Arsenal – Chelsea 2:1 (4:1 po pen.)
koniec po penal. (4:1)
Arsenal FC
2:1 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 06.08.2017, 15:00 • Wembley Stadium, Londýn • Community Shield • Finále
     
    Arsenal začína sezónu skvele, v anglickom superpohári porazil Chelsea na penalty a získal prestížny Community Shield. V rozstrele zlyhal brankár Courtois a nová posila Morata. Víťazný gól strelil Monreal, všetko ukončil Giroud. (17:07:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    4. séria
    4:1
    Giroud premieňa.
     
    3. séria
    3:1
    Chamberlain premieňa.
     
    3. séria
    2:1
    Nedal ani Álvaro Morata, ktorý trafil tyč!
     
    2. séria
    2:1
    No pozrite na to! Thibaut Courtois sa postavil k penalte, ale poslal ju niekde vysoko nad bránu, možno až do vesmíru!
     
    2. séria
    2:1
    Monreal premieňa.
     
    1. séria
    1:1
    Walcott premieňa.
     
    1. séria
    0:1
    Cahill premieňa.
     
    Začína penaltový rozstrel.
     
    Penaltový rozstrel si vychutná z lavičky aj Per Mertesacker, ktorý má nad pravým okom tržnú ranu zašitú niekoľkými stehmi.
    Aj takýto býva futbal.
     
    Victor Moses otvoril skóre zápasu v prvej minúte druhého polčasu, ale po červenej karte Pedra vyrovnal prakticky okamžite na to Kolašinac. Rozhodne teda penaltový rozstrel, ktorý sa bude kopať podľa nového formátu, kedy začne tím A, pokračuje B, ale znova ide B, až potom A, následne A, potom B, zas B, k lopte sa postaví A... Chápete, či?
     
    90+5
    Druhý polčas sa skončil.
     
    90+5
    Chelsea kombinuje pred šestnástkou súpera, čas sa však kráti a všetko smeruje k penaltám.
     
    90+4
    Dlhý nákop Davida Luiza do vápna súpera síce našiel Moratu, ten sa pokúsil o volej, no neprepálil dobre stojaceho Holdinga pred sebou.
    90+3. Morata (CHE)
     
    90+3
    Elneny poslal pas do veľkej šance pre Walcotta, toho jemným dotykom zmiatol Azpilicueta a nasmeroval tak guľatý nezmysel k Courtoisovi.
     
    90+2
    Morata sa dostal k zaujímavej hlavičke po centri do veľkého vápna. Španielska posila z Realu Madrid loptu nasmerovala nad priestor troch žrdí.
     
    90+1
    Walcott síce strieľal z hranice šestnástky, no lopta mu vôbec nesadla, a tak namieril nepresne vedľa brány.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90
    Arsenal sa ešte bude snažiť rozhodnúť v riadnom hracom čase, lenže proti defenzíve Chelsea to bude mať veľmi ťažké. Uvidíme, či ešte padne nejaký gól.
     
    89
    Bellerín tvrdo trafil Azpilicuetu a keďže jednu žltú už má, môže byť rád, že tento duel sa nebude dohrávať v desiatich na oboch stranách.
     
    87
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Welbeck, prichádza Nelson.
     
    86
    Hráči Chelsea držia loptu na svojich kopačkách, kombinujú s ňou, no dopredu sa neponáhľajú. "The Blues" sa budú v závere snažiť hlavne neinkasovať.
     
    85
    Center do pokutového územia si postrážil Thibaut Courtois, ktorý stiahol loptu zo vzduchu a aspoň na niekoľko sekúnd upokojil hru.
     
    84
    Arsenal je razom na koni a snaží sa útočiť, aby mohol otočiť výsledok tohto zápasu. Defenzíva Chelsea bude mať v závere určite čo robiť.
     
    83
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Musonda.
    82. Kolašinac (ARS) - 1:1
     
    82
    Arsenal FC dal gól!
    Okamžite využitá presilová hra a kto by bol povedal, že prvou posilou, ktorá sa gólovo presadí, sa nestane Morata či Lacazette, ale SEAD KOLAŠINAC. Ten hlavou zakončil presný center od Xhaku, Courtois ostal bez šance.
    81. Pedro (CHE)
     
    81
    Nejaký čas sa nehralo, pretože po tom súboji potrebovali ošetrenie obaja zainteresovaní, ale teraz už Arsenal môže začať útočiť.
     
    80
    Pedro zozadu fauloval prenikajúceho Elnenyho a nedostal za to len žltú, ale dokonca červenú kartu! Arsenal bude v závere hrať presilovku.
     
    79
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza M. Alonso, prichádza Rüdiger.
     
    78
    Willian poslal krásny center vonkajškom pomedzi obrancov na Moratu, ktorý v páde zakončoval, ale namieril veľmi vysoko nad priestor brány.
     
    76
    Xhaka vyslal z diaľky veľmi peknú strelu. Mieril ľavačkou pod brvno, Courtois sa vytiahol nádherným zákrokom!
     
    75
    Theo Walcott sa síce predral cez Cahilla a tlačil sa do šestnástky, lenže anglický obranca v poslednej chvíli čistým sklzom celú akciu zastavil.
     
    74
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Batshuayi, prichádza Morata.
     
    74
    Na ihrisko príde Álvaro Morata!
     
    73
    Center sprava odvrátil práve Brazílčan David Luiz, obrancovia "The Blues" celú situáciu veľmi dobre zvládli. Ubránili sa.
     
    72
    David Luiz síce fauloval Girouda, lenže bolo to veľmi ďaleko od Courtoisovej brány, takže Arsenal musel rozohrať na krátko a pomaly sa blíži.
     
    71
    Kolašinac sa v krídelnom priestore previnil faulom voči Mosesovi, ktorému nedovolil uniknúť smerom dopredu.
     
    70
    Pokus o kontru zastavený ofsajdovým postavením Girouda, Chelsea si drží súpera na odstup a zatiaľ kráča za víťazstvom v tomto zápase.
     
    69
    Žiadne vzrušenie sa nakoniec nekonalo, nakoľko David Luiz neposlal strelu, ale oblúčik za obranu a ten sa podarilo obrancom Arsenalu vyriešiť.
     
    68
    Chelsea je nasťahovaná na polovici súpera, lenže nedarí sa jej prejsť až na dostrel brány Čecha. Po faule Kolašinaca však bude nasledovať priamy kop.
     
    67
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Iwobi, prichádza Walcott.
     
    66
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Lacazette, prichádza Giroud.
     
    65
    Lacazette sa takmer dostal do obrovskej šanci, nakoľko sa hnal za odrazenou loptou k hranici malého vápna. V poslednej chvíli odkopol Courtois.
     
    63
    Welbeck dostal peknú prihrávku do šestnástky protivníka, ale nepodarilo sa mu predrať sa cez Davida Luiza až do zakončenia, pretože brazílsky obranca ho veľmi dobrým sklzom zastavil.
     
    62
    Willian dobehol loptu na krídle, poslal ju cez Kolašinaca smerom na Batshuayiho, avšak včas tam dobehol Monreal a odkopol do autu.
     
    61
    Lacazette nasmeroval prihrávku Elnenyho tesne vedľa žrde brány Courtoisa. Francúz ale zakončoval z ofsajdu, takže tento úmysel nevyšiel.
    60. Elneny (ARS)
     
    60
    Po rohovom kope sa nebezpečenstvo nezrodilo, lopta sa ocitla mimo priestoru troch žrdí brány Chelsea, ktorá sa ubránila bez problémov.
     
    59
    Až teraz musel zasahovať belgický brankár, nakoľko z ničoho nič prišlo zakončenie Elnenyho z uhlu medzi tri žrde, s ktorým Courtois mal čo robiť.
     
    58
    Bellerín dobehol loptu na bránkovej čiare, poslal ju pred Courtoisa, lenže zakončenia Lacazetteho neprišlo.
     
    57
    Gary Cahill bude v poriadku na sto percent, podobne na tom je aj jeho brazílsky kolega. Brankár Courtois tak môže konečne rozohrávať.
     
    56
    Lekári z modrej časti Londýna majú čo robiť, pretože obaja stopéri a lídri tímu ostávajú otrasení. Ak by nemohol pokračovať ani jeden z nich, tak na lavičke je Rudiger aj Christensen, ale nerobme katastrofické závery.
     
    55
    Xhakov center narobil zmätky pred bránou Courtoisa, kde sa vo vzduchu zrazil Garry Cahill s Davidom Luizom. Obaja budú potrebovať ošetrenie.
     
    54
    Lopty sa v strede poľa ujali hráči v červených dresoch. Bellerín sa vydal dopredu po krídle, až k centru sa mu prísť nepodarilo. Arsenal získal aspoň roh.
     
    53
    Pedro v strede ihriska síce fauloval, avšak hráči Chelsea získali loptu veľmi rýchlo späť do svojej moci a už sa pozerajú smerom k bráne Petra Čecha.
     
    52
    Welbeck nabral rýchlosť, na krídle ale nedobehol loptu, ktorú mu adresoval Kolašinac. Späť do hry ju mohol pre zmenu uviesť Courtois.
     
    51
    Po snahe hráčov Chelsea sa chvíľu nehralo, pretože Petr Čech si dával na čas s rozohrávkou. Potom poslal veľmi dlhý odkop.
     
    50
    Lacazette poslal Bellerína dopredu po krídle. Španiel centroval pod seba, tam zakročil Kanté. Strela Elnenyho presná už nebola.
     
    49
    Po rozohrávke na krátko Fabregas prehodil Čecha, toho zastúpil Holding. Následná strela Batshuayiho namierila do stredu brány, kde gólman Arsenalu bol.
     
    48
    Arsenal sa razom musí tlačiť dopredu, lenže zatiaľ mu to nejde, pretože opäť útočí Chelsea a po zákroku Bellerínu tu bude ďalší rohový kop.
    46. Moses (CHE) - 0:1
     
    46
    Chelsea dala gól!

    Perfektný štart majstra z Premier League. Po rohovom kope sa Arsenal ubránil, ale Xhaka neodkopol najlepšie. Lopta sa odrazila späť a VICTOR MOSES sa sám pred Čechom nemýlil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Arsenal vstúpil do zápasu aktívne, ale aj napriek tomu sme sa gólov nedočkali. Futbal je to však veľmi dobrý a ak takto budú oba celky pokračovať, tak postupom času sa dočkáme aj presných zásahov.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Center Xhaku presný nebol a problémy nenarobil. Chelsea nakopla na polovicu súpera, kde o loptu "The Blues" prišli.
     
    45+2
    Dva centre sprava od Bellerína získal pre seba David Luiz. Kanté následne dopredu neprešiel, pretože ho odzbrojil Kolašinac. Arsenal získal roh.
     
    45+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    45
    Alex Iwobi sa medzi tromi hráčmi nejako vymotal a dostal sa do zakončenia. Courtois však na všetko videl a bez problémov zakročil.
     
    44
    Petr Čech svojou rozohrávkou našiel síce len Fabregasa, no tomu lopta okamžite odskočila a vrátila sa späť na kopačky hráčov Arsenalu.
     
    42
    David Luiz si na hranici vlastného malého vápna hodil loptu nad seba a Welbecka. Následne sa predviedol veľmi riskantne, keď chrbtom k bráne prihral hlavou prekvapivo na Courtoisa.
     
    41
    Kolašinac potiahol akciu Arsenalu, vyzval na center Chamberlaina, avšak anglický záložník nedokázal nájsť spoluhráčov v pokutovom území.
     
    40
    Batshuayi sa síce snažil otočiť, čo sa mu nakoniec aj podarilo, no nedokázal vystreliť. Následný pas na Mosesa skončil v rukaviciach Petra Čecha.
     
    39
    Willian faulovaný v strede ihriska, Chelsea tak pri lopte ostáva. Kombinuje však iba v strede ihriska.
     
    38
    Rozostavenie Arsenalu je nakoniec trochu iné, ako sa predpokladalo po prestriedaní. Kolašinac sa postavil do defenzívneho tria, ale na ľavú stranu. Do stredu sa postavil Monreal.
     
    37
    Willian spadol v šestnástke po tom, ako preskočil nohu Bellerína, lenže zdalo sa, že to nebolo simulovanie, možno len zakopol. Každopádne, žltú kartu Brazílčan dostal.
     
    36
    Žltú kartu dostáva M. Alonso (Chelsea FC).
     
    35
    Pedro sa dostal cez Holdinga do zakončenia. Španiel namieril pod brvno, kde musel Čech predviesť veľmi dobrý zákrok, aby loptu nepustil za seba.
     
    34
    Arsenal po striedaní kombinuje v strede ihriska, kde sa mu však nedarí nič vymyslieť a veľmi to nejde ani smerom dopredu.
     
    33
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mertesacker, prichádza Kolašinac.
     
    32
    Moses sa dostal k nastreleniu z uhlu, ale mieril ho na bližšiu žrď, pri ktorej si Čech musel dať veľký pozor. Zvládol to a odkopol. Síce len k Batshuayiovi, lenže tomu lopta ušla.
     
    31
    Mertesacker zamieril rovno do šatne. Do obrany by sa mal stiahnuť Elneny, Kolašinac pôjde na ľavú stranu a Chamberlain sa presunie do stredu.
     
    30
    Rozcvičovať sa začal Sead Kolašinac. Mertesacker pomaly opúšťa ihrisko. Bude sa prvýkrát v tomto stretnutí striedať.
     
    29
    Ošetrenie stále tvrdá a ešte asi nejaký čas aj bude. Uvidíme, či Wenger nebude musieť striedať, čo celkom možné je.
     
    28
    Per Mertesacker vyskočil do súboja s Garym Cahillom, tvárou trafil jeho lakeť a na ihrisku ostala krv nemeckého kapitána Arsenalu. Ošetrenie je nevyhnutné.
     
    27
    Welbeck sa vrátil s Mosesom k vlastnej šestnástke, ale svojho protivníka dokázal iba zabrzdiť. Rohovému kopu už zabrániť nedokázal.
     
    25
    Po zlej rozohrávke sa lopta odrazila na hranicu šestnástky Arsenalu, kde sa rútil Batshuayi, lenže v poslednej chvíli vybehol Čech a v sklze odkopol.
     
    24
    Chamberlain sa snažil hodiť si loptu a predrať sa okolo Mosesa. Podarila sa mu len prvá časť tejto aktivity. Odkopávať od brány môže Courtois.
    23. Lacazette (ARS)
     
    23
    Alexandre Lacazette sa dostal k strele spoza Garyho Cahilla. Technický pokus namieril cez tohto Angličana smerom k žrdi, tú nakoniec opečiatkoval, takže šanca ostala nevyužitá.
     
    22
    Batshuayi si hľadal priestor v okolí Mertesackera, ktorý ho strážil a snažil sa zakončiť center zľava. Situáciu hlavou vyriešil nemecký stopér Arsenalu.
     
    21
    Centrovaný pas sa nepodaril, Nacho Monreal z prvej žrdi odvrátil do bezpečia. Chelsea síce hneď na to ostala pri lopte, ale ďaleko od brány súpera.
     
    20
    Fabregas poslal pekný pas na Williana, toho hneď dostúpil Holding a dokázal ho zastaviť aspoň za cenu rohového kopu.
     
    19
    Po neúspešnom prechod vpred od hráčov Arsenalu získali loptu futbalistu Chelsea, no usadili sa s ňou len v strede ihriska.
     
    18
    Batshuayi sa snažil presadiť v obkolesení hráčov súpera, lenže pri snahe o strelu zahral rukou a lopta mu navyše ušla k Čechovi, takže šanca z toho nebola.
     
    17
    Marcos Alonso v prvom momente prešiel okolo Holdinga, avšak stopér Arsenalu sa dokázal vrátiť a skvelým sklzom loptu na hranici vlastnej šestnástky získal späť.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Bellerín (Arsenal FC).
     
    15
    Chelsea kombinuje na svojej polovici, kde jej hráčom nevedia futbalisti Arsenalu zobrať loptu. Zatiaľ je to však dosť opatrné z oboch strán.
     
    14
    Po faule španielskeho obrancu Azpilicuetu rozohral Xhaka na krátko, lenže Arsenal po krátkej kombinácii o loptu prišiel.
     
    13
    Žltú kartu dostáva Azpilicueta (Chelsea FC).
     
    12
    Prvý ofsajd v stretnutí, ocitol sa v ňom dnešný "Batman" Pedro, ktorý hrá s maskou na tvári po tom, ako mu nos zlomil Ospina.
     
    11
    Po rozohrávke na krátko prišiel pas na zadnú tyč, kde číhal Nacho Monreal. Španielsky zadák sa cez Mosesa nedostal k presnej hlavičke.
    10. Welbeck (ARS)
     
    10
    Hector Bellerín centrom sprava síce Welbecka našiel, lenže nebolo to v pokutovom území. Tam sa dostal následne až Iwobi, ktorý sa snažil prihrať pod seba, Courtois zrazil na roh.
     
    8
    Welbeck si nabehol na malé vápno, kde dostal presný center a navyše ostal úplne nestrážený. Angličan však nedal hlavičke razanciu a trafil Courtoisa.
     
    7
    Iwobi sa cez dvoch hráčov Chelsea prešmykol do pokutového územia, prihral popri Courtoisovi pod seba na Lacazettea, ktorého síce trafil, lenže Francúz nenamieril medzi tri žrde.
     
    6
    Obrancovia Chelsea si posúvajú loptu pri stredovom kruhu, snažia sa ju nepožičať súperovi a postupne prejsť vpred.
     
    5
    Bellerín poslal sprava prudký pas do malého vápna. Nenašiel spoluhráčov, iba brankára Courtoisa.
     
    4
    Zatiaľ je to skôr boj o stred ihriska, kde oba tímy loptu striedavo strácajú a získávajú. Postupom času by sa to mohlo uhňahňať do niečoho rozumnejšieho.
     
    3
    Courtois pri rozohrávke od svojej brány našiel Cahilla, lenže neposlal loptu von zo šestnástky, takže sa situácia musela opakovať.
     
    2
    Chamberlain sa vybral priamo k šestnástke súpera, kde chcel poslať kolmicu na Lacazettea, avšak veľmi dobre postavený David Luiz všetko vyriešil.
     
    1
    Výkop mala Chelsea. Jej hráči začínajú kombináciou na svojej polovici, po ktorom prišiel prechod dopredu, kde situáciu s problémami vyriešil Čech.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Čech – Holding, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Elneny, Xhaka, Chamberlain – Welbeck, Iwobi – Lacazette
    Náhradníci: Ospina – Kolašinac, Willock, Nelson, Maitland-Niles, Walcott, Giroud

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, G. Cahill (C) – Moses, Fabregas, Kanté, M. Alonso – Willian, Batshuayi, Pedro
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Christensen, Scott, Boga, Musonda, Morata.

    Začiatok sa blíži...

    Španielsky útočník Pedro nastúpi v maske, ktorú musí mať po zrážke s Ospinom v prípravnom zápase.

    Do hry sa nedostane Eden Hazard či Tiémoué Bakayoko,

    Z rozcvičky Chelsea.

    Bakayoko bude fandiť, keď už do hry nezasiahne.

    Alexandre Lacazette na rozcvičke.

     
    V základnej zostave Chelsea nie je ani jedna letná posila. Len na lavičke ostali Caballero, Rüdiger a Morata. Bakayoko sa nedostal ani tam.

    Arsenal bude veriť v strelecké schopnosti Lacazettea, ktorý začína od prvej minúty. Sead Kolašinac usadne na striedačku.
    Grafické znázornenie zostavy Arsenalu.

    Obaja tréneri šetria najväčšie hviezdy.

     
    Arsenal FC

    Víťaz FA Cupu počas leta priviedol výraznú posilu do ofenzívy, pretože z francúzskeho Lyonu dorazil Alexandre Lacazette, ktorý by mal byť strojom na góly. "Gunners" vyšiel až na 53 miliónov libier. Okrem neho dorazil už len Bosňan Sead Kolašinac, ktorý nestál ani cent, nakoľko mu skončila zmluva v Schalke 04 Gelsenkirchen.

    Viac hráčov sa porúčalo von z klubu. Natrvalo zmizol Wojciech Szczęsny, za desať miliónov robiť Buffonovi dvojku do Juventusu, francúzsky útočník Yaya Sanogo bude hernú prax dostávať v Toulouse a odišli sa ešte mladíci ako Glen Kamara (Dundee FC), Chris Willock (Benfica), Daniel Crowley (Willem II), Kaylen Hinds (VFL Wolfsburg) či Stefan O'Connor (Newcastle United), Kristopher da Graca (IFK Goteborg). Hosťovať v Getafe bude gólman Damián Martínez, Stephy Mavididi (Preston North End), Marc Bola (Bristol Rovers), Takuma Asano (VFB Stuttgart).

    Vyriešená ešte nie je budúcnosť Lucasa Péreza, Jacka Wilsherea či Carla Jenkinsona. Naopak, v Londýne sú spokojní s tým, že udržali Alexisa Sáncheza a Mesuta Özila.

    Prípravné zápasy

    Sydney FC 0-2 Arsenal
    Western Sydney Wanderers 1-3 Arsenal
    Arsenal 0-3 Chelsea
    Bayern 1–1 Arsenal
    Arsenal 5–2 Benfica
    Arsenal 1-2 Sevilla

    Chelsea FC

    Majster nakupoval o niečo viac, ako jeho mestský rival. Až na sedemdesiat miliónov eur vyšiel španielsky útočník z Realu Madrid Álvaro Morata, ktorý by mal nahradiť Diega Costu. O tom sa hovorí celé leto, oficiálne však ešte neodišiel. Ďalších štyridsať mega vysolil Abramovič za bývalú hviezdu AS Monaco menom Tiemoué Bakayoko, obranca Antonio Rüdiger z AS Rím stál tridsaťpäť. Posilou je aj Willy Caballero z Manchestru City.

    Dorazili aj mladíci, o ktorých budeme ešte určite počuť: Ethan Ampadu, Daishawn Redan, Billy Gilmour, Nicolas Tie a Karlo Žiger.

    Opačným smerom, teda z klubu von, odišlo nespočet hráčov. Natrvalo Nemanja Matić (Manchester United, 45 mil. eur), Juan Cuadrado (18 mil. eur, Juventus), Mukhtar Ali (Vitesse), Nathaniel Chalobah (Watford), Bertrand Traoré (Lyon, 10 mil. eur), Asmir Begović, Nathan Aké (20 mil. eur, obaja Bournemouth), Dominic Solanke (Liverpool), Christian Atsu (Newcastle), Alex Kiwomya (Doncaster) a hlavne legenda klubu zo Stamford Bridge John Terry (Aston Villa). Na hosťovanie sa porúčali mená typu Kalsey Palmer, Tammy Abraham, Charlie Colkett, Danilo Pantić, Todd Kane, Ola Aina, Ruben Loftus-Cheek, Mario Pašalić, Michael Hector, Matt Miazga, Isaiah Brown, Tomáš Kalas, Mason Mount, Kurt Zouma, Lucas Piazón, Marco van Ginkel...

    Prípravné zápasy

    Chelsea 8-2 Fulham
    Arsenal 0-3 Chelsea
    Chelsea 2-3 Bayern Mníchov
    Chelsea 1-2 Inter Miláno
    Poslednýkrát sa tieto dva tímy spolu stretli vo finále FA Cupu 2017.

     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Matej Kubove

    Góly: 82. Kolašinac – 46. Moses

    Karty:   16. Bellerín (ARS) – 13. Azpilicueta (CHE), 36. Alonso (CHE), 37. Willian (CHE)   80. Pedro (CHE)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    0:1   Cahill (CHE)
    1:1   Walcott (ARS)
    2. séria:
    2:1   Monreal (ARS)
    2:1   Courtois (CHE)
    3. séria:
    2:1   Morata (CHE)
    3:1   Chamberlain (ARS)
    4. séria:
    4:1   Giroud (ARS)


    Arsenal FC: Čech – Holding, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Elneny, Xhaka, Chamberlain – Welbeck, Iwobi – Lacazette
    Náhradníci: Ospina – Kolašinac, Willock, Nelson, Maitland-Niles, Walcott, Giroud

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, G. Cahill (C) – Moses, Fabregas, Kanté, M. Alonso – Willian, Batshuayi, Pedro
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Christensen, Scott, Boga, Musonda, Morata