Leganés – Alavés 1:0 (kon.) | Valencia – Las Palmas 1:0 (kon.)
koniec
CD Leganés
1:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Piatok 18.08.2017, 20:15 • Estadio Municipal de Butarque • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Prvý zápas novej ligovej sezóny v Španielsku určite neprilákal veľa futbalových divákov. Súboj dvoch nováčikov z minulého ročníka priniesol dva zaujímavé momenty, ktoré boli pre vývoj duelu rozhodujúce. Hostí mohol nasmerovať za troma bodmi už v 17. minúte kapitán Manuel García, ale zahodil pokutový kop a všetko sa obrátilo proti Deportivu. V 24. minúte naopak skóroval po štandardke Gabriel, ktorý zabezpečil Leganésu plný bodový zisk. (22:07:54)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Plynú posledné sekundy dnešného stretnutia. Deportivo zakladá akciu dlhým výkopom brankára Pacheca.
     
    90+1
    Deportivo nevie získať loptu do svojej moci a iba naháňa protihráčov. Domácim tento stav dokonale vyhovuje.
     
    90
    Hlavný rozhodca nemá dôvod naťahovať dnešný duel, ale napriek tomu pridal ešte tri minúty navyše.
     
    89
    Alavés pohrozil v druhom polčase iba strelou Burguia z diaľky. Hosťom viazne kombinácia a nedokážu prekvapiť obranu domácich.
     
    88
    Domáci futbalisti držia loptu ďaleko od vlastnej brány a postupne sa približujú k trom bodom. Hostia sú v útoku bez nápadu.
     
    86
    Alexander Szymanowski rozohral štandardku z ľavej strany, ale jeho center bol príliš nízky a smeroval priamo na hráčov Deportiva.
     
    85
    Nabil El Zhar nepresne vystrelil ľavačkou, ale do jeho pokusu ešte vložil hlavu Miguel Ángel Guerrero, ktorý takmer ohrozil bránu.
     
    83
    Hra je na chvíľu prerušená. Domáci brankár Iván Cuéllar signalizuje svalové problémy a musí byť ošetrený.
    82. Burgui (DAL)
     
    82
    Óscar Romero ideálne našiel v strede poľa voľného spoluhráča. Burgui si loptu potiahol bližšie k bráne, kvalitne vystrelil pravou nohou a jeho pokus sa obtrel o brvno.
     
    81
    Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako desať minút a v druhom polčase sme stále nevideli gólovú šancu.
     
    80
    Obaja tréneri vyčerpali striedania. Domáci lodivod teraz stiahol z trávnika Josebu Zaldúu, jeho miesto zaujal Unai Bustinza.
     
    78
    Óscar Romero dobre sledoval odrazenú loptu a vystrelil na bránu. Iván Cuéllar bez problémov zasiahol.
     
    77
    CD Leganés hrá na istotu a v týchto momentoch sa nemusí nikam ponáhľať. Naopak, tvoriť potrebuje Deportivo, ktorému sa nedarí.
     
    75
    Tréner hostí urobil posledné striedanie a bude dúfať, že prinesie pozitívnu zmenu. Z ihriska odišiel Alfonso Pedraza, ktorého nahradil Héctor Hernández.
     
    74
    Domáca defenzíva zase odolala. Martín Mantovani si postrážil vzdušný priestor a loptu odhlavičkoval ďaleko od vlastnej brány.
     
    73
    Diego Rico išiel do riskantného sklzu a Carlos Vigaray cez neho poľahky prepadol. Ďalšia štandardka pre Deportivo.
     
    72
    Deportivo Alavés rozohralo štandardnú situáciu. Striedajúci Óscar Romero našiel voľného Rodriga Elyho, ktorý slabo hlavičkoval priamo Cuéllara.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času prišlo druhé striedanie CD Leganés. Javi Eraso prenechal miesto Nabilovi El Zharovi.
     
    69
    Alfonso Pedraza viackrát v dnešnom zápase ukázal, že má šikovné nohy, ale urobiť dve či tri kľučky v strede ihriska nestačí.
     
    68
    Gabriel odcentroval z ľavého krídla, lopta prepadla do šestnástky a dostala sa až k voľnému Miguelovi Ángelovi Guerrerovi, ktorý zakončoval z ofsajdu.
     
    65
    Prvé striedanie vidíme aj v domácom tábore. Z ihriska odišiel Rubén Pérez, namiesto ktorého nastúpil Erik Morán.
     
    65
    Alexander Szymanowski ochotne spadol v šestnástke po rýchlom prechode do útoku. Hlavný rozhodca bol blízko a okamžite odmietol penaltu.
     
    64
    Druhý polčas je ešte menej zaujímavý ako ten prvý. Ani jeden z tímov si nevypracoval šancu na zmenu skóre.
     
    63
    Tréner Deportiva Alavés reagoval na nepriaznivý vývoj stretnutia hneď dvojitým striedaním. Z ihriska odišli Rubén Sobrino a Mubarak Wakaso, nahradili ich Óscar Romero s Tomásom Pinom.
     
    61
    Hráči oboch tímov ako keby ešte neprepli z prípravného obdobia do súťažného módu. Zápasu chýba väčšie nasadenie.
     
    60
    Omar zvládol súboj v strede poľa, vďaka čomu vytvoril rýchly protiútok domácich. Na pravej strane našiel rozbehnutého Javiho Erasa, no ten namiesto strely zbytočne prihrával.
     
    58
    Aktivitu hosťujúceho tímu ukončil nepresný Wakasov center z pravej strany. Deportivo stále čaká na gólovú šancu, pretože okrem darovanej penalty z hry nič nevytvorilo.
     
    57
    Rubén Sobrino sympaticky prenikol po ľavom krídle, ale situáciu riešil príliš individuálne a proti presile hráčov Leganésu nemal šancu.
     
    55
    Mubarak Wakaso vypálil z vyše tridsiatich metrov. Ghanský stredopoliar nedokázal trafiť domácu bránu.
     
    54
    Dnešný duel stále nevytŕča z priemeru španielskej najvyššej súťaže. Skôr by sa dalo povedať, že podlieza latku.
     
    52
    Diego Rico prudko prihrával pred bránu, kde bol dobre postavený Miguel Ángel Guerrero. Jeho snahu o zakončenie zastavil ofsajd.
     
    51
    Domáci získali aspoň rohový kop. Centrovaná lopta však smerovala priamo na brankára Fernanda Pacheca.
     
    50
    Rubén Sobrino pokazil rozohrávku v strede poľa a domácim poskytol priestor na rýchly brejk. Futbalisti Leganésu situáciu nevyužili.
     
    49
    Mubarak Wakaso hodil dlhý aut až do šestnástky Leganésu, no jeho spoluhráči boli veľmi pasívni a nepretlačili sa do koncovky.
     
    47
    Ibai Gómez chcel prekvapiť domácu defenzívu pohotovým zakončením spoza šestnástky, ale jeho strela mierila nad bránu.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám. Obaja tréneri ponechali na trávniku svoje základné jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Otvárací súboj nového ročníka španielskej La ligy zatiaľ nepriniesol žiadne futbalové divadlo. Zaujali akurát dva momenty. V 17. minúte zahodil penaltu hosťujúci kapitán Manuel García a v 24. minúte poslal Leganés do vedenia Gabriel, ktorý sa presadil po štandardnej situácii.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca pridal jednu minútu navyše. Domáci futbalisti ju využili na rozohrávku rohového kopu, po ktorom bola Szymanowského strela zblokovaná.
     
    45
    Rubén Sobrino prenikol hlboko do šestnástky, ale v koncovke nemal dostatok priestoru a trafil iba hráča pred sebou.
     
    44
    Ibai Gómez rozohral prvý rohový kop Deportiva Alavés, ale loptu namieril iba do miesta, kde stáli pripravení domáci futbalisti.
     
    43
    Diego Rico pekne odcentroval do pokutového územia, kde sa dostal k hlavičke Miguel Ángel Guerrero. Domáci útočník zakončil do stredu brány, no stál v ofsajde.
     
    42
    Joseba Zaldúa bol postupne vytlačený k čiare a napokon s loptou opustil hraciu plochu. Dopredu môžu ísť hostia.
     
    40
    Alfonso Pedraza predviedol sympatický a drzý prienik z polovice ihriska až do súperovej šestnástky. Potom ale nedokázal odcentrovať.
     
    39
    Rohový kop nepriniesol nič zaujímavé. Prudký center našiel iba hráčov Deportiva Alavés, ktorí loptu poslali ďaleko od brány.
     
    38
    Domáci mali kúsok šťastia, keď sa vďaka výhodnému odrazu lopty dostali do šestnástky. Alexis zažehnal nebezpečenstvo a doprial Leganésu rohový kop.
     
    37
    Hráči teraz majú problém skrotiť loptu na kopačkách. Tá sa presúva zo strany na stranu, ale chýba tomu zaujímavý nápad.
     
    35
    Domáci mohli ísť do rýchleho protiútoku, ale Javi Eraso preváhal ideálny moment na prihrávku a pokazil celú akciu.
     
    34
    Miguel Ángel Guerrero technicky vystrelil ľavou nohou spoza šestnástky. Mieril dobre, ale jeho pokusu chýbala väčšia razancia.
     
    32
    Dojem z hry kazia časté nepresnosti na oboch stranách. Teraz pokazili rozohrávku futbalisti CD Leganés.
     
    31
    Úvodný zápas nového ročníka španielskej najvyššej súťaže nie je reklamou na futbal. Oba tímy hrajú skôr na náhodu a jediný gól dali domáci vďaka šťastnému odrazu lopty.
     
    30
    Máme za sebou prvú polhodinu duelu. Spočiatku mali navrch hostia, ale potom nevyužili penaltu a odvtedy sa nedokážu dostať späť do tempa.
     
    27
    Leganés mohol udrieť z ďalšej štandardky. Lopta sa po zblokovanom priamom kope odrazila priamo pred Guerrera, ktorý zblízka trafil iba Pacheca.
     
    26
    Hostia momentálne nie sú v najlepšom rozpoložení. Najprv zahodili penaltu a teraz inkasovali smolný gól. Preto na trávniku stúpa nervozita.
    24. Gabriel (LGS) - 1:0
     
    24
    CD Leganés práve strelil gól! Domáci so šťastím otvorili skóre. Guerrerova strela bola tečovaná, Fernando Pacheco dokázal na poslednú chvíľu zareagovať, ale dorážka GABRIELA do odkrytej siete sa už nedala chytiť.
     
    23
    Mubarak Wakaso (Alavés) atakoval prenikajúceho Gabriela a zložil ho na trávnik iba za cenu žltej karty. Domáci dostanú výhodu priameho kopu.
    21. Gabriel (LGS)
     
    21
    Gabriel nebezpečne vystrelil z voleja, ale jeho pokus zvnútra šestnástky sa skrútil vedľa žrde a Fernando Pacheco nemusel zasahovať.
     
    20
    Burgui bol ošetrený mimo hracej plochy a zdá sa, že lekári Alavésu dali dokopy jeho problematický pravý stehenný sval.
     
    19
    Aktívny Burgui pred malou chvíľou získal penaltu pre Alavés, ale teraz si sadol na trávnik a pravdepodobne bude musieť striedať.
     
    18
    Iván Cuéllar má na svojom konte už dva zákroky. Okrem chyteného pokutového kopu zneškodnil aj koncovku Rubéna Sobrina.
    17. Manuel García (DAL)
     
    17
    Kapitán hostí Manuel García dlho váhal s rozohraním penalty a neurobil dobre. Loptu napálil ľavačkou priamo do náručia brankára.
     
    15
    Čakali sme na zaujímavý moment a ten z ničoho nič prišiel. Burgui bol faulovaný na hranici pokutového územia a hlavný rozhodca ihneď ukázal na biely bod. Hriešnikom bol Diego Rico.
     
    13
    Burgui vysunul rozbehnutého Rubéna Sobrina, ktorý v rýchlosti dokázal zakončiť. Loptu poľahky schoval v náručí Iván Cuéllar.
     
    11
    Deportivo Alavés v minulej sezóne síce prekvapilo konkurenciu, ale počas leta výrazne obmenilo káder a je otázne, akú bude mať kvalitu. Zásadnou zmenou je aj príchod nového kouča.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka by sa dala označiť za oťukávaciu. Leganés ani Alavés sa netlačí dopredu. Oba tímy volia radšej prihrávky do šírky.
     
    8
    V Leganése vládne dnes krásne počasie. Slnko pomaly zapadá za štadión, no teplota sa drží nad úrovňou tridsiatich stupňov Celzia.
     
    7
    Alexander Szymanowski vynikajúco zakrútil loptu z ľavého krídla do pokutového územia, kde sa tlačili do koncovky dvaja jeho spoluhráči. Ani jeden z nich neuspel.
     
    5
    Rubén Pérez stroskotal na hranici šestnásky, ale odrazená lopta sa dostala k Miguelovi Ángelovi Guerrerovi, ktorý ju napálil volejom vedľa brány.
     
    4
    Diváci sa len postupne usádzajú na svoje miesta. Zatiaľ o nič neprišli, pretože oba tímy hrajú v úvode na istotu.
     
    3
    Leganés dostal výhodu štandardky. Center z pravej strany smeroval priamo do šestnástky Deportiva, ale Fernando Pacheco vo vzduchu nezaváhal.
     
    2
    Prvá útočná akcia domáceho tímu sa skončila nepresnou rozohrávkou. Lopta opustila hraciu plochu.
     
    1
    Výkop mali na starosti hostia. Deportivo nastúpilo v čiernych dresoch, Leganés naskočil do zápasu v bielo-modrej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Tesne pred prvým zápasom novej sezóny španielskej La Ligy si hráči aj diváci na štadióne uctia pamiatku obetí včerajšieho teroristického útoku v Barcelone minútou ticha.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Muňoz, Mantovani, Rico – Eraso, R. Pérez – Omar, Gabriel, Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Morán, El Zhar, Carnero García, dos Santos, L. M. Rocha.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Ely, Alexis, Pedraza – Burgui, García, Wakaso, I. Gómez – Sobrino, Santos.
    Náhradníci: Sivera – Ó. Romero, Maripán, D. Torres, Pina, Hernández, Zidane.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu prvého kola španielskej La Ligy. Nový ročník otvorí súboj nováčikov minulej sezóny, v ktorom na seba narazia CD Leganés a Deportivo Alavés.

    CD Leganés vlani premiérovo prenikol medzi španielsku elitu a jeho cieľom bola záchrana v najvyššej súťaži. Zverenci Asiera Garitana túto úlohu zvládli, keď obsadili sedemnáste miesto. Od zostupu ich však delili len štyri body. Z La ligy napokon vypadli Gijón, Osasuna a Granada. Leganés absolvoval v rámci prípravy na novú sezónu osem duelov, v ktorých päťkrát vyhral a trikrát prehral. Iba v dvoch prípadoch sa postavil proti tímom z La Ligy. S Atléticom Madrid prehral 0:1, ale Alavés zdolal 2:1 po penaltovom rozstrele. V poslednom vystúpení pred ligou však futbalisti Leganésu prehrali s treťoligovým Toledom 0:3. Na ich obranu treba dodať, že nenastúpili v plnej sile.

    Deportivo Alavés v uplynulej sezóne prekvapilo futbalovú verejnosť aj odborníkov. Nováčik nepôsobil ustráchaným dojmom a pokoril viaceré bohatšie kluby. V konečnej tabuľke obsadil výbornú deviatu priečku a dokonca si zahral vo finále Copa del Rey, kde nestačil na FC Barcelona. V baskickej Álave teraz nesmú zaspať na vavrínoch, pretože vo vyrovnanej španielskej lige sa môžu rýchlo ocitnúť na spodku tabuľky. V príprave odohralo Deportivo rovnako osem zápasov, v ktorých triumfovalo iba dvakrát proti tímom z nižších španielskych súťaží. Zároveň si pripísalo dve porážky a štyri remízy. Nestačilo na Trabzonspor a Leganés, nerozhodné výsledky sa zrodili v súbojoch s Bilbaom, Levante, Toulouse a Numanciou.

    Leganés a Alavés sa stretli v minulej sezóne dvakrát a v oboch dueloch sa zrodila remíza. Najskôr 2:2 na trávniku Alavésu a potom 1:1 na pôde Leganésu. Tieto tímy proti sebe nastúpili nedávno aj v príprave. Po riadnom hracom čase bol výsledok nerozhodný 1:1, ale v prospech CD Leganés zahral exhibičný rozstrel z bieleho bodu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 24. Gabriel

    Karty:   23. Wakaso (DAL)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:18.
    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa (80. Bustinza), Muňoz, Mantovani, Rico – Eraso (70. El Zhar), R. Pérez (65. Morán) – Omar, Gabriel, Szymanowski – Guerrero.
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Morán, El Zhar, Carnero García, dos Santos, L. M. Rocha.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Vigaray, Ely, Alexis, Pedraza (75. Hernández) – Burgui, García, Wakaso (63. Pina), I. Gómez – Sobrino (63. Ó. Romero), Santos.
    Náhradníci: Sivera – Ó. Romero, Maripán, D. Torres, Pina, Hernández, Zidane.