Watford – Liverpool 3:3 (kon.) | Chelsea – Burnley 2:3 (kon.) | Crystal Palace – Huddersfield Town 0:3 (kon.)
Everton – Stoke City 1:0 (kon.) | Southampton – Swansea 0:0 (kon.) | West Bromwich – Bournemouth 1:0 (kon.)
Brighton – Manchester City 0:2 (kon.)
koniec
Watford FC
3:3 (2:1)
Liverpool FC
Sobota 12.08.2017, 13:30Anglická Premier League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý zápas nového ročníka Premier League taktiež priniesol perfektný zápas a strhujúci záver. Do vedenia išiel Watford v prvom polčase dvakrát, Liverpool však otočil na 3:2, ale posledné slovo patrilo Britosovi, ktorý vyrovnal v samom závere. Po dvoch zápasoch sezóny 2017/18 musíme byť radi, pretože padlo až trinásť gólov! (15:32:39)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+8
    Stále sa hrá. Wijnaldum vystrelil z hranice šestnástky, avšak strela mu nesadla a tečovaný pokus skončil v rukaviciach brankára Gomesa.
     
    90+6
    Zápas ešte neskončil, pretože Richarlison je stále ošetrovaný, ale dá sa očakávať, že po výkope Mignoleta bude koniec.
     
    90+5
    Richarlison chcel dokonca vrátiť vedenie na stranu domácich a pri svojom debute v Premier League hneď skórovať. Medzi tri žrde sa hlavičkou netrafil, navyše sa zranil, nakoľko mu tečie krv. Faul tam nebol.
    90+4. Miguel Britos (WAT) - 3:3
     
    90+4
    Tím Watford práve strelil gól!
    Center na prvú žrď sa s veľkým šťastím odrazil od Richarlisona a Wijnalduma tak, že Brazílčan strieľal z uhlu. Mignolet rukou tečoval do brvna a gól sa podarilo streliť MIGUELOVI BRITOSOVI, ktorý ale stále v ofsajde. Gól však platí.
    90+3. Miguel Britos (WAT)
     
    90+3
    Po centri z priameho kopu Kaboul nezakončil, avšak Britos sa ešte dostal k strele z hranice pokutového územia. Veľmi dobrý pokus vyráža Mignolet.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Joe Gomez.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    O chvíľu začne nadstavený čas. Watford už nemá veľa priestoru na to, aby sa pokúsil streliť vyrovnávajúci gól, ale domáci do toho dajú určite všetko.
     
    89
    Britos si veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti, keď sa rýchlo vrátil do obrany a odobral loptu Manému. Gomes môže odkopávať smerom na polovicu súpera.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Simon Mignolet (Liverpool FC).
     
    87
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza James Milner.
     
    86
    Mané prihral na hranicu pokutového územia, kde sa nachádzal úplne voľný Wijnaldum. Jeho strela z prvej smerovala priam trestuhodne mimo priestor troch žrdí.
     
    85
    Nákop Kaboula zo stredu poľa v šestnástke Richarlisona nenašiel, pred týmto mladíkom zasiahol ďalší a síce Alexander-Arnold, ktorý dnes hrá veľmi dobre.
     
    84
    Simon Mignolet berie centrovaný pas, hráči Watfordu v tejto chvíli teda nedokázali nič vymyslieť. Smerom dopredu sa navyše hostia vôbec neponáhľajú.
     
    83
    Emre Can poslal krásny pas na hranicu šestnástky, kam do veľkej šance nabiehala Salah, lenže v poslednej chvíli vybehol Gomes a odkopol do bezpečia.
     
    82
    Chorvátsky stopér Lovren zvládol súboj na krídle, kde si dal pozor na Richarlisona a telom ho odblokoval. Mignolet sa s rozohrávkou neponáhľa.
     
    81
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    80
    Začalo sa posledných desať minút riadnej hracej doby. Hrať musí Watford, Liverpool má nahraté, ale spoliehať na bránenie by sa nemuselo vyplatiť.
     
    79
    Kaboul musí byť ošetrovaný a tento akt prebieha už niekoľko desiatok sekúnd. Verme, že francúzsky obranca bude v poriadku.
     
    78
    Younes Kaboul má zdravotné problémy a keďže Watford má už vyčerpané všetky tri striedania, tak londýnsky klub si v tejto situácii stratu skúseného obrancu dovoliť nemôže.
     
    76
    Mané poslal krásnu prihrávku po zemi na Salaha, ktorý z prvej vystrelil smerom k bližšej žrdi Gomesovej brány, ale loptu nasmeroval iba do bočnej siete.
     
    75
    Po odvrátenom centri zľava do šestnástky Liverpoolu, strieľal spoza pokutového územia Holebas, priestor troch žrdí sa mu trafiť nepodarilo.
     
    74
    Alberto Moreno po krídle ďaleko nezašiel, pretože pri ceste si pomohol faulom voči Amrabatovi, ktorý môže ísť dopredu.
     
    73
    Mignolet si naskočil na center z hĺbky poľa. Loptu zobral pred spoluhráčom Lovrenom, ale vypadla mu z rukavíc. Našťastie pre neho, Gray sa k nej nedostal.
     
    71
    Mohamed Salah po prihrávke Morena vystrelil z prvej smerom k bližšej žrdi, tú minul, a tak Gomes zasahovať v tejto situácii nemusel.
    70.
     
    70
    Aj roh si na starosť zobral Alexander-Arnold. Po jeho ďalšom pase hlavičkoval veľmi nebezpečne Dejan Lovren, Gomes sa blysol skvelým zákrokom na čiare.
     
    69
    Alexander-Arnold zahral priamy kop po faule na Cana. Center mladíka hráči v žltom predĺžili na rohový kop.
     
    68
    Center do pokutového územia sa hráčom Watfordu zakončiť nepodarilo, takže vpred prešli hostia. Akciu faulom zastavil Kaboul.
     
    67
    Holebas sa na krídle natlačil medzi dvoch hráčov súpera. Zdalo sa, že nič z toho nemôže byť, avšak ľavého obrancu blízko rohovej zástavky fauloval Salah.
     
    66
    Matip na poslednú chvíľu zastavil prihrávku Amrabata do pokutového územia. S následným centrom sprava si pred Richarlisonom poradil Alexander-Arnold.
    65. Joël Matip (LIV)
     
    65
    Joel Matip sa po rohovom kope dostal k hlavičke z malého vápna. Gomes ostal úplne bez šance, Kamerunčan však zasiahol brvno!
     
    64
    Alberto Moreno sa aj so šťastím dostal cez Kika Femeníu a z hranice pokutového územia namieril smerom do rohu brány. Krásna strela priestor troch žrdí tesne minula.
     
    63
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Stefano Okaka, prichádza Andre Gray.
     
    62
    Chyba v rozohrávke obrancov Watfordu nakoniec katastrafou neskončila, nakoľko hráči Liverpoolu boli od miesta "priestupku" veľmi ďaleko.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC).
     
    60
    Center Amrabata našiel iba pripraveného Mignoleta, ktorý rýchlo rozohral a po jeho pase dopredu sa Salah takmer dostal do veľkej šance. Gomes včas zasiahol.
     
    59
    Razom je na koni Liverpool a domáci Watford a musí začať doháňať manko. Záverečná zhruba polhodina určite sľubuje ešte skvelý futbal.
    57. Mohamed Salah (LIV) - 2:3
     
    57
    Liverpool dal gól!
    Blesková otočka liverpoolského tímu! Dlhý pas do šestnástky našiel Firmina, ten prehodil Gomesa aj Britosa. Loptu do prázdnej brány dorazil MOHAMED SALAH.
     
    56
    Marco Silva chystá aj svoje tretie striedanie. Na trávnik príde rekordná posila klubu, útočník Andre Gray.
    55. 2:2
    55. Roberto Firmino (LIV) - 2:2
     
    55
    Liverpool dal gól!
    ROBERTO FIRMINO poslal svojho krajana do opačnej strany a nedal mu šancu. Stav je teda znova vyrovnaný.
     
    54
    Mohamed Salah dostal skvelú loptu za obranu do šestnástky. Hodil si ju ešte okolo Gomesa, ktorý ho fauloval, takže uvidíme pokutový kop!
     
    53
    Sadio Mané sa po peknej kombinácii dostal k centrovanej lopte, ktorá išla veľmi nebezpečne do šestnástky, lenže nik v červenom nedokázal zakončiť.
     
    52
    Salah bol znova objektom záujmu svojich spoluhráčov, ktorí ho našli na hranici pokutového územia. Tentoraz sa mu loptu podľa predstáv spracovať nepodarilo.
     
    51
    Wijnaldum nedokázal presne prihrať na Alexandrer-Arnolda, ktorého dobehol Richarlison, no poslal loptu v sklze len na autové vhadzovanie.
     
    50
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Roberto Pereyra, prichádza Richarlison.
     
    49
    Mohamed Salah mal čas, aby si spracoval loptu na hranici šestnástky, odkiaľ následne aj vystrelil, ale nepodarilo sa mu trafiť priestor troch žrdí.
     
    48
    Arnold si dal pozor na Okaku, loptu poslal na Mignoleta a po jeho rozohrávke sa na trávniku po faule ocitol nemecký záložník Emre Can.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, oba tímy začínajú v takých zostavách, v akých skončili prvý polčas.

    Watford FC: Gomes (C) – Janmaat (18. Femenía), Kaboul, Britos, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – N. Amrabat, Cleverley, Pereyra – Okaka

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Matip, A. Moreno – Henderson (C), Can, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Domáci Watford v polovici zápasu vedie o jeden gól a zatiaľ má lepšie vykročené k trom bodov, ale stále je všetko otvorené. Na zásah Okaku dokázal zareagovať Mané. Rozdielovým je tak gól Doucourého.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+4
    Amrabat sa síce po pase za obranu zbavil Alberta Morena, bolo to však za cenu faulu. Maročan preto dopredu ísť nemohol.
     
    45+3
    Sadio Mané sa po centri Firmina z rohového kopu dostal k hlavičke a svojím pokusom mieril veľmi pekne k vzdialenejšej žrdi. Gomes nedočiahol, ale lopta bránu tesne minula.
     
    45+2
    Salah ešte našiel loptu v šestnástke. Bol ale dosť z uhlu, takže mohol počkať a prihrávať. Namiesto toho vystrelil z prvej nepresne nad.
     
    45+1
    Amrabat si pomohol faulom na krídle proti Wijnaldumovi, takže Liverpool získal priamy kop. Morenov center bol veľmi nízky a k zakončeniu nedošlo.
     
    45
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    43
    Nákop Kaboula na krídlo postrážil Alberto Moreno a pred Amrabatom dostal loptu aspoň na autové vhadzovanie, po ktorom sa Watford postupne dostáva k bráne Mignoleta.
     
    42
    Mignolet síce loptu z rohu zachytil, ale nepodarilo sa mu ju presne rozohrať. Watford sa k nej na chvíľu dostal, následne ju stratil.
     
    41
    Salah sa vrátil splniť si defenzívne povinnosti, svojho súpera nakoniec nezastavil a dostal loptu iba na rohový kop pre Watford.
     
    40
    Päť minút do konca prvého polčasu musí Liverpool využiť čo najlepšie, aby sa aspoň priblížil k vyrovnaniu, pretože zatiaľ to z pohľadu "The Reds" nie je optimálny výkon.
    39. Mohamed Salah (LIV)
     
    39
    Dopredu sa rýchlo dostali aj hráči Watfordu, celá aktivitu ukončil ofenzívny faul Amrabata v krídelnom priestore.
     
    38
    Salah sa svojou rýchlosťou dostal cez Holebasa do veľkej šance, prešiel až ku Gomesovi, no pokus o strelu pod brvno skončil nad priestorom troch žrdí.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Sadio Mané (Liverpool FC).
     
    36
    Zo stredu poľa sa hráčom hostí ďaleko dostať nepodarilo, vpred tak môžu prejsť hráči Watfordu, avšak na zemi ostáva Doucouré.
     
    34
    Amrabat sa snažil dostať sa cez dvoch protihráčov súpera pred šestnástkou Liverpoolu. Tam spadol, faul a tým pádom aj priamy kop sa nepíska.
     
    33
    Watford znova vyhráva. Vyrovnaný stav trval iba zhruba tri minúty a my môžeme byť radi, že úvod Premier League prináša gólové hody.
    32. Abdoulaye Doucouré (WAT) - 2:1
     
    32
    Tím Watford práve strelil gól!
    Po autovom vhadzovaní sa Liverpoolčanom nepodarilo zobrať loptu, takže prišla kolmica za Cleverleyho, ktorú nedokázal odkopnúť Arnold a nakoniec mal takú smolu, že po odraze si lopta našla ABDOULAYEHO DOUCOURÉHO, ktorý nemal väčšie problémy zakončiť.
     
    31
    Amrabat síce oklamal Morena, tomu pribehol pomôcť Can a loptu mu na chvíľu odobral. Bude to však aut pre Watford.
     
    30
    Po zhruba polhodine hry teda znova začíname odznova, pretože návrat Afričana Maného do Premier League po zranení zatiaľ vychádza z jeho osobného pohľadu na výbornú.
    29. Sadio Mané (LIV) - 1:1
     
    29
    Liverpool dal gól!
    Hostia to vymysleli perfektne, keď po krásnej kombinácii prihral Moreno na Cana, ktorý z prvej vyslal do veľkej šance SADIA MANÉHO a ten strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Gomesa.
     
    28
    Okaka si v strede poľa pomohol faulom voči Lovrenovi. Chorvátsky obranca má zatiaľ s týmto útočníkom celkom problémy a rozhodne to nie je jeho zápas.
     
    27
    Vysoká lopta na Okaku síce talianskeho útočníka našla, lenže tomu sa nepodarilo spracovať, a tak mu guľatý nezmysel ušiel k brankárovi Mignoletovi.
     
    25
    Amrabat poslal krásny center za stopérov Liverpoolu, kam si nabehol Okaka, no v poslednej chvíli zakročil Mignolet. Nakoniec sa pískal ofsajd.
     
    24
    Amrabat síce nestihol loptu pred Lovrenom, lenže Afričan o ňu ešte zabojoval. Stopér Liverpoolu nakoniec guľatý nezmyslel dostal do stredu poľa.
     
    23
    Znova to hráči hostí skúsili po pravej strane, avšak prihrávka na Salaha za obranu našla Egypťana v postavení mimo hru.
     
    22
    Arnold a ani Salah sa po pravej strane ďaleko nezašli, pravý obranca Liverpoolu preto loptu vrátil až na svojich stopérov.
     
    21
    Prechod "The Reds" smerom dopredu končí na pozornom žltom mori hráčov Watfordu. Tí nechávajú na nejakú kombináciu veľmi málo miesta.
     
    20
    Po dvadsiatich minútach musíme konštatovať, že domáci Watford zatiaľ lepším tímom nie je, ale po góle Okaku vyhráva 1:0.
     
    19
    Liverpoolčania sa snažia byť aktívnejším mužstvom, ktoré je častejšie na lopte, avšak zatiaľ to do šancí neplynie.
     
    18
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Daryl Janmaat, prichádza Kiko Femenía.
     
    17
    Po hádzanárskom obliehaní brány Gomesa si to chcel do šestnástky hodiť Alexander-Arnold, ktorý sa síce k centru nedostal, ale loptu udržal.
     
    16
    Po chvíľkovom prerušení sa hrá ďalej, ale zatiaľ bez Janmaata, ktorý je za postrannou čiarou. Najbližšie sekundy ukážu, ako to s ním bude.
     
    15
    Holanďan Janmaat má problémy so zdravím. Ostáva sedieť na hracej ploche a je dosť možné, že bude striedať už po pár minútach.
     
    13
    Amrabat pokazil akciu domácich tým, že sa zbytočne ocitol v postavení mimo hry, nakoľko si nedal pozor na svoje postavenie.
     
    12
    Po dlhom autovom vhadzovaní sa Okaka do zakončenia nedostal, pretože ho postrážil Matip. Zabojoval však ešte Chalobah, ktorý prestrčil loptu do pokutového územia späť. Keby Cleverley zareagoval skôr, bola by z toho obrovská možnosť.
     
    11
    Chalobah sa dostal na krídlo, lopta do týchto priestorov však mladého záložníka nájsť nedokázala, pretože ho dobre postrážil Lovren.
     
    10
    Odpoveď po aktivite Alberta Morena na krídle nepríde, nakoľko tento Španiel neuspel a lopta mu ušla za bránkovú čiaru.
    8. Stefano Okaka (WAT) - 1:0
     
    8
    Tím Watford práve strelil gól!
    STEFANO OKAKA si výborne nabehol na center, ktorý smerom k bližšej žrdi a hlavou nedal Mignoletovi žiadnu šancu.
     
    8
    Po skvelej práci Okaku sa Pereyra z krídla dostal do šestnástky a aj dokázal nebezpečne zakončiť. Po teči ide lopta na roh.
     
    7
    Henderson síce z prvej nakopol loptu do pravého krídla, rozbehnutý Salah sa okolo svojho súpera nedostal a o guľatý nezmysel prišiel.
     
    6
    Janmaat hľadal na krídle Amrabata, ktorý si chcel loptu pustiť za seba do otvoreného priestoru, ale tento úmysel prečítal Alberto Moreno.
     
    5
    Janmaat zobral loptu vedľa šestnástky súpera Morenovi, okamžite odcentroval do pokutového územia, no tam pred Pereyrom odvrátil Lovren.
     
    4
    Liverpool sa snažil postupne dostať na dostrel brány Gomesa po krídle, nepodarilo sa však loptu dostať do dobrej pozície. Následne sa neujala kolmica na Firmina.
     
    3
    Hostia kombinujú v strede poľa, kde si zahrajú hlavne obrancovia "The Reds".
     
    2
    Začiatok stretnutia je zatiaľ dosť opatrný z oboch strán. Nik nechce na úvod spraviť chybu, ktorá by ohrozila skóre tohto duelu.
     
    1
    Výkop stretnutia obstarali hráči Watfordu, ktorým sa darí držať loptu na svojich kopačkách v strede ihriska. Tam kombinuje a pomaly sa snaží dostať dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Watford FC: Gomes (C) – Janmaat, Kaboul, Britos, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – N. Amrabat, Cleverley, Pereyra – Okaka.
    Náhradníci: Pantilimon – Prödl, Femenía, Watson, Capoue, Richarlison, Gray.

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Matip, A. Moreno – Henderson (C), Can, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Karius – Klavan, Joe. Gomez, Milner, Grujić, Solanke, Origi..
     
    Watford FC

    Londýnsky tím by sa rád pohyboval v pokojných vodách tabuľky a prispôsobil tomu aj príchody nových tvárí. Hlavným trénerom sa stal Marco Silva, ktorý si priviedol zaujímavých futbalistov. Konkurenciu na brankárskom poste zvýši Daniel Bachmann zo Stoke, pravú stranu defenzívy má obhospodarúvať Kiko Femenía z Alavésu. Záložná formácia bola doplnená a aktívneho Toma Cleverleyho (Everton), mladého Willa Hughesa (Derby County) a odborníci veľmi kvitujú aj príchod defenzívnejšieho hráča Nathaniela Chalobaha za šesť miliónov z Chelsea. V posledných dňoch sa ale o poriadny rozruch postaral Andre Gray z Burnley. Ten stál klub až niečo cez dvadsať miliónov eur a to je watfordský rekord. Prišiel i mladý Brazílčan Richarlison.

    Dres "Hornets" už nebudú obliekať Juan Carlos Paredes, Steven Berghuis, Mario Suárez, Sven Kums a Mathias Ranégie. Hosťovať odišli Obbi Oularé či Pervis Estupiñan. Hosťovania sa skončili pre M'Bayeho Nianga a Juana Zúñigu.

    Liverpool FC

    Na pretrase je v posledných dňoch hlavne Phillipe Coutinho, ktorý by FC Barcelona chcela nahradiť Neymara. Liverpool odmietol ponuku vo výške sto miliónov libier, následne podal vyhlásenie o tom, že Brazílčan nikam nejde, lenže ten do hodiny formálne požiadal o odchod, takže sága okolo tohto futbalistu je stále otvorená.

    Jurgen Klopp do klubu zatiaľ priviedol tri nové mená. Egypťan Mohamed Salah z AS Rím stál 42 miliónov eur, mladý útočník Dominic Solanke prišiel z Chelsea zadarmo a škótsky obranca Andrew Robertson zarobil Hullu City niečo cez pätnásť miliónov.

    Mnoho mladíkov odišlo hosťovať, natrvalo áčko opustili Kevin Stewart (Hull City), Ryan Fulton (Hamilton), Andre Wisdom (Derby County) a Lucas Leiva (Lazio).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Matej Kubove

    Góly: 8. Okaka, 32. Doucouré, 90+4. Britos – 29. Mané, 55. Firmino, 57. M. Salah

    Karty:   37. Mané (LIV), 61. Alexander-Arnold (LIV), 88. Mignolet (LIV)


    Watford FC: Gomes (C) – Janmaat (18. Femenía), Kaboul, Britos, Holebas – N. Chalobah, Doucouré – N. Amrabat, Cleverley, Pereyra (50. Richarlison) – Okaka (63. Gray).
    Náhradníci: Pantilimon – Prödl, Femenía, Watson, Capoue, Richarlison, Gray.

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold (90+2. Joe. Gomez), Lovren, Matip, A. Moreno – Henderson (C), Can, Wijnaldum – M. Salah (87. Milner), Firmino (81. Origi), Mané.
    Náhradníci: Karius – Klavan, Joe. Gomez, Milner, Grujić, Solanke, Origi.