Gap – Zürich 1:11 (kon.) | Frölunda – EC-KAC 2:1 (kon.) | Liberec – Cardiff 5:2 (kon.)
Stavanger – Redhawks 3:4 (kon.) | Kuopio – Kometa Brno 2:4 (kon.) | Hradec Králové – Nottingham 2:4 (kon.)
Davos – Växjö 0:3 (kon.) | Bern – TPS 4:0 (kon.)
koniec
SC Bern
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
TPS Turku
cz Sobota 26.08.2017, 19:45 • Postfinance Arena, Bern • Liga majstrov • Skupina F
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Na trestnou lavici je ještě za sekání poslán Thomas Rüfenacht (BRN).
     
    59:48
    V samotném závěru ještě mohla přijít pátá trefa, avšak Setänen hokejkou fantasticky zastavil Noreauovu dorážku mířící do brány.
    59:06 Mika PYÖRÄLÄ - 4:0
     
    59:06
    Bern právě vstřelil branku!
    Domácí přidávají ještě čtvrtou branku. Rychlý brejk Mosera ještě Setänen zneškodnil, ale puk se následně odrazil před MIKU PYÖRÄLÄHO a jeho dělovka pod břevno byla naprosto nechytatelná. Asistence: Simon Moser, Mark Arcobello.
     
    58:24
    Tak konečně už to vypadalo na překonání Leonarda Genoniho, ale ten si puk po střele od modré čáry nadzvedl hokejkou a poté ho krásně lapil ještě před dojíždějícím Nieminenem.
     
    53:34
    Sám před Setänenem se zjevil Mika Pyörälä, avšak finský gólman si s pohotovým zakončením svého krajana dokázal poradit!
     
    47:12
    Tak teď měl Genoni štěstí. Za bránou totiž posunul puk jen k soupeři, který okamžitě přihrával před odkrytou bránu. Nikdo z hostů však nedokázal dorazit touš do sítě.
    39:44 Mark ARCOBELLO - 3:0
     
    39:44
    Bern právě vstřelil branku!
    Jenže po další chybě je tady gól v oslabení Bernu. Nikým nehlídaný MARK ARCOBELLO převzal volný kotouč u modré čáry, ve středním pásmu nabral dobrou rychlost a poté už měl proti sobě jen Setänena. S ním si poradil výborným zakončením do horního rohu brány. Asistence: Simon Moser.
     
    38:42
    Nakonec hosté vytěžili aspoň přesilovou hru. Za hákování je vyloučen Dario Meyer (BRN), jenž zaváhal při rozehrávce.
     
    30:38
    Henrik Tallinder (TPS) si při bránění Arcobella pomohl držením a jde na lavici hanby.
     
    27:53
    Moc dlouho si Turku přesilovou hru neužilo. Patrik Virta (TPS) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    26:59
    V hledišti to teď pouze zahučelo. Před Arcobellem se na chvíli zjevila polovina odkryté brány, avšak domácí útočník ani přesto nedokázal překonat již bezmocného Setänena.
     
    26:37
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Thomas Rüfenacht (BRN) se totiž provinil držením protihráče.
     
    25:55
    Megašance pro Simona Bodenmanna! K tomu se totiž před bránou odrazil nahozený puk, ale následně Švýcar zakončil pouze do ležícího brankáře.
     
    25:26
    Rozehrávajícího Raymonda teď nedovoleným způsobem zastavil Elias Karvonen (TPS). Hostující útočník si odsedí dvě trestné minuty za podražení.
     
    21:28
    Jenže místo kontaktní branky to mohlo být 3:0. Andrew Ebbett se zjevil před Sätenenem, zkusil bekhendovou kličku mezi betony, ale finský gólman byl připraven.
     
    19:47
    Před bránou osamocený Moser jemně tečoval nabídku svého spoluhráče, jenže kotouč zamířil těsně vedle brány přesunujícího se Setänena.
     
    18:28
    Dvě střely od modré čáry byly sraženy hostujícími útočníky, kteří tak byl chvíli ze hry. Poté tak přišla rychlá přihrávka na pravý kruh, ale Setänen se bleskově přesunul.
     
    16:48
    Přesilová hra pro Bern. Eric Perrin (TPS) se hodně diví, ale hlavní rozhodčí ho posílá na dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
    14:40 Marc KÄMPF - 2:0
     
    14:40
    Bern právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba hostující obrany a je to 2:0! Setänen za bránou zastavil kotouč pro obránce, ale dříve než ti se k puku dostal rychlý MARC KÄMPF. Zaskočený brankář TPS už se následně nestihl vrátit do brankářského postavení a domácí útočník puk pohotově zasunul do odkryté brány. Bez asistence.
     
    12:27
    Velmi záhy po buly v pásmu Bernu přišly dvě jedovaté střely z levé strany. Ta druhá Genonimu dokonce vypadla, ale kotouč si to pomalu namířil mimo tři tyče.
     
    10:01
    Mason Raymond (BRN) si v útočném pásmu nepočínal zrovna ideálně. Výsledkem jsou dvě trestné minuty za hákování.
    05:35 Maxim NOREAU - 1:0
     
    05:35
    Bern právě vstřelil branku!
    A domácí jdou po zásluze do vedení. Rychlý přechod přes střední pásmo dal dostatek prostoru MAXIMU NOREAUOVI. Domácí forvard na nic nečekal, hned za modrou čárou švihem vypálil a nachytal tentokrát nepřipraveného Setänena! Asistence: Simon Moser, Mark Arcobello.
     
    01:12
    Na druhé straně si jeden z obránců Turku srazil kotouč do vlastní brány, avšak nakonec šel puk pár centimetrů vedle odkryté části brány.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 6. Noreau (Moser, Arcobello), 15. Kämpf, 40. Arcobello (Moser), 60. Pyörälä (Moser, Arcobello)


    SC Bern: Genoni (Caminada) – Krueger, Moser, Gerber, Raymond, Bodenmann, Kamerzin – Arcobello, Pyörälä, Anderson – Ebbett, Noreau, Rüfenacht – Burren, Haas, Meyer – Berge, Kämpf, Heim
    TPS Turku: Setänen (Tirronen) – Tallinder, Ekeståhl-Jonsson, Perrin, Nyström, Forrström, Karvonen, Väyrynen, Virtanen – Lindsten, Kallio, Filppula – Eronen, Virta, Reunanen – Pajuniemi, Heikkinen, Taavitsainen – Nieminen, Keskitalo, Nurmi

    Rozhodca: Daniel Piechaczek (GER), Danel Stricker (SUI) – Nicolas Fluri, David Obwegeser (oba SUI)