Srbsko – Nemecko 2:3 (kon.) | Rusko – Belgicko 3:0 (kon.)
koniec
Srbsko
2
26 25 18 25 13  
Nemecko
3
24 15 25 27 15  
cz Sobota 02.09.2017, 17:30 • Tauron arena, Krakov, Polsko • Majstrovstvá Európy muži • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    13:15
    Okolič přichází místo velezkušeného Stankoviče na servis. Servisem o pásku dokázal soupeře zaskočit, následně se Srbové dostali k bodovce, ale Uroš Kovačevič smečí do bloku Böhmeho vyrovnání odmítl. Němci jsou poprvé v historii ve finále evropského šampionátu!
     
    12:14
    Luburič přichází do hry místo Jovoviče na blok. Grozer se proti jednobloku neprosadil, ale Srbové se nedomluvili, kdo bude nahrávat, když Jovovič šel střídat. Nakonec se prosazuje na druhý útok Grozer a jsou tady dva mečboly.
     
    11:13
    Brick na servisu. Atanasijevič útočí z pozice univerzála jen do autu a najednou to je Německo, které je dva body od finále! Ještě jeden oddechový čas pro Srbsko.
     
    10:9
    Lisinac znovu na podání. Poté byl Grozer zablokován, ale pokračovalo se ve hře. Srbové měli k dispozici další útok, ale rozhodčí pískl do píšťalky ještě před útokem. Stankovič byl v síti, prokazuje to i video. Nyní si berou oddechový čas Srbové.
     
    10:8
    Srečko Lisinac tak pokračuje na servisu. A další povedené podání. Grozer poté smečuje jen do autu a vzteky udeřil do kůlu. Německo využívá i svůj druhý oddechový čas.
     
    8:8
    György Grozer se drží za levou ruku. Pokračuje však ve hře. Lisinac zachránil Srbsko smečí z velké výšky na středu sítě. Německo si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Kovačevič nebyl přesný na přihrávce, Atanasijevič bod nedal, nebodoval ani poté Petrič a toho využívá Kaliberda parádním útokem do bloku, od kterého poslal míč do autu. Je tady výměna stran.
     
    25:27
    Znovu německý tvůrce hry na servisu. Petrič musel útočit proti trojbloku, dokázal se vyhnout a Grozer ho blokuje. Srbové nevyužili dva mečboly a nyní budou muset bojovat v páté sadě.
     
    25:26
    Lukas Kampa za koncovou lajnou. Kovačevič měl problémy s přihrávkou, Atanasijevič musel smečovat proti trojbloku a je zablokován. Setbol pro Němce. Nikola Grbič si bere oddechový čas.
     
    25:24
    A právě Böhme na servisu. Kovačevič lehce vytlouká Kaliberdu na bloku. Druhý mečbol.
     
    24:23
    Christian Fromm na podání. Lisinac útokem středem sítě vybojoval mečbol pro Srbsko.
     
    20:19
    Lukas Kampa na podání. Atanasijevič ještě prvním útokem neuspěl, ale poté přidává bod Lisinac. Německo si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Nemanja Petrič napálil podání do autu a tak při druhém technickém oddechovém času vede Německo o bod.
     
    7:8
    Böhme posílá oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času tvrdou smečí ze středu sítě.
     
    2:5
    Tobias Krick stále na podání. Petrič neměl dobrou pozici proti třojbloku a tak jen odevzdal míč a to trestá Fromm z hlavního kůlu. Srbsko si bere oddechový čas hned v úvodu setu.
     
    18:25
    A právě Kovačevič se dostal na podání. Grozer je zablokován Lisinacem. Německo si vzalo na pomoc video, které ukazuje míč v autu. Třetí set končí!
     
    17:24
    Grozer dostal vysokou nahrávku po nepřesném příjmu. Atanasijevič mohl ještě snížil, ale jeho smeč jde do autu. Sedm setbolů pro Němce.
     
    15:20
    Zimmermann přišel na podání místo Kricka. Kovačevič nepřihrál a poté útokem trefil jen anténku. Ještě jeden oddechový čas pro Srbsko.
     
    13:17
    A znovu druhý srbský univerzál na podání. Atanasijevič přidává bod útokem po lajně a k oddechovému času donutil Němce.
     
    10:16
    Petrič navíc smečuje jen do autu z hlavního kůlu. Srbové si ještě vzali na pomoc video, ale ta teč neprokázala. Šestibodové vedení pro Němce při druhém technickém oddechovém čase.
     
    10:12
    Kovačevič první pipu nedostal na palubovku, poté ještě útočil Luburič, ale ten je zablokován. Němci se ještě rozhodně o finále chtějí prát. Nikola Grbič si musí brát oddechový čas.
     
    8:6
    Grozer podává do sítě a posílá oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času.
     
    25:15
    Jovovič uvedl míč do hry servisem. Grozer dostal nalepenou nahrávku na blok. Kovačevič se nenechal přetlačit a druhá sada velmi rychle končí! Srbové jsou jednou nohou ve finále.
     
    24:15
    Fromm se vrací do hry místo Schotta. Kaliberda chybuje na podání a Srbsko má hned devět setbolů.
     
    22:14
    Marko Podraščanin je dnes na podání nezastavitelný. Nyní sestřelil jinak spolehlivě přijímajícího Kaliberdu. Ještě jeden oddechový čas pro Německo.
     
    16:11
    Lisinac znovu na servisu. Böhme je po další nepřesnosti na nahrávce na středu sítě zablokován. Srbsko vede při druhém technickém oddechovém času o pět bodů a je tak velmi blízko zisku druhé sady.
     
    10:5
    Podraščanin pokračuje stále na podání. Grozer je znovu zablokován, tomuto univerzálovi se nedaří útočit z hlavního kůlu a Německo na to reaguje oddechovým časem.
     
    8:5
    Zenger také nepřesně přihrál, poté útočil Grozer z vysoké nahrávky z hlavního kůlu jen do autu. Čtvrtý bod v řadě pro Srbsko. Je tady první technický oddechový čas.
     
    26:24
    Uroš Kovačevič na podání. Srečko Lisinac si na středu sítě počíhal na útok Michaela Andreie, který dostal nižší nahrávku než by potřeboval a je zablokován.
     
    25:24
    Tobias Krick na podání. Kovačevič si poradil s přihrávkou a poté otřel balon o konečky prstů hráčů na bloku. Druhá šance pro Srbsko.
     
    24:23
    Denys Kaliberda na podání. Jeho servis však zastavuje síť. Setbol pro Srbsko. Německá lavička si ještě vyžádala oddechový čas.
     
    20:19
    Německý smečař stále za koncovou lajnou. Petrič znovu bod z hlavního kůlu nedal, poté smečuje na středu sítě Michael Andrei a už to je jen o bod. Nikola Grbič musí zastavit hru dalším oddechovým časem.
     
    16:10
    Marko Podraščanin trefuje eso mezi Zengera a Fromma. Následuje druhý technický oddechový čas.
     
    12:8
    Luburič na podání. Jeho servis dopadl přesně na koncovou lajnu. Zenger chybně pouštěl míč do autu. Němci reagují oddechovým časem.
     
    8:6
    Krick znovu za koncovou lajnou. Kovačevič znovu použil svou šikovnou levačku a vytlouká rozhozený dvojblok soupeře. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Srbsko: Jovovič, Buculjevič – Kovačevič, Katič, Petrič, Škundrič – Okolič, Stankovič (C), Podraščanin, Lisinac – Atanasijevič, Luburič – Majstorovič, Rosič
    Trenér: Nikola Grbič

    Nemecko: Kampa (C), Zimmermann – Fromm, Schott, Kaliberda, Karlitzek – Andrei, Böhme, Baxpöhler, Krick – Grozer, Hirsch – Weber, Zenger
    Trenér: Andrea Giani

    Rozhodca: Fabrizio Saltalippi (ITA) – Laszlo Adler (HUN)