ünder, Fazio, Gonalons, Florenzi, El Shaarawy.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Saúl Ñíguez, Partey, Gabi (C), Koke – Vietto, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – Hernández, J. Giménez, Ferreira-Carrasco, Gaitán, F. Torres, Á. Correa.

    Rozhodca: Mazić – Ristić, Djurdjević (všetci SRB).
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 1. kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, kde AS Rím bude hostiť na vlastnom štadióne Atlético Madrid. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    AS RÍM

    Futbalisti tohto celku sa v uplynulom ročníku Seria A umiestnili na druhom mieste tabuľky so strátou štyroch bodov na prvý Juventus, čo im zaručilo miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov. V tom aktuálnom odohrali na rozdiel od ostatných tímov len dve kolá. v ktorých nazbierali tri body po víťazstve na pôde Atalanty. Svoj posledný ligový zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov. V zápase s Interom Miláno však nedokázali doviesť do víťazného konca. V 15. minúte išli ako prví išli do vedenia domáci zásluhou Džeka, ale v 67. a 77. minúte otočil stav stretnutia hosťujúci Icardi dvomi presnými zásahmi a v 87. minúte pridal ešte tretí kúsok do bránky Ríma všadeprítomný Vecino. Po druhom kole sa tak AS Rím nachádza na nelichotivej 10. priečke.

    ATLÉTICO MADRID

    Hráči Atlética Madrid sa v minulej sezóne umiestnili na 3. mieste so ziskom 78 bodov. Na majstrovský Real Madrid strácali priepastných 15 bodov, no napriek tomu sa v skupinovej fáze predstavia aj tento rok. V domácej súťaži sa po 3. kole nachádzajú na šiestej priečke so ziskom 5 bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve a dvoch remízach. Hneď v úvode zaváhali s nováčikom súťaže, keď remizovali výsledkom 2:2 v zápase s Gironou. Naposledy sa predstavili na trávniku Valencie, kde diváci sledovali len bezgólový priebeh zápasu.

    Dnešný zápas nemá jasného favorita, no napriek tomu svetoví bookmakeri viac veria Atléticu Madrid, na ktorého je vypísaný kurz 2.59, na remízu to činí 3.20 a na víťazstvo domácich je vypísaný kurz 2.89.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Róbert Gašpárek

    Góly:

    Karty:   71. Perotti (ASR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:13.
    AS Rím: Alisson – Peres, Manolas, Juan Jesus, Kolarov – Strootman, De Rossi (C), Nainggolan (80. Pellegrini) – Defrel (68. Fazio), Džeko (90. El Shaarawy), Perotti.
    Náhradníci: Skorupski – Pellegrini, Ünder, Fazio, Gonalons, Florenzi, El Shaarawy.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Savić, Godín, Luís – Saúl Ñíguez, Partey, Gabi (C) (62. Ferreira-Carrasco), Koke – Vietto (59. Á. Correa), Griezmann (79. Gaitán).
    Náhradníci: Moyà – Hernández, J. Giménez, Ferreira-Carrasco, Gaitán, F. Torres, Á. Correa.

    Rozhodca: Mazić – Ristić, Djurdjević (všetci SRB)