D. Záhreb – Skenderbeu 1:1 (kon.) | Borisov – FK Oleksandrija 1:1 (kon.) | Limassol – Midtjylland 3:2 (kon.)
FK Krasnodar – CZ Belehrad 3:2 (kon.) | Hafnarfjördur – Braga 1:2 (kon.) | Solún – Östersunds FK 3:1 (kon.)
Vardar – Fenerbahce 2:0 (kon.) | Plzeň – Larnaca 3:1 (kon.) | Razgrad – FK Sūduva 2:0 (kon.)
Rheindorf Altach – Tel Aviv 0:1 (kon.) | Panathinaikos – Bilbao 2:3 (kon.) | Légia Varšava – Tiraspol 1:1 (kon.)
Domžale – Marseille 1:1 (kon.) | Amsterdam – Rosenborg 0:1 (kon.) | Constanta – Salzburg 1:3 (kon.)
Brugge – AEK Atény 0:0 (kon.) | Osijek – Austria 1:2 (kon.) | AC Miláno – Škendija 6:0 (kon.)
Partizan – Fehérvár 0:0 (kon.) | Everton – Hajduk Split 2:0 (kon.) | Marítimo – D.Kyjev 0:0 (kon.)
koniec
FK Krasnodar
3:2 (1:0)
FK Crvena Zvezda Belehrad
cz Štvrtok 17.08.2017, 19:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar • Európska liga (predkolá) • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze 4. předkola Evropské ligy. Společně se podíváme na první duel mezi FK Krasnodar a FK Crvena Zvezda Bělehrad. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    FK Crvena Zvezda Bělehrad

    Crvena Zvezda vstoupila do Evropské ligy už v prvním předkole. V něm bez problémů vyřadila Florianu, celek z Malty. Ve druhém předkola na ni čekal Pavlodar, který Crvena Zvezda vyřadila po výsledcích 1:1 a 2:0. Poté už následovala bitva s pražskou Spartou. V Bělehradě si domácí celek vypracoval náskok 2:0 a na Letné potvrdil postup vítězstvím 1:0. Tým s velkým množstvím rychlonohých fotbalistů navíc po pěti kolech kraluje srbské lize, kde nestratil ani bod.
     
    FK Krasnodar

    Krasnodar je ambiciózní ruský celek, který už má za sebou postup do jarní fáze evropských pohárů. Do letošního ročníku Evropské ligy vstoupil až ve třetím předkole, kde po výhrách 2:1 a 3:1 vyřadil Lyngby. V ruské lize to zatím stačí pouze na pátou pozici. O víkendu navíc Krasnodar pouze remizoval s posledním Amkarem Perm.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič, Granqvist, Ramirez – Ristić, Gazinskij, Mamajev – Claesson, Ignatěv, Wanderson
    Náhradníci: Joazinho, Safonos, Šiškin, Smolov, Sulejmanov, Žigulev, Žirov

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojkovič, Babič, Savič, Andelkovič – Le Tallec, Donald – Srnič, Kanga, Radonjič – Boakye
    Náhradníci: Adzič, Gaboljič, Kahriman, Milič, Milijaś, Pešić, Račić

    Rozhodčí: Mažejka – Šimkus, Kazlauskas (vš. LTU).
     
    Aktéři dnešního duelu už nastupují na hrací plochu. Krasnodar bude hrát v černém, zatímco Crvena Zvezda přijela do Ruska v červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Crvena Zvezda se ihned vydala do útoku, nicméně dlouhý nákop sebral pozorný záložník Gazinskij.
     
    2
    Boakye dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území, nicméně dotírající Granqvist jej dokázal zastavit. Crvana Zvezda ale ukázala, že bude hrozit hlavně rychlostí.
     
    3
    Hostům se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Andelkovič poslal dlouhou pobídku podél levé postranní čáry a nepřesný míč propadl k zadákům Krasnodaru.
     
    4
    Crvena Zvezda měla k dispozici první rohový kop. Srnič vyslal zajímavý centr na přední tyč, kde hlídkoval pozorný obránce Granqvist. Domácí mohou kombinovat.
     
    5
    Radonjič zastavil rodící se útok domácího celku nedovoleným zákrokem na polovině hrací plochy. Rozhodčí měl souboj přímo před sebou a odpískal přímý kop.
     
    6
    Ramirez se z levé strany snažil natlačit do středu hrací plochy, ale po kontaktu s obráncem upadl. Hosté si zatím pomáhají fauly daleko od šestnáctky.
     
    7
    Dočkali jsme se prvního zakončení v dnešním utkání. Gazinskij vypálil zpoza hranice pokutového území. Jeho pokus tečoval obránce, ale Borjan byl připraven.
     
    8
    Stojkovič dohnal odražený míč na hrací ploše a dokázal jej napálit na polovinu Krasnodaru. Tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a Sinicyn ihned rozehrál.
     
    9
    Ramirez obdržel přihrávku do volného prostoru na levé straně, zasekl si míč a obrátil hru zpátky na stopery. Krasnodar v úvodu nikam nespěchá.
     
    10
    Ramirez se s míčem tentokrát prodral až na hranici pokutového území, kde svedl souboj s Andelkovičem, ale obránce Crvene Zvezdy nenechal svého soka odcentrovat.
     
    11
    Domácí se mohli řítit do otevřené obrany Crvene Zvezdy, jenže Gazinskij si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem. Útočník Ignatěv mu za to ihned vynadal.
     
    12
    Do pokutového území se tlačil také Petrov, jenže tomu se pod nohy položil vracející se Srnič, který navíc vybojoval odkop od branky.
     
    13
    Boakye spěchal za dlouhou přihrávkou za obranu Krasnodaru, nicméně radost mu pokazil zdvižený praporek. Hostující útočník se nechal chytit v ofsajdu.
     
    14
    Krasnodar zahrával rohový kop. Do pokutového území přiletěl pohledný centr na malé vápno, kde nebyl nikdo v černém dresu.
     
    15
    Po Andelkovičově faulu na hranici pokutového území dostali domácí fotbalisté možnost k exekuci zajímavého přímého kopu. Rozehrávky se ujal Petrov, ale přízemní střelou trefil pouze zeď.
     
    16
    Stojkovič měl na pravé straně moře volného prostoru a rozhodl se odcentrovat. Krajní obránce hostujícího celku však zakopl balón do autu.
     
    17
    Borjan dostal malou domů do opravdu složité pozice. Hostující brankář musel míč rychle odkopnout před dobíhajícím Wandersonem.
     
    18
    Krasnodar se usadil na hranici pokutového území soupeře, nicméně nikdo v černém dresu zatím nenašel odvahu k zakončení. Crvena Zvezda se brání bez problémů.
     
    19
    Hosté se pokoušeli vyslat do útoku osamoceného Boakyeho, který proti přesile obránců neměl sebemenší šanci na úspěch. Martynovič vybojoval balón pro Krasnodar.
     
    20
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Krasnodar se dostává do vedení! Domácí fotbalisté přetavili svůj tlak ve vedení! Hostující brankář neudržel v rukavicích prudkou střelu zpoza hranice pokutového území. Míč mu vypadl před branku, kde byl IVAN IGNATĚV, který s přehledem otevřel skóre.
    20. Ivan IGNATĚV - 1:0
     
    22
    Krasnodar se i po vstřelení úvodní branky tlačí do útoku. Mamajev se dral vpřed středem hřiště, ale v souboji s Kangou se dopustil faulu.
     
    23
    Kanga zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji. Podle všeho však bude schopen pokračovat.
     
    24
    Ihned po svém návratu se Kanda rovněž dopustil faulu. Ránu z předchozího souboje oplatil Mamajevovi. Rozhodčí vše ponechává bez karty.
     
    25
    Ramirez vystoupil proti rozběhnutému soupeři a poslal jej k zemi. Na hrací ploše nám v posledních minutách přibývá nedovolených zákroků.
     
    26
    Kanga se krásnou otočkou ve středu hřiště zbavil soupeře, předal míč Stojkovičovi, který napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a prověřil pozornost domácího brankáře.
     
    27
    Crvena Zvezda se snad poprvé v utkání usadila na polovině Krasnodaru, jenže celou kombinaci zpackal nepřesnou přihrávkou Donald.
     
    28
    Agilní Ramirez vyvezl míč na polovinu soupeře, kde se v souboji zbavil Donalda a ihned vrátil balón stoperům. Krasnodar má duel pod kontrolou.
     
    29
    Rychlou kombinací se domácí celek prodral před branku. Gazinskij pěknou přihrávkou oslovil Claessona, který centroval před branku, kde Savič zakopl míč na roh.
     
    30
    Cristian Ramirez zastavil unikajícího soupeře na polovině Krasnodaru a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    31
    Crvena Zvezda rozehrávala rohový kop. Prudký centr přiletěl na malé vápno, kde ve vzduchu kraloval důrazný stoper Granqvist. Hosté však zůstávají u míče.
     
    32
    Wanderson táhl útok domácího celku do otevřené obrany Crvene Zvezdy, jenže se nechal vytlačit do ostrého úhlu, odkud už nedokázal přihrát.
     
    33
    Gazinskij se dostal k odraženému míči a ihned vypálil. Jeho technická střela postrádala přesnost a hostující brankář s ní neměl velké problémy.
     
    34
    Hosté se v posledních minutách přeci je odhodlali k útočení. Crvena Zvezda se natlačila do blízkosti pokutového území a Stojkovič vybojoval roh.
     
    35
    Kanga se na hranici pokutového území dostal k odraženému balónu, jenže místo střely volil kličku a jeden z obránců mu vypíchl míč.
     
    36
    Wanderson se hnal za pěknou přihrávkou mezi obránce hostujícího celku. Brankář Borjan však vyrazil na hranici šestnáctky a zažehnal nebezpečí.
     
    37
    Wanderson se z poloviny hřiště vydal na individuální průnik. Domácí křídelník prošel kolem dvou obránců, jenže poté se zahnal do zámezí.
     
    38
    Wanderson už stál sám před brankářem hostujícího celku, jenže radost mu pokazil asistent rozhodčího, který domácího fotbalistu chytil v ofsajdu!
     
    39
    Boakye sprintoval do pokutového území, kam přiletěla povedená přihrávka z kopačky Kangy. Brankář Sinicyn nezaspal a doklouzal si pro míč.
     
    40
    Radonjič motal hlavy obráncům Krasnodaru na levé straně hřiště. Poslední klička mu ale moc nevyšla a Radonjič musel otočit hru.
     
    41
    Crvena Zvezda se snaží, jenže hosté se zatím hodně trápí v předfinální fázi. Všechny přihrávky mířící do pokutového území sbírají zadáci Krasnodaru.
     
    42
    Ramirez mohl postupovat po levé straně. Místo toho hledal dobře hlídaného Claessona, který si vůbec nepotykal se zpracováním.
     
    43
    Stojkovič se obětavě položil do prudké přihrávky na levou stranu a před Ramirezem zakopl míč do autu. Hosté v posledních minutách zlepšili svou hru.
     
    44
    Ramirez si na hranici pokutového území narazil s Gazinským, jenže poté nenašel dobře postaveného Ignatěva. Krasnodar se připravil o dobrou možnost.
     
    45
    Radonjič si z levé strany navedl míč do středu hřiště a pokusil se vypálit. Jeho prudkou střelu těsně nad zemí zablokoval pozorný obránce.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Domácí Krasnodar v něm byl mnohem aktivnější, jenže si nevypracoval mnoho šancí. Prakticky z jediné možnosti se ve 20. minutě prosadil Ivan Ignatěv. Poté se do další šance řítil Wanderson, jenže tomu pokazil radost ofsajd. Crvena Zvezda zatím spoléhá na protiútoky, což si domácí obrana dobře hlídá. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Tak to je vstup do druhého poločasu jako hrom! Krasnodar bleskově navyšuje své vedení! Ramirez dostal pěknou přihrávku na levou stranu, připravil si míč na centr a krásnou pobídkou našel VIKTORA CLAESSONA, který poslal míč odrazem o tyč do branky!
    46. Viktor CLAESSON - 2:0
     
    48
    Crvena Zvezda si vstup do druhého poločasu určitě představovala jinak. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale Kanga z velké dálky Sinicyna nepřekvapil.
     
    49
    Wanderson si zakřičel o přihrávku na hranici pokutového území a vyslal pěknou střelu. Jeho ránu však tečoval první obránce. Domácí jsou ale při chuti.
     
    50
    Až nyní se hosté mohou zaměřit na útočení. Gazinskij fauloval Kangu na půlící čáře a nabídl Crvene Zvezdě rozehrávku přímého kopu.
     
    51
    Wanderson operoval s balónem v pokutovém území, jenže po jedné z kliček zatahal za dres jednoho z obránců. Crvena Zvezda bude rozehrávat.
     
    52
    Wanderson tentokrát spěchal za skákavou pobídkou na levou stranu, nicméně pozorný Babič jej k míči nepustil a nechal balón propadnout do autu.
     
    53
    Mohlo být sníženo! Boakye si v pokutovém území naběhl na prudký přízemní centr z levé strany, jenže trefil jen brankáře Sinicyna, který je hrdinou Krasnodaru!
    53. První velká šance Crvene Zvezdy
     
    54
    Wanderson neustál souboj s Donaldem a navíc odkopl míč na rohový kop. Crvana Zvezda se pomalu začíná zvedat a snaží se ohrozit branku.
     
    55
    Rohový kop se hostům vůbec nepovedl. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde byli připravení obránci Krasnodaru a Martynovič odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    56
    Damiel Le Tallec si u postranní čáry vyšlápl na Ramireze a za svůj prohřešek vůči pravidlům vidí žlutou kartu.
     
    57
    Boakye si v pokutovém území naběhl na další prudký centr z pravé strany. Hostující útočník hlavičkoval pouze nad sebe a Sinicyn schoval padající balón do rukavic.
     
    58
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    Drama je na světě! Crvena Zvezda přeci jen snížeju! SLAVOLJUB SRNIČ dostal přihrávku do střední vzdálenosti, využil volného prostoru a vypálil. Sinicyn jeho ránu sice pohladil, ale nedokázal zabránit míči v cestě do sítě!
    58. Slavoljub SRNIČ - 2:1
     
    60
    A další sporný moment! Rána jednoho z domácích fotbalistů podle všeho zapadla od břevna za brankovou čáru, ale rozhodčí gól neuzná!
    60. Neuznaná branka Krasnodaru
     
    61
    Rozhodčí si v posledních minutách nenaděl na stadionu mnoho přátel. Hlavní arbitr nyní odpískal přímý kop pro hosty po sporném souboji.
     
    62
    Mamajev napadal rozehrávku soupeře a vybojoval míč. Poté se dokonce vydal do průniku, jenže nedokázal obejít hned prvního obránce.
     
    63
    Krasnodar se tlačí do útoku a chce si vylepšit skóre! Gazinskij napřáhl ze střední vzdálenosti, jenže jeho dělovka prosvištěla kolem pravé tyče.
     
    64
    Boakye dostal další povedenou přihrávku na hranici pokutového území, jenže se s ním nedokázal otočit a Martynovič mu jej ve skluzu odkopl.
     
    65
    Crvena Zvezda si díky vstřelené brance vylepšila pozici pro domácí odvetu. Hosté už rozhodně nebudou chtít inkasovat a sami se pokusí útočit.
     
    66
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Ignatěv, přichází Smolov.
     
    67
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Krasnodar navyšuje vedení na 3:1! Domácí celek zahrával rohový kop. Na hranici pokutového území číhal osamocený SERGEJ PETROV, který parádní střelou z voleje nedal hostujícímu brankáři šanci!
    67. Sergej PETROV - 3:1
     
    67
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Radonjič, přichází Milič.
     
    69
    Domácí fotbalisté se po vstřelení třetí branky snaží uklidnit hru. Krasnodar kombinuje na vlastní polovině. Do založení nové akce se zapojil i brankář Sinicyn.
     
    70
    Střídající Smolov si nabíhal za záda hostující obrany. Do vápna směřovala zajímavá kolmice, nicméně domácí střelec se k míči neprobil.
     
    71
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Babič, přichází Pešić.
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Mamajev, přichází Žigulev.
     
    72
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    A další branka! Tak tohle jsou opravdové hody! Hosté znovu snižují! Hostujícímu trenérovi vyšlo střídání! Na pěkný centr z pravé strany si totiž naběhl ALEKSANDAR PEŠIĆ, který uklidil balón do sítě!
    72. Aleksandar PEŠIĆ - 3:2
     
    74
    Krasnodar se znovu snaží hrát aktivně. Střídající Smolov vypálil ze střední vzdálenosti a dělovkou těsně nad zemí prověřil hostujícího gólmana.
     
    75
    Kanga fauloval na polovině domácího celku a Krasnodar může znovu kombinovat. Fotbalisté v černých dresech se budou hnát do útoku.
     
    76
    Claesson měl míč na noze na hranici pokutového území, jenže střela se mu vůbec nepovedla a balón trefil jen chrániče jednoho z obránců.
     
    77
    U brankové čáry se strhla mela. Hostující obránci se pustili do Wandersona po jednom ze soubojů na hranici šestnáctky. V Krasnodaru to skutečně vře!
     
    78
    Žlutou kartu dostává Smolov (FK Krasnodar).
    Žlutou kartu dostává Savič (FK Crvena Zvezda Bělehrad).
     
    79
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Claesson, přichází Sulejmanov.
    Střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odchází Andelkovič, přichází Gobeljič.
     
    80
    Crvena Zvezda se vydala do bleskového protiútoku, který však hned na polovině hrací plochy zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího.
     
    81
    Krasnodar se usadil v blízkosti pokutového území soupeře a kombinuje s míčem na kopačkách. Nikdo v černém dresu se zatím neodvážil ke střele či centru.
     
    82
    Domácí fotbalisté už se zřejmě koncentrují hlavně na udržení vedení. Crvena Zvezda se nikam nežene. Dva góly na půdě soupeře jsou pro hosty uspokojivý počin.
     
    83
    Ramirez si skvěle pokryl přihrávku na pravou stranu hřiště a nechal se faulovat. Domácí fotbalista se zvedá jen těžce. Krasnodar už sbírá vteřinky.
     
    84
    Donald se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku a dopřál domácímu celku další rozehrávku. Krasnodar soupeře nepouští na svou polovinu.
     
    85
    Až nyní se srbský celek po faulu Gazinského dostal k balónu. Crvena Zvezda bleskově rozehrála, ale nikdo z ofenzivních hráčů se neprobil do šestnáctky.
     
    86
    Petrov chtěl podpořit ofenzívu domácího celku náběhem po pravé straně hrací plochy. Krajní zadák Krasnodaru ale nedosáhl na vysokou přihrávku.
     
    87
    Granqvist se musel hodně rychle vracet, aby zastavil postup Miliče. Střídající fotbalista Crvene Zvezdy si míč přehodil na levačku, jenže už nestačil vypálit.
     
    88
    Krasnodar stále kombinuje na polovině soupeře a šetří cenné vteřinky. Hostující obránci už hrají z posledních sil.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Ristić (FK Krasnodar).
     
    90
    Boakye se z ničeho nic opřel do míče a jeho překvapivá rána měla potřebnou razanci! Domácí brankář o jeho pokusu věděl a kontroloval jeho trajektorii.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Domácí hráči se opět usadili v blízkosti pokutového území a přenášejí hru z jedné strany na druhou. Fotbalisté Crvene Zvezdy už pouze vyčkávají.
     
    90+3
    V závěru utkání ještě vidí žlutou kartu Sulejmanov.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Krasnodar nakonec zvládl utkání s Crvenou Zvezdou a zvítězil 1:0! V prvním poločase se domácí celek ujal vedení díky Ignatěva. Hned po přestávce navíc přidal druhou branku Claesson a pro Krasnodar to vypadalo skvěle! Jenže v 58. minutě se ze střední vzdálenosti prosadil Srnič a na světě bylo drama! O deset minut později se Petrov opřel do centru od rohového praporku a vrátil Krasnodaru dvoubrankové vedení. Jenže Crvena Zvezda rychle snížila zásluhou střídajícího Pešiće. Závěr utkání už si Krasnodar pohlídal a do Srbska si poveze výhru 3:2.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (21:36:51)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 20. Ignatěv, 46. Claesson, 67. Petrov – 58. Srnič, 72. Pešić

    Karty:   30. Ramirez (KRS), 78. Smolov (KRS), 89. Ristić (KRS), 90+3. Sulejmanov (KRS) – 56. Le Tallec (CZB), 78. Savič (CZB)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 19:10.
    FK Krasnodar: Sinicyn – Petrov, Martynovič, Granqvist, Ramirez – Ristić, Gazinskij, Mamajev (71. Žigulev) – Claesson (79. Sulejmanov), Ignatěv (66. Smolov), Wanderson
    Náhradníci: Joazinho, Safonos, Šiškin, Smolov, Sulejmanov, Žigulev, Žirov

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojkovič, Babič (71.Pešić), Savič, Andelkovič (79. Gobeljič) – Le Tallec, Donald – Srnič, Kanga, Radonjič (67. Milič) – Boakye
    Náhradníci: Adzič, Gaboljič, Kahriman, Milič, Milijaś, Pešić, Račić

    Rozhodca: Mažejka – Šimkus, Kazlauskas (vš. LTU)
    Štvrtok 24.08.2017
    CZ Belehrad - FK Krasnodar 2:1

    Góly: 8. Radonjič, 46. Kanga – 82. Granqvist (pen.)

    Karty:   8. Radonjič (CZB), 42. Donald (CZB), 47. Kanga (CZB), 83. Borjan (CZB), 90+3. Savič (CZB), 90+4. Stojkovič (CZB) – 12. Kabore (KRS), 52. Ramirez (KRS), 90. Granqvist (KRS)

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:21.