Juventus – Cagliari 3:0 (kon.) | Hellas Verona – Neapol 1:3 (kon.)
koniec
Hellas Verona
1:3 (0:2)
SSC Neapol
Sobota 19.08.2017, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi • Talianska Seria A • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Pekný večer všetkým priaznivcom talianskej Serie A, ktorá dnes otvára svoju novú sezónu dvomi stretnutiami. V jednom z nich proti sebe nastúpi Hellas Verona a SSC Neapol.

    Hellas Verona

    Klub, ktorý má na konte jeden titul Serie A z 90-tych rokov minulého storočia, sa vracia medzi taliansku elitu po tom, čo minulú sezónu strávil v druhej najvyššej súťaži.

    Verona odohrala pred začiatkom nového ročníka Serie A tri prípravné stretnutia s bilanciou dve výhry a jedna prehra. Minulú nedeľu nastúpili zverenci Fabia Pecchia na zápas 2. kola Coppa Italia proti Avellinu a víťazstvom 3:1 si zabezpečili postup do ďalšieho kola talianskeho pohára. Na tento zápas sa z lavičky Hellasu pozeral len 18-ročný slovenský futbalista Šimon Štefanec, spoločne s ktorým je súčasťou klubu aj ďalší Slovák, 19-ročný Ľubomír Tupta.

    SSC Neapol

    Neapol čaká na taliansky titul od sezóny 1989/90, v novom ročníku Serie A by chcel patriť medzi vyzývateľov Juventusu Turín, ktorý je v posledných rokoch vládcom talianskej ligovej scény.

    Prípravné obdobie ukončil tím Maurizia Sarriho s bilanciou päť víťazstiev, dve remízy a jedna porážka. Neapol už má za sebou ostrý vstup do sezóny, v stredu doma pokoril Nice 2:0 v prvom stretnutí play-off Ligy majstrov. Marek Hamšík hral do 59. minúty.

    Vedenie SSC priviedlo do klubu štyri posily za takmer 47 miliónov eur. Z AS Rím prišiel na hosťovanie Mário Rui, ďalšími angažovanými hráčmi sú Adam Ounas z Bordeaux, Marko Rog z Dinama Záhreb a Nikola Maksimovič z FC Turín. 25-ročný srbský stredný obranca pôsobil v Neapole už minulú sezónu, pred novým ročníkom sa z jeho hosťovania stal riadny prestup, ktorý stál 20 miliónov eur.
     
    Úvodné zostavy:

    Hellas Verona FC: Nícolas – A. Ferrari, Cáceres, Heurtaux, Souprayen – Rômulo, Marcel Büchel, Zaccagni – Cerci, Bessa, Verde.
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Felicioli, Valoti, Pazzini, Fares, B. Zuculini, Bearzotti, Laner, Fossati, Caracciolo.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Diawara, Hamšík – Callejón, Milik, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Ounas, Albiol, Nikola Maksimović, Ch. Maggio, D. Mertens, Rog, Jorginho, Giaccherini, Rui.

    Rozhodca: Fabbri – Longo, Valeriani.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Lorenzo Insigne poslal loptu do stredu pokutového územia, kde však absentovali jeho spoluhráči. Neapol ostáva v držaní lopty.
     
    2
    Ghoulam z ľavej strany adresoval prihrávku do pokutového územia, k lopte sa tesne nedostal Marek Hamšík a tá doputovala až k brankárovi Hellasu Verona.
     
    3
    Už v tretej minúte sa mohlo meniť skóre dnešného duelu! Po kombinácii so Zielińskim zakončoval spoza pokutového územia Lorenzo Insigne. Nícolas predviedol dobrý zákrok a hneď v úvode zápasu podržal svoj tím!
     
    4
    Úvod zápasu naznačuje, že dnes by sa malo hrať najmä na bránu Hellasu Verona.
    4. Lorenzo Insigne (NEA)
     
    5
    Futbalisti SSC Neapol predvádzajú v úvodných minútach stretnutia vysoké napádanie, ktoré robí hráčom Hellasu Verona veľké problémy.
     
    6
    Verona to po zisku lopty vyskúšala nákopom na Verdeho, ktorý na hrote útoku v súboji s presilou neuspel.
     
    7
    Všetci hráči Hellasu Verona sa nachádzajú pod loptou, futbalisti SSC tak musia hľadať spôsob, ako prekonať hlboký defenzívny blok protivníka.
     
    8
    Prvýkrát sa dostali do dlhšieho držania lopty aj domáci futbalisti. Zatiaľ sa však pohybujú v úctyhodnej vzdialenosti od brankára Pepeho Reinu.
     
    10
    Ghoulam po prihrávke Mareka Hamšíka odcentroval loptu do pokutového územia, úspešný obranný zákrok zaznamenal stopér Cáceres.
     
    11
    Insigne vybojoval v súboji s Cáceresom rohový kop z ľavej strany.
     
    12
    Prvotný center z rohu vyboxoval Nícolas, lopta sa potom vrátila do šestnástky, kde sa tlačil do zakončenia Koulibaly, ktorému bolo odpískané nedovolené počínanie.
     
    13
    Zieliński pekne posunul loptu rozbehnutému Hysajovi, ten si ju následne predkopol až príliš ďaleko a cez obrancu Hellasu Verona už nestačil odcentrovať.
     
    14
    Veľmi dobrý center Ghoulama zľava musel riešiť brankár Nícolas, ktorý loptu vyboxoval na pravý okraj pokutového územia, odkiaľ prišiel nepodarený center Callejóna.
     
    15
    SSC Neapol sa od úvodného hvizdu prezentuje ofenzívnym futbalom, zatiaľ hrozí predovšetkým z krídelných priestorov, kde veľmi aktívne pôsobia obaja krajní obrancovia.
     
    16
    Koulibaly chcel roztiahnuť hru do ľavého krídla, Ghoulamovi však poslal veľmi ťažkú prihrávku a ľavý bek Neapola ju nedokázal spracovať.
     
    18
    Lorenzo Insigne si zasekol loptu na pravačku a z hranice vápna poslal smerom na domácu bránu veľmi zaujímavú strelu. Tej skutočne nechýbalo veľa, keďže pohladila hornú sieť.
    18. Lorenzo Insigne (NEA)
     
    19
    Insigne predviedol v krátkom časovom slede ďalšie zakončenie, opäť z hranice pokutového územia. Taliansky futbalista smeroval loptu k vzdialenejšej žrdi, brankár Nícolas dokázal loptu ukryť do rukavíc.
     
    21
    Verona chvíľku pôsobila s loptou na súperovej polovici, nič nebezpečné pre Pepeho Reinu však nevymyslela.
     
    22
    Zieliński posunul loptu Marekovi Hamšíkovi, ten sa pohybom veľmi pekne uvoľnil, získal priestor na strelu zo stredu poľa, ale pravou nohou to netrafil vôbec dobre a bol z toho veľmi nepresný pokus.
     
    23
    Milik stratil na hrote útoku loptu, späť na kopačky hosťujúceho tímu sa ju snažil získať Marek Hamšík, no prehnal to so svojím nasadením, keď mu bol odpískaný faul.
     
    24
    K prvému zakončeniu v zápase sa prepracovali aj hráči Hellasu Verona, Daniel Bessa však nemieril presne a bránu Pepeho Reinu neohrozil.
     
    25
    Arkadiusz Milik vybojoval pre svoj tím štandardnú situáciu, jeho spoluhráči ju rozohrali nakrátko a o loptu hneď nato prišli.
     
    26
    Obrovskú chybu jedného z domácich hráčov využil na zisk lopty Marek Hamšík, slovenský kapitán SSC ju následne posunul po svojej pravej ruke na Callejóna. Ten si ju prehodil na ľavačku a predviedol len nedôrazné zakončenie.
     
    28
    Milik sa snažil prehodiť loptu na Mareka Hamšíka, ktorý by mohol zakončovať z dobrej parkety, ale defenzíva Hellasu prihrávku poľského útočníka zastavila.
    28. José María Callejón (NEA)
     
    29
    Lorenzo Insigne vystrelil len tesne vedľa ľavej žrde Nícolasovej svätyne. A keďže bolo zakončenie hosťujúceho krídelníka tečované, nasleduje rohový kop.
     
    30
    V úvodnej polhodine zápasu mal SSC Neapol veľkú hernú prevahu, ale zatiaľ ju nedokázal pretaviť ani na jeden gólový moment.
     
    31
    Neapol bude mať k dispozícii rohový kop z ľavej strany.
     
    32
    Neapol dal gól! Hostia sa dostávajú do vedenia po pre nich veľmi šťastnom a pre domácu Veronu veľmi smolnom góle. Brankár Nícolas nedokázal vyboxovať center od rohovej zástavky, lopta sa dostala k domácemu obrancovi SOUPRAYENOVI, od ktorého sa odrazila a pomaly doputovala za bránkovú čiaru!
    32. Samuel Souprayen (NEA) - 0:1
     
    34
    Už-už sa zdalo, že sa do dobrej príležitosti dostane Cerci, no v momente prihrávky sa nachádzal za obrannou líniou Neapola.
     
    35
    Marek Hamšík bol faulovaný pred šestnástkovým oblúkom, na trávnik ho poslal uruguajský stopér Martin Cáceres.
     
    37
    Priamy kop si vzal na svoje plecia Lorenzo Insigne, ktorému sa podarilo technickou strelou prestreliť múr, ale aj bránu Hellasu Verona.
     
    38
    Insigne teraz pri plnení defenzívnych povinností fauloval Ferrariho a priamy voľný kop tak má k dispozícii aj Hellas Verona.
     
    39
    Neapol dal gól! Verona z priameho kopu nič nebezpečné nevyprodukovala, naopak, Neapol predviedol zásluhou Lorenza Insigneho bleskurýchlu kontru, na konci ktorej bol s prehľadom zakončujúci ARKADIUSZ MILIK!
    39. Arkadiusz Milik (NEA) - 0:2
     
    41
    Koulibaly pristúpil k rozohrávke príliš ležérne a loptu získal na domácu stranu Rômulo.
     
    42
    Prvý zákrok v zápase musel predviesť aj Pepe Reina, ktorý vytesnil prudkú strelu Cerciho zľava nad brvno svojej brány.
     
    43
    Domáci futbalisti po druhom inkasovanom góle vysunuli svoje napádanie a predsa len sa snažia hrať viac ofenzívne. Za súčasného stavu im, pochopiteľne, nič iné neostáva.
     
    44
    Veľmi pekná akcia Neapolu. Insigne našiel na zadnej žrdi Callejóna, ten posunul pod seba Zielińskemu, ktorý zakončoval vedľa.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje jedna minúta.
     
    45+1
    SSC Neapol dohráva prvý polčas kombináciou na vlastnej polovici, do ktorej sa zapája aj brankár Pepe Reina.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol dominanciu SSC Neapol, ktorý vstúpi do druhého dejstva s vedením 2:0. Prvý gól bol pre domácich veľmi smolný, po rohovom kope hostí sa lopta odrazila do brány od obrancu Souprayena. Neapol navýšil svoje vedenie po skvelom brejku, keď výbornú prácu Insigneho zúročil na gól poľský útočník Milik.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začiatok druhého polčasu sprevádza hustý lejak.
     
    47
    Hysaj mal na pravej strane dostatok priestoru, vymyslel prihrávku na Milika, ktorý ešte chcel priťuknúť loptu Callejónovi. Tento zámer však už nevyšiel.
     
    48
    Uvidíme, či sa Verone podarí po zmene strán vytvoriť viac nebezpečných akcií na polovici SSC.
     
    50
    Cáceres poslal z pravej strany výborný center do pokutového územia Neapolu, kde v poslednej chvíli stačil zakročiť jeden zo stopérov hosťujúceho tímu.
     
    51
    V šestnástke sa dostal k strele Cerci, jeho zakončeniu z prvej nechýbala razancia, ale presnosť áno.
     
    51
    Prvú žltú kartu v zápase dostal neapolský obranca Elseid Hysaj za zákrok na Souprayena.
     
    52
    Vlad Chiricheş to v rohu ihriska vymyslel dobre, po nastrelení protihráča získal pre svoj tím odkop od brány.
     
    54
    Marekovi Hamšíkovi vôbec nevyšla prihrávka na útočnej polovici, k lopte sa dostal Bessa, ktorý si všimol, že Pepe Reina je pred svojou bránou, tak sa ho pokúšal prekvapiť ďalekonosným pokusom. Ten však smeroval mimo.
    54. Daniele Verde (VRN)
     
    55
    Futbalistu Hellasu pôsobia po zmene strán oveľa aktívnejším a celkovo lepším dojmom ako v prvom polčase. Defenzíva SSC sa oveľa častejšie musí mať na pozore.
     
    57
    Insigne posunul loptu rozbehnutému Hamšíkovi, ktorý sa snažil nájsť ešte nejakého spoluhráča pred bránou. To sa mu nepodarilo, ale vybojoval roh.
     
    58
    Stopér Neapolu Vlad Chiricheş mohol zvýšiť na 3:0, jeho hlavička z bezprostrednej vzdialenosti skončila tesne nad brvnom svätyne Nícolasa.
     
    59
    Nádherne to vymysleli Insigne s Milikom, ktorý hruďou pekne priťukol loptu svojmu talianskemu spoluhráčovi. Tomu nechýbalo veľa, aby sa dostal do zakončenia.
     
    60
    Veľkú chybu v rozohrávke Verony nepotrestal Milik, ktorý si mohol dať viac načas, potiahnuť ešte loptu viac dopredu, ale namiesto toho zvolil pohotovú strelu. Tej však chýbala razancia i lepšie umiestnenie, Nícolas s ňou nemal problémy.
     
    61
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Arkadiusz Milik, prichádza Dries Mertens.
     
    62
    Dries Mertens sa po príchode na hraciu plochu uviedol strelou, ktorú gólman Nícolas poľahky ukryl.
     
    62
    Neapol dal gól! Hostia vedú už rozdielom triedy! Lorenzo Insigne poslal do šance Mertensa, ten sa dostal do kontaktu s brankárom Verony, ktorý po úspešnom zásahu proti Belgičanovi ostal ležať na trávniku, čo využil FAOUZI GHOULAM na upratanie lopty do horných partií brány!
    62. Faouzi Ghoulam (NEA) - 0:3
     
    64
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Mattia Zaccagni, prichádza Mohamed Fares.
     
    66
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Allan.
     
    67
    Marek Hamšík v dnešnom zápase odohral 65 minút, kapitánsku pásku prenechal Insignemu a za rozhodnutého stavu dostal na jeho mieste priestor Allan.
     
    68
    Callejón nasmeroval svoj center od rohovej zástavky priamo na bránu, Nícolas si však teraz veľmi dobre zastal svoje miesto a loptu stiahol zo vzduchu do svojej moci.
     
    69
    Bessa skončil na trávniku, no márne sa dožadoval odpískania nedovoleného zákroku na svoju osobu.
     
    70
    Zakončenie si vyskúšal aj Diawara, ktorého pokus môžeme zaradiť do kategórie nepodarených.
     
    71
    Insigne si všimol nábeh Callejóna, snažil sa poslať mu kolmicu, ale defenzíva Hellasu Verona zahatala cestu tejto prihrávke.
     
    72
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Alessio Cerci, prichádza Giampaolo Pazzini.
     
    73
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza José María Callejón, prichádza Emanuele Giaccherini.
     
    74
    Bessa sa k lopte nedostal, tá doputovala až k brankárovi Reinovi.
     
    74
    Thomas Heurtaux dostal žlté napomenutie za sklz, ktorým zasiahol striedajúceho Giaccheriniho.
     
    75
    Loptu si na priamy voľný kop postavil Dries Mertens, podarilo sa mu prestreliť múr z hráčov Hellasu, ale bránku, ktorú háji Nícolas, minul.
     
    77
    Na opačnej strane to vyskúšal Verde, Pepe Reina mohol ostať absolútne pokojný, toto zakončenie riešiť nemusel.
     
    78
    Futbalisti Neapolu predviedli skvelú kombináciu, Mertens posunul loptu pätičkou na Lorenza Insigneho, ktorému zabránil v radosti z gólu výborný zákrok brankára Hellasu Verona!
     
    79
    Pepe Reina sa vydal na výlet zo svojej svätyne, vyštartoval proti lopte, dostal sa k nej najskôr zo všetkých a odvrátil ju do autu.
     
    80
    Oba tímy vstúpili do záverečnej desaťminútovky zápasu. O jeho víťazovi je už rozhodnuté, v závere ešte môžeme vidieť korekciu aktuálneho skóre.
     
    82
    Elseid Hysaj poslal k zemi Bessu, ktorý sa rútil za loptou do pokutového územia. Hlavný rozhodca nariadil pokutový kop pre Hellas Verona a pravého obrancu SSC poslal predčasne pod sprchy!
     
    83
    Hellas Verona dala gól! Penaltu kopal GIAMPAOLO PAZZINI a domáci kanonier ju dokázal premeniť strelou do stredu brány!
    83. Giampaolo Pazzini (VRN) - 1:3
    83. Elseid Hysaj (NEA) - 1:3
     
    85
    Chiricheş je ošetrovaný mimo hracej plochy, takže Neapol hrá momentálne len s deviatimi mužmi.
     
    86
    Záver duelu mohol ešte poriadne zdramatizovať Martin Cáceres, ktorý si naskočil na center z rohu a len tesne minul bránu Pepeho Reinu!
     
    86
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Thomas Heurtaux, prichádza Mattia Valoti.
     
    88
    Verde si pri spracovaní pomohol rukou, Reaina si s opätovným uvedením lopty do hry dával načas.
     
    89
    Diawara síce dokázal proti Faresovi loptu, no pomohol si nedovoleným spôsobom. Priamy kop pre Hellas Verona.
     
    90
    Na zadnej žrdi hlavičkoval z dobrej pozície striedajúci Valoti, lopta opäť skončila tesne vedľa svätyne SSC Neapol!
     
    90+1
    Plynie prvá zo štyroch nadstavených minút.
     
    90+2
    Rômulo zostrelil unikajúceho Mertensa, za čo dostal zaslúženú žltú kartu.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Emanuele Giaccherini (SSC Neapol).
     
    90+3
    Protiútok SSC Neapol sa skončil faulom Zielińskeho.
     
    90+4
    Bessa na ľavom krídle hrať nemohol, pretože ak by sa zapojil do hry, pískal by sa ofsajd. Obrana Neapolu nechala loptu doputovať za bránkovú čiaru, Reina môže odkopávať od svojej brány.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že SSC Neapol Mareka Hamšíka vstúpil do novej sezóny talianskej Serie A víťazstvom 3:1 na pôde nováčika z Verony, sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme dobrú noc! (22:41:03)

    Michal Bakoš

    Góly: 83. Pazzini – 32. Souprayen (vla.), 39. Milik, 62. Ghoulam

    Karty:   74. Heurtaux (VRN), 90+2. Rômulo (VRN) – 51. Hysaj (NEA), 90+2. Giaccherini (NEA)   82. Hysaj (NEA)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 9:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:7.
    Hellas Verona: Nícolas – A. Ferrari, Cáceres, Heurtaux (86. Valoti), Souprayen – Rômulo, Marcel Büchel, Zaccagni (64. Fares), Bessa – Cerci (72. Pazzini), Verde.
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Felicioli, Valoti, Pazzini, Fares, B. Zuculini, Bearzotti, Laner, Fossati, Caracciolo.

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Chiricheş, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Diawara, Hamšík (66. Allan) – Callejón (73. Giaccherini), Milik (61. D. Mertens), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Ounas, Albiol, Nikola Maksimović, Ch. Maggio, D. Mertens, Rog, Jorginho, Giaccherini, Rui.

    Rozhodca: Fabbri – Longo, Valeriani