Taliansko – Brazília 2:3 (kon.)
koniec
Taliansko
2
24 25 22 25 8  
Brazília
3
26 17 25 22 15  
cz Nedeľa 06.08.2017, 14:00 • Nanking, Čína • Svetová Grand Prix - ženy • Finále
Predzápasové kurzy
     
    8:15
    Znovu po roce se mohou Brazilky radovat z trofeje pro vítězky světové Grand Prix! Celé utkání zakončila nepřesným servisem Lucia Bosettiová.
     
    6:14
    Osm mečbolů! Bonifaciová je na středu sítě zablokována!
     
    4:10
    Roberta za koncovou lajnou. To už by si Brazilky měly pohlídat. Gabriella zasáhla v poli a z toho těží na středu sítě Ana Beatriz. Ještě je tady jeden oddechový čas pro Itálii.
     
    3:8
    Tandara našla plachtícím servisem Bosettivou, která nepřihrála přesně. Natalia pipem ještě neuspěla, ale Rosamaria přidává další bod na konto Jihoameričanek. Následně výměna stran.
     
    3:6
    Tandara pokračuje na servisu. Egonuová útočila také jen do bloku, ale pokračovalo se ve hře. Rosamaria také útokem výměnu neukončila. To se daří až Egonuové, ale její smeč dolétla do autu. Boduje Brazílie a evropský tým si bere oddechový čas.
     
    25:22
    O vítězkách letošní Grand Prix rozhodne třetí. Kdo jiný než Paola Egonuová by mohl ukončit čtvrtou sadu.
     
    24:19
    Bonifaciová na podání. Tandara opět na útoku neuspěla. Ani Egonuová neukončila výměn. Caterina Bosettiová smečovala jen do libera Brazílie. Nakonec boduje blok Egonuové.
     
    19:15
    Roberta znovu na podání. A i nyní jde bod na konto Brazilek. Tentokrát je zablokována Lucia Bosettiová. Itálie si vybírá i druhý oddechový čas.
     
    18:12
    Po servisu Chirichellaové boduje znovu evropský tým. Natalia nepřihrála přesně. Také Brazílie zastavuje hru oddechovým časem.
     
    16:12
    Ana Beatriz na podání. Egonuová se z pipu neprosadila podle představ. Ani Bosettiová z hlavního kůlu nebyla přesná a to už trestá Natalia. Itálie si bere po dvou bodech v řadě pro Jihoameričanky oddechový čas.
     
    16:10
    Itálie si ale po nepřesném podání Rosamarie drží při druhém technickém oddechovém čase šestibodové vedení.
     
    11:6
    Už to je o pět bodů. Lucia Bosettiová přidává eso! A přichází hned reakce z lavičky Brazílie. Oddechový čas pro Jihoameričanky.
     
    8:5
    Bonifaciová ještě bod středem nedala, poté měla na ruce snížení z bodovky Tandara, ale ani ona neuspěla. Vše vzala do svých rukou Egonuová. Následuje první technický oddechový čas.
     
    22:25
    Neskutečný třetí set. Nyní si brazilský blok smlsl na smeči Lucie Bosettiové. Brazílie je tak jeden set od obhajoby.
     
    22:24
    Dva setboly pro Jihoameričanky. Egonuová je opět zablokována, nyní dokonce Adeniziou.
     
    20:17
    Rosamaria zatlačila servisem a Malinovová chybuje na druhou přes. Italský trenér Davide Mazzanti si bere oddechový čas.
     
    18:11
    Brazílie je v krizi. Po servisu Bonifaciové musela po nepřesné nahrávce Tandara jen odevzdat míč a Lucia Bosettiová vytlouká blok. Brazílie si bere ještě oddechový čas.
     
    16:11
    Italky jsou výrazně blíže k zisku třetího setu. Malinovová si mohla vybrat nahrávkou svou útočnici, ale na druhou přes chytře umístila míč do rohu kurtu. Následuje druhý technický oddechový čas.
     
    13:10
    Lucia Bosettiová zatlačila servisem a Natalia z nedobré pozice smečuje jen do sítě. Brazílie si bere oddechový čas.
     
    8:8
    Servis Rosamarie na Italky platí. Egonuová neměla ideální pozici a smečuje jen do pásky. Itálie reaguje oddechovým časem.
     
    8:5
    Ofelia Malinovová přidává také přímý bod ze servisu a při prvním technickém oddechovém čase vede Itálie o tři body.
     
    25:17
    Adenizia se vrací do hry místo Amandy. Po servisu Any Beatriz mohla útočit středem sítě po vynikající nahrávce Sara Bonifaciová, která byla téměř nebráněna a ukončuje tak druhou sadu.
     
    24:16
    Cristina Chirichellaová na servisu. A kapitánka Itálie zatlačila podáním a je tady hned řadě setbolů. Vše ukončila útokem Lucia Bosettiová.
     
    19:13
    Bonifaciová za koncovou lajnou. Tandara se neprosadila proti pečlivé obraně soupeřek a následný útok Egonuové jde do kurtu. Ještě jeden oddechový čas pro brazilskou lavičku.
     
    17:12
    Itálie se dál vzdaluje. Drussyla smečuje z hlavního kůlu jen do autu. Brazilky ještě vyzkoušely video, ale míč opravdu dopadl až za koncovou lajnou. Brazílie si bere oddechový čas.
     
    16:12
    Roberta za koncovou lajnou. Bonifaciová jen tak lehce posunula míč nad brazilským blokem do středu kurtu a je z toho bod. Druhý technický oddechový čas.
     
    8:5
    Tříbodové vedení pro Italky při první technickém oddechovém čase. Další přesný útok z hlavního kůlu obstarala Lucia Bosettiová.
     
    24:26
    Ana Beatrit právě po proměněném útoku na servisu. Egonuová snad poprvé v zápasu svou smečí nezískala bod pro svůj tým. Z hlavního kůlu univerzálka Itálie chybuje a první sada končí.
     
    24:25
    Druhá šance pro Brazílii. Ana Beatriz smečuje do rozhozené obrany středem sítě.
     
    23:24
    Drussyla znovu na podání. Prní setbol zápasu má Brazílie. Drussyla zatlačial soupeřky servisem, Natalia ještě první bodovku neproměnila, ale druhým útokem již vytlouká blok soupeřek.
     
    23:23
    Po servisu Drussyly je srovnáno. Středem to nyní nezvládla Chirichellaová a poté ani Lucia Bosettiová z hlavního kůlu své reprezentaci nepomohla. Itálie si bere oddechový čas.
     
    19:18
    A Itálie jde po dlouhé době do vedení. Tandara se útokem neprosadila, to na druhé straně je Egonuová úspěšná. Brazílie si bere oddechový čas.
     
    13:16
    Brazílie si drží tříbodové vedení při druhém technickém oddechovém čase. Nepřesné podání Folieové.
     
    9:14
    Adenizia na podání. A už to je o pět bodů. Jihoameričanky si jdou pro první sadu. Tandara, brazilská univerzálka vytlouká blok Cateriny Bosettiové. Itálie si bere oddechový čas.
     
    4:8
    Folieová na podání. Brazilky však vedou při prvním technickém oddechovém čase o čtyři body. Jihoameričanky táhne útokem především Drussyla, která se prosadila i nyní smečí do diagonály.

    Vít Schück

    Taliansko: Malinovová, Orrová – Lodaová, C. Bosettiová, Syllaová, L. Bosettiová – Chirichellaová (C), Bonifaciová, Folieová, Danesiová – Sorokaiteová, Ogechieová Egonuová – De Gennarová, Parrocchialeová
    Trenér: Davide Mazzanti

    Brazília: Marcis, Roberta – Natalia (C), Rosamaria, Tandara, Amanda, Drussyla – Mara, Carol, Adenizia, Ana Beatriz – Monique – Gabriella, Suelen
    Trenér: José Roberto Lages Guimaraes

    Rozhodca: Ťiang Liou (CHN) – Juraj Mokrý (SVK)