Kerkrade – Arnhem 1:3 (kon.)
koniec
Roda JC Kerkrade
1:3 (0:1)
SBV Vitesse Arnhem
cz Piatok 18.08.2017, 20:00 • Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade • Holandská Eredivisie • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (21:55:15)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 17:13.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí rozdílem dvou branek. Domácí nejprve srovnali z pokutového kopu, ale hráči Arnhemu přidali další dvě přesné trefy a ze hřiště Kerkrady si tak odvezou všechny tři body. Naopak domácí si nepřipíší ani jeden.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté nikam nespěchají a drží míč co nejdále od vlastní branky. Nyní už sami vědí, že by se o výhru připravili jen a pouze sami.
     
    90+2
    Po rohovém kopu se znovu k hlavičce dostal Kašia, ale tentokráte skončil míč mimo tři tyče. Odkop od branky bude mít hostující brankář a hosté tak jdou ještě do útoku.
     
    90+2
    Po sérii nepřesností na obou stranách jsou nyní u míče domácí fotbalisté, ke vstřelení branky jim ale znovu chybělo více přesnosti.
     
    90
    Ještě se ale budou nastavovat tři minuty, tak uvidíme, zda hráči Kerkrade se zápasem ještě něco udělají.
     
    89
    Domácí opět marně prošli do blízkosti hostující branky a opět se ke střele nedostali. Už to vypadá, že hosté své dvoubrankové vedení uhájí.
     
    87
    Po autovém vhazování domácích se míč dostal na kopačku Simona Gustafsona, ten ale svou střelu poslal hodně vysoko nad hostující bránu.
     
    86
    A znovu Gyliano van Velzen, tentokráte si nabíhal až k velkému vápnu, ke střele se ale nedostal. Včas zasáhla znovu hostující obrana.
     
    85
    Gyliano van Velzen se hned dostal k hlavičce těsně před hostující bránou, ale Remko Pasveer dokázal míč zachytit a nepustil domácí na dostřel.
     
    84
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Mohamed El Makrini, přichází Tsiy William Ndenge.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Thomas Bruns, přichází Matt Miazga.
     
    82
    S domácími to tedy nevypadá vůbec dobře. Do konce utkání zbývá něco málo přes deset minut a ztrácejí dva góly.
     
    81
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Mitchel Paulissen, přichází Gyliano van Velzen.
    80. Guram KAŠIA - 1:3
     
    80
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Alexander Büttner zahrál rohový kop, míč se poté dostal v pokutovém území na hlavu GURAMA KAŠII a ten tak přidává už třetí branku hostů – 1:3.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Charlie Colkett (SBV Vitesse Arnhem).
     
    78
    Domácí stále marně buší do obrany hostů a srovnání stavu skóre se jim zase nedaří. Hosté tak stále drží těsný náskok.
     
    76
    Hidde Jurjus zakročil proti střele Charlieho Colketta a následovat tak bude odkop od jeho branky.
     
    75
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Charlie Colkett.
     
    74
    Místo toho ale hosté sebrali míč Danimu Schahinovi a hned s ním také běželi do útoku. Střela Linssena ale skončila pouze vysoko nad.
     
    72
    Luc Castaignos se hned dostal ke střele, kterou ale poslal pouze do obrany domácího celku. Hráči Kerkrade tak míří do rychlé akce a pokusí se znovu vyrovnat.
     
    71
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Tim Matavž, přichází Luc Castaignos.
    69. Thomas BRUNS - 1:2
     
    69
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Jenže hosté jdou zpět do vedení. THOMAS BRUNS zahrál volný přímý kop a ze třiadvaceti metrů se trefil naprosto přesně, když míč umístil k pravé tyči Jurjusovy branky – 1:2.
     
    68
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Jorn Vancamp, přichází Dani Schahin.
     
    66
    Domácí pochopitelně ožili a znovu se natlačili před hostující branku. Následná střela El Makriniho skončila mimo tři tyče.
    64. Remko PASVEER - 1:1
     
    64
    Kerkrade právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. Ve vyložené pozici byl faulován jeden z domácích hráčů v pokutovém území. Na značku pokutového kopu si míč postavil Simon Gustafson, ale míč poslal pouze do pravé tyče hostující branky, jenže se odrazil k brankáři REMKU PASVEEROVI, který si ho srazil za svá záda. Penalta tak byla proměněna vlastním jeho gólem – 1:1.
     
    62
    Už ale znovu domácí se přihlásili o slovo. V posledních chvílích jsou hodně aktivní a moc nechybělo k tomu, aby bylo vyrovnáno. Zatím se tak ale nekoná.
     
    61
    Remko Pasveer zachytil míč po tom, co ho špatně hlavou trefil Frederic Ananou a hned ho odkopl pryč od svého zařízení. Hosté jdou do další akce.
     
    61
    Vzdušnou střelu, kterou vyslal na hostující branku Simon Gustafson, zachytil z výskoku Remko Pasveer a už si staví své spoluhráče a chystá se k odkopu od své branky.
     
    60
    Další volný přímý kop pro domácí. Ten zahrál Mikhail Rosheuvel, ale balón prosvištěl hostující zdí a skončil vedle pravé tyče.
     
    58
    Z pravé strany vyslal centr do pokutového území Milot Rašica, nabíhajícího spoluhráče ale nenašel. Místo toho se balón dostal znovu k Hiddemu Jurjusovi, jenž ho odkopl do bezpečí.
     
    57
    Na druhé straně střílel zblízka Milot Rašica, ale brankář Hidde Jurjus vše dobře viděl a dalším zákrokem akci hostů zlikvidoval.
    55. Vancampova střela prosvištěla kolem břevna hostující brány.
     
    55
    Následoval volný přímý kop, po něm se k míči dostal Jorn Vancamp, jenž se ho snažil svou pravačkou poslat do branky, ale nakonec se míč svezl jen kolem břevna a z velké šance nebylo nic.
     
    54
    Žlutí se také na druhé straně. Thomas Bruns vysokou nohou zasáhl Mohameda El Makriniho a také je za to tedy potrestán.
     
    53
    Po rohovém kopu se míč dostal ke klubku těl z hráčů obou celků, ale nikdo z domácích ho nedokázal zachytit a znovu se tak ohrožení hostující brány nekonalo.
     
    52
    Po volném přímém kopu se nejrychleji k míči dostal Hidde Jurjus a okamžitě ho poslal znovu do bezpečí. Stále tak drží šance domácích na možné srovnání stavu skóre.
     
    51
    Mohamed El Makrini ostřel zajel do hráče hostů, ten se sesunul k zemi a s bolestivou grimasou se jen těžce zvedá z trávníku. Domácí záložník je za svůj počin odměněn žlutou kartou.
     
    50
    Domácí zvyšují své tempo a snaží se o vyrovnání. Jenže zatím jsou jejich střely stále hodně nepřesné.
     
    48
    Ard van Peppen zahrál volný přímý kop z levé strany kousek od velkého vápna a svou střelou to nemyslel vůbec špatně. Míč se snesl až k brankáři hostů, který ho na poslední chvíli vyboxoval do bezpečí.
     
    47
    Simon Gustafson si nabíhal na přihrávku z pravé strany, ale míč minul. Sám se poté chytal za hlavu. Mohla z toho být totiž slibná akce pro domácí celek.
     
    47
    Domácí to po změně stran zkoušeli podél levé postranní čáry, do zakončení před brankou hostů se ovšem nedostali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 1 – 2
    Radost fanoušků Arnhemu po tom, co se hosté dostali do vedení.

     
    První poločas je za námi. V něm byli hosté aktivnějším týmem a vypracovali si několik šancí. Ale až ta ve čtyřicáté minutě z kopačky Tima Matavže se ujala a hosté tak zaslouženě vedou o jednu branku. Uvidíme, co nám přinese druhá část hry, která začne přibližně ve 21:05.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hosté zahráli rohový kop, míč se snesl do pokutového území, nikdo z hráčů Arhnemu se ale k němu nedostal a následovat tak bude další odkop.
     
    45
    Nad rámec hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.
     
    45
    Hosté znovu zaměstnali obranu i brankáře Kerkrady, Hidde Jurjus po nepřehledné situaci pak raději převzal míč a odkopl ho do bezpečí.
     
    43
    Hosté vedou zaslouženě, i v tuto chvíli byli na míči, se kterým se dostali znovu málem do ohrožení domácí branky. Vše ale vyřešila pozorná obrana a druhý gól hostům nepovolila.
     
    41
    Domácí se pokusili o rychlou odpověď, jejich útočná akce ale měla jepičí život, a tak se bleskově do dalšího útoku dostávají hosté.
    40. Tim MATAVŽ - 0:1
     
    40
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Obrovskou hrubici vyrobil ve velkém vápně obránce Frederic Ananou, míč se poté dostal k TIMU MATAVŽOVI, který poté svou střelou dokázal prostřelit domácího brankáře. Hosté se tedy v závěru prvního poločasu ujímají vedení – 0:1.
     
    39
    Jorn Vancamp si nabíhal do pokutového území zcela sám, ale míč mu příliš utekl a poté ho přímo před ním sebral hostující brankář.
     
    37
    Volný přímý kop zahrál Alexander Büttner, ale svou střelu, která prosvištěla až před velké vápno, zastavila dobře postavená zeď z domácích hráčů.
     
    35
    Matavž znovu vyslal nebezpečnou střelu, ale opět to byl Hidde Jurjus, který si situaci ohlídal a opět se díky němu skóre nemění.
     
    34
    Tim Matavž, jenž je dnes hodně aktivní, střílel i nyní na branku domácího celku, jenže Hidde Jurjus byl na svém místě a hosty do zakončení nepustil.
     
    32
    Hned na to na opačném konci hřiště střílel z nenápadné střely Arnold Kruiswijk, ale jeho rána se jen dostala vysoko nad domácí bránu.
    31. Zákrok Remka Pasveera proti střele Vancampa.
     
    31
    Jorn Vancamp se napřáhl ke střele uvnitř velkého vápna, míč zamířil k pravé tyči hostující brány, kde ho na poslední chvíli poslal svou rukavicí do bezpečí Remko Pasveer!
     
    31
    Tim Matavž se prodral až za obranu domácích, před pokutovým územím byl sražen k zemi, ale hlavní sudí tuto situaci posoudil jako čistou a trestat nikoho nebude.
     
    29
    Po neúspěšné akci hráčů Kerkrady se hra uklidnila a poté měl odkop od své branky hostující brankář. Na druhé straně pak střílel Bryan Linssen, bylo to ale hodně nepřesné.
     
    27
    Milot Rašica naservíroval v pokutovém území přihrávku pro Tima Matavže, ale druhý jmenovaný trestuhodně nabídnutou šanci zahodil.
     
    26
    Hosté bojovali o míč kousek u rohového praporku, nakonec ho za postranní čáru poslal Tim Matavž a autové vhazování provedou opět hráči Rody.
     
    25
    Následně došlo k faulu Simona Gustafsona, po kterém měli domácí hráči výhodu volného přímého kopu z dobré pozice. Jenže Simon Gustafson poté zahrál tuto standardní situaci přímo a míč letěl jen vysoko nad.
     
    24
    Fankaty Dabo nasměroval míč směrem k velkému vápnu, odtud ho ale do zámezí poslal Mohamed El Makrini a hosté tak mají k dispozici autové vhazování.
     
    23
    Po něm ovšem domácí nic nevymysleli, míč, který se tak snesl do pokutového území, v pohodě sebral brankář hostů a provede odkop od svého zařízení.
     
    22
    Domácí střela zamířila na hlavu jednoho z hostů a míč skončil za zadní čárou. Pro Rodu je tu rohový kop.
     
    21
    Sérii nepřesností na obou stranách utnul Mikhail Rosheuvel a založil další domácí útočnou akci. Na jejím konci byla střela stejného hráče, jenže znovu se balón ocitl mimo tři tyče.
     
    20
    Christian Kum sebral po několika kličkách míč Bryanu Linssenovi a hned ho poslal na opačnou stranu. Domácí hráči tak jdou znovu útočit.
     
    18
    Tim Matavž obešel domácí obranu, poté našel svou přihrávkou nabíhajícího Milota Rašiceho, ten ale střelu bez přípravy poslal jen vedle pravé tyče.
     
    17
    Uprostřed hřiště se snažil odhlavičkovat míč na opačnou stranu domácí Mikhail Rosheuvel, to se mu ale příliš nepovedlo. Míč se dostal přímo na nohu Thomase Brunse, jenž s ním okamžitě míří před domácí branku.
     
    15
    Po delší době o sobě dali znát také hráči Rody, Mikhail Rosheuvel našel volného Simona Gustafsona, druhý jmenovaný ovšem svou přízemní střelu poslal přímo do hostujícího gólmana.
     
    13
    Hosté jsou zatím lepším týmem a i nyní se pokusili domácí branku ohrozit. Střela Thomase Brunse letěla ale nad branku Kerkrady.
     
    12
    Agilní hosté na druhé straně znovu domácí tým k ničemu nepustili a sami se na druhé straně dostali ke slibné střele. Ta z kopačky Bryana Linssena končí opět mimo tři tyče.
     
    11
    Svou aktivitou si nyní hosté vybojovali standardní situaci v podobě rohového kopu a po něm pak těsně před domácí brankou hlavičkoval Fankaty Dabo, ale mezi tři tyče balón neposlal.
     
    10
    A ani nyní hosté nezaháleli, sebrali fotbalistům Kerkrade míč a hned s ním uháněli do další akce. Tam ovšem znovu selhali a branku Hiddeho Jurjuse příliš neohrozili.
     
    9
    Hráči v bílém zakombinovali na domácí polovině, jenže Bryan Linssen svou střelu příliš unáhlil a balón poslal jen těsně vedle brány Rody.
     
    7
    Po hlavičkovém souboji v domácím pokutovém území se nadvakrát nedokázal prosadit Simon Gustafson a opět se tedy skóre nemění.
     
    6
    Po ztrátě míče Rody Kerkrade se k němu dostali opět hráči Vitesse a hned s ním míří do další útočné akce.
     
    5
    Kus za velkým vápnem vyslal vzdušnou střelu Mohamed El Makrini, ale balón, na který si hostující brankář vyskočil, nakonec skončil vysoko nad jeho brankou. Následuje tedy odkop od ní.
     
    4
    Hosté znovu spěchali za balónem, který se ocitl na polovině Rody, jenže obrana domácích byla pozorná a do akce hosty nepustila.
     
    3
    První akce na hostující straně. V pokutovém území dostal přihrávku Tim Matavž a pokusil se domácího brankáře překvapit efektní patičkou, ale míč skončil jen vedle pravé tyče Jurjusovy brány.
     
    2
    Na druhé straně si úplně stejně počínali také hosté z Arnhemu a i Hidde Jurjus odkopne balón zpět do hry a pošle svůj tým do útoku.
     
    1
    V útoku se ale hráčům Rody nedařilo, po střele Rosheuvela skončil míč pouze v zámezí a brankář Remko Pasveer tak bude mít svůj první odkop od branky.
     
    1
    O výkop se postarali hráči ve žlutých dresech, tedy ti domácí. Hosté nastoupili v bílém provedení svých trikotů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou již seřazeni v tunelu v útrobách domácího stadionu a za malou chvilku je sudí doprovodí na stadion.
     
    Úvodní sestavy:

    Roda JC Kerkrade: Jurjus – Kum, Ananou, Werker, van Peppen (C) – Gnjatić, Simon Gustafson, El Makrini – M. Rosheuvel, Vancamp, Paulissen.
    Náhradníci: Kurto, Roex – Auassar, Dijkhuizen, Djim, Engels, Ndenge, Rutjes, Schahin, van Velzen.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Kruiswijk, Büttner – Bruns, Serero, Foor – Rašica, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Houwen, Bayazit – Castaignos, Colkett, Faye, Lelieveld, Miazga, Mount, Ali, van Bergen, van der Werff.

    Rozhodčí: Jochem Kamphuis.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    14.5.2017 Vitesse – Roda 3:0
    20.8.2016 Roda – Vitesse 0:1
    6.3.2016 Roda – Vitesse 1:2
    14.8.2015 Vitesse – Roda 3:0
    1.3.2014 Vitesse – Roda 3:0
     
    SBV VITESSE ARNHEM

    Naopak hostující celek by dnes měl být adeptem na zisk tří bodů. Loni se Arnhemu nepodařil útok na evropské poháry a letos tak má, co napravovat. Také Vitesse navíc mělo velmi dobrou letní přípravu, když například remizovalo s Basaksehirem, Spartou Praha, porazilo Reading a v nizozemském superpoháru s Feyenoordem padlo až po penaltách. První zápas pak Arnhem vyhrál 4:1 a je lídrem tabulky.
     
    RODA JC KERKRADE

    Tým, který se loni v Eredivisie musel zachraňovat až v baráži, dnes rozhodně nebude favoritem. Roda sice odehrála velmi dobrou přípravu, v rámci které ani jednou neprohrála, avšak vždy se jednalo spíše o slabší týmy. V prvním ligovém kole se navíc domácí nepředvedli v dobrém světle, když ve Zwolle prohráli 4:2. Aktuálně tak zaujímají až patnáctou pozici.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 64. Pasveer (vla.) (pen.) – 40. Matavž, 69. Bruns, 80. Kašia

    Karty:   51. El Makrini (KER) – 54. Bruns (ARN), 78. Colkett (ARN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 17:13.
    Roda JC Kerkrade: Jurjus – Kum, Ananou, Werker, van Peppen (C) – Gnjatić, Simon Gustafson, El Makrini (84. Ndenge) – M. Rosheuvel, Vancamp (68. Schahin), Paulissen (81. van Velzen).
    Náhradníci: Kurto, Roex – Auassar, Dijkhuizen, Djim, Engels, Ndenge, Rutjes, Schahin, van Velzen.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Kruiswijk, Büttner – Bruns (83. Miazga), Serero, Foor – Rašica (75. Colkett), Matavž (71. Castaignos), Linssen.
    Náhradníci: Houwen, Bayazit – Castaignos, Colkett, Faye, Lelieveld, Miazga, Mount, Ali, van Bergen, van der Werff.

    Rozhodca: Jochem Kamphuis