Podbrezová – Ružomberok 1:3 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
1:3 (0:1)
MFK Ružomberok
Piatok 18.08.2017, 18:30 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ružomberok dokázal naplno bodovať a z Horehronia si odváža tri body. Domáci dohrávali po červenej karte o desiatich. Góly strieľali Gerec, Gál-Andrezly a Takáč, za Podbrezovú sa presadil Mikuš. (20:18:58)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas pomaly končí, Ružomberok drží loptu na polovici súpera, kde mu nič nehrozí.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Kostelný čistým sklzom cez loptu zastavil Haskiča, ten ostal ležať na zemi, aby nazbieral nejaké sekundy.
     
    89
    Dlhý odkop Kuciaka zachytili v strede poľa hráči Ružomberku. Lopta sa po súbojoch od Kuzmu odrazila za autovú čiaru.
     
    88
    Po centri Kuzmu sa v súboji snažil nohou zakončiť Kostelný, trafil pri tom nešťastne do hrude kapitána súpera Kružliaka. Píska sa faul.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Dominik Kunca (MFK Ružomberok).
     
    86
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Štefan Gerec, prichádza Dominik Kunca.
     
    85
    Po rozohrávke rohu na krátko sa center nepodaril, nik z hráčov na hracej ploche ho nedokázal zachytiť.
     
    84
    Po centri Andrezlyho do šestnástky súpera nastal menší biliard a následne zakončenie Takáča z dobrej pozície zrazené Kostelným na roh.
     
    83
    Kupčík vyhral súboj s protihráčom Gerecom, ktorý ostáva ležať na zemi a bude potrebovať nejaké lekárske ošetrenie. Faul tam ale nebol.
     
    81
    Ružomberok dal gól!

    Vášne domácich sú ale veľmi rýchlo schladené. Po zaváhaní v defenzíve domácich sa presadil strelou pod brvno DALIBOR TAKÁČ, ktorý dostal veľmi veľa priestoru.
     
    80
    Po faule na Kostelného prišiel center Leška, lenže defenzíva hostí výborne zareagovala a dostala takmer všetkých domácich do ofsajdu.
     
    79
    Podbrezová zacítila šancu a okamžite znova prechádza do útoku. Center zľava však presný nebol, Mikuš ani Rendla na loptu nedočiahli.
     
    78
    Podbrezová dala gól!

    Domáci aj v oslabení znižujú. Andrej Rendla si skvele spravil priestor na hranici šestnástky a presným centrom našiel hlavu MATÚŠA MIKUŠA, ktorý hlavou prekonal Macíka.
     
    77
    Kružliak odvrátil pas z krídla len na nohu Kuzmu, ktorého volej presný nebol. Pokus Leška ešte guľatý nezmysel tečovať skončil mimo brány.
     
    76
    Nákop Kružliaka na krídlo bol veľmi nepresný, loptu na krídle Gál-Andrezly nemal šancu dobehnúť. Celú situáciu ešte pre istotu istil Turňa.
     
    75
    Andrej Rendla napriahol z diaľky, priestor brány Matúša Macíka minul o niekoľko decimetrov. Ďalší pokus Podbrezovej ostáva len pokusom.
     
    74
    Kamil Kuzma v strede poľa spadol na zem, píska sa faul na tohto záložníka Podbrezovej. Domáci sa stále skúšajú dostávať dopredu, lenže veľmi im to nejde.
     
    73
    Po ľavej strane sa smerom dopredu rozbehol Gál-Andrezly, dostal zaujímavý pas sprava, lenže všetko hlavou vyriešil Turňa, ktorý prihral na Kuciaka.
     
    72
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Dalibor Takáč.
     
    71
    Dlhý nákop k šestnástke Podbrezovej sa neujal, lopta sa pred Haskičom odrazila a skončila v rukaviciach brankára domáceho mužstva.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Matej Kochan (MFK Ružomberok).
     
    69
    Jaroslav Kostelný je v poriadku a môže pokračovať v hre. Po vylúčení Kriváka s ním v stopérskej dvojici momentálne pôsobí Ľuboš Kupčík.
     
    68
    Dnešné stretnutie sleduje 1695 divákov.
     
    67
    Na center Matúša Turňu si naskočil kapitán Podbrezovej Jaroslav Kostelný, no v súboji bol prvý brankár Macík. Stopér domácich si privodil nejaké zranenie a musí byť ošetrovaný.
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Peter Maslo, prichádza Jozef Menich.
     
    64
    Dobrá strela Matúša Turňu z diaľky smerovala k žrdi, Macík sa musel predviesť dobrým zákrokom, inak mohlo byť s hosťami zle.
     
    62
    Ján Krivák sa vykartoval za štyri minúty. Po faule na krídle prichádza druhý žltý v strede poľa. Ružomberok je už tak na koni, toto mu ešte pomôže.
     
    61
    Mikuš svoj prvý dotyk na hracej ploche nezvládol, lopta mu ušla a následne prihral iba na kopačky hráčov z Ružomberka.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Martin Válovčan, prichádza Matúš Mikuš.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Peter Maslo (MFK Ružomberok).
     
    58
    Žltú kartu dostáva Ján Krivák (FK Železiarne Podbrezová).
     
    57
    Ružomberok dal gól!

    PETER GÁL-ANDREZLY poslal strelu na bránu z veľkého uhlu, čo mal Martin Kuciak vyriešiť, lenže lopta mu nešťastne prešla až za bránkovú čiaru.
     
    56
    Daniel možno stál v ofsajde, lenže na polovici domácich sa tentoraz nepískal tento priestupok, takže akcia pokračovala. Center úspešný nebol.
     
    55
    Podbrezová má veľké problémy, nevie ani odkopnúť loptu do bezpečia. Center Andrezlyho nakoniec zastavil Kostelný.
     
    54
    Erik Daniel sa dostal po krídle až do šestnástky Podbrezovej, kde sa ešte prešmykol okolo Kostelného, lenže ocitol sa už na bránkovej čiare a napálil Kuciaka.
     
    53
    Krivák sa v strede ihriska dostal do náročnej pozície medzi dvoch protihráčov. Loptu mu síce Andrezly vypichol iba ku Kostelnému, avšak skôr spomínaný stopér Podbrezovej fauloval.
     
    52
    Na druhej strane sa k pasu Viazanka tlačil Andrej Rendla, jeho hlavička skončila mimo priestoru troch Macíkových tyčiek.
     
    51
    Dobrý center z pravej strany sa defenzíve Podbrezovej podarilo odvrátiť, Ružomberok však ostal na polovici súpera a naďalej kombinuje.
     
    49
    Strela Leška z hranice šestnástky bola zrazená, ale loptu ešte na hracej ploche udržal Válovčan. Jeho center späť zachytil brankár Macík.
     
    48
    Válovčan sa po prihrávke od Leška na hranici pokutového územia nedokázal presadiť, loptu mu z nohy zobral krajný obranca Peter Maslo.
     
    47
    Ružomberok začal druhý polčas aktívne a okamžite sa drží na polovici súpera, kde sa snaží kombinovať s loptou na svojich kopačkách.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Lukáš Migaľa, prichádza Dávid Leško.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hostia mali prvý polčas pod kontrolou a strelilo v ňom jeden gól. Presadil sa bývalý hráč Podbrezovej Štefan Gerec.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Pas medzi stopérov Ružomberka Andrej Rendla nedobehol, medzitým však prišiel faul na Migaľu, takže Podbrezová ostáva pri lopte na vlastnej polovici.
     
    44
    Pas na ľavé krídlo sa Gál-Andrezlymu nepodarilo zachytiť na hracej ploche. Nasledovať bude aut pre hráčov Podbrezovej.
     
    43
    Pas na ľavé krídlo sa Kuzmovi zachytiť nepodarilo. Podbrezová ešte ostala vpredu, lenže prihrávky, ktoré si hráči dávali, boli ako za trest. Nič z toho nebolo.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Erik Daniel (MFK Ružomberok).
     
    41
    Erik Daniel si na krídle vypýtal dva fauly za sebou, ani po jednom priame nebezpečenstvo pre bránu Martina Kuciaka neprišlo.
     
    39
    Ružomberok ostal na polovici súpera, kde poriadne zatápa defenzíve Podbrezovej. Tá doslova nevie, kam skôr skočiť.
     
    38
    Po rohovom kope sa do zakončenia hlavou dral Ján Maslo, ktorý loptu tesne minul. K zakončeniu nedošlo, ale hostia ostali na polovici súpera.
     
    37
    Gál-Andrezly dobehol prihrávku na bránkovej čiare, po zemi prihral pod seba, kde Gerec predskočil Kostelného a zakončil tesne vedľa!
     
    36
    Nermin Haskič sa na hranici malého vápna dostal k hlavičke cez Kriváka, z veľmi dobrej pozície namieril iba tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    34
    Po krídelnej akcii sa síce Gál-Andrezlymu podarilo poslať pomerne nebezpečný center, ktorý preletel cez malé vápno, no zakončiť nik z jeho spoluhráčov nedokázal.
     
    33
    Hráči Ružomberku prišili v strede poľa o loptu, ktorú síce získali domáci, ale len kombinujú ďaleko od Macíkovej svätyne.
     
    32
    Kuzma sa síce po odrazenej lopte do zakončenia nedostal, Viazanko už áno, avšak pokus skúseného záložníka jeho slabšou ľavačkou išiel nad.
     
    30
    Peter Gál-Andrezly z rohového kopu neposlal zlý centrovaný pas, ale hráči Podbrezovej ho dokázali odvrátiť. Pas späť od Kochana sa už neujal.
     
    29
    Kolmica do šestnástky Podbrezovej našla Kostadinova, ten ešte prihrával Andrezlymu, avšak sklzom všetko zastavil Turňa.
     
    28
    Kostadinov mal dostatok času pred šestnástkou súpera, takže pravačkou technicky namieril do rohu brány, lenže tú sa mu trafiť nepodarilo.
     
    27
    Po druhom ofsajde hostí v stretnutí prišiel dobrý nákop Kostelného na pravé krídlo, kde si loptu síce prebral Viazanko, lenže cez Kostadinova mu ušla za bránkovú čiaru.
     
    26
    Nízky center sa podarilo hráčom Ružomberku odvrátiť, Matúš Turňa pri pokuse ešte udržať loptu pre domácich fauloval Gál-Andrezlyho.
     
    25
    Kostadinov stiahol na zem Migaľu, ktorý vybojoval pre Podbrezovú priamy kop. Kamil Kuzma bude centrovať do pokutového územia.
     
    24
    Po centri na prvú žrď sa hráči Podbrezovej dokázali ubrániť, loptu dostali až na polovicu súpera, no znova ju majú hráči Ružomberku.
     
    23
    Priamy kop Daniela síce našiel iba jediného hráča Podbrezovej v múre, avšak pre hostí to znamená, že získali rohový kop z tej strany, odkiaľ padol gól.
     
    22
    Žltú kartu dostáva Lazar Djordjevič (FK Železiarne Podbrezová).
     
    21
    Ružomberok dal gól!

    Po krásnom signále z rohového kopu ostal v pokutovom území úplne voľný ŠTEFAN GEREC a jeho strela z prvej po zemi nedala Kuciakovi šancu.
     
    20
    Prvý roh tohto stretnutia získali hráči Ružomberku. Po rozohrávke na krátko Kuciak síce najistejší nebol, no lopta sa z pohľadu domácich dostala do bezpečia.
     
    19
    V dobrej situácii na hranici šestnástky Kuzma s Viazankom neuspeli, takže ich kombinácia uviezla na mŕtvom bode. K strele síce prišlo, no k veľmi slabej.
     
    17
    Matúš Macík sa rozbehol z vlastnej brány a na hranici šestnástky loptu zachytil pred dobiedzajúcim krídelníkom Viazankom.
     
    16
    Dobrý center Daniela do malého vápna dokázal odvrátiť Krivák len nad seba, situáciu následne domáci futbalisti zvládli k spokojnosti.
     
    15
    Erik Daniel sa prešmykol okolo Válovčana, ktorý ho jemne zatiahol za dres, lenže český krídelník spadol na zem a píska sa faul.
     
    14
    Podkopnutý center Kuzmu z priameho kopu síce našiel Kupčíka, lenže ten bol ďaleko od brány a nie v najlepšej situácii. So zákrokom Macík problém nemal.
     
    13
    Djordjevič prehral súboj na krídle s Danielom, nasledovať bude aut pre hostí. Následne však prichádza faul na Kamila Kuzmu.
     
    12
    Takmer identická situácia aj na druhej strane ihrisko. Na pas Daniela nedočiahol bývalý futbalista Podbrezovej Peter Gál-Andrezly.
     
    11
    Válovčan centroval z hranice šestnástky cez malé vápno na vzdialenejšiu žrď, Viazanko loptu pred prázdnou časťou brány nedobehol.
     
    10
    Andrej Rendla sa ako tank snažil prebiť až do šestnástky súpera. Nasmeroval si to do nej, lenže Maslo ho odkopom trafil a lopta ušla.
     
    9
    Ofenzívny faul na polovici Ružomberku píska hlavný rozhodca Očenáš, proti Qosemu sa previnil Válovčan.
     
    8
    Djordjevič sa síce k centru na krídle nedostal, ale Migaľu už áno. Jeho center síce našiel Viazanka, tomu sa nepodarilo prehodiť si v šestnástke Masla.
     
    7
    Viazanko v steede poľa nechal nohu v súboji a odniesol si to Gál-Andrezly, ktorý nejaký čas ostal ležať na trávniku, no je v poriadku.
     
    6
    Dobrý center sprava od Matúša Turňu dokázal odkopnúť Qose, Kuzma sa k spracovaniu ani odkopnutiu lopty dostať nedokázal.
     
    5
    Kuzma sa v súboji dotkol svojho súpera rukou, hlavný arbiter okamžite zapískal faul. Válovčanova snaha o prechod po krídle bola zastavená.
     
    4
    Prvé pohrozenie aj na domácej strele. Taktiež z diaľky pálil Andrej Rendla, jeho pokus po zemi sa medzi tri žrde nezmestil.
     
    3
    Kostadinov to vyskúšal z úctihodnej vzdialenosti, lenže loptu vôbec netrafil dobre a nasmeroval ju iba ďaleko od brány Martina Kuciaka.
     
    2
    Strela spoza šestnástky smerom na bránu Kuciaka neprešla, Turňa následne odkopol len za postrannú čiaru. Lopta je však pri brankárovi Macíkovi.
     
    1
    Andrej Rendla sa nedokázal presadiť smerom dopredu v strede ihriska, takže prvýkrát pri lopte aj hráči hostí, lenže nákop na ľavú stranu končí v aute.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ani v treťom domácom stretnutí neostane fanklub svojej povesti nič dlžný. Na ďalšom transparente stojí "LIGA PATRÍ NAM! NIE DUKLE".
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Kupčík, Migaľa – Viazanko, Kuzma, Válovčan – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Bilič, Kopičár, Káčerík, Mikuš, Bernadina, Leško.

    MFK Ružomberok: Macík – Maslo, Maslo, Kružliak (C), Kostadinov – Gál-Andrezly, Qose, Kochan, Daniel – Gerec, Haskič.
    Náhradníci: Krajčirík – Menich, Kupec, Takáč, Lačný, Jonec, Kunca.

    Rozhodca: Očenáš – Mókoš, Vorel – Prešinský.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Získajú body zverenci Karola Praženicu aj do tretice? To je otázka z pohľadu domácich najväčšia. V posledných dvoch kolách prišli do tabuľky dokopy štyri body. Najskôr tri za víťazstvo doma proti Michalovciam, ktoré vystrelil nádhernou ranou Lazar Djordjevič a následne cenná remíza z pôdy AS Trenčín. Z priameho kopu vyrovnával Dávid Leško.

    Podbrezová má čo Ružomberku vracať, veď na konci minulej sezóne práve on po víťazstve na Horehroní postúpil do Európskej ligy a v podstate rovnaké ambície "Železiarom" uchmatol spod nosa. Kapitán Jaroslav Kostelný to však už nerieši: "Určite by som to nebral ako odplatu. Je nová sezóna, máme nové ciele," vyjadril sa pre klubovú stránku zpfutbal.sk.

    Doterajšie ligové zápasy

    Dunajská Streda – Podbrezová 1:0
    Podbrezová – Trnava 1:2 (Rendla)
    Podbrezová – Michalovce 1:0 (Djordjevič)
    Trenčín – Podbrezová 1:1 (Leško)

    MFK Ružomberok

    Púť MFK v Európskej lige je už minulosťou, Rooney je pekne doma v Liverpoole, takže zverenci Norberta Hrnčára sa môžu plne sústrediť na ligu, kde sú na tom rovnako, ako ich súper z Horehronia. Taktiež dvakrát prehrali, raz remizovali a vyhrali. To dokopy činí štyri body. Podobnosť, čisto náhodná, medzi MFK a FK je aj v tom, že obaja doma podľahli Trnave 0:2.

    Zaujímavý duel to bude predovšetkým pre Mateja Kochana, ktorý pod Čebrať prišiel pred štartom tejto sezóny, ale celú kariéru obliekal iba dres Podbrezovej: "Pre mňa to bude špeciálny zápas, veď som tam strávil doterajšiu futbalovú kariéru. Teším sa na neho, ale teraz som už v druhom klube a sústredím sa na to, aby som podal dobrý výkon a v aby sme v Podbrezovej zvíťazili," povedal podbrezovskému webu.

    Doterajšie ligové zápasy

    Zlaté Moravce – Ružomberok 2:1 (Gál-Andrezly)
    Ružomberok – Senica 4:0 (Kružliak 2, Haskič, Lačný)
    Dunajská Streda – Ružomberok 1:1 (Šatka, vl.)
    Ružomberok – Trnava 0:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 78. Mikuš (Rendla) – 21. Gerec (Haskič), 57. Gál-Andrezly, 81. Takáč (Gerec)

    Karty:   22. Djordjevič (POD), 58. Krivák (POD) – 42. Daniel (RUZ), 60. Maslo (RUZ), 70. Kochan (RUZ), 87. Kunca (RUZ)   62. Krivák (POD)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný (C), Djordjevič – Kupčík, Migaľa (46. Leško) – Viazanko, Kuzma, Válovčan (60. Mikuš) – Rendla.
    Náhradníci: Lukáč – Bilič, Kopičár, Káčerík, Mikuš, Bernadina, Leško.

    MFK Ružomberok: Macík – Maslo (66. Menich), Maslo, Kružliak (C), Kostadinov (72. Takáč) – Gál-Andrezly, Qose, Kochan, Daniel – Gerec (86. Kunca), Haskič.
    Náhradníci: Krajčirík – Menich, Kupec, Takáč, Lačný, Jonec, Kunca.

    Rozhodca: Očenáš – Mókoš, Vorel – Prešinský

    Diváci: 1695