Dunajská Streda – Ružomberok 1:1 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (1:0)
MFK Ružomberok
Nedeľa 06.08.2017, 18:30 • MOL Aréna • Niké liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z tretieho kola Fortuna ligy. Dunajská Streda v prvých dvoch dueloch bodovala naplno a dnes privíta na vlastnom trávniku Ružomberok, ktorý vo štvrtok vypadol v treťom predkole Európskej ligy.

    Dunajská Streda obsadila v minulej sezóne siedme miesto, ale iba tesne jej ušla miestenka v európskych pohárových súťažiach. Klub bude mať teraz vyššie ambície, aj preto angažoval talianskeho trénera Marca Rossiho. Nová metla zatiaľ dobre metie, pretože DAC v prvých dvoch kolách zvíťazili a pripísal si šesť bodov. Najskôr na domácom trávniku zdolal Podbrezovú 1:0 vďaka gólu Pačindu a následne triumfoval 2:1 na pôde Trenčína, kde sa presadil dvakrát maďarský legionár Vida.

    Ružomberok
    si spestril leto účinkovaním v troch predkolách Európskej ligy, kde vyradil srbskú Vojvodinu Novi Sad aj nórsky Brann Bergen. Stroskotal až na favorizovanom Evertone, s ktorým prehral dvakrát 0:1. Zverenci Norberta Hrnčára stihli počas nabitého programu odohrať aj dva ligové duely. Novú sezónu domácej najvyššej súťaže otvorili nepresvedčivým výkonom v Zlatých Moravciach, kde prehrali 1:2. Chuť si však napravili doma proti Senici, ktorú rozstrieľali 4:0.

    Dunajská Streda a Ružomberok hrali proti sebe v minulej sezóne trikrát. V prvých dvoch prípadoch sa zrodili remízy 2:2 a 1:1, v treťom súboji vyhral doma Ružomberok 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Ljubicić (C) – Pačinda, Ľupták, Pambou, K. Vida – Šafranko.
    Náhradníci: Száraz – Koštrna, Divković, Čmelík, Kontár, Domonkos, Špiriak.

    MFK Ružomberok: Macík – Maslo, Maslo, Kružliak (C), Kochan – Gál-Andrezly, Qose, Takáč, Daniel – Gerec, Haskič.
    Náhradníci: Krajčirík – Kunca, Kupec, Kostadinov, Menich, Sapara, Lačný.

    Rozhodca: Smolák – Slyško, Chládek.
     
    V Dunajskej Strede vládne tradične veľmi dobrá atmosféra. Zaplnené tribúny tlieskajú hráčom oboch tímov, ktorí prichádzajú na trávnik.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Duel otvorili výkopom domáci futbalisti. Dunajská Streda nastúpila v tradičnej žlto-modrej kombinácii, Ružomberok hrá v bielych dresoch.
     
    2
    Center Erika Daniela z pravej strany bol zblokovaný a lopta sa v šestnástke odrazila do ruky Ericka Davisa. Hlavný rozhodca v tom nevidel úmysel.
     
    3
    Nermin Haskič bol zastavený ešte v zárodku útočnej akcie. Domáci zvolili taktický faul v strede poľa.
     
    4
    Oba tímy majú záujem tvoriť hru a od začiatku sa snažia o priamočiary futbal. Zatiaľ však hľadajú presnosť.
     
    4
    Erik Pačinda si spracoval loptu v šestnástke, v súboji spadol cez Dominika Kružliaka a vybojoval pre svoj tím pokutový kop.
     
    5
    Dunajská Streda dala gól! ERICK DAVIS si postavil loptu na biely bod, napálil ju do stredu brány a nedal šancu gólmanovi Macíkovi.
     
    7
    Dunajská Streda pokračuje vo svojom ofenzívnom snažení. Hostia zostali zaskočení, pretože inkasovali prakticky z ničoho.
     
    8
    Ružomberok rozohral štandardku z pravej strany. Takáčov center spadol do pokutového územia a tam sa lopta nepríjemne odrážala. Hostia sa však nedostali do nebezpečného zakončenia.
     
    9
    Marko Živković išiel do ostrého sklzu pri čiare. Najskôr sa zdalo, že to bude aut, ale hlavný rozhodca videl faul.
     
    10
    Štandardné situácie má v ružomberskom drese na starosti mladý Dalibor Takáč. Tentoraz odcentroval priamo do rukavíc Maceja.
     
    11
    Dalibor Takáč ukázal aj svoje prednosti v defenzívnej hre. Na chrbte udržal aktívneho Vidu, a tak nasleduje odkop od hosťujúcej brány.
     
    12
    Ľupták dlho ležal na trávniku, no jeho spoluhráči pokračovali v útočnej akcii. Vidu zastavili hostia až na hranici šestnástky.
     
    13
    Branislav Ľupták je späť na vlastných nohách. Po súboji v strede ihriska nepríjemne spadol na ruku a dlho sa nezdvíhal.
     
    14
    Kristi Qose stratil loptu v okolí stredového kruhu, a tak Branislav Ľupták ihneď vysúval Erika Pačindu. Domáci krídelník nemal dostatočnú rýchlosť.
     
    15
    Ružomberok rozohral štandardku prekvapivo na krátko. Nasledoval však nepresný Takáčov center z krídelného priestoru.
     
    16
    Hostia mali v posledných týždňoch poriadne nahustený program, pretože okrem ligových vystúpení a prípravných duelov absolvovali až šesť zápasov v predkolách Európskej ligy.
     
    17
    Marin Ljubicić zaváhal v obrannej činnosti, nedohodol sa s brankárom Macejom a loptu na poslednú chvíľu odkopol na roh.
     
    18
    Rohový kop rozohral Dalibor Takáč. Jeho center smeroval na Kristiho Qoseho, ktorý bol pri snahe o hlavičku tiesnený.
     
    18
    Kristi Qose (Ružomberok) fauloval v strede ihriska a následne sa pustil do slovnej výmeny s hlavným rozhodcom. Preto uvidel žltú kartu.
     
    19
    Hráči v týchto momentoch pritvrdili. Erik Pačinda (D. Streda) zložil na zem Petra Gála-Andrezlyho a je takisto napomínaný žltou kartou.
     
    20
    Peter Gál-Andrezly bol ostro zasiahnutý do pravej nohy a musel byť dokonca ošetrovaný. Do hry sa však vráti.
     
    22
    Yves Simon Pambou skúšal prejsť po ľavom krídle, ale Peter Maslo bol dostatočne tvrdý pri čiare a získal loptu.
     
    23
    Erik Pačinda sa uvoľnil na pravej strane, dokázal odcentrovať, ale loptu namieril presne do miesta, kde stál Matúš Macík.
     
    24
    Marin Ljubicić chcel prekvapiť hosťujúcu defenzívu dlhou kolmou prihrávkou za obranu, no nenašiel žiadneho zo spoluhráčov.
     
    25
    Oba tímy hrajú pozorne v obrane a navzájom sa dobre strážia. Od streleného gólu sme nevideli žiadnu príležitosť na zmenu skóre.
     
    26
    Ružomberku viazne kombinačná hra. Hostia zatiaľ pohrozili iba zo štandardiek, s ktorými si poradila defenzíva DAC.
     
    27
    Yves Simon Pambou sa otočil chrbtom od brány, pretože nemal komu prihrať. Legionár v domácom drese napokon zvolil pas na stopérov.
     
    28
    Pavol Šafranko dostal prudkú prihrávku do behu, ale v súboji s Jánom Maslom bol atakovaný. Podľa rozhodcu v súlade s pravidlami.
     
    29
    Hlavný rozhodca videl ruku Pavla Šafranka, ktorý si chcel spracovať loptu v pokutovom území.
     
    30
    Ubehla polhodina hry a domáci fanúšikovia môžu byť spokojní akurát s aktuálnym stavom. Okrem premenenej penalty Davisa sme však nevideli zaujímavé momenty.
     
    31
    Peter Gál-Andrezly solídne odcentroval z ľavého krídla. Lopta smerovala na hlavu Nermina Haskiča, ale Patrik Macej úspešne zasiahol.
     
    32
    Na opačnom konci ihriska poslal prudkú loptu do šestnástky Marko Živković. K hlavičke sa dostal Kristopher Vida, no nemieril vôbec presne.
     
    33
    Nermin Haskič zakončoval zvnútra pokutového územia, no jeho snaha bola zbytočná. Bosniansky útočník stál v ofsajdovej pozícii.
     
    34
    Erick Davis predviedol kvalitný obranný zákrok, keď v šestnástke zastavil prenikajúceho Erika Daniela. Teraz je však panamský obranca ošetrovaný.
     
    35
    Davis je stále ošetrovaný. Ružomberok to využíva na útočný tlak. Závar po rohovom kope však nič nepriniesol.
     
    36
    Ružomberok mal zase výhodu rohového kopu. Takáčov nízky center narobil domácej defenzíve problémy, no Macej nemal prácu.
     
    37
    Stále čakáme na prvú strelu do priestoru brány z hry. Jediný pokus domácich skončil v sieti, no Davis zakončoval z bieleho bodu.
     
    38
    Kristi Qose výborne rozbehol útočnú akciu svojho tímu, ktorá pokračoval cez Haskiča až k nepresne centrujúcemu Danielovi.
     
    40
    Dalibor Takáč rozohral štandardku hostí. Centroval na Nermina Haskiča, ktorý bol dobre pokrytý obrancom DAC.
     
    41
    Nebezpečná akcia domáceho tímu. Center z ľavého krídla smeroval na hlavu Pamboua, ktorý zakončoval tesne nad brvno.
     
    43
    Dunajská Streda kontroluje posledné sekundy prvého dejstva. Ružomberok musí pozorne brániť, aby druhýkrát neinkasoval.
     
    44
    Kristopher Vida odcentroval z pravej strany do pokutového územia. Matúš Macík však situáciu prečítal a úspešne vyriešil.
     
    45
    Hlavný rozhodca spočítal všetky prerušenia a nadstavil jednu minútu navyše. Napriek tomu, že došlo k viacerým ošetrovaniam.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo prinieslo opatrný a vyrovnaný futbal. Domáci išli do vedenia už v piatej minúte, keď premenil pokutový kop Erick Davis. Na ďalšiu šancu sme však čakali vyše pol hodiny. Ďalší presný zásah mohol pridať Yves Simon Pambou, ale hlavou mieril nad bránu. Ružomberok hrozil iba zo štandardiek a Maceja nepreveril priamou strelou
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Dalibor Takáč uviedol loptu do pohybu, takže druhá polovica duelu bola odštartovaná. Vyzerá to tak, že bez zmien v zostavách.
     
    47
    Hráčom trochu skomplikoval podmienky dážď, ktorý podmočil trávnik. Uvidíme, ako sa s tým futbalisti oboch celkov vyrovnajú.
     
    48
    Obrovská šanca domáceho tímu. Erick Davis našiel jemným centrom pred bránou stojaceho Pavla Šafranka, ktorého koncovku zblízka zneškodnil pohotový Matúš Macík.
     
    49
    Opäť sa zopakoval minisúboj domáceho Šafranka s hosťujúcim brankárom Macíkom. Druhý menovaný mal zase navrch.
     
    51
    Matúš Macík má v druhom polčase dostatok práce. Tentoraz musel zasahovať po strele Pačindu spoza šestnástky.
     
    52
    Ružomberská defenzíva teraz nepôsobí istým dojmom. Domáci dostali loptu do šestnástky a hostia mali problém, aby ju odpratali do bezpečia.
     
    53
    Aktivita Dunajskostredčanov pokračuje. Yves Simon Pambou strieľal nepresne ľavačkou a výrazne minul bránu.
     
    54
    Ružomberok mal dnes dostatok štandardiek, ale zatiaľ ich nedokáže využiť. Domáci teraz jednoduchým vybehnutím dostali súpera do ofsajdu.
     
    56
    Norbert Hrnčár musí začať rozmýšľať nad striedaniami, pretože jeho zverenci si nevypracovali ani jednu gólovú šancu a nedokážu vpredu nič vymyslieť.
     
    57
    V Dunajskej Strede stále husto prší a zdá sa, že mokrý trávnik svedčí viac domácim futbalistom, ktorí ovládajú druhý polčas.
     
    58
    DAC rozohral rohový kop na krátko. Pačindov center po narážačke nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    59
    Ružomberčanom sa otvoril priestor na protiútok. Lopta napokon skončila na nohe Petra Gála-Andrezlyho, ktorého strela z hranice šestnástky tesne minula bránu.
     
    60
    Erick Davis dvakrát v priebehu pár minút kvalitne zatočil loptu z krídla, ale v oboch prípadoch smeroval jeho center len na hosťujúcich stopérov.
     
    61
    Ružomberok dal gól! Veľmi nešťastný moment pre domácich. Matej Kochan vnikol do pokutového územia, poslal loptu pred bránu a ĽUBOMÍR ŠATKU si ju zrazil smolne do vlastnej siete.
     
    63
    Domáci futbalisti sa snažia čo najrýchlejšie reagovať na nečakané vyrovnanie súpera. Zahrajú druhý roh po sebe.
     
    64
    Hlavný rozhodca nechtiac vstúpil do hry, keď tečoval Davisov center priamo na kopačky hosťujúcich futbalistov.
     
    65
    Domáci tréner Marco Rossi reaguje striedaním. Z ihriska odišiel Kristopher Vida, nahradil ho Lukáš Čmelík.
     
    66
    Obrana Dunajskej Stredy sa čoraz viac otvára a hostia majú priestor na brejky. Danielovu prihrávku z krídla na poslednú chvíľu vyriešila defenzíva DAC.
     
    67
    Hlavný rozhodca po dlhšom čase vytiahol tretiu žltú kartu v dnešnom zápase. Videl ju Marko Živković (D. Streda).
     
    68
    Dunajská Streda v prvých dvoch zápasoch bodovala naplno a hodinu kráčala za ďalším víťazstvom. Nešťastný vlastenec však situáciu zmenil.
     
    69
    Domáci pohrozili zo štandardnej situácie. Davisov center našiel hlavu Tomáša Huka, ktorý zakončoval iba tesne vedľa žrde.
     
    71
    Tempo hry sa zvýšilo, pretože oba tímy cítia šancu na trojbodový zisk. Vyrovnanie konečne prebudilo aj hosťujúci celok.
     
    72
    Matúš Macík si musel vypočuť piskot pri odkope od vlastnej brány, pretože podľa domácich fanúšikov zbytočne zdržiaval.
     
    73
    Patrik Macej stále nemusel riešiť ani jednu priamu strelu. Zatiaľ zasahoval iba pri centrovaných loptách zo strán.
     
    74
    Hostia zahodili obrovskú príležitosť na druhý gól. Štefan Gerec ideálne odcentroval z pravej strany, našiel voľného Nermina Haskiča, ale Bosniak hlavičkoval iba do brvna.
     
    76
    Lukáš Čmelík sa drží za hlavu, pretože absolvoval ostrý súboj v strede poľa. Ani piskot domácich priaznivcov však nedonútil rozhodcu prerušiť hru.
     
    77
    Marko Živković prudko odcentroval z pravej strany, no trafil iba hosťujúceho kapitána Dominika Kružliaka, ktorý loptu zrazil na roh.
     
    78
    Rohový kop rozohral Erick Davis. Loptu poslal do ohňa, ale ružomberská defenzíva ju odkopla rýchlo preč.
     
    78
    Domáci kouč urobil druhé striedanie v dnešnom zápase. Z hrotu útoku odišiel Pavol Šafranko, ktorého nahradil Marko Divković.
     
    79
    Erik Daniel si obhodil brániaceho hráča v pokutovom území a veľmi ochotne spadol na trávnik. Hlavný rozhodca odmietol odpískať penaltu.
     
    79
    Norbert Hrnčár vykonal prvú zmenu v zostave. V zápase skončil Bosniak Nermin Haskič. Ofenzívu oživí Miloš Lačný.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Záver duelu je otvorený, oba tímy môžu zvíťaziť.
     
    81
    Panamský krajný obranca Erick Davis je mimoriadne aktívny na ľavej strane. Neustále zásobuje svojich kolegov centrami, no zatiaľ to nevedie k šanciam.
     
    82
    Rýchly Erik Daniel využil veľa miesta na pravom krídle, solídne odcentroval pred bránu, ale nízky Peter Gál-Andrezly sa nepretlačil k hlavičke.
     
    83
    Ružomberok mal výhodu rohového kopu. Rozohral ho Dalibor Takáč, ktorého center smeroval na Jána Masla.
     
    84
    Lukáš Čmelík predviedol skvelú prácu v strede ihriska, zbavil sa viacerých hráčov, dostal sa až k šestnástke a potom technickou strelou preveril Macíka.
     
    85
    Matúš Macík musel zase zakročiť. Tentoraz strieľal z tesnej blízkosti Tomáš Huk, no jeho koncovka nebola dostatočne prudká.
     
    86
    Druhé striedanie v ružomberskom tábore. Z ihriska odišiel líder hostí Dalbor Takáč. Na jeho miesto prišiel Tihomir Kostadinov.
     
    87
    Taliansky kouč domácich Marco Rossi vyčerpal všetky svoje striedania. Do hry poslal Zoltána Kontára, ktorý nahradil Erika Pačindu.
     
    88
    Neúnavný Erick Davis posiela z ľavej strany jeden center za druhým. Lopta však skončila iba v náručí Matúša Macíka.
     
    89
    V úplnom závere riadneho hracieho času sa skončil zápas pre Erika Daniela. Posledné sekundy duelu si zahrá Marek Sapara.
     
    90
    Stav je stále nerozhodný. Zmeniť sa môže už iba v nadstavených dvoch minútach.
     
    90+1
    Ružomberčania dopravili loptu až k súperovej bráne. Patrik Macej sa ju však snaží poslať rýchlo na opačný koniec ihriska.
     
    90+2
    Hosťom zjavne remíza vyhovuje a nebudú riskovať zbytočnú stratu bodu v závere. Preto len naťahujú čas.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Súboj dvoch popredných slovenských tímov bol najmä v prvom polčase sklamaním. Úvodné dejstvo síce prinieslo Davisov gól z penalty, no okrem toho len jednu nebezpečnú hlavičku Pamboua. Druhý polčas bol úplne iný. Dunajská Streda najmä v prvých desiatich minútach zatlačila hostí a mohla pridať ďalší presný zásah. Gól však padol na opačnej strane, keď poslal loptu do vlastnej siete Šatka. Ružomberok počas celého duelu ani raz neohrozili brankára Maceja priamou strelou, no napriek tomu mal veľkú šancu na obrat, keď hlavička Haskiča smerovala do brvna. Potom mohol zabezpečiť domácim tri body Čmelík, ale jeho technický pokus takisto nezmenil skóre, takže sa zrodila remíza. (20:26:04)

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 5. Davis (pen.) – 61. Šatka (vla.)

    Karty:   19. Pačinda (DUN), 67. Živković (DUN) – 18. Qose (RUZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 18:8.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Ljubicić (C) – Pačinda (87. Kontár), Ľupták, Pambou, K. Vida (65. Čmelík) – Šafranko (78. Divković).
    Náhradníci: Száraz – Koštrna, Divković, Čmelík, Kontár, Domonkos, Špiriak.

    MFK Ružomberok: Macík – Maslo, Maslo, Kružliak (C), Kochan – Gál-Andrezly, Qose, Takáč (86. Kostadinov), Daniel (89. Sapara) – Gerec, Haskič (79. Lačný).
    Náhradníci: Krajčirík – Kunca, Kupec, Kostadinov, Menich, Sapara, Lačný.

    Rozhodca: Smolák – Slyško, Chládek